icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
23. okt 2014

@caramilla legíny se dají nosit i v zimě 😀 😀 😀 Zrovna dnes ráno jsem poslala dceru převlíct, že v legínách jen, pokud půjde v kabátě 😀 😀 😀 Nešla v něm 😝 😝 😝 Zas v kabátě by nešlo vidět aplikaci, že jo 😅 😅 😅

kuna
23. okt 2014
sisikana
23. okt 2014

@kuna jé, ta je pěkná 😵 díky! píšu Ježíškovi na seznam 😵

zuzkasim
23. okt 2014

@kuna A nějakou fotečku, jak ta našitá prádlová guma vypadá, nemáš? Prohlížím ti album a nic jsem nenašla. Mimochodem obdivuju tvoje mikiny!

caramilla
23. okt 2014

@palosek no, soudě podle ségry, ta je nosí furt.... a v zimě hlavně 😝 Ale moje ségra bude obdoba tvé dcery, prostě hřeje je mládí 😀 A na téma "vem si kabát, je tam zima" jsme měli jednou celý seminář respektovat a být respektován, ale vůbec už nevím, co za moudro z toho vypadlo, že se "má říkat" 😀 Ale já to mám už teď "jestli si na nohou necháš ty páskové sandálky, urazím ti hlavu" 😀 😀 😀

Jinak ale já to beru tak, že někdo v zimě nosí krátké sukně + silonky, tak pak jsou leginy teplejší varianta. Ne každý chodí v zimě furt v oteplovačkách 😀

caramilla
23. okt 2014

Je to normální, že chci psát teď příspěvek na PC a místo myši hledám dole pod stolem pedál???????????????? 😕

koki_melo
23. okt 2014

@caramilla hrrrrrrr hrrrrrrr hrrrrrr

jitu22
23. okt 2014

venku je hnusně šedivo, tak trochu barev 🙂

kuna
24. okt 2014

@caramilla je to normální, já si předevčírem nachystala "šití" - dala si na stůl dřevěný skládací kufřík se šicíma potřebama a sedla si za něj, pak mi došlo, že jsem si zapomněla vytáhnout stroj 🙂

@zuzkasim děkuju 🙂. Fotku nemám, já už jsem košilky dlouho nešila, oblíbila jsem si outlastové z Dita Tábor a teď jsem koupila ještě za 150,- dvojbalíček v Tchibu, takže na zimu máme zásobu 🙂. Ale mrknu, jestli nějakou starou košilku ještě nenajdu doma a kdyžtak nafotím.

kuna
24. okt 2014

@zuzkasim tak jsem našla, omlouvám se za kvalitu fotky, ale lepších světelných podmínek se dneska asi nedočkám (haha, umím to hezky napsat, prej světelných podmínek, jsem lemra líná a fotím mobilem 😀 ).
Není to zespodu úplně bůhvíjak profi, ale ten tříkroký cikcak hezky kraj přichytí (když si člověk dá pozor a nešije to hajdalácky v 10 večer, jako já 😀 )

kuna
24. okt 2014

@jitu22 jsou moc hezké! Ty cedulky vepředu na legínkách jsou pro tatínka? 🙂

petkasv
24. okt 2014

@jitu22 teda to je krásný 🙂 😵

jitu22
24. okt 2014

@kuna přesně tak 😀

palosek
24. okt 2014

@caramilla jako já holkam do oblékání moc nemluvim, stejně to nemá smysl 😝 a já to taky neměla ráda... Jen fakt,když jde o zdraví... Slovo MUSÍŠ nepoužívám vůbec, spíš "nechces,neměla bys?"... To má vetsi efekt. 😉

bury
24. okt 2014

@caramilla @palosek - kamarádky desetiletá dcera nesnáší kalhoty - teda pláťáky jo, ale ne džíny na tělo. takže v zimě nosí většinou legíny a na to kraťasy. k tomu mládí to celkem jde - vypadá to pěkně 😉

palosek
24. okt 2014

@bury v 10 ti to jde, ale v 38...to bych nedala 😀 😀 😀 no, já možná i jo, ale to okolí.... 😀 😀 😀 a jednak...ty leginy jsou příjemnější a termo i teplejší. 😉 než džíny.

sabinkabublinka
24. okt 2014

skuska

sinala
24. okt 2014

@bury jen se musí dát pozor, aby nevypadala jak lehká žena. Ono někdy určitá kombinace takto vypadá a to pak doma řeknu, že proto ne. U 10leté to zase ještě nehrozí 😉

palosek
24. okt 2014

@jitu22 tunicky jsou krásně barevné 😵 😵 😵 A asi vane všude stejná múza... Pac teď bych mela Daniele do školky nasit větší oblečení a právě nad prostrihovanyma aplikacemi jsem uvažovala. 😅 😅 😅 Njn...někdo jen uvazuje...a někdo už šije 😀 😀 😀 i @caramilla

katka82
24. okt 2014

@bury uplně jí chápu,taky džíny moc nemusím 😝 ale v zimě je teda přetrpím 😖

jitu22
24. okt 2014

já pro změnu na zimu džíny odkládám, neb je mi v nich hrozná zima. A vytahuju teplé sukně a punčochy, případně legíny. Je v tom mnohem tepleji, nezebou mě šunky 🙂

terezita
24. okt 2014

u me zalezi.. kdyz jdu mezi lidi do mesta, tak rada vyvetram sukne. jinak katata, bo v suknich se blbe leze po prulezkach.. 😀
@jitu22 paradni! uz ty prostrihavane aplikace budu taky muset vyzkouset.. 😅

a prihodim nasich par dnesnich fotek, modelina se vyradila.. 😅 (za kindervajicko.. zadara ani ditko nehrabe..)

petkasv
24. okt 2014

@terezita krásný 😵 moje ani za kinder vejce nehrábnou 😠 😠

terezita
24. okt 2014

@petkasv dej jim jeste dva roky, u nas to funguje az ted od leta.. 😉

sunnyday28
24. okt 2014

Mno teraz po Terezite to bude este vacsia hanba pridavat, ale kyyym stiham, a kym je este DD (je dnes, ci mylim sa? 😕 ) Taka rychlovka, co som si ju nakreslila uz davno a nevydal cas a teraz som to konecne zbuchala aaaaa 68cca a je jej malaaa 🙄 Mozem strihat znova.... 😖 Este aj to dieta to vie.... 🙄

sinala
24. okt 2014

@sunnyday28 ale moc ji to sluší🙂, schováš pro další 😀

terezita
24. okt 2014

@sunnyday28 ta je sladoucka!! 😵

caramilla
24. okt 2014

@sunnyday28 😵
@terezita krása, byly doby, kdy ani za vagon cokolady nefotila, ale je videt, ze uz zacina nazirat hodnotu penez 😀 😀 😀 😀

terezita
24. okt 2014

@caramilla to joo.. 😀 😀 😀 za cokoladu by asi ani ted nepozovala.. ale to prekvapeni! 😉

caramilla
24. okt 2014

@terezita doufam, že si to pocitas do nakladu 😀