icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
18. okt 2014

@terezita takže obnitkovat PD a ZD zvlášť, pak sešít na rovnostehu a oba svove přídavky prisit tak, aby vznikly dva tunylky?

saaralota
18. okt 2014

@bordino Stáhla? Já se zrovna zítra do Ikey pro tuhle látku chystám.. je to jediné dětské, co jsem tam viděla...ach jo... chtěla jsem to na kapsář... tak musím vymyslet něco jiného.

lenasss
18. okt 2014

Zase něco ode mě. 2x overal pro mimčo a čepičky pro ty moje skřítky 🙂

bordino
18. okt 2014

@saaralota no nemají ji na žádném OD a dodávku píšou, že zatím ne

sufik1
18. okt 2014

@bordino mela jsem metr a sila jsem satky a neco zbylo. Muzu postradat. Ale nejak.moc toho nebude....
Fakt ji stahli?muzu ti kouknout a zlicine. Na krame toho maji vic nez na webu...

saaralota
18. okt 2014

@bordino Jedem zítra (asi) na Zličín, tak kdyby jí tam náhodou přeci jen měli, i když to na webu nepíšou... tak ti můžu vzít. Kolik bys potřebovala?

crawler
18. okt 2014

@alenf janome coverpro 1000cpx 😉
@terezita jé já myslela, že máš taky janomku COL, v čem u tebe vyhrál bratr?

@lenasss krásný 😵

caramilla
18. okt 2014

@lenasss bomba! 😵

alenf
18. okt 2014

@crawler dakujem,myslela som ze mas brotherku🙂

bordino
18. okt 2014

@sufik1 pokud bys ji viděla, tak klidně 3 metry mi vem, prosím. Ale na netu píšou, že není nikde. Díky

caramilla
18. okt 2014

@terezita No, sehnala jsi fakt dobrý "genetický základ" a pak je vidět, že je prostě "vymodlený" 😀

terezita
18. okt 2014

@crawler aaa. Mam janone, sem se spletla :D

koki_melo
18. okt 2014

@lenasss krása a ten pruhovaný overalek, áááách, ten fakt je! Ale teda ten šnečkový taky není marný 😵 .

palosek
18. okt 2014

Pomooooc....konečně klid na šití a Ol začal zlobit....grrrrrrrr 😠 😠 😖 Levá, vnější jehla místy neprovazuje.... Nefungovalo ani posouvání, rozebrala jsem to, vyčistila,promazala,nitě dala nové. Posouvaní super, provazovánínna teplákovině dvě vrsrvy taky jede, ale u softu....grrrrr. Nevím, jestli je to tloušťka látky....co bráchovi vadí.....přítlak patky jsem upravovala....a nic.... Nevíte, co s tím? ☹
Neteř má slíbenou bundu, v pátek jsem nařezala, během dnes se po chvilkách crcala s aplikacema a když chci jít do finále...tak toto.....Asi to už zabalím, ale uvítám každou radu. 😉

caramilla
18. okt 2014

@palosek mě tohle OL přesně s levou jehlou v poslední době dělá taky, jak má silnější vrstvu (šev patentu nebo právě ten soft), tak to dělá. Taky nevím, co s tím:( Teoreticky, když neprovazuje, tak jsou slabé jehly, mám tam schmetz OL ty universal, co máš ty? Už jsem si v týdnu říkala že tam dám snad stovky nebo do 😠

koki_melo
18. okt 2014

@palosek Moc neporadím, ale když se něco serká, tak projedu klasiku - nitě, vyčistit, jehly vyměnit. Nitě všechny stejné, ideálně kvalitní. A někdy fakt pomůže se na to vybodnout a sednout k tomu druhý den, kdy člověk není nervní a ono to jde pak samo. Držím palce, ať se brácha dá do kupy!

palosek
18. okt 2014

@caramilla
@koki_melo diky holky...mam tam jehly ještě ty původní, co přišly se strojem 😖 Vlastně jednu už z přiložené krabičky.... 😅 Zítra tam zkusím dát silnější a uvidíme...popř.i jehly na kůži 😅 😝 😅 Kdybyste viděly, jak já ten stroj rozebírala... 😅 😀 😀 Po vyčištění jsem ho dávala do kupy, blbě jsem vložila tu horní destičku, dolni kličkař mi zůstal zablokovaný vevnitř, jsem si toho nevšimla a šlápla na pedál 😖,hned se to bloklo a jehly zůstaly dole a stroj ani tam, ani zpátky....no...blbka no.... 😕 Odšroubovala jsem patku,pak zas tu kovovou destičku, pak jehly, opatrně, aby nespadly dovnitř...povedlo se mi to uvolnit....a našroubovat vše,kam patří...Ale...ejhle...zůstal mi na stole pidi závitek...panika největší 😅 😅 😅 Ale už je na svém místě 😉 Byl to ten závit,co se dotahují jehly....nějak se mi ho povedlo vyšroubovat... 😅 No kovbojka největší 😅 Místo šití jsem se hodinu vrtala ve stroji a stejně neprovazuje....aspoň,že je zas poskládaný. 😅 😅 😀

argo1
18. okt 2014

@bordino Já myslím, že ji nestáhli (to by ji smázli i z netu), jen bude dodávka za delší dobu. Já takhle čekala na záclonové tyče skoro dva měsíce (taky tam měli zprávu, že nemají informace o nové dodávce). Zítra jedem na Čerňák, tak se můžu zeptat, konkrétně, kdy ji budou mít - někdy jsou schopný říct, že ji přivezou v určitém týdnu.

