icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitavlad
12. nov 2014

U nás nosí dárky Ježíšek a protože se máme rádi, tak si můžeme dát dárek pod stromeček mezi sebou 🙂 Není divení, že jsou pod stromečkem šité dárky.

genkai271
12. nov 2014

ahojte, prosim o radu-mam moznost kupit si OL - bud Pfaff Hobbylock 797 alebo Singer 14SH754. Viem ze Singer nesije dvojihlou, ten Hobbylock neviem,nedopatrala som sa k nejakemu navodu. Oba su z "druhej ruky", Hobbylock bol pouzivany profi krajcirkou,ale uz 3 roky na nom nikto nesije, je o 50 euro lacnejsi ako Singer. singer bol kupovany v Lidli, site na nom bolo iba 1x, je drahsi. Mate niektora niektory? a Viete mi prosi poradit? dakujem

crawler
12. nov 2014

@genkai271 rozhodně bych dala přednost pfaffovi😉

caramilla
12. nov 2014

@genkai271 Souhlas s Crawler, Pfaff bych brala

koki_melo
12. nov 2014

@caramilla diky pani za pochvalu, mela jsem trochu bobky, ze mi to sepsujete, ze je to jak reklama na templarske sklepy 😀 😀 😀.

koki_melo
12. nov 2014

@crawler ad tradicni vanocni atmosfera, uhnana matka, ktere kape omastek ze smazenych kapru z vlasu 😀😀😀.

Kazdy rok jsem byla urvana a splavena a vzpominala na to, jaky to bylo, kdyz jsem byla dite a tesila se na darky. Ted si rikam, ze prdim na 5 chodu (a stejne je pak delam) a udelam to na pohodu, aby deti citily atmosku a ne napeti.
Vloni se nam to moc povedlo, byli jsme my a muj bracha a bylo to fajn, pohoda, chlapi si hrali s detma, ja mela cas na ty svy chody, snad to letos vyjde zas tak hezky 🙂.

koki_melo
12. nov 2014

@genkai271 singer nebrat, otazka je, jak mic rozhrkany bude ten pfaff...jestli to byla profi svadlena a jel od rana do vecera, tak taky mohl dostat pekne na prdel...

terezita
12. nov 2014

@koki_melo ja chystám uz vse den předem, abysme mohli na stedry den ven a ozdobit jen strom a je to pohoda. Ten stres co býval u nas, kdyz se vse nechalo na poslední chvíli taky nechci znova zazivat.. 😁
@genkai271 pfaff. Ideálně kdyby na něj mohl servisak juknout, v jakém je stavu.

stassy
12. nov 2014

tak jo, ženy milé. která si chcete počíst můj porodní příběh, můžete zde 😉
http://www.nosenideti.cz/china.php?phpbb=phpbb%...

barcav
12. nov 2014

tak po dlouhé době můžu taky konečně něco přihodit 😀
kabelka pro mne z pracího kordu - ten vzor jsem si zamilovala hned jak jsem ho viděla, pár slintáčků a šátečků a jedny kaťátka pro Samíka 😀

zuzkasim
12. nov 2014

@genkai271 Je taky otázka, jak moc na něm budeš šít ty. Singer bych nebrala, Pfaff bych nechala prohlédnout servisáka a asi ho vzala. Moje mamka šila několik let profi na Bernině, neměla s ním za ty roky jediný problém.

barcav
12. nov 2014

@sufik1 @caramilla jé ten kteček je boží , odkud ??? a samozžejmě i ušité věcičky jsou úžasné 😵

zuzkasim
12. nov 2014

@stassy Téda, moc mě nebaví číst porodní příběhy, ale tohle byla jiná... Mám to za sebou 3x a takhle zkušeně bych si vůbec nepočínala. Jsi dobrá, fakt že jo, já bych šílela, že u mě nikdo není. Ať vám Janička roste a přináší spoustu radostí!

a_lexa
12. nov 2014

@jitu22 jééé, také jsem o Vánocích milovala procházku a okukování výzdoby oken, rozsvícených stromků, hvězdného nebe a křupání čerstvého sněhu pod nohama 😵 😵.

