Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
hurá je tu DD, takže můžu všem zvednout sebevědomí 😀
moje tvorba: pyžamka do školky - malej je spokojenej - bagry a letadla mu vyhovujou.
závěsy z blackoutu jsem "šila" snad 2 měsíce (rozuměj čistého času asi 3 hodiny), a ještě na pravé části musím opravit to založení... fuj, fuj, fuj - ale zase jsou tam traktory, tak jsou kluci spokojení 😎
a teď mám střiženo do softu, takže tak v březnu by mohlo být hotovo 😀
@argo1 Máš to super! Já se tak dlouho chystám k ušití softek- samozřejmě tu mám nakoupeno spoustu softu různých barev až jsem je dneska koupila za 300,- v Soptíku v Sopotské.. http://www.mimibazar.cz/bazar.php?strana=4&albu.... ☹ Ale takové bych fakt neušila navíc za tu cenu...
@zikie Jj, tam ma fakt super veci za dobry ceny. Ale vis co, ja siju vsechno jako teplaky, zadny dily navic a pak mi neni lito, ze se v tom vali v blate. 😀
a jeste
mam dnes radost, ze jsem ulovila zimni Superfity za 550,- a za usetreny penize muzu syslit dalsi naprosto "nezbytny" latky 😀
🙂 @argo1 kde se daji koupit supefity za tak uzasnou cenu. Hned tam běžím. Díky za info.
@anastazieb blbě jsem se vyjádřila myslela jsem ten šedý fleec u nákrčníku. A ty látky jsem právě takhle pěkné nikde neviděla. Vím, že @crawler nakupuje někde ve Finsku, ale má děravá pamět není schopná si vzpomenout kde.
@olive_frost ta seda je podobna lame (wellsoft), muze to byt ale rovnou nejaka umela kozesinka..
@sislik2010 Bazarovy na ceskem MK. ;) Vsak tak byla korunovana skoro dvoumesicni slidici akce na mimaci a MK 😀
@kuna když ušiješ odpovídající velikost, tak philippa sedí 😀 , já šiju vždycky na více let, tak jsem A. ušila philippu vel.122/128 a dost mu odstává u krku, ale šátek to vyřeší 😀 a jak si ji zkusila větší Danča, tak ji seděla daleko lépe 😀 😀 😀 a Pavla šila vel. 110/116 a má ji úplně super 😀 . Takže poučení pro mě, trochu ubrat rozměry při šití 😀
@olive_frost tak záleží, kde ses dívala... Ta plátna třeba veselajehlicka.cz, dumlatek.cz a wellsoft seženeš taky, batani.cz myslím třeba?
emmine phillipa taky paradne sedi 😉 siju taky spravnou velikost a i tak skrze dlouhe rukavy vydrzi docela dlouho. spis ji vzdycky poslu dal, protoze se mi okouka a mam chut sit dalsi.. 😀 😀 😀
@anastazieb @terezita moc děkuji za pomoc
@olive_frost Ta pirátská látka na nákrčnících mi připadala jako od Makower, prodává Ragos, ta dinosauří byla v nabídce u Ardeka v Brně, nevím, co mají na e-shopu, já tam chodím naživo. Ono to chce slídit a procházet různé obchody i e-shopy, třeba u Mráze jsem koupila skvělá plátna, která jsem nikde jinde neviděla a měli je v nabídce asi jen chvilku. Po čase se dostaneš do fáze, že žádný obchod s látkama už nebudeš chtít ani vidět🙂
@zuzkasim šmande,děkuji za takový kompliment,ona je hodně fotogenická( po mamince😀), ale kdybys ji viděla, jak vypadá běžně- čuník jedna malá, tak bys ji nepoznala😀
@anastazieb díky 😵
@argo1 děkuji😉mám těch ještěrek5 barev a nevím,která je hezčí - líbí se mi všechny - i tmavě modrá je krásná 😵
@zikie hele,ty máš co říkat-já viděla tvoje mikči, takže nesekej a šij 😉(hadry i těla)🙂
@palosek tý jo, ty sis vyhrála- u toho bych ztratila nervy - je parádní a malá musí být nadšená😵!
@zikie jé a to miminěcí je taky krásný😵
@argo1 tak na takových závěsech by mi děti nonstop visely😀 krásná hrací plocha!
@terezita nádherný,spadla mi brada,sice mám moc ráda tvoje echt barevný trika a jiné,ale tohle se mi líbí ještě víc - a dítko bych si hned půjčila - btw má krásný výrazný rtíky - kéž by mu zůstaly😉 😵
@olive_frost a o jaké látky ti jde? v tom finsku je to myllymuksut ale wellsoft seženeš v čr bez problému za skvělou cenu😉
Siju podzimni cepice a zkousim na ne nova razitka, co myslite, jde to?

@palosek Všechny věci parádní!
@sunnyday28 Bodynka skvělý.