icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
11. nov 2014

@kuna - já jsem šila před dvěma lety adventní kalendář jiný a jako "výztuhu" jsem dala jen starou fleecovou deku a stačí v pohodě. Já neplním kapsičky dopředu, ale každý večer tam dám něco na další den, takže zátěž tam není. Tenhle panel, co má Zuzka mám koupený už dva měsíce a nevím nevím, jestli to vůbec stačím ušít 😔 Ale plánuju to udělat stejně - dozadu jen nějaký plátno a mezi deku, nebo možná jestli mi vyjde vlizelín, co tu mám. Když to nestihnu, tak budou mít kluci jeden 😉

sarin
11. nov 2014

Ahojte, teraz tu budem asi za blbu, ale nesije tu niekto "postolky" to su take tie nohavicky na plienku trochu impregnovane.. Dakujem 😅

anastazieb
11. nov 2014

@kuna můžeš tam dát tyčku a na tý to zavěsit, my to máme třeba na dveřích (tam jde dát nějaký napínáček do horní hrany, takže tam nezůstane dírka). Jinak ty kapsičky jsou ploché a ano, nevejde se tam nic. Máme podobný kalendář doma a kapsičky jsou taky ploché, ale teda o dost větší, takže jsem tam hračku narvala, ale deformuje to pak celý kalendář (ale nemám tyčku dole).

anastazieb
11. nov 2014

Koukám, že jsem neaktualizovala stránku 😀

petkasv
11. nov 2014

JEŠTĚRKY JSOU FUČ, díky dámy za fofr akci 😀 😀

alenf
11. nov 2014
zuzkasim
11. nov 2014

@saaralota Snažím se naplnit dopředu celý, ale ne vždy stíhám, někdy ještě dokupuju. Ale tím, že to visí buď na dveřích nebo na regále s policema, je to dost vysoko, teď už jsou velcí, rozumní, dřív na to jednoduše nedosáhli. A platilo pravidlo, že kdo bude kapsičky osahávat, tomu to zmizí a druhý den tam nic nenajde, báli se, fakt moc neosahávali🙂 Teď už to berou jako legraci, na kterou se ale moc těší.

kuna
11. nov 2014

@anastazieb děkuju, vezmu v potaz...pořád nevím, strom se mi líbí víc, ale radši bych ty nabírané kapsičky....

macin73
11. nov 2014

@zuzkasim Zuzko, ale tak šlo by to asi udělat i tak, že se i ty horní kapsičky po stranách zvetsi nějakou barevne ladící látkou, ne? Sice by to určite byla piplacka, ale tak nemuselo by to byt u všech...

bulinka
11. nov 2014

holky jen pro informaci neznáte tudle prodejkyni? http://www.fler.cz/catlenur#informace

kuna
11. nov 2014

@macin73 toto mě taky napadlo, ale vzhledem k tomu, že budu šít 3, tak jsem to rychle zavrhla 😀

kuna
11. nov 2014

@bury jé, tvůj komentář mi nějak zapadnul, promiň 🙂. Ta deka taky není špatný nápad. Jinak budu stejně jako ty plnit vždy jednu noc dopředu, protože by to sežrali najednou 😀

macin73
11. nov 2014

@kuna a už je máš objednané? budeš šít pro každé mládě zvlášť?

saaralota
11. nov 2014

@zuzkasim no moje mládě zatím moc rozumné není a nic pro něj není dost vysoko, když má motivaci 🙂. No uvidíme, jen se bojím, abych vůbec stihla nějaký kalendář vyrobit...mám tu dlouhý seznam úkolů a všechno spěchá, samozřejmě... 🙂

maly_prcek
11. nov 2014

@saaralota My plnili dycky danou kapsičku v noci, naše děti ukázněné nejsou a vyjedli by to hned. 🙂 Na začátku byly všechny zaplé na babydruk a použitá se nechala odeplá... A protože neumí číst a posloupnost číslic, tak to nemá ani čísla a dáváme na kapsičku daného dne dycky kolíček...

