Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bury Nohy néééé. Odstřihla bych ten vršek, zkrátila závěs nahoře a znovu ten vršek našila. Ale hezky 😀. Neznám ten matroš, těžko říct, zda ten šev nebude trčet, chce to osahat a promyslet. A nebo bych se vykašlala na oka a ustříhla to a našila vlastní oka, ale voser teta, voser. Držím palce, ať to dobře dopadne´.
@ringcoriel ano ano, tuhle myslim (teda ja mela ty zirafky z varky min do cervena)
@koki_melo - prej "ale hezky" 😀 😀 😀 😀 néééééé, chci to mít hnusný 😀 😀
je to celý voser, páč prostě jen měřím, zkracuju a šiju nekonečný metry..... 😝 😝 😝 a úplná blbost byla metráž, kdy musím řešit i nějaký uchycení na garnýž.... 😝 😝
a u nás dneska sněžilo, tak se modlím, ať je počas lepší, páč o víkendu bychom chtěli stěhovat.....
Jinak holky díky - snad to nebude nějak blbě trčet.... jsou tam tři okna, takže si to dám 6x .....
@terezita chytrá holka! Já sice měla chytrou radu, ať to paninka udělá hezky, ale jak to udělat jednoduše, to už jsem si nechala pro sebe 😀
@bury Paninko, to nebyla urážka, že to máš udělat hezky, ale myslela jsem tím, dát si na to pozor, abys to třeba při našívání moc netahala, aby ti to neudělalo vlnky apod. Však mě znáš, jak to myslím 😵 .
@aerin tak bohuzial, nemohu slouzit. mam len tuto novu varku. 😖
@bury tak našla... mám tu 1x toto: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/6024... a 2x toto: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/8021...
@ringcoriel To je nádherné! Tipla bych si, že je to kreslené, nějaký tisk přes šablonu, nebo něco takového. Kde jsi to našla?
@ringcoriel ja si teda myslim, ze je to nasite, bo autorka v clanku k tomu kabatu pise, ze pri siti zjistila, ze vliesofix drzi na kordu blbe..
@terezita
@ringcoriel Ano, na tom blogu, jak ho drží roztažený, je trošku vidět to obšití. A jak říká Terka, aplikace jí moc nedržely, ale v místě, kde je potřebovala opravit, držel vlisofix až moc🙂 Nádhera, něco takového by se mi moc líbilo, i střihově.
@terezita skoda, prave ten praci kord je super.
@zuzkasim Ak tomu spravne rozumiem, tak strih sa vola Johanna a ma vpredu gombiky, nie zipsu. Tak sa mi paci ovela viac. http://www.farbenmix.de/inspiration/ Tiez som sa zamilovala. ale teraz by som ho aj tak nevynosila, lebo nosim iba nosiacu bundu s podnajomnikom... 🙂

@bury určitě je zkrať nahoře - ustřihni ten pruh s kroužky a našij ho o něco níž. 😉