icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
6. nov 2014

@jieff ta taška je super!
@zuzkasim krásný, moc se mi líbí ta barevná kombinace!
@koki_melo tyjo, vypadly mi oči z důlků 😀 Ty druhé šatičky mi připomínají next, akorát tam nemají krtka 🙂

alenf
6. nov 2014

@crawler díky🙂,no ked pozrieš obrázok vrecka-zips som si prichytávala štepom v kraji tých výpustok(hore pri ťaháčiku vidieť kúsok štepu v kutiku),potom som miešok zvnutra prisila a nakoniec som to zhora na sirku patky stepovala.pekne previazane,nemám s tym problem(aspon zatial).Co robim softky tak vrecka su temer identicke.🙂

caramilla
6. nov 2014

@alenf a přitom vypadá tak hladce ušitá 😵

crawler
6. nov 2014

@alenf máš to prostě v ruce,fakt klobouk dolů😵já mám na kapsách se zipem ještě co zlepšovat - nemám to tak úhledné -..jakou dáváš jehlu?

alenf
6. nov 2014

@caramilla hej uplná brnkačka:D
@crawler veď uši výpustky,vloz medzi ne zips,len takto zhora ho prichyt,zospodku ku krajom vypustok prisi dieliky vrecka,zosi miesok,ostepuj zvrchu a máš:D

caramilla
6. nov 2014

Počin posledních 3 dní
Special pro @crawler
Jinak jsem dlouho řešila, jak udělat kojící triko, ale raglán a sešívané a tak jsem to střihla našikmo:D
Triko je moje. Ještě bude mít Mína...

alenf
6. nov 2014

@caramilla nauč ma to zapínanie vpredu na tričkách,prosím:D!!!!!!!Tričko krásne🙂

sisikana
6. nov 2014

@caramilla nádhera 😵 já tady tu kombinaci růžová-tyrkysová miluju! nebo ještě se šedou..ta lišta nakřivo je schválně, jako kvůli kojení nebo tak anebo to na funkci nemá vliv??

terezita
6. nov 2014

@caramilla proč ja ten tyrkys nevzala?? Triko parádní, jen to sikme zapinani se mi nepaci..:(
@koki_melo dobry ulet! 😁 a taky me napadl Next.. 😁

petkasv
6. nov 2014

@alenf ta je úžasná, fakt dokonalá 😵

zuzkasim
6. nov 2014

@sisikana Je to olemované na třetiny, nejdřív se mi nechtělo přeštelovávat mašinu kvůli dvojjehle, ale ono je to nejhezčí, tak jsem ti nakonec udělala.
@soso Kdepak žádná gumička, projedu si ten kus nohavice kousíček od kraje na největší steh a pak stáhnu spodní nit, aby se to nařasilo. Zauzlíkuju, aby se mi řasení zas nerozjelo, sešpendlím a sešívám.
@caramilla Ta tmavší látka na rukávu je krásná!
@alenf Už jsem ti psala jinde, k tobě bych ráda šla do učení, obdivuji čistou práci.

alenf
6. nov 2014

@petkasv díky🙂,poteší pochvala,je to také pohladenie po duši🙂
@zuzkasim hej viem🙂,vsak som ta tuším volala na rychlo kurz:D,sprav si voľno a príd:D.Ďakujem za pochvalu🙂

caramilla
6. nov 2014

@sisikana schválně, mě se k tomu to rovné zapínání zdálo divné, rovnala jsem to tam naněkolikrát a rovně se mi to nelíbilo, aby z toho šlo kojit, musí to být celkem hluboké a dost se to tlouklo na můj vkus s tím vykrojením dole /ta kombinace s růžovou) a prostě mi to přišlo, že se to tak tam nehodí a že nakřivo to bude kompozičně lepší. mě se to tak líbí, navíc je to takové zajímavé, netradiční a tričko nevypadá jako kojící. A kojí se z toho skvěle 😀

caramilla
6. nov 2014

@terezita Fakt, husté, mě zrovna přijde jako totální bomba, že to je funkční a přesto to nevypadá jako kojící, že to nepoznáš, že to triko je kojící, přijde mi to jako designovaný prvek se zakuklenou kojící funkcí 😀

alenf
6. nov 2014

@caramilla budem ráno študovat,dakujem,len mam obavu ci sa mi ten uplet nenatiahne ked to rozstrihnem,nerada by som to pokazila.Máš tie lyštičky aj podlepene?🙂

caramilla
6. nov 2014

@alenf ne, nepodlepuju, bylo by to moc tuhé, zkoušela jsem to a nee! U košile ano, ale u toho úpletu je to pak jak prkno a odstává to děsně na prsou, musí to být jemné a pružné. Musíš to šít na OL s dobrým nastavením, aby to bylo pružné a nekroutilo se to. Co ti budu povídat, je to kumšt, resp. já jsem výstřihů párala mnoho mnoho, než jsem to trochu dostala do ruky. Mě to nějak neposlouchá - hlavně ta fáze dole. I tenhle jsem 3x párala, ale je to tím, že jsem si to stížila tím, že to je šikmo.