argo1
11. nov 2014

Tak ten adventni strom je krasny! Trochu me to nahlodalo, jestli ho neusit. Ja mela totiz v planu jen jakousi "adventni krabici". Loni jsem o tom cetla na nejakem blogu, hezkou vanocni latkou potahnout krabici od bot a v noci ji necim naplnit. Easy 😉

kuna
11. nov 2014

@macin73 jj, mám, objednala jsem asi před půlhodinou 🙂. Nakonec vyhrál ten strom, pár těch větších kapsiček tam je na hračky a do ostatních se malé bonbony vejdou. Budu šít 3 každému zvlášť a ještě chci ušít k Mikuláši "autíčkovník", takovou to deku se silnicí a komůrkama - garážema na autíčka. Naštěstí budu mít silniční látku, takže stačí ušít chlívky na auta a celé to sešít k sobě, to za jeden večer dám - snad 😀 (ty autíčka, ne komplet i s kalendářema 🙂 )

macin73
11. nov 2014

@kuna já mám v košíku obě barvy už od dopoledne 😉

macin73
11. nov 2014

@zuzkasim můžu se ještě zeptat? co ty monofilové transparentní nitě, k čemu to přesně je a jaký je rozdíl v tom označení 40 a 60? a jsou na to potřeba nějaké spešl jehly, nebo tak něco? děkuji!!!!

zuzkasim
11. nov 2014

@macin73 Tak v toušťách nitě se moc nevyznám, já byla ráda, že jsem kdysi sehnala vůbec nějaké. Jsou na prošívání tam, kde nechceš, aby byla vidět nějaká barva, aby to bylo nenápadné. Nevýhodou je, že se moc nekamarádí s žehličkou.

macin73
11. nov 2014

@zuzkasim Děkuji!

kuna
11. nov 2014

@macin73 já mám taky obě barvy, nebo teda pro vlastní děti modrou a bílou a pro neteř tu bílou. Akorát látky do kombinace (dozadu) jsem objednala zvlášť z mmb, vyplatilo se i přes dvojí poštovné. Ty z ragosu mi přišly drahé za 250,-, levnějších jsem si nevšimla.

macin73
11. nov 2014

@kuna tak jsem to právě taky objednala... já vzala taky pro každou cácorku jinou barvu, starší ujíždí na modré, mladší je to zatím jedno 🙂... no radost z toho budu mít primárně já, že 😵... dáš mi prosím tip, kde jsi brala tu zadní látku? díky!

lenasss
11. nov 2014

@macin73
@kuna holky já mám taky obě barvy v košíku,ale nicméně asi na to kašlu.Stejně bych to nestihla ušít a radši koupím 😅 nebudu se honit že 😅 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kuna
11. nov 2014

@macin73 já dala tuto, ale má i jiné http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=78784710&tab=1. A má i ty výztuhy, takže hezky na jednom místě 🙂

@lenasss no tak já netvrdím, že nepoletím 4.12. pro čokoládový 😀. Ale kdyžtak látka se do příštího roku nezkazí 😀

lenasss
11. nov 2014

@kuna tak já teda radši hned koupím a příští rok stejně neušiju 😀 😀 😀 Oni ty moje potvory by to stejně neocenili,protože když jim pověsím ten čokoládový cosi tak budou mít větší radost 😅 oni neocení hand made výrobu 😝 😀 😀 😀 😀 😀 a navíc mám rozešité strašně moc věcí. dnes jsem rozdělala softky a zjistila,že nemám nažehlovačky co by se mi líbily a tak jsem zase musela objednat a tak jsem rozešila svetry a potom se mi už zas nechtělo a navíc mě to pochodující břicho nenechá sedět u stroje,vždycky se vyboulí na jednu stranu a dává mi najevo,že takhle by to mamino nešlo tahle teda ne 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
11. nov 2014

niečo mimo témy - ako viem vypnúť na FB videá? nechcem, aby po otvorení FB sa mi hneď načítavali videá, ktoré ma ani nezaujímajú? zbytočne mi to spomaľuje net

macin73
11. nov 2014

@ucitelka70 to by mě taky zajímalo, ale obávám se, že to nepůjde 😠

argo1
11. nov 2014

našla jsem tu "adventní krabici" kdyby to zajímalo některé podobně líné švadlenky jako jsem já 😉 je tam i spousta jiných zajímavých nápadů 🙂
http://zena007.cz/adventni-krabice/

ucitelka70
12. nov 2014

@macin73 našla som - rozbaľ si šipku celom hore vpravo - vyber nastavenia a z ponuky vľavo máš posledné video - automaticky prehrať - daj vypnúť