Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo jj vestička je moc krásná 😵 už jsem ji obdivovala v sobotu 🙂 a kde máš fotečku profilovku????tu ti smázli admini nebo ty sama? 😕
@kacena376 krásné výtvory 😵 😵
jináč já se taky neflákám 😉 tu mam počinky za 3 dny 😉 😀 2x zateplené gatě.nákrčník,mikča a zase jednou něco na látkování a to svrchňáčky 😉
@petkasv joo, tento týden dvoje 3/4, jedny mimo Fler 🙂.
Ad cena...je to čistě matroš a práce, žádná obchodní marže a náklady na broušení jehel apod na to nebylo místo. Mám ji do počtu (ostatně jako všechny moje drahé věci 😀 ), kdyby náhodou někoho zaujala. Mimochodem, jak si pořád dělám sranda, že jsem z Dédéčkářky povýšila na Fleecovestičkářku....pak je dalších asi 15 úrovní, pak Car a pak kousek nic a končí to u IngK, tak zrovna žužu fleecovou vestičku jsem nedávno prodala a paní byla velice nadšená. Zadání bylo "být dostatečně žužu" 😀.
A ještě k té ceně...0,6m dražšího fleecu, 0,6m klasické džínoviny, zip, guma, brzdy, 1,4m vatelínu...x hodin pižlání, lepení, mordování vlizoše a seš tam.
Jo a ksicht mi lokální admini smazali, prej je tam málo ksichtu...
no,moj vytvor z novej latky (som vdacna...sama sebe 😀 ,ze som najprv tuto body-zrúdu zacala sit z latky, z ktorej som dostala "jackpot"-t.z.dali mi o polmetra naviac a ze mi nesiblo a nesla som hned naostro na oooga booga...to by som nepredychala). A teraz prosim o pomoc...preco sa mi ten spodok lemu tak kruti? znechutena som z toho...moc som to napla,alebo je na to nejaky figel,ako to spravne usit?
@sufik1 fakt, díky! 😀 Jako budu ryby přiobjednávat, protože došly a nezbyly mi pro mé děti 😀
Sukni můžeme třeba příští jaro zkusit ušít na míru 😉 Já si totiž zrovna tebe v té sukni dovedu představit, ani nevím proč... 😀 Ale pro letošek odstřižky došly, mám ve stroji poslední a další bude zase,a ž budou zbytky, protože jsem teď pár sukní dostříhávala díly z čisté látky a je to šílená spotřeba, dělat to z látky čisté to by bylo fakt finančně náročné 😠
Holky objednávám nitěHardy do OL, kdo má zájem pošlu tabulku, pište IP 😀
posílám i na Slovensko 😉
@sinala Aj ja si prosim tabulku. dakujem
@zojec-kracajuca-to je taka ako na vsivanie zipsov?
@sinala -ako znizim pritlak patky? povolim nejaky srob?
@katka82 -tiez som myslela, ze to nejak zzehlim,ale nepodarilo sa.
pozerala som na nejaky skryty "trik", ci sa to nesije nejak specialne,ale na bodickach z obchodu to vyzera, ze sa to nijak specialne nesilo. Uz som podozrievala, ze musim mat asi OL,aby sa mi to tak nevlnilo. ale asi neni treba.
@sinala aj mne tabuľku prosím
@genkai271 kracajuca patka je kracajuca patka :D zvrchu "kraca" ma zuby , take ake su zo spodu a tie latku podavaju aj zvrchu 🙂 zipsova patka je ina.. tych patiek je aj zo 50 :D kukni uja gugla 😉 nie kazdy stroj ma pritlak patky, ako ho mas, tak ho skus niekde pohladat 🙂 http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/nastavit...
Holky nejste některá Avon lady?

@koki_melo Jo teď jsem vlezla na fler, abych mrkla na tu cenu za jakou jí máš, a normálně pro mě by byla nedocenitelná, protože to je masakr, jsi fakt cvok 😀
@caramilla sukně je božská a už je fuč, tak která z místních dam jí koupila 😀 sakura krásná, ale sukně jsou fakt úžasný 😵