icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
17. okt 2014

@vondandy Jo, podle mě fajn nápad, neokoukané.

argo1
17. okt 2014

@koki_melo Já mám do hračičky hodně daleko, já se s tím moc nes.ru, a páč nerada pářu, tak ani nepřešívám. Původně jsem tam chtěla našívat i silnici, pak aspoň nakreslit, ale rozmyslela jsme si to )(tolik trpělivosti prostě nemám 😀 ) A kluci kupodivu po nich nejezdí, ale je fakt, že jsem jim veškerý akce na závěsech DŮRAZNĚ zakázala 😀 😀 😀 Jinak by tam byly pověšený i s autíčkama oba.

barcav
17. okt 2014

@vondandy čepičky i razítka parádní 😵

vondandy
17. okt 2014

@argo1 , klido pido.....

elentari
17. okt 2014

@vondandy jůůůůů! tak ty jsou! bych brala dospěláckou s vlaštovkama na drátě! 🙂

terezita
17. okt 2014

@koki_melo no ten vrch jsem obsila na rovnostehu, nacvakala druly, nasila aplikaci a knofle.. Navlikla na orlika a slyším jen rup rup rup.. A ted to oprav, kdyz se tam skrz ty druky a spol.neda uz poradne dostat.. :P no jsem tele..
@crawler diky! No sama se divím, ze se poslední dobou barevne krotim.. :D
@vondandy parádní! Mne se to nikdy tak hezky narazit nepodaří.. :(

palosek
17. okt 2014

@terezita ten má tak krásné oči 😵 😵 😵 není šance se soustředit na tvé šití... 😅 😝 😀
@vondandy razítka super...sovička... 😵 😵 😵
@kuna mam tu Philipu podle střihu, nezužovala jsem, asi máme širší krk 😨 😅 😅
@crawler teď se crcám s ješte větší - menší srandou...pro neteř 😝 Tak snad se jí to bude taky líbit jako Danielce... 😉

daisyr
17. okt 2014

@argo1 nevyfoukla jsi mi ty superfitky, na které jsem měla zálusk, ale nějak nestíhám - v. 29 černé s zelenou kombinací, že? 😀
Jinak super nápad se závěsy!

Jinak teda spíš stíhám tak tak dočítat a jen označuji, co se mi líbí....

koki_melo
17. okt 2014

@terezita Terko a je na COV nejaky uzoucky steh, kterym by to slo prosit? Preci hromada kupovanych věci je sitych rovnym stehem a nepraska jim to, sycakum!

daisyr
17. okt 2014

@caramilla sukně parádní, nevím, která je hezčí... mám ráda modrou (i když fialkovou zas tolik ne), oranžovou nemohu nosit, ale stejně se mi obě moc a moc líbí. Asi si počkám na příští rok... něco do tyrkysova by se mi moc líbilo 😉

palosek
17. okt 2014

@kuna k vlasům...právě o nich je ta poslední fotka..ne o mikině 😅 D je neřád, nechce se česat ani stříhat, k mytí ji nutím skoro násilím 😅 nebo úplatky 😅 . Být to na mně, má mikádo. 😝

zikie
17. okt 2014

@vondandy Razítka i čepky jsou dokonalý!!!! Odkud je máš? Závidím- to je přesně můj styl.

koki_melo
17. okt 2014

@zikie já už jsem ti to možná říkala, ale ty jsi velmi tichá voda, co břehy těžce podmílá. Šiješ nádherné věci, krásně vyladěné, decentní, žádný cirkus, strašně se mi to líbí!!! Holt ta tvoje profese je znát. Řekla bych, šij na kšeft, ale řeknu radši, ušij mi ta prsa! 😀

terezita
17. okt 2014

@koki_melo na CL je, ale samoze mi funguje jen na vzorku.. Kdyz siju naostro tak nee. A jak nemam furt tu kracejici kamosku, tak ten troj rovny steh neprichazi v úvahu..

argo1
17. okt 2014

@daisyr Sorráč 😎 jj. 29ky se 3 suchými zipy a ve skutečnosti jsou černé se žlutou 😀
@vondandy taky jsem zvědavá, odkud razidla máš🙂

zikie
17. okt 2014

@koki_melo Takhle krásnou pochvalu mi hodně dlouho nikdo nevysekl! Moc ti za ní děkuju!!!! Řemeslně to zatím ještě zdaleka není takové jak bych si představovala, ale lepším se... Na šití na kšeft rozhodně nemám . Ale doufám, že se zvládnu řemeslně zdokonalit ve své původní profesi natolik, že až mě budete potřebovat, bude takováhle nádherná pochvala fakt na místě 🙂

