Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 já mám barvy pebeo, seženeš je podle mně v normálních výtvarných potřebách. Fixy z Ikey, ale zatím jsem je nepoužila.
@sislik2010 v pozadí vidím hafana, ako aj my máme.... 😉
@ucitelka70 jo jo máme dva. Jezdíte? My máme koloběžku, ale už jezdí jenom jeden. Druhej má problémy s vyhřezlou plotýnku a zatím to jde bez operace. Někdy se domluvím s chlapíkem z vedlejší vesnice. Má dvě fenky. A jezdíme v zimě na skialpech, tak si to užívají. 🙂
@crawler Evi, zkoušela jsi ty kukly šít z něčeho jiného než z merina? Postupně tu nějak dolaďuju střih, protože ten z Ottobre opravdu moc neseděl, mám testovací ze starých pružných triček a teď přemýšlím, jestli to šmiknout dvojitě třeba z fineribu, který je pěkně pružný nebo do čeho? A ty je šiješ na zimu jednoduché nebo dvojité? Vy jste ze studenýho odchovu, tak tipuju tu jednoduchou? 😉
@kveta007 přesně 😀 😀 😀 - já jedu jednoduchý z merina a jen 1*paní na přání z fleru dvojitou,ale v tom by se moje děti upekly😀 Jinak si myslím bude krásně teplá varianta finerib dvojitě- nebo nějaký úplet+beránek...samozřejmě by se dalo z flísu,ale jinak když si představím mít flís na celé hlavě a kolem obličeje, tak mám osypky,ale teplé by to bylo😉
@caramilla já zas musím mít prioritně schovaný krk,zatýlek a uši, jinak se mi to blokuje a trpím😝 dětem sleduju totéž - hlavně nemít holý krk, zátylek a uši, zatímco čelo je mi nějak šumák - běda,kdybych Fanymu napařila čepici/kuklu do očí-nesnese a ohrnuje nahoru - Linda totéž, takže záleží na tom - každé dítě je prostě a každý je jinak háklivý - moje mamka jde klidně vlasatá ve vichru, ale musí mít límec kabátu dovrchu, aby jí nefouklo na krk - hned by to odstonala,já jsem totéž.
dcerka má kuklu, protože cokoli jiného okamžitě serve z hlavy. I tu kuklu už si umí svléknout, potvora. Ale můj sen o roztomilé elegantní malinké holčičce je v tahu, mám tankistu ve fialovém kabátku 😀
@sislik2010 boží! 😵
@crawler Já krk taky musím mít zakrytý, ale ne, že by to mělo následky,ale je mi pak zima, první, co zatepluji, třeba i k mikině, když je chladno, je krk, až pak bunda. Ale já se potřebuju zachumlat do šály 😀 Takže já mám zakryté vše, krk, zátylek, uši i čelo 😀 Jasmínka chodí stejně. Kuklu do očí taky právě nesnáší.
Ale asi je to tak, že každý nosí to, na co je zvyklý. Moje máma je hardcore, nosí čepici jen na horách, jinak chodí s holou hlavou a šály nesnáší. fakt jí nechápu. Táta naopak je jako já, šála + čepice až do obočí. Máma nás vždy oblékala jako sebe, čepici dávala, ale šály jsme vůbec jako děti neměly, chodily jsme s holým krkem a tátovi se posmívala, že nosí šáličky. A teď, když jsme dospělí, tak já i mladší brácha jsme přesedlaly na šáličky, jsme prostě asi genama po tátovi. A starší brácha chodí jako máma, holá hlava, holý krk 😀
@crawler No, když už se tu kvůli té naší cácoře dělám se střihem, která je na tom úplně stejně jako slečna od @jitu22, že je čepice hned dole nebo v očích, tak jí tu zimní dvojitou ušiju. Podzimní má teď tu outlastovou, ale asi jsem zvolila malou velikost - v 11 měsících mi na ní ta vel. 2 přijde docela tip ťop. Takže by mě to ať tak nebo tak neminulo - jak jsem už psala minule, čepice se zavazováním pod krkem na servání z hlavy nepomáhá.
@sislik2010 a mi máme samojedy a jezdíme taky 😅
@lenasss no super , když to dáme všichni dohromady máme celé spřežemí a jedeme na závody. Softkama se to jen hemží a velké sáně máme doma. 🙂
@sislik2010 mi máme taky velké saně i s vakem a teda nechtěla bych závodit s těma vašema.Mi máme takové lenochy ale oni jsou samojedi normálně lenošnější je to spíš taková vyhlídková než sprint 😅 😀 😀 😀
@lenasss to není zas taková hrůza. Sice už máme jednu koloběžku zničenou di šrotu, ale to jel manžel a užíval si jízdu a nekontroloval je. Zahnuli do křů a našli jsme je až o kilák dál. Ja je mám i na sjezdovce na laně a lyžuju tak. 🙂 😀
Zdravím šikovné maminky - švadlenky a mám k vám stupidní dotaz: chci ušít pro malou spací pytel á la emitex, dole s odepínací částí, aby šel prodloužit / zkrátit. A mám nekonečný zip. Jenže nevím, jestli z nekonečného udělám dělitelný - protože prostě potřebuju, aby šel úplně odepnout, jestli mi rozumíte... A nikde jsem nenašla, jak na to... Jestli to vůbec půjde... Děkuji 🙂

Ještě ty fotky