Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky krásný věci přibyly! Radost pohledět, poctivě páčikuju. Ještě vám sem chci hodit odkaz na farbenmixí akci. Hlavně teda asi pro @terezita. na FM můžete nahrát fotky vašich dílek podle jejich střihů, oni je pak budou vybírat na webovky a ty co vyberou dostanou slevovy na nákup...jestli jsem si to dobře přeložila. 😀
http://www.farbenmix.de/inspiration/2014/10/13/...
Tak hurá na to🙂
Ahoj holky
@terezita nádherný to máš! já mám teď na dawandě naházených v koši pár látek už asi týden a furt se nemůžu rozhodnout, jeslti joo nebo nee..ta s těma plamaňákama tam je taky a vypadá teda nádherně na těch tvých výtvorech ! 😵 jen jsem teda myslela, že je ten vzorek drobnější..
Holky krása všechno 😉 Já nějak nestíhám, buď šiju (ale stejně tempo nic moc, i když mám vypnutý počítač a zapínám až večer (!!!)) nebo jsem v práci nebo někde lítáme 😀
Ale frknu sem pár posledních věcí, hlavně mé reflexní aplikace 😀. Zítra ještě musím konečně vyfotit další věci, hlavně pro V. ze dvou nových úpletů, které konečně asi po třech měsících dorazily.
@anastazieb softky jsou absolutně dokonalý, chválím mj. jako dcera z významné astronomické rodiny 😀
@koki_melo Musím teda říct, že tvoje modelka n. 2 se mi líbí ještě více jak modelka n. 1. Jednička je prostě profi, takové, že to má na háku, ale dvojka je taková mrňavá, nevinná, kouzelná. Navíc ty holinky 😵 A už se těším třeba někdy na model/a/ku n. 3 😀 😀 😀 😀 😀
@zuzu_epona ja mam nejake, musim prekutrat zásoby, skúsim zajtra 😉
@sufik1 hm, tak to mám ve skříni přesně stejného kostlivce jako ty, ale já ho tam asi ještě dlouho mít budu ☹ Můj plán bylo dát to k Ježíšku Šimonkovi a udělat mu to jako nástěnku (ale právě to vázne na tom, že nevím, na co to mám našít🙂 a do toho udělat vlaječky s fotkama, kde všude byl... ale to je fakt projekt tak do důchodu 😝
@dankakk To by bolo super, ak niečo nájdeš 🙂
@caramilla Dělala jsem si takhle nástěnku do práce z mé oblíbené látky (a pak jsem se snažila na ní nemít hromadu papírků ale jen ty nejdůležitější, aby ta látka byla aspoň místy vidět🙂 ). Látku jsem si hezky našpendlila na přiměřeně velký kus polystyrénu. Nevím, jestli je to ideální řešení pro děti, protože polystyrén je dost křehký a já ho měla i tenký, ale určitě by látka šla vypnout třeba i na klasickou korkovou nástěnku.
@caramilla já to kupuju v Hornbachu. mají 1, 2 a 5 cm. Stojí 1x2m kolem 200,- ta 2 cm tloušťka.
jinak na netu, ale tam dáš většinou víc za poštu.
Koukni ale v hobby marketu, co budete mít poblíž, většinou je to standartní sortiment. Ona by stačila i jednička, ale bude se to hrnout. Dvojka už ne.
ten polystyren by šel taky jak píše Zuzka. a bez šití 😀

@terezita radost pohledět 😵