icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

a_lexa
22. okt 2014

@bury určitě je zkrať nahoře - ustřihni ten pruh s kroužky a našij ho o něco níž. 😉

a_lexa
22. okt 2014

tak koukám že @zojec byla rychlejší 🙂

koki_melo
22. okt 2014

@bury Nohy néééé. Odstřihla bych ten vršek, zkrátila závěs nahoře a znovu ten vršek našila. Ale hezky 😀. Neznám ten matroš, těžko říct, zda ten šev nebude trčet, chce to osahat a promyslet. A nebo bych se vykašlala na oka a ustříhla to a našila vlastní oka, ale voser teta, voser. Držím palce, ať to dobře dopadne´.

elentari
22. okt 2014

@bury zkrátit v místě toho zdvojení pod oky..?

aerin
22. okt 2014

@ringcoriel ano ano, tuhle myslim (teda ja mela ty zirafky z varky min do cervena)

bury
22. okt 2014

@koki_melo - prej "ale hezky" 😀 😀 😀 😀 néééééé, chci to mít hnusný 😀 😀
je to celý voser, páč prostě jen měřím, zkracuju a šiju nekonečný metry..... 😝 😝 😝 a úplná blbost byla metráž, kdy musím řešit i nějaký uchycení na garnýž.... 😝 😝
a u nás dneska sněžilo, tak se modlím, ať je počas lepší, páč o víkendu bychom chtěli stěhovat.....

Jinak holky díky - snad to nebude nějak blbě trčet.... jsou tam tři okna, takže si to dám 6x .....

terezita
22. okt 2014

@bury taky jsem pro horní variantu, rovnou bych to sesila ohle pod tím vrchem a ustrihla az pak přebytek.

terezita
22. okt 2014

@bury ad. blby uchyceni na garnyz - v ikea prodavaj pasku kterou nasijes hore a do toho navleces co potrebujes.. krouzky, ty blbinky na garnyz, protahnes tyc, cokoliv..

koki_melo
22. okt 2014

@terezita chytrá holka! Já sice měla chytrou radu, ať to paninka udělá hezky, ale jak to udělat jednoduše, to už jsem si nechala pro sebe 😀

@bury Paninko, to nebyla urážka, že to máš udělat hezky, ale myslela jsem tím, dát si na to pozor, abys to třeba při našívání moc netahala, aby ti to neudělalo vlnky apod. Však mě znáš, jak to myslím 😵 .

bury
22. okt 2014

@terezita - já vím, když já mám Ikeu 160 km a té pásky jsem si koupil málo 😒 ale nějak to dám. Už jdu do finále 😉

bury
22. okt 2014

@koki_melo - no vždyť to beru jako srandu 😉

koki_melo
22. okt 2014

@bury chceš ji koupit a poslat? Já mám ikeu 5km.

ringcoriel
22. okt 2014

@aerin tak bohuzial, nemohu slouzit. mam len tuto novu varku. 😖

terezita
22. okt 2014

@bury tak kdybys ji chtela vic, rekni, urco odsud nekdo pojede kolem a muze ulovit a poslat..
@koki_melo ja u techhle vos*ru premyslim spis aby to bylo jednoduche.. tyhle upravy me desne nebaaa 😅

bury
22. okt 2014

@koki_melo - díky za nabídku. Teď ani nevím, co už mám a nemám hotový, takže kdybych potřebovala, tak se ozvu, jo? 😉 Ježiš to mi připomnělo, že jsem ti ještě neposlala prachy!!! červenám se a jdu na to.....

koki_melo
22. okt 2014

@bury ozvi a pytel peněz pošli 😉

macin73
22. okt 2014

@bury já mám tu pásku doma bezprizorní - mám Ti ji zítra hodit na poštu? teda jestli ji najdu 😕

majka1981
22. okt 2014

dnes som ukoncila adventny kalendar, uz len nahucat do manzela, ze treba na to dve diery a moze prist advent

palosek
22. okt 2014

@alenf krásná... Celé zpracování, koukam na ty kapsy...perfektní... Se na ně taky chystá m...a zrovna na tenhle softky jsem taky myslela,až vysiju, co mám doma. 😀 😀

ringcoriel
22. okt 2014

Nevideli ste niekde tuto aplikaciu Mary Popins? To je nejako kreslene, alebo? Ale je to krasne...

terezita
22. okt 2014

@macin73 @bury vidis, ja vlastne taky jednu mam.. 😀 chybi nam totiz tyc, takze nemuzeme nainstalovat.. v zadne ikea tu tyci nemaj (nutne pocebuju sedou a ne bilou) a nikdo nevi, kdy zas a jestli vubec budou.. 😝

zuzkasim
22. okt 2014

@ringcoriel To je nádherné! Tipla bych si, že je to kreslené, nějaký tisk přes šablonu, nebo něco takového. Kde jsi to našla?

macin73
22. okt 2014

@alenf taky jsem si říkala, kdo sem vkládá kupovanou bundu... fakt skvělá práce!

alenf
22. okt 2014

@macin73 😀 😀 a ja som sa koľko pri nej nahrešila kvôli tej zle šijúcej obnitkovačke 😀 ,ale to našťastie nevidno 😝 ,dakujem 🙂

terezita
22. okt 2014

@ringcoriel ja si teda myslim, ze je to nasite, bo autorka v clanku k tomu kabatu pise, ze pri siti zjistila, ze vliesofix drzi na kordu blbe..

zuzkasim
22. okt 2014

@terezita
@ringcoriel Ano, na tom blogu, jak ho drží roztažený, je trošku vidět to obšití. A jak říká Terka, aplikace jí moc nedržely, ale v místě, kde je potřebovala opravit, držel vlisofix až moc🙂 Nádhera, něco takového by se mi moc líbilo, i střihově.

ringcoriel
22. okt 2014

@terezita skoda, prave ten praci kord je super.

ringcoriel
22. okt 2014

@zuzkasim Ak tomu spravne rozumiem, tak strih sa vola Johanna a ma vpredu gombiky, nie zipsu. Tak sa mi paci ovela viac. http://www.farbenmix.de/inspiration/ Tiez som sa zamilovala. ale teraz by som ho aj tak nevynosila, lebo nosim iba nosiacu bundu s podnajomnikom... 🙂