stassy
6. nov 2014

@caramilla přiznávám, že pro mě je tam to zapínání jak pěst na oko. možná, kdyby bylo v té modré barvě, kdyby se jakože schovalo do vzoru.. jinak je barevně povedený 🙂

cellesta
6. nov 2014

Ahojte baby, neviem ci sem patrí táto otázka ale potrebujem poradiť, aký šijací stroj je vhodný pre úplnú zaciatocnicku, teda pre mňa. Ďakujem za rady

jitu22
6. nov 2014

@caramilla a mě zrovna šikmé zapínání nijak za oči netahá. Tuhle kolekci látek jsem obrečela,protože je nádherná, ale pro mě nepoužitelná. Coby světlý podzim vypadám v těch studenějších barvách pro letní typy jak nemocná nebo vytažená z rybníka. Ale stejně jsem je nasyslila, Týnka v nich bude neodolatelná 😀 😵

mariast
6. nov 2014

@jieff nadhera.... vsetko moc vydarene... prosim vas kde by som zohnala taku hojdacku..??? dakujem maria

jitu22
6. nov 2014

@mariast na mimibazaru jich mají několik, už jsem taky koukala 😀

macin73
6. nov 2014

@caramilla tyjo, proč já nevzala ty tyrkysové kytičky a tu tmavou deštníkovou???... a vlastně VŠECHNY???? ale já vím, proč... já jsem si totiž myslela, že ty vzory budou o dost větší, ani na jedné fotce neměli metr, a proto se mi do nich nechtělo, ač ty barvy jsou dokonalé... ulovila jsem teď na poslední chvíli aspoň ty tmavočervené kytičky, ale nemám je s čím nakombinovat, aby to mělo takový šmrnc... no mám se ještě co učit 😕 😎

stassy
6. nov 2014

@jitu22 mě nevadí, že je šikmo, ale že je růžové a v té modré tudíž dost výrazné už samo o sobě (tou barvou). prostě výrazně růžové a ještě šejdrem mému oku nelahodí 😀 😀 😀

koki_melo
6. nov 2014

@sisikana ále, to byla odstřižená nitka, co se někde přilepila a pak mě takto degradovala!
Já jsem na čouhající nitě docela pes, nesnáším je a proto vždy jakmile došiju šev vím, že už je konečnej, tak ihned uzlíkuju a odstřihávám. Nebaví mě to totiž dělat na konci, jak je toho hodně. Systém "došij a hned začisti" vřele doporučuju!
@alenf Alenko, byla to limitované edice, tisklo a prodávalo se v Německu. Ani se radši neptej na cenu.

elentari
6. nov 2014

@jitu22 tak na mimibazaru? já zkoušela jen aukro 🙂

macin73
6. nov 2014

@caramilla prozraď mi prosím, co je to za jednobarevku? ta je úžasná taky 😎

mitape
6. nov 2014
palosek
6. nov 2014

@crawler
@zuzkasim
@caramilla jako OL je neřad. Jeden den si postezuji, domluvim servisku... A pak dalsi den šije bez chybicky... I hrubší švy svetroviny... Chápete to? Ani jediná vynechavka. Vrátila jsem mu původní OL jehly a dala (znovu) plné Kony. Tak si říkám, ze to mohlo být i poloprazdnyma konaná a tím pádem rozdílem v napětí niti...steh mi taky moc nešlo seřídit.... Tak uvidíme, jestli stroji vydrží dobré naladění i po úplňku. 😉 A ted nevím,jestli jsem to tu už jednou nepsala. 😅

caramilla
6. nov 2014

Jé, tak jsem po nažehleném logu na maturitní šaty zase rozvířila novou debatu, super! 😀 😀 😀

Jak se na to tak dívám, tak možná je problém v tom, že ten lem je jednobarevný, možná buď celé zapínání a lem jednobarevný modrý a nebo všechno vzorované, ale to už by byl superúlet.
Já jsem to zapínání chtěla právě hodně výrazné, když už dá tolik práce. Mě se to na mě líbí, ale možná to nepůjde každému a možná by to zapínání chtělo sjednotit s lemováním kolem krku, to, jak koukám, vadí teď mému oku 😀

Každopádně díky za názory, chtěla jsem tak šít i trička na prodej a možná to ještě teda zvážím, možná půjdu do fádní klasiky 😝
I když rybičkovopruhaté tričko, co tu moc nemělo úspěch, bylo mezi zákaznicema jednoznačně největší hitovka, až jsem valila bulvy 😀 Koneckonců objednala si ho i zdejší zakladatelka diskuse Monika 😀

@macin73 to je nějaký hladký patent z MTX, ale barvu ti neřeknu, i kdybys mě mučila 😠 /jako ne, že je to tajné a neprozdarím, ale já prostě fakt nevím/