Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Pomooooc....konečně klid na šití a Ol začal zlobit....grrrrrrrr 😠 😠 😖 Levá, vnější jehla místy neprovazuje.... Nefungovalo ani posouvání, rozebrala jsem to, vyčistila,promazala,nitě dala nové. Posouvaní super, provazovánínna teplákovině dvě vrsrvy taky jede, ale u softu....grrrrr. Nevím, jestli je to tloušťka látky....co bráchovi vadí.....přítlak patky jsem upravovala....a nic.... Nevíte, co s tím? ☹
Neteř má slíbenou bundu, v pátek jsem nařezala, během dnes se po chvilkách crcala s aplikacema a když chci jít do finále...tak toto.....Asi to už zabalím, ale uvítám každou radu. 😉
@palosek mě tohle OL přesně s levou jehlou v poslední době dělá taky, jak má silnější vrstvu (šev patentu nebo právě ten soft), tak to dělá. Taky nevím, co s tím:( Teoreticky, když neprovazuje, tak jsou slabé jehly, mám tam schmetz OL ty universal, co máš ty? Už jsem si v týdnu říkala že tam dám snad stovky nebo do 😠
@palosek Moc neporadím, ale když se něco serká, tak projedu klasiku - nitě, vyčistit, jehly vyměnit. Nitě všechny stejné, ideálně kvalitní. A někdy fakt pomůže se na to vybodnout a sednout k tomu druhý den, kdy člověk není nervní a ono to jde pak samo. Držím palce, ať se brácha dá do kupy!
@caramilla
@koki_melo diky holky...mam tam jehly ještě ty původní, co přišly se strojem 😖 Vlastně jednu už z přiložené krabičky.... 😅 Zítra tam zkusím dát silnější a uvidíme...popř.i jehly na kůži 😅 😝 😅 Kdybyste viděly, jak já ten stroj rozebírala... 😅 😀 😀 Po vyčištění jsem ho dávala do kupy, blbě jsem vložila tu horní destičku, dolni kličkař mi zůstal zablokovaný vevnitř, jsem si toho nevšimla a šlápla na pedál 😖,hned se to bloklo a jehly zůstaly dole a stroj ani tam, ani zpátky....no...blbka no.... 😕 Odšroubovala jsem patku,pak zas tu kovovou destičku, pak jehly, opatrně, aby nespadly dovnitř...povedlo se mi to uvolnit....a našroubovat vše,kam patří...Ale...ejhle...zůstal mi na stole pidi závitek...panika největší 😅 😅 😅 Ale už je na svém místě 😉 Byl to ten závit,co se dotahují jehly....nějak se mi ho povedlo vyšroubovat... 😅 No kovbojka největší 😅 Místo šití jsem se hodinu vrtala ve stroji a stejně neprovazuje....aspoň,že je zas poskládaný. 😅 😅 😀
@bordino Já myslím, že ji nestáhli (to by ji smázli i z netu), jen bude dodávka za delší dobu. Já takhle čekala na záclonové tyče skoro dva měsíce (taky tam měli zprávu, že nemají informace o nové dodávce). Zítra jedem na Čerňák, tak se můžu zeptat, konkrétně, kdy ji budou mít - někdy jsou schopný říct, že ji přivezou v určitém týdnu.
Tak stalo se něco, v co jsem už pomalu ani nedoufala... kojotriko je hotové 😎 . Poznatek číslo jedna - můžu zapomenout na velikost 38 😠 . Žádné tunýlky nebyly nakonec třeba (i když bych to nařasení potřebovala jako sůl), ještěže jsem si to zkusila našpendlené... no jsem z toho nějaká přešlá, fakt to je taková halabrána... No a poznatek číslo dvě - fakt jsem děsný greenhorn 😕... určitě jsem porušila všechna pravidla, jak se šije (dámské) triko, ale tak nosit se dá, detaily budu pilovat při dalších pokusech... Jestli najdu dost odvahy, vyfotím se v něm, na ramínku to vypadá tak hrozně, že to fakt nee...
@palosek zkus ty jehly, mam taky tu zkusenost, ze jak neprovazuje, je tam slaba jehla. Nebo se na to vykasli, obnitkuj si ty dily zvlast, to by provazovat melo a usij to pak cele na rovnostehu. Mne soft taky OL casto neprovazuje, tak ten levy sev pak jeste prosiju na rovnostehu stejnou niti a neni to videt.
Tak já po dlouhém víkendu přihazuju svůj páteční počin, jak už některé víte, má vysněná látka ve čtvrtek na koupená a v pátek z metru akorát pro moje dva hadříky vyšitá 😀 v pátek jsem v tom byla na koncertě a včera jsme s chlapem opět osiřeli 😀 a šli na véču a potkali hafo známých a přijeli domů v jednu 😀 no nic jedu pro princezny 😀
Takže uzlové triko pro mě a mikina pro mě, a TYTO mi zůstanou a neušiju to nikomu jinému 😀 a v mezičase fotka cácorek, foceno včera kdy orvávaly poslední pampeluchy 😀
@kuna @caramilla @koki jehly jsem vyměnila...kony taky a nic....ALE...když jsem vypla nůž, tak je steh zas krásný a prošiju 4vrstvy softu s dvema reflexníma pastulkama... ale nesmím ořezávat, jen šít krajem 😝 😝 😝 Asi bude třeba nabrousit nůž..... ale zas mi nepřijde, že by žvýkal...ořezává pěkně.....tak já nevím....
@kuna ja ho mám dva roky a tři měsíce...ještě nikdy mi to nedělalo, až teď...u softky pro D asi jen jednou a jak ted šiju neteři, tak je to na nerv. 😠 Možna to není nožem,třeba se musí nějak seřídit 😖 Přijde mi,že je,chudák, už nějaký rozviklaný...a když ořezávám, tak se úzký proužek látky dostává dovnitř stroje,pod ten kryt. 😖
@palosek
Ja som mala rovnaky problem. Vyriesil sa vo stvrtok 🙂
Sijem teraz hl. soft. Dala som nabrusit horny nozik a spodny kupila novy. OL mam asi rok a pol. A ide to opat pekne. Sice nechapem ako to spolu suvisi, ale uz viaze pekne aj 4vrstvy s paspulkou.
Inak predtym mi trochu pomohlo zmenit napatie niti.

@terezita takže obnitkovat PD a ZD zvlášť, pak sešít na rovnostehu a oba svove přídavky prisit tak, aby vznikly dva tunylky?