macin73
18. okt 2014

Tak stalo se něco, v co jsem už pomalu ani nedoufala... kojotriko je hotové 😎 . Poznatek číslo jedna - můžu zapomenout na velikost 38 😠 . Žádné tunýlky nebyly nakonec třeba (i když bych to nařasení potřebovala jako sůl), ještěže jsem si to zkusila našpendlené... no jsem z toho nějaká přešlá, fakt to je taková halabrána... No a poznatek číslo dvě - fakt jsem děsný greenhorn 😕... určitě jsem porušila všechna pravidla, jak se šije (dámské) triko, ale tak nosit se dá, detaily budu pilovat při dalších pokusech... Jestli najdu dost odvahy, vyfotím se v něm, na ramínku to vypadá tak hrozně, že to fakt nee...

palosek
19. okt 2014

@macin73 víš,na ramínku to může vypadat všelijak, ale hlavní je, když to oblečeš a sedí to....a musíš se v tom dobře. 😉

kuna
19. okt 2014

@palosek zkus ty jehly, mam taky tu zkusenost, ze jak neprovazuje, je tam slaba jehla. Nebo se na to vykasli, obnitkuj si ty dily zvlast, to by provazovat melo a usij to pak cele na rovnostehu. Mne soft taky OL casto neprovazuje, tak ten levy sev pak jeste prosiju na rovnostehu stejnou niti a neni to videt.

kuna
19. okt 2014

@lenasss krásný, odkud je strih na ten overalek?

petkasv
19. okt 2014

Tak já po dlouhém víkendu přihazuju svůj páteční počin, jak už některé víte, má vysněná látka ve čtvrtek na koupená a v pátek z metru akorát pro moje dva hadříky vyšitá 😀 v pátek jsem v tom byla na koncertě a včera jsme s chlapem opět osiřeli 😀 a šli na véču a potkali hafo známých a přijeli domů v jednu 😀 no nic jedu pro princezny 😀
Takže uzlové triko pro mě a mikina pro mě, a TYTO mi zůstanou a neušiju to nikomu jinému 😀 a v mezičase fotka cácorek, foceno včera kdy orvávaly poslední pampeluchy 😀

lenasss
19. okt 2014

@kuna střih je ze starého overalku,ale teď jsem přemýšlela jak tam udělat ťapky 🙂
@caramilla @crawler děkuji

palosek
19. okt 2014

@kuna @caramilla @koki jehly jsem vyměnila...kony taky a nic....ALE...když jsem vypla nůž, tak je steh zas krásný a prošiju 4vrstvy softu s dvema reflexníma pastulkama... ale nesmím ořezávat, jen šít krajem 😝 😝 😝 Asi bude třeba nabrousit nůž..... ale zas mi nepřijde, že by žvýkal...ořezává pěkně.....tak já nevím....

saaralota
19. okt 2014

@bordino @sufik1 tak jsem byla před chvílí na Zličíně a tu látku měli vyprodanou. Ale stále jim tam visí mezi vzorky s cedulkou, že není momentálně skladem. Tak snad někdy ještě bude...

argo1
19. okt 2014

@bordino Na Čerňáku ji taky neměli a bohužel tam nebyl žádný personál, abych se na ni přeptala. Malej mezitím ulovil obrovský nůžky a začal tam šermovat okolo sebe, tak jsem ho přikurtovala do vozíku a pádili jsme k pokladně.

kuna
19. okt 2014

@palosek hmm, no to by mě nenapadlo, že je to nožem....ale tak možné to je, mně taky řeže hezky, ale občas víc vrstev už nepobere, co dřív jo. Jak máš OL dlouho? Já necelé dva roky, zatím jsem nůž nebrousila...
@terezita a vynechává ti občas ta jehla i s tím novým nožem?

palosek
19. okt 2014

@kuna ja ho mám dva roky a tři měsíce...ještě nikdy mi to nedělalo, až teď...u softky pro D asi jen jednou a jak ted šiju neteři, tak je to na nerv. 😠 Možna to není nožem,třeba se musí nějak seřídit 😖 Přijde mi,že je,chudák, už nějaký rozviklaný...a když ořezávám, tak se úzký proužek látky dostává dovnitř stroje,pod ten kryt. 😖

evaon
19. okt 2014

@palosek
Ja som mala rovnaky problem. Vyriesil sa vo stvrtok 🙂
Sijem teraz hl. soft. Dala som nabrusit horny nozik a spodny kupila novy. OL mam asi rok a pol. A ide to opat pekne. Sice nechapem ako to spolu suvisi, ale uz viaze pekne aj 4vrstvy s paspulkou.
Inak predtym mi trochu pomohlo zmenit napatie niti.