petkasv
12. nov 2014

@stassy to je prostě dokonalý 😵 😵 😵

a_lexa
12. nov 2014

@stassy no ty vado - normálně mi tu kanou slzy jako hrachy do klávesnice. Smekám - jsi fakt dobrá. Hodně štěstí a zdraví vám všem!! 🙂

stassy
12. nov 2014

děkuju 🙂
@zuzkasim já zažila stejný scénář už s M., tak mě to už ani nepřekvapilo 😀 navíc už u porodu Báry jsem zjistila, že mě ta absence kohokoliv naprosto vyhovuje 🙂
@a_lexa neplakej, není proč 😉

macin73
12. nov 2014

@stassy ufff... jsi úžasná 😵

terezita
12. nov 2014

@stassy teda opět paráda!

caramilla
12. nov 2014

@barcav Já ho mám od paní Koki a paní Kuny 😀 Ty ho ulovily v Německu.

argo1
12. nov 2014

@stassy Jseš úžasná!!! Porod napínavý a jsem z něj úplně naměkko 🙂

palosek
12. nov 2014

@stassy jsi fakt dobrá... Obdivují jak jste to krásně zvládli. Hlavně ty 😉

alenf
13. nov 2014

Ahojte,prikladám dievčenskú mikinku na objednávku,materiál fleece z batani,farba modrý tyrkys a prúžok moráviatex🙂.Sú na nej aplikácie-akože záplaty,slečna si ich sama navrhla,umiestnila a ja akože 😀 zaplátala 😀 .

kuna
13. nov 2014

@koki_melo parádní šaty, parádní vlasy a já bych dala druhé šaty #2. My, když se doma o dětech bavíme, tak někdy používáme jednička, dvojka 🙂
@crawler všechno moc hezké! Ale zeptám se tě u těch kukel, nevadí ti, že nejdou dětem dát přes čelo a mají ho holé? Já jsem právě loni ušila x zmršených kukel, pořád jsem se to snažila vychytat tak, aby měly děti zakryté dutiny, ale zase jim to zboku nelezlo do očí a stejně se mi to nepodařilo, Takže jsem to nakonec zavrhla a dávám čepici (nebo kuklu outlast, ta K. sedí hezky i přes čelo). Ale jinak na těch jejich kukučích vypadají hezky 🙂

kuna
13. nov 2014

@alenf jako vždy obdivuju tu preciznost! Hlavně mě dostalo to krytí švu zevnitř. Předpokládám, že to našíváš zevnitř (jakože nahoře máš při šití ten začišťovací proužek) a obdivuju, že se trefíš tak, aby to pak bylo rovně i z lícu mikiny, to je pro mě nedostižná meta!

alenf
13. nov 2014

@kuna ano,sila som po gumke 🙂, len gumka ked je rozlozená ma v strede ten pasik,a ten pasik(stred lem gumky) si prilozis k švu co som nasivala kapucnu a proste nasijes lem gumku z oboch stran a mas to rovnako 😉

kuna
13. nov 2014

@alenf aha, to je dobrý fígl, použít střed jako vodítko. Budu to muset někdy zkusit, díky!

alenf
13. nov 2014

@kuna 🙂 skús,mne sa to takto páči začisťovať i keď je to trošku široké,ale veď zvnútra nevadí a z vonka trošku štepovania okolo krku tiež nevadí.A je to krajšie ako keby som tú tričkovinu mala mať obnitkovanú a dáko len prišitú.Takto je to aspoň čisté,hladké. 😉

crawler
13. nov 2014

@kuna děkuju🙂 k těm kuklám - problém je,když fotíš špatnou velikost na dítěti - pokud fotím správnou velikost na hlavě, tak čelo není tak holé,jak to má Fany na fotce viz výše.Tedy rozhodně nejdou přes čelo tak jako napařená čepice,to ne, ale pokud je správná velikost, tak jde myslím přes čelo naprosto dostatečně. až vyšiju zakázky,tak se ještě možná na jeden střih vrhnu,ale zatím ty hodně do čela šije na fleru zmatla a osobně mi přijde,že jí to nesedí kolem hlavy - obávám se, že když se udělá víc do čela, tak pak třeba bude slézat až do očí?nevím no...pro mě je základ, aby seděla krásně kolem celé hlavy -resp.obličeje a byly zakryté uši, což je věc,co musím u čepic pořád hlídat😝

sinala
13. nov 2014

@stassy neuvěřitelné 😀