icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
27. okt 2014

@terezita radost pohledět 😵

koki_melo
27. okt 2014

Nova modelka na mole...

terezita
27. okt 2014

@koki_melo kabátek je bozi, ale ty gumacky!!

jieff
27. okt 2014

holky krásný věci přibyly! Radost pohledět, poctivě páčikuju. Ještě vám sem chci hodit odkaz na farbenmixí akci. Hlavně teda asi pro @terezita. na FM můžete nahrát fotky vašich dílek podle jejich střihů, oni je pak budou vybírat na webovky a ty co vyberou dostanou slevovy na nákup...jestli jsem si to dobře přeložila. 😀
http://www.farbenmix.de/inspiration/2014/10/13/...
Tak hurá na to🙂

koki_melo
27. okt 2014

@terezita tesco london 😀

kuna
27. okt 2014

@koki_melo četla jsem prasata 😀 (u příspěvku terezitě)

@terezita já se kochám 🙂

kuna
27. okt 2014

@koki_melo paní koki jede! Máš ty kabátky už fakt vychytaný, tento beruškový je úžasný!

terezita
27. okt 2014

@jieff jj vím, jen nemam hezky fotky na dítku..
@koki_melo to mam z ruky.. 😁 ale uz jsme tam párkrát pres Net nakupovali

palosek
27. okt 2014

@koki_melo 😵 😵 😵 asi mi chybí puntikaty flis 😀 😀 😀

koki_melo
27. okt 2014

@terezita jsou stary cca 2roky...a jednu dobu jsem tam docela nakupovala, kdyz jsem se u nas nedostala do kramu. Postovny meli do 5liber a hubickovy ceny.

sisikana
27. okt 2014

Ahoj holky
@terezita nádherný to máš! já mám teď na dawandě naházených v koši pár látek už asi týden a furt se nemůžu rozhodnout, jeslti joo nebo nee..ta s těma plamaňákama tam je taky a vypadá teda nádherně na těch tvých výtvorech ! 😵 jen jsem teda myslela, že je ten vzorek drobnější..

sisikana
27. okt 2014

@koki_melo ta tvoje mademoiselle Paris je úžasná! 😵

mehlo
27. okt 2014

@terezita teda to je nádhera!!!!
@koki_melo to je tak úžasnééé! Nemám slov!

terezita
27. okt 2014

@sisikana ono lille ma ty vzory spis vetsi..
A holky dekuju!

anastazieb
27. okt 2014

Holky krása všechno 😉 Já nějak nestíhám, buď šiju (ale stejně tempo nic moc, i když mám vypnutý počítač a zapínám až večer (!!!)) nebo jsem v práci nebo někde lítáme 😀
Ale frknu sem pár posledních věcí, hlavně mé reflexní aplikace 😀. Zítra ještě musím konečně vyfotit další věci, hlavně pro V. ze dvou nových úpletů, které konečně asi po třech měsících dorazily.

jemi
27. okt 2014

@jieff já pořád nevim, já to ušila tak, že klín byl vepředu a část byla i vzadu, protože byl delší. Nicméně shodli jsme se, že má být našitý jen vepředu a asi jsem si obkreslila klín blbě, když je větší. A sorry, že tak pozdě, já na sk chodím míň a nebo se nepřihlašuji a jen koukám

jieff
27. okt 2014

@jemi myslím, žes to blbě nestřihla, on je fakt delší, ale nevypadá to hezky. Je to divný střih.

caramilla
27. okt 2014

@anastazieb softky jsou absolutně dokonalý, chválím mj. jako dcera z významné astronomické rodiny 😀
@koki_melo Musím teda říct, že tvoje modelka n. 2 se mi líbí ještě více jak modelka n. 1. Jednička je prostě profi, takové, že to má na háku, ale dvojka je taková mrňavá, nevinná, kouzelná. Navíc ty holinky 😵 A už se těším třeba někdy na model/a/ku n. 3 😀 😀 😀 😀 😀

dankakk
27. okt 2014

@zuzu_epona ja mam nejake, musim prekutrat zásoby, skúsim zajtra 😉

sufik1
27. okt 2014

pokořila jsem jednoho kostlivce ve skříni 😀 ale ještě tam mám rozquiltovanou druhou ještě s městama okolo a to teda nevím, kdy to dám.... 😝

sufik1
27. okt 2014

a ještě jedna víc praktická. přečalounění sedáků židlí - teda sundavací...
a ještě židle měla takový divný zub vepředu na tom sedáku... ale docela jsem se poprala...

caramilla
27. okt 2014

@sufik1 hm, tak to mám ve skříni přesně stejného kostlivce jako ty, ale já ho tam asi ještě dlouho mít budu ☹ Můj plán bylo dát to k Ježíšku Šimonkovi a udělat mu to jako nástěnku (ale právě to vázne na tom, že nevím, na co to mám našít🙂 a do toho udělat vlaječky s fotkama, kde všude byl... ale to je fakt projekt tak do důchodu 😝

terezita
27. okt 2014

@caramilla ja taky.. 😁 tenhle kostlivec si taky jeste chvíli pocka.. Ale ta latka je krasna!! Hmm a doufám, ze letos stihnu smiknout aspoň na adventní kalendář.. Chjo, toho casu je tak málo!!

sufik1
28. okt 2014

@caramilla dej tam dvojku molitan, na tom bude držet všechno. Já šila vatelín - kojoplyš a drželo by to v poho.

zuzu_epona
28. okt 2014

@dankakk To by bolo super, ak niečo nájdeš 🙂

caramilla
28. okt 2014

@sufik1 a kde se dá ten molitan koupit?

koki_melo
28. okt 2014

@caramilla Peti, kazdy hobby market ma molitan.
Dekuji za kompliment smerem k modelkam, ale domluva s dvojkou je tada desna, ta zatim ani na bonbony nefunguje 😀.

evaon
28. okt 2014

Dlho som tu nic nedala, sijem skoro stale, ale mam pocit, ze to iste dookola 😝

zuzkasim
28. okt 2014

@caramilla Dělala jsem si takhle nástěnku do práce z mé oblíbené látky (a pak jsem se snažila na ní nemít hromadu papírků ale jen ty nejdůležitější, aby ta látka byla aspoň místy vidět🙂 ). Látku jsem si hezky našpendlila na přiměřeně velký kus polystyrénu. Nevím, jestli je to ideální řešení pro děti, protože polystyrén je dost křehký a já ho měla i tenký, ale určitě by látka šla vypnout třeba i na klasickou korkovou nástěnku.

sufik1
28. okt 2014

@caramilla já to kupuju v Hornbachu. mají 1, 2 a 5 cm. Stojí 1x2m kolem 200,- ta 2 cm tloušťka.
jinak na netu, ale tam dáš většinou víc za poštu.
Koukni ale v hobby marketu, co budete mít poblíž, většinou je to standartní sortiment. Ona by stačila i jednička, ale bude se to hrnout. Dvojka už ne.
ten polystyren by šel taky jak píše Zuzka. a bez šití 😀