Teď mě napadlo, že mi ještě než jsem šla na mateřskou vyřizoval americkej voják, že jizva ode mě byla nejhezčí dárek k jeho jednadvacetinám 😀 Tak mám snad našláplo dobře 🙂

saaralota
18. okt 2014

@vondandy razítka jsou super! Já jsem si koupila asi před měsícem a taky jsem si říkala, že to vyzkouším třeba na čepici, nebo na nákrčník (abych hned nezprasila tričko 🙂). Ale skutek utek... tak mám zase novou motivaci 🙂. Vypadá to pěkně.

caramilla
18. okt 2014

@vondandy PARÁDA
@terezita - je překrásnej, budu se opakovat, ale teda Orlík fakt JE! A je totál jiný než Em. Máš obě děti překrásné a každé úplně jiné 😵

Díky za všechny "objednávky sukní" 😀 Jen teda odstřižky došly a nevím, zda za zimu dokážu dost nasyslit, když je zima a letní sukně nějak extra nejdou na dračku 😀

crawler
18. okt 2014

@terezita ta jednojehla jde na COL pěkně,jen to chce malinko změnit napětí -zkoušej to,protože ten steh je skvělý, ale přes druky se tam už asi stejně nedostaneš,ale pro příště no...já se s tím drbala u dh trika:p

alenf
18. okt 2014

@crawler ahoj aku znacku mas col? 🙂

terezita
18. okt 2014

@crawler dik, otestuju.. Ja na to tehdy nemela nervy, na vzorku mi to šlo ale naostro prave nee.. :P
@caramilla joo, dali jsme si zalezet! :D

macin73
18. okt 2014

Potřebuju poradit... zase jsem vyšetřila chvilku, že si došiju to kojotriko. JENŽE - střihla jsem si ho nějaké široké a dlouhé, tak si říkám, že by se to dalo využít pro to řasení na boku, nejlépe asi s tunýlkem... jenže moc netuším, jak na to. Hlavně potřebuju nějak zamaskovat poporodní pneu 😒 (do kdy se můžu vymlouvat, že je poporodní? 😀) a tohle by možná mohlo fungovat. Poradí mi nějaká dobrá duše?

anastazieb
18. okt 2014

@koki_melo @terezita jj, na COL je ten jednosteh, taky ho používám, dokonce se s ním dají našít i jednoduchý aplikace 😉 A dokonce jsem už došla tak daleko, že mám standardně dvě jehly a navlíkám jen nitě - když potřebuju jednosteh, tak jen vyvlíknu nit a můžu šít (akorát s tím teda pak nejdou ty aplikace, ale to nedělám vždycky).

alenf
18. okt 2014

dievčata má niekto konkrétne brother coverlock?aké máte skúsenosti,prosim?

terezita
18. okt 2014

@macin73 tunylek muzes udelat tak, ze nechas sirsi svovy pridavek a prisijes ho rovnostehem, protahnes durch snurku.. nebo to naras lastinem.
@alenf mame 😀 ja ho mam zatim asi tri mesice a priste bych si ho nekupovala a vystacila s rovnostehem a OL.. 😅 a misto nej si koupila vysivaci stroj.. 😀 😀 😀

alenf
18. okt 2014

@terezita myslíš,že ho nemáš natoľko využitý?Vyzerá to tak,že mám možnosť ho mať,mám 4 ročný jednihlový poloautomat brother,obnitkovačku brother a k šitiu mi chýba asi len toto do komplet "rodiny" 😀 Ja nevyšívam aplikácie.
A máš k nemu aj dáke prídavné pätky či vodiče? 😀

terezita
18. okt 2014

@alenf prijde mi, ze na ty prachy ho az tolik nevyuzivam.. 😀 jsme se o tom nedavno bavily s holkama.. 😅

sisikana
18. okt 2014

Ahoj holky,
občas sem nakouknu pro inspiraci, dneska jsem se rozhoupala k registraci 😀
ale proč vlastně..včera mi přišel nový overlock - od 454 D od W6 - nemáte ho některá? zatím jsem s ním zkusmo ušila asi 20cm,všechno v pohodě (jaké překvapení 😀 ) ale jsem si celkem jistá, že se brzy na něčem zaseknu.. 😅

alenf
18. okt 2014

@terezita az natoľko som tej konkrétnej diskusii nevenovala pozornost,lebo to bolo pre mňa v nedohladne taký stroj.Hold ale naskytla sa možnosť 😀

bordino
18. okt 2014

Prosím, nemáte někdo navíc tuhle látku? Ikea ji zjevně stáhla :(
http://www.ikea.com/us/en/images/products/tidny...