Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla přesně tak to bylo, aneb...
Jak jsme s Kunou lovily krtky.
To jsme se s paní @kuna sešly takhle ráno na Florenci, ona pytel na zádech, já pytel na zádech. Čaply jsme první bus do NDR, obsadily zadní sedačky, vybalily termosky s rumočajem, chleba s vajíčkem a vyrazili jsme s dalšími cestujícjími na dalekou cestu. Za 4 hodiny jsem posbírali poslední účastníky zájezdu v Plzni a tradá do Němec. Přejeli jsem přes čáru a co ti budu povídat, já oči navrch hlavy, paní Kuna oči navrch hlavy, tam ti bylo věcí! Jenže, zafungoval rumočaj a my prostě musely na záchod. No jo, ale vpravo les, vlevo les, dálnice před tebou, dálnice za tebou. Tak nám teda pán zastavil u cesty, šupky dupky do křoví a co ti tam nevidím. Krtek! A druhý! A další! A zajíc! A myška! A jahody! A to už vidím paní Kunu, jak je rve do toho pytle, cpe to tam hlava nehlava, tak jsem nelenila a nacpali jich tam, co se jen vešlo.
Takže tak jsme vám s paní Kunou v Německu ulovily Krtka!
Konec blbin, jdu šít manželovi vánoční tepláky 😎 .
@alenf Alenko, dneska jsem vyexpedovala OBĚ DVĚ křepeličky do školky, po třech dnech kvílení nad rýmou, což se rovná návratu humoru do naší domácnosti 😀.
@caramilla ano, přesně tak, krtek poleze ze zadku a myška? Ehm....ještě jí najdu nějaké místo.
@kuna najdi mi někoho, kdo mě za ty kraviny bude platit. I když, možná by to trhlo víc jak šití. Jako šití krtka teda rozhodně 😀
@crawler Proto já třeba nemám ráda kukly, u nás je buď holé čelo a nebo to leze do očí. Jediná, co nám seděla, byla pletená od paní z Fleru, ta seděla dokonale. Takže já mám nejradši pletenou ušanku, podšitou wellsoftem, která sedí skvěle jak na čele, tak na uších. A na krk buď bundu s límcem a nebo šálu, šátek, atp.
Třeba já osobně nosím čepici hlavně kvůli tomu, abych zakryla čelo, jak mi tahne na čelo, mám zánět dutin.
baby z coho a ako mám nasit dolu na soft nohavice tu vlozku čo sa dava na cizmicky?Je na to dáky postup,navod?
@alenf http://fram-made.blogspot.cz/2011/10/softshellk...
@macin73 ja ji mam, ale zas mi prave do kombinaci moc nejde, bo tech latech s touto tmave cervenou zas az tolik nemam..
Takže... lehce mimo šicí téma....vím, že to tu už bylo, ale já fakt co neudělám hned, vypouštím... 😕. Jaké doporučujete fixy a barvy na textil? Starší cácorka se mi totálně zbláznila do Mickeyho a Minnie, nevím, kde k tomu přišla, ale stalo se. Na aplikaci si fakt netroufám, to by asi nedopadlo dobře. Ale namalovat na tričko bych to snad zvládla a dítě by bylo blahem bez sebe. Případně bych byla připravená i na další postavičky, podle momentální nálady (Gumídci, Peppina apod).
A ještě z jiného soudku a víc OT. Máte tip, jak vyzdobit vchodové dveře, na které v 90% procentech neprší, na nadcházejí Advent (případně pak Velikonoce atd), aniž by se do nich muselo vrtat a píchat hřebíčky? To by mi asi neprošlo, ale něco bych na nich mít chtěla...
Díky za tipy!
@macin73 ja mam na vchodovych dverich takovy ten vesak poveseny zeshora. no a na ten privazu lanko a na to venec 😀
barvy mam javana a nerchau, fixy ty obyc z ikey. nestezuju si na nic z toho. jo pak mam jeste nejakou konturovaci fixu, ale uz netusim co je to za znacku.. z galanterky..
@terezita omlouvám se, ale nechápu... 😕 - jaký věšák? dřív jsem to řešila právě tím, že jsem uvnitř na horní hranu píchla dva tenké hřebíčky, na ně saturnu (prostě takový ten rybářský vlasec), která vedla přes hranu dveří ven a na to věnec... ale teď fakt nevím... lepit samolepící háčky se mi tam nechce, neb to pak nedostanu dolů, a benzínem nebo ředidlem se na to nesmí, to by šla dolů i barva... 😖
ty barvy kupuješ kde? máš nějaký osvědčený e-shop? díky!
@macin73 věšák je takové jako S, akorát že je to esko hranaté a kopíruje tvar dvěří - nahoře zavěsíš takže uvnitř v domě vidíš kousíček toho jazýčku, přes horní hranu dveří se dostane ven, tam jede po dveřích dolů a zase se zahne jako S nahoru a na to pověsíš co potřebuješ. Prodávalo tchibo a beztak aj ikea to má,
@macin73 taky jsem tento problém řešila. Máme vchodové dveře celé prosklené . Taky jsem to koupila, ale bohužel rám dveří máme moc tlustej, tak to tam nejde. Nakonec jsem to vyřešila jen vlascem přichycené za pant - taženo přes horní hranu dveří - věnec - horní hrana dveří a na kliku. Máme tak věnec po celý rok. Momentálně z hortenzie.
Tak týdení počin - fusak do golfek, které vozím v autě. Je to na způsob fusaku Lodger. Ušito z flanelu z dob komunismu - dárek od známé - likvidace z půdy dvě krabice. A z vrchu cordura - silnější kočárkovina. Nažehlovačky tam tentokrát nějak nechtěli držet, tak jsou takově trochu pomačkané.

@stassy Úžasný příběh, ke konci jsem u čtení ani nedýchala. Slzy v očích a nahlas jsem řekla "no, ty vo*e, to je hustý" 😀 Gratuluju.