Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahojte, teraz tu budem asi za blbu, ale nesije tu niekto "postolky" to su take tie nohavicky na plienku trochu impregnovane.. Dakujem 😅
@kuna můžeš tam dát tyčku a na tý to zavěsit, my to máme třeba na dveřích (tam jde dát nějaký napínáček do horní hrany, takže tam nezůstane dírka). Jinak ty kapsičky jsou ploché a ano, nevejde se tam nic. Máme podobný kalendář doma a kapsičky jsou taky ploché, ale teda o dost větší, takže jsem tam hračku narvala, ale deformuje to pak celý kalendář (ale nemám tyčku dole).
Koukám, že jsem neaktualizovala stránku 😀
JEŠTĚRKY JSOU FUČ, díky dámy za fofr akci 😀 😀
@saaralota Snažím se naplnit dopředu celý, ale ne vždy stíhám, někdy ještě dokupuju. Ale tím, že to visí buď na dveřích nebo na regále s policema, je to dost vysoko, teď už jsou velcí, rozumní, dřív na to jednoduše nedosáhli. A platilo pravidlo, že kdo bude kapsičky osahávat, tomu to zmizí a druhý den tam nic nenajde, báli se, fakt moc neosahávali🙂 Teď už to berou jako legraci, na kterou se ale moc těší.
@anastazieb děkuju, vezmu v potaz...pořád nevím, strom se mi líbí víc, ale radši bych ty nabírané kapsičky....
holky jen pro informaci neznáte tudle prodejkyni? http://www.fler.cz/catlenur#informace
@saaralota My plnili dycky danou kapsičku v noci, naše děti ukázněné nejsou a vyjedli by to hned. 🙂 Na začátku byly všechny zaplé na babydruk a použitá se nechala odeplá... A protože neumí číst a posloupnost číslic, tak to nemá ani čísla a dáváme na kapsičku daného dne dycky kolíček...
Tak ten adventni strom je krasny! Trochu me to nahlodalo, jestli ho neusit. Ja mela totiz v planu jen jakousi "adventni krabici". Loni jsem o tom cetla na nejakem blogu, hezkou vanocni latkou potahnout krabici od bot a v noci ji necim naplnit. Easy 😉
@macin73 jj, mám, objednala jsem asi před půlhodinou 🙂. Nakonec vyhrál ten strom, pár těch větších kapsiček tam je na hračky a do ostatních se malé bonbony vejdou. Budu šít 3 každému zvlášť a ještě chci ušít k Mikuláši "autíčkovník", takovou to deku se silnicí a komůrkama - garážema na autíčka. Naštěstí budu mít silniční látku, takže stačí ušít chlívky na auta a celé to sešít k sobě, to za jeden večer dám - snad 😀 (ty autíčka, ne komplet i s kalendářema 🙂 )
@macin73 já dala tuto, ale má i jiné http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=78784710&tab=1. A má i ty výztuhy, takže hezky na jednom místě 🙂
@lenasss no tak já netvrdím, že nepoletím 4.12. pro čokoládový 😀. Ale kdyžtak látka se do příštího roku nezkazí 😀
@kuna tak já teda radši hned koupím a příští rok stejně neušiju 😀 😀 😀 Oni ty moje potvory by to stejně neocenili,protože když jim pověsím ten čokoládový cosi tak budou mít větší radost 😅 oni neocení hand made výrobu 😝 😀 😀 😀 😀 😀 a navíc mám rozešité strašně moc věcí. dnes jsem rozdělala softky a zjistila,že nemám nažehlovačky co by se mi líbily a tak jsem zase musela objednat a tak jsem rozešila svetry a potom se mi už zas nechtělo a navíc mě to pochodující břicho nenechá sedět u stroje,vždycky se vyboulí na jednu stranu a dává mi najevo,že takhle by to mamino nešlo tahle teda ne 😀 😀 😀 😀 😀 😀
niečo mimo témy - ako viem vypnúť na FB videá? nechcem, aby po otvorení FB sa mi hneď načítavali videá, ktoré ma ani nezaujímajú? zbytočne mi to spomaľuje net
@ucitelka70 to by mě taky zajímalo, ale obávám se, že to nepůjde 😠
našla jsem tu "adventní krabici" kdyby to zajímalo některé podobně líné švadlenky jako jsem já 😉 je tam i spousta jiných zajímavých nápadů 🙂
http://zena007.cz/adventni-krabice/
@macin73 našla som - rozbaľ si šipku celom hore vpravo - vyber nastavenia a z ponuky vľavo máš posledné video - automaticky prehrať - daj vypnúť

@kuna - já jsem šila před dvěma lety adventní kalendář jiný a jako "výztuhu" jsem dala jen starou fleecovou deku a stačí v pohodě. Já neplním kapsičky dopředu, ale každý večer tam dám něco na další den, takže zátěž tam není. Tenhle panel, co má Zuzka mám koupený už dva měsíce a nevím nevím, jestli to vůbec stačím ušít 😔 Ale plánuju to udělat stejně - dozadu jen nějaký plátno a mezi deku, nebo možná jestli mi vyjde vlizelín, co tu mám. Když to nestihnu, tak budou mít kluci jeden 😉