Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo tak limitka musela mať pekne mastnú cenu,preto sa pýtam,lebo sa prednedávnom o krtkovej látke bavilo v jednej skupinke:D,či som neprepásla náhodou:D.
@caramilla a tie výpustky teda tiež nie sú šikmo strihané aby sa neťahali,však?Už sa k tomu musím dokopať,lebo ja rada nosím tričká s týmto zapínaním,ale vždy to boli len obchodné:P!Čiste náhodou taký klasický,úzky strih výborne padnúci dámsky mi vieš odporučiť?Nemám dámske ottobre žiadne len detské. 😒
@palosek Mě právě ty látky, už jak je Eva fotila, přišly, že jsou dokonale kombinovatelné a že v podstatě nejde "žádnou nechat doma". Ty mandaly jsou takové zvláštní, moc tyhle pravidelné vzory nemusím, ale i co jsem si tak jako zkoušela, že by z toho bylo nekombinované triko, tak myslím, že by to vypadalo hezky.
Barvy nevím, zda sedí 100%, je to foceno za šera (bohužel světla moc není a je to foceno v půl čtvrté) a světlo bylo fakt na focení špatné, takže to hodně kontrastuje, látky nejsou tak křiklavé (není to takový kontrast), ale jinak bych řekla, že barvy docela odpovídají až na tyrkysovou, ta se špatně fotí, ta je jiná, víc do zelena a tlumenější, taková jakoby spíš mint. Moc hezká! 😵
@alenf Dotazu úplně nerozumím ☹ Střih zkus třeba nějakou burdu?
@crawler to si děláš srandu, že ten tyrkys nikdo nebral? Já to nechápu, já jsem si myslela, že ten bude první pryč! Už z podstaty, že je to tyrkys. Pro mě ze všech těch látek no. 1! Ale zase sám o sobě by asi nebyl to, co je na tom tričku v kombinaci, zejména tada ta růžovka k tomu 😵
A tou charakteristikou jsi mě docela dostala, díky! Něžné a extravagantní, to je přesně můj cíl (myslím třeba oblékání pro sebe), ale nepřemýšlela jsem o tom tak, když jsem to šila. Ale jo! Jo! Jo! 😀
Ježiš, ujede nám autobus... 😀 😀 😀 😀
@mitape ten svetlejsi.. ruzovo ruzovy🙂
@maroubrabeach čauko, k otázke č. 2 - nátelníky som šila z tohoto, kupovali sme kedysi v hromádke, ale trošku viac sa to naťahuje, podľa mňa ale radšej toto ako jednolíc bez elastanu, prípadne ešte obojlíc
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
@caramilla jediná,které mi zbylo míň jsem původně chtěla je ta červená varianta daisies zatímco tenhle tyrkys mi tu stojí- mě to teda fakt neva,protože ten odstín je nádherný 😵😵 budu z něj mít něco pro sebe a to je pane jo spotřeba 😀ale říkám-Ty máš prostě oko na látky,kombinace a z látky,která na fotce neosloví,uděláš něco, co ostatní pro tu látku nadchne - to je obrovský dar! Jo,něžná a extravagantní- to jsi Ty😉
milé ženy, jakou máte zkušenost s warmkeeperem? Bylo by to na tepláčky, kdy se synek válí po dlažbě/plovoučce na zatepletní? Není to zas moc tlusté - fleecové? Vzorník je dost titěrný, tak z toho moc nevykoukám.. Je to šíře 165cm, kolik bych měla vzít tak aspoň na čtvery tepláky velikosti 98-104? Já že bych zas po dlouhé době u něčeho zarelaxovala 🙂
Holky, už jste si nechávaly poslat ze ŠD jen obálku? Nechce se mi kvůli 5 m lastinu a malé sadě patentků platit stovka poštovného ☹.
Kocky prosim pomooc!Nemam pri prckovi vela casu (teraz uz skoro vobec lebo dramaticky zubime:/ a ked som knecne chcela zrelaxovat pri siti tak som sa skoro 2 hodiny hrala so strojom aj tak som na to neprisla...napada vas co este moze trhat hornu ňit? Uz som naolejovala, povolila dolne napatie horne napatie, vymenila ihlu a nit mam normalnu bielu obycku...cudne je ze sije pekne a z nicho nic sa proste utrhne -ale nevydrzi viac ako cca 10-15cm sitia vkuse:((( uz som zufala -mam taky divny pocit ze to drhne zospodu ale spodne napatie je uz volne az moc.....:(((((ak vas niekoho este napada cim by to-budem rada
Tak pokus č. dvě.... Jenom zapínání 2,5 hodiny času, ke konci jsem už i brečela 😠
Jinak diskuse at barvy @terezita , @macin73 Myslím, že máte lepší oko jak já, protože po ušití musím říct, že se mi víc líbí červená. Lépe mi jde než ta tyrkysová a je výraznější. Ale tak už jsem si včera jedno ušilo, tohle musí ven, nemůžu mít všechno, ale asi si kus červené ještě pro sebe nechám 😵 Blbě jsem pustila do svět celou sakuru červenou a pak jsem litovala...
A Jasmínky verze, zase nejsem spokojená s průkrčníkem, je moc volnej a moc širokej. Začala jsem lemovat No-COL a nemám to v ruce, je prostě vidět, že šití je věc zkušeností, pokud něco člověk dlouhá léta nedělá, má našito kilometry látek, tak to, co nemá v ruce, prostě neumí. Jasmínce to asi ještě přešiju, i když ona řekla, že jí nevadí, že to je volnější. Ono bude stačit udělat ten proužek širší a maličko vít utahnout. Ale já to vychytám 😀
Jasmínka je nadšená (asi je to dost růžové?) 😀

@palosek hele, ty kony to není špatný nápad! Kdysi mi OL zlobil, když jsem měla kony ke konci a teď mám bílé skoro vyšité a černé taky ucházejí, to je fakt zajímavý postřeh a ještě jsem to nezkoušela, zkusím! 😀