icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
13. nov 2014

@sblanch ja si myslim, ze jsem videla, ze se to da, ale prijde mi to zbytecna prace s vysledkem nejistym.. tady mas aspon navod na to, jak zadelat tu horni stranu.. http://homeatelier.de/pdf-dateien/Zaehnchenreis...

sblanch
13. nov 2014

@terezita @zuzkasim děkuji, zítra naklušu do galanterky koupit dělitelný - aspoň si ušetřím spoustu práce a nervů 🙂

sunnyday28
13. nov 2014

Krasne to mate baby, nestiham vsetko docitat, ale tvorite ako na rychliku a jedna fotka krajsia nez druha 😵 U nas furt to iste a zas dokola, len o cislo vacsie 😒 Uz musim zmenit taktiku asi a sit to vsetko na 12 mesiacov, ved o chvilu dorastie a dovtedy vyhrnut rukavy... 😝 😀 Z bio upletu Moraviatex, vyborne sa mi z neho sije 😎

macin73
13. nov 2014

@sunnyday28 jé, ta látka by se holkám líbila!!! pěkné 🙂

sunnyday28
13. nov 2014

@macin73 Dakujem 🙂 Mozem ozeliet par cm ak chces, zatial jej mam dost 😀

jitavlad
14. nov 2014

@stassy Tak to je fