Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla Tady to druhé zapínání se mi líbí mnohem víc, asi že je delší a obě části z jedné látky, to předchozí je takové rozhádané? Nevím, ale tohle zapínání je fakt šmrncovní. Kdybys měla náhodou navíc té vínové látky z tmavšího rukávu, odkoupila bych, je fakt nádherná a tyhle barvy mi sluší, na rozdíl od tyrkysové apod.
Holky jdu s prosbou - nemáte některá uložený ten free střih na kuklu z Ottobre? Já ji na těch jejich stránkách nějak už nevidím a Adélka má do 5ti minut všechy čepice v očích a je úplně jedno, jestli jsou na zavazování na tkaničku nebo ne.
@caramilla Dakujem to som uz veru vykonala:/
@lenasss smarja to ma nastrasilo-to sa mi stalo pred par mesiacmi ze som zalomila ihlu a vzapeti druhu ohla tak mi stale narazala do dosky (nieco fest hrube som sila🙂...no budem este dufat ze ked pridem najblizsie k stroju a este raz prevleciem nite tak sa to ,,samo opravi":S ale ked nie tak prubnem toto pozriet dakujem
@jitu22 Proč, myslíš, že jsem to šila dvě a půl hodiny ty debilní dírky, ale i to zapínání, aby nahoře ten lem seděl na sebe. Já mám dobrou elektronickou patku, ale i ta má problém, když šiješ něco, co se za patkou zvedá o ten šev, takže neposouvá rovnoměrně a pak to šije křivě, Takže některé dírky jsou párané i 5x 😢 A knoflíky jsem 3 rozpicla jehlou na kousky... Říkám, že jsem ke konci i brečela 😀 Tričko skrápěné slzami 😀
@vondandy U mě to funguje tak, že než vymýšlím, co budu šít, tak se rozhodnu, zda na prodej a nebo pro nás. A pak to vždy dodržím, jediná výjimka v historii byla ta krklaná sukně oranžová, tu jsem po 3 měsících opravdu z Fleru stáhla, vyrazila v ní do kostela a po 2 hodinách ji zatrhla o růže tak, že tam je díra... Tak asi znamení, že jsem byla hamižná 😀 (Parkovala jsem Kryštofa babičce pod okna a ona tam má růže s velkými trny).
Ale to tričko vyšlo docela draho, takže si myslím, že mi třeba stejně zůstane 😀
@avionka Bohužel už asi je jediná rada a to servis. Možná tam máš něco prasklého, ochozeného, rozjetého a je třeba to seřídit, opravit.
@bordino to je mi pomocnice - úplně ji vidím,jak si fascinovaně hraje s cívkama a za drápky se jí dostávají nitě😀
@kveta007 no nám neseděla, vícerými transformacemi vznikla kukla, kterou šiju na zakázky,doporučila bych ušít 1.zkušební - na ní doladit střih a pak teprve střihnout do merina nebo z čeho budeš šít😉
@caramilla krasne tricka, budem sa inspirovat 🙂 Mimochodom postavicku mas ako lusk, uzasne vyzeras na tych fotkach, myslim, ze tie trika predas lavou zadnou 😀 😀 😀 😀
Like som porozdavala zienky, ale fotiek odo mna sa teda nedockate 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 😒 Juli konci sutazna sezona, kazdy tyzden sme v inom meste a to dost daleko, naburava nam to cely program, benzin drahy, takze manzel taha nadcasy, aby sme mohli chodit s nou, ale koli tomu stroj ani nevidim.
Zajtra ideme na sever, buducu nedelu az hore k horam a v decembri na zapad zase k primorskemu mestecku.
Strasne mi je luto, ze nestiham sit, lebo je to relax a by som sa odreagovala, ale no sialeny rezim.
Nellie v decembri prechadza do gymnastickej pripravky, dovtedy musi poznat vsetky povely, takze chodime este na pridavne hodiny gymnastiky rodic-dieta, aby tam mohla ist.
A k tomu milion inych veci 😀 😀 😀 😀 😀 snad v decembri nieco usijem, lebo vase fotky ma teda statocne drazdia 🙂
@bordino Bomba a ta Bernina je krásný stroj 😵 A přijde mi, že tam je napravo od jehly taky teda hafo prostoru, když se tam vejde kočka 😀 Myslím, že by to byla výborná reklamní fotka pro výrobce strojů 😀
@lilly2711 Jo, když zatahnu břicho, tak to celkem jde, ale nikdo nevydrží celé dny zatahovat břicho 😀
Nemáte někdo zkušenost s plastovými patentkami na polvečení? Mě to připadalo geniální do doby, než jsem povlečení došila... Je z krásného damašku, pro manželovu maminku, která je samozřejmě zvyklá žehlit, ne jak já - hezky pověsím a pak poskládám. Když si vzpomenu, jak moc patentky nemají rády žehličku, přestávám mít odvahu je tam nacvakat. Asi budu muset vytáhnout patku na šití knoflíkových dírek a celý večer šít dírky a přišívat knoflíky☹
jo je to hrůza, ona mi i ožírá čudlíky na Bernině, leze do látek, nějak jsem zapomněla, co dokáže kotě, ti naši senioři už většinu dne prochrápou 😀
@petkasv Zip často tolik nevydrží, ten už tam teď stejně nedám.
@sislik2010 Ty babydruky nezní tak špatně, kleště na ně mám...
@zuzkasim taky jsem teď na pár povlečení dávala patentky, i jsem je tam dávala tchýni. Ta žehlí, já ne, nic neříkala. A taky je máme na ikeáckých povlečeních.
@bordino ta fotka je fakt bozi 😀 mne by z toho kleplo, kdyby mi do siciho lezla jeste zvirata.. staci zvedave ditko 😉
.. povleceni nezehlim (ja teda nezehlim nic.. 😅) a kdyby, tak bych holt nevyzehlila ten okraj s patentkama..
a dneska jsem konecne dosila uz tyden rozsmikane a rozdelane saty, sila jsem priskokama, po deseti minutkach, kdyz orlajz zrovna omylem spal..
@terezita
@anastazieb
@saaralota Holky díky, nakonec jsem tam ty plastové patentky dala, vypadá to hezky, je to funkční a manželovu maminku budu instruovat, že se k nim nesmí přiblížit žehličkou. Když tak jí ještě jednou povyprávím, kolik času a práce ušetřím, když povlečení nežehlím vůbec🙂

@daisyr a jo vlastně! jak jsem Tě stříhala až v 2.várce, tak jsem zapomněla,ale tys mi moc od přebytku neulevila😉 btw před chvílí jsem poslala mejl a nevrátil se, tak se zdá být vše ok😉