icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sunnyday28
26. okt 2014

@sinala @terezita @caramilla @katka82 @mariast Dakujem baby, su to opice tie moje deti :D Dakujem za paciky, vy ma u neskutocne motivujete a inspirujete 😎

zuzkasim
26. okt 2014

@terezita Moc se mi líbí ty barevné rukávy. Už dřív jsem je viděla kdesi na zahraničním blogu a těším se, až je taky vyzkouším. Máš je krásně zkombinované.

caramilla
26. okt 2014

@saaralota tak on by z toho musel být super třeba i podprdelník, což mě napadlo teď a možná to zrealizuju, když stříhám v pracovně na zemi v zima, tak je od země u nás v baráku kosa, tak by to možná bodlo 😵
@terezita krása jako vždy 😵

jitavlad
26. okt 2014

@koki_melo Díky za tip. Okouknu to.
@terezita Super, byla bych moc ráda. Počkám na info.

alenf
26. okt 2014

@terezita krásne🙂

palosek
26. okt 2014

@terezita večer jsem zjistila,že máme školkove pyzo v prani 😝 nevyprane 😖 Jeste, že je doma tolik látek 😅 Tak beruskove bylo tady tak za hodinu. 😉 se vším všudy,i s prevlikanim nití ve strojích.Nic zvláštního, jen takové to hrrrrr....hrrrrrr 😀 😀 😀 a cvak 😅

macin73
26. okt 2014

@palosek Taky se na něj zítra chystám - dneska jsem to nějak nedala... 😖. Nechala jsem vybrat starší cácorku látky, z jakých chce pyžama - vybrala berušky, žirafy, koníky a šnečky 😎 😵

jitu22
26. okt 2014

@palosek jej, pyžama mě taky čekají. Teď v posledním Ott. je hezký overal, tak aspoň nemusím hledat pracně střih 😅 Akorát synkovi už se tak snadno nezavděčím, ten už je pěkně náročný na výběr látek. A to mu ještě nejsou 3.

koki_melo
27. okt 2014

@terezita kjasa a to filajove tricko je nejvic a nejdal! Zkama jsou ty prouzky Terez, nemecko? Vypada to vsechno zuper!

terezita
27. okt 2014

@koki_melo pruhy jsou z terry

caramilla
27. okt 2014

@palosek jojo, doma se nám ochladilo, zrovna včera jsem vytahla taky střih na pyžamo. U nás asi zase budou jablíčka 😀

koki_melo
27. okt 2014

@terezita musim se tam dojit podivat, jeste jsem tam nebyla.

macin73
27. okt 2014

@caramilla jablíčka jsem vytáhla a ukázala cácorce až po úpletech z Wendy, a myslím, že i na jablíčka dojde 😀 jen musím najít nějaký dobrý střih na triko a kalhoty, protože nic kloudného nemám ☹ - minule jsem tak musela předělávat střih na raglán a legíjny z Ott, že asi musím nejdřív vytunit ten střih....

koki_melo
27. okt 2014

@macin73 co jsou jablicka, HL?

macin73
27. okt 2014
macin73
27. okt 2014

Holky, clim z MTX předeprat? A do sušky může? Díky!

koki_melo
27. okt 2014

Predeprala jsem a suskovala jsem 😉. Stejne veci z nej budu suskovat...

macin73
27. okt 2014

@koki_melo ok, díky moc... tak ho jdu lupnout do pračky, ať můžu přešít ty pasy u softek...

caramilla
27. okt 2014

@koki_melo jj, HL 😉

caramilla
27. okt 2014

@macin73 já clim nepředepírám, podle mě pokud to je superwash + umělina, srazit by se to nemělo, ale chtělo by to udělat pokus 😀

palosek
27. okt 2014

@macin73 střih jsem dala nějaké triko z Ott a tepláky,ani nevím, jak jí sedi ☹

terezita
27. okt 2014

@macin73 ja nepredeprala, ale bo jsou leginy o hodne cm delsi nez em. nohy, tak jsem nejak nezaregistrovala, jestli se srazily nebo nee..
a tu dnesni dve rychlovky - uplne jsem zapomnela jaka je to parada a kolik casu ma clovek (nejen) na siti, kdyz muze ditka odlozit. bohuzel dedanci dneska odjizdi, toz od zitrka zase budu stroje jen oprasovat.. 😅

koki_melo
27. okt 2014

@terezita krasata!!!

zojec
27. okt 2014

@macin73 clim som nepredpierala a usila si z neho tricko, oprala a vysusila v susicke a v pohode.. (akurat sa mi tam narobili diery.. ale vsimla som si to az po lete , tak neviem z coho :( ( misove leginy sa mi zdaju kratsie z prania na pranie.. ale teda neivem ci rastie, alebo za to moze susicka.. periem a susim ich min. 2x do tyzdna

zojec
27. okt 2014

zalubila som sa inak do tychto satiek , daju sa len z DE objednat, tu na sk uz su vypredane :(.. nevideli ste nahodou niekde taku podobnu latku? zaujima ma ta seda :D :D

palosek
27. okt 2014

@terezita plameňáci 😵 😵 😵

alenf
27. okt 2014

Dievčatá ktoré merino alebo také teplé funkčné materiály sú príjemné a nehryzú?Je mi jasné,že sú aj drahé,ale neviem ktoré a odkiaľ si v budúcnosti vybrať. 😕

zuzu_epona
27. okt 2014

Dievčatá, prosím, nemáte niektorá nazvyš veľkostné štítky, ktoré dávala robiť @caramilla? Potrebovala by som najmenšie veľkosti 50/56, 62/68, 74/80 alebo už neviem presne, ako to tam bolo rozdelené - chcem začať šiť výbavu drobcovi v brušku, stačí mi tak po 15 ks.

caramilla
27. okt 2014

@terezita kochy koch 😀