icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
15. okt 2014

@genkai271 jaký máš stroj, já povoluji přítlak kolečkem co mám nad tyčí, ve které je připevněna patka ( snad je to srozumitelné), ale musím sundat kryt na světlo, některé stroje regulaci přítlaku patky nemají

mychaella
15. okt 2014

Ahojte, mam otazocku, chcem usit ciapku na zimu, na vrch chcem dat klasicky tensi uplet a pod to nieco hrubsie,ako flis, ale prirodne, ked kupim bambusovy flis co maju v detivbavlnke je to okej, aby to bolo dosatocne teple na zimu? alebo mi odporucite nieco ine, dakujem za rady.

anastazieb
15. okt 2014

@mychaella bambusový flís bych tam nedávala, to je savá látka na plenky, po několika vypráních není moc příjemná, navíc hodně nasákne a dlouho schne... Je to vlastně počesaná teplákovina, takže tam můžeš dát nějakou bavlněnou počesanou teplákovinu. Nebo třeba bavlněného beránka, ale s tím nemám zkušenost. No a nebo nějaké merino 😉

mychaella
15. okt 2014

@anastazieb dakujem za odpoved, to som prave nevedela aky to ma charakter, teplakovina mi pride tenka na zimu, to potom asi skor to merino, vies mi nejake konkretne odporucit? pripadne nejaka kozusinka? vdaka..

caramilla
15. okt 2014

@zojec ještě možná bude jedna ta kanýrová modrá, než uklidím zbylé odstřižky zase do krabice na další půlrok, tak číhej 😀

katka82
16. okt 2014

@mychaella ten bioberánek se na čepičky hodí 😉 a mají ho i v detivbavlnke: http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/... 😉

terezita
16. okt 2014

@mychaella ten beranek je vlastne teplakovina, jen to je hunatejsi 😅

genkai271
16. okt 2014

@sinala -mam Janome 920-tku, je tam nejake kolecko, ale skor mi to pride ako na odsrobovanie celeho toho kovoveho,co drzi patku od tej tycky 😀 .pokukam na nete

olive_frost
16. okt 2014

Holky, prosím nevíte některá z Vás, kde bych sehnala takové látky?
U té první se mi jedná o ten fleec. Nebo pod jakým označením to mám hledat?

caramilla
16. okt 2014

holky, jedna fakt krásná nominace http://www.fler.cz/prehled-nominaci-na-top-vybe... kéž by vyšla 😎 😀

sinala
16. okt 2014

@caramilla tak ta je opravdu krásná

genkai271
16. okt 2014

@zojec - som prekukala patky a zazrak,mam aj kracajucu:D, nabuduce to teda skusim s tou

anastazieb
16. okt 2014

@olive_frost to první (to růžové) je normální flís, lepší je hledat antipilling (protižmolkující úprava). A to druhé jsou normální bavlněný látky - plátna, to najdeš v různých eshopech s látkama, nebo se třeba zkus podívat na Mimibazaru.

ringcoriel
16. okt 2014

Prosim Vas, da sa niekde Ottobre kupit v stanku, alebo len objednat?

petkasv
16. okt 2014

@caramilla tak ta je úžasná 😵

terezita
16. okt 2014

@ringcoriel co vim tak jen objednat. v cechach na pattistudiu nebo primo od zdroje na www.ottobredesign.com vyjde to vicemene nastejno.

barcav
16. okt 2014

@caramilla ta sukně je prostě božíí 😵
@petkasv krásný kaťata 😵

ucitelka70
16. okt 2014

@ringcoriel aj cez batani sa dá objednať ottobre

82erika
16. okt 2014

@sunnyday28 je to krásna súpravička neviete mi poradiť ako sa volá en gumičkový kraj na páse rukávoch Ďakujem erika

ringcoriel
16. okt 2014

dakujem za odpovede. Este som sa chcela spytat, aky material by sme mi poradili pre syna na domace teplacky. Najlepsi strih je taky co ma dole tie capky, teda nepotrebuje zvlast ponozky. Ma take z kojeneckeho plysu, tie su super, len sa mu v tom velmi smyka. Nedaju sa niekde kupit take protismykove bodky? Alebo z coho ste sili Vy?

caramilla
16. okt 2014

@ringcoriel Někde se dala koupit ta hmota, co se s ní namalují ťapky dolů na ty capiky, tuším že na VTC to měli, holky určitě poradí 😉

Tramtadadá, poslední letošní nabíraná sukně - loučení se sezonou - podzimní tóny... mě chytila za srdce... 😵

medunka21
16. okt 2014

@ringcoriel vecicky.sk kupis ottobre,aj bubulakovo predava

zojec
16. okt 2014

@caramilla och, co mi to robis???? teraz ked nemam penezi?? do kelu.. som si nemala tu bundu zo sashe objednat 😠 tie farby su uzasneeeeeeeeee

palosek
16. okt 2014

@caramilla 😵 😵 😵 ta je krásná 😵 😵 😵 Normálně bych teď váhala 😅 😅 😅 😉

caramilla
16. okt 2014

@palosek a co myslíš, že dělám já???????????? Váhám, jestli si ji nenechat 😀 😀 😀 😀
@zojec 😀

ringcoriel
16. okt 2014

@caramilla uzasne sukne obidve... dakujem

petkasv
16. okt 2014

@caramilla ta je božská, fakt, teda, ještě že je konec sezony 😀

lenasss
16. okt 2014

@caramilla co mi to dělááááááááš já tak dlouho odolávám těm tvým tričkám a ty začneš házet takové krásné sukně. Ještě že nemám peníze 😀 😀 😀 😀 To je vážně pastva pro oči a teda krása krása krása

macin73
16. okt 2014

@caramilla na to, že na mém oblečení oranžovou až tak nemusím, tak je ta kombinace úchvatná... asi díky té vínové 😵

koki_melo
16. okt 2014

Ĺittle Rock Star