icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
14. okt 2014

@caramilla tak na tuhle sukni celou dobu čekám a teď na ni nemám 😢

caramilla
14. okt 2014

@jitu22 díky, díky a díky 😉 Jako při pohledu na ta trička nechápu, proč nenosím červenou 😀

caramilla
14. okt 2014

@macin73 😔 Tak ony zase někdy nějaké "odstřižky" budou, ale přesně stejná už nebude. Ale příští sezonu by snad měla být smaragdová od kaffe fasset, pokud seženu látky, co mám na to vybráno z nového katalogu 😉 A nebo tahle na tebe počká, na podzim se zas tam moc tyhle sukně neprodávají. Já je šiju, abych "uklidila" zbytky 😀

koki_melo
14. okt 2014

@caramilla já koukala, že jsi ušila dvě a k prodeji bylo už jen jedno 🙂. Parádní střih. O podobné jsem se dnes pokoušela a ....naštěstí to byl jen mtx 😉 .

zuzkasim
14. okt 2014

@caramilla Jů, červené triko parádní. Ty před tím na mě byly moc, ale já jsem stará konzerva, to se o mě ví, takže můj názor neber🙂

caramilla
14. okt 2014

@koki_melo kdo ti ukradl "ksicht"? 😕

crawler
15. okt 2014

@caramilla na červenou moc nejsem,ale ta sukně...ta sukně!!! áááá co mi to děláš - je tam ta úúúžasná od kafe fasset,ladila bych s lindou....grrr...ale vůbec nevím,zda by mi tenhle typ sukní šel 😅 @macin73 koukej na ní najít prašule nebo se zblázním 😀

caramilla
15. okt 2014

@crawler No, tak v nejhorším jde do 14 dní vrátit 😀 Jinak mě přijde, že sukně paradoxně docela zeštíhluje, i když na fotce to tak nevypadá, ale v reálu mi přijde, že jo, protože pas má úzký a dole je hodně široká a tím dělá hezkou figuru, kdy ti nahoře opticky ubere a dole opticky přidá. Ale viděla jsem ji jen na sobě a švagrové, ta má větší zadek, ale v pase je celkem štíhlá. A ty boky jí právě ta sukně úžasně schovala. Tak rozmýšlej 😉

caramilla
15. okt 2014

Tak na IngK absolutně totálně nemám, je to jak vkládat tepláky po tvorbě paní Kuny, ale přeci jen se musím prostě pochlubit 😀
http://www.fler.cz/magazin/caramilla-chtela-jse...

zabza40
15. okt 2014

@caramilla Péťo gratuluji , je to hezky napsané a krásné fotky 🙂

sufik1
15. okt 2014

@caramilla clanek super a slusi ti to

ucitelka70
15. okt 2014

žienky SK

chceme z čiperkový flíz? cez @alenf by sa dalo objednať za dobrú cenu

katka82
15. okt 2014

@caramilla krásný článek 😉 jsi teď Fler star 😉 😵

zuzimia
15. okt 2014

@ucitelka70
Chcela som kuknut, ale vobec neviem najst ponuku 😕 😕 😕 ciperka.cz ????

petkasv
15. okt 2014

@caramilla velká gratulace, jsi fakt dobrá 😵 😵 😵

petkasv
15. okt 2014

Tak já vám představím svojí včerejší práci a jsem na ní náležitě pyšná, i to dítě je ze sebe nesundalo 😀 jsou z klasické rifloviny, nejsou těžké, ale chci takové pro sebe 😝

macin73
15. okt 2014

@caramilla no od večera nemyslím na nic jiného 😝

alenf
15. okt 2014

@petkasv peknesi sa s nimi vyhrala:D,sú veľmi veľmi super! 😉

anastazieb
15. okt 2014

@petkasv jsou moc povedené!

mariast
15. okt 2014

@petkasv su super, ani sa nedivim, ze chcete take aj pre seba...🙂)

mariast
15. okt 2014

@caramilla sukna je uplne dokonala-moje oblubene farby... krasna...

kacena376
15. okt 2014

@caramilla chcem ju kvoli tomu ze pani mi rovno ukaze zakladne funkcie a nemusim studovat navod a rozmyslat ako to vlastne je. No ja viem ze ta cena. Ty aspon predavas na flery ale ja nie, sijem si len pre malu a pre znamich deti a to som len taky samouk. Tak dufam ze ho vyuzijem naplno aspon na tej materskej 🙂

kacena376
15. okt 2014

@kacena376 tak pridavam nieco zo svojej tvorby aj ked sa to s vasimi neda porovnat

ringcoriel
15. okt 2014

@petkasv uzasne riflicky. normalne mi prislo luto ze mam synceka a ten nemoze nosit taketo super gatule... 😀 😀 😀

koki_melo
15. okt 2014

Vesta...druhou má K. ve školce na sobě...vycpané dvojitým vatelínem. Nakreslení, vystříhání a našití 16ks srdíček na každou bylo proti tomu kouzavýmu vatelínu labůžo 😝

petkasv
15. okt 2014

@koki_melo ty si cvook, je krásná 😵

petkasv
15. okt 2014

@kacena376 krásné ty šatky jsou boží 😉

koki_melo
15. okt 2014

@petkasv Díky Péťo, já zas koukám na tvoje džíny a vyhrála sis s nimi hezky!
Abys věděla, že jsem skutečně cvok, tak ta srdíčka měla původně být i na té podšívce a vesta měla být oboustranná...ovšem koupila jsem jednostranné zipy a bylo rozhodnuto. A taky...nosit džínovinu jako vnitřní vrstvu je asi nesmysl 😉 Takže tu teď mám pulmetr rifloviny podlepené vliesáčem a hledám, na co to nalepím 😀.

petkasv
15. okt 2014

@koki_melo fakt si blázen, nechápu, ty jo já bych nic nevycpávala, to je moje noční můra, a ty srdíčka, no to by mě mrsklo 😀 rifle pro ti tvojí vestě byly brnkačka 😀 😀

laeela
15. okt 2014

@kacena376 jestli manžel souhlasí, jsou na to peníze a ty šiješ, tak neváhej. Dobrý stroj bude dobrým strojem nadále, ulehčí práci, bude tě to vše víc bavit.
Šiješ krásně, opravdu moc hezké věcičky a je vidět, že umíš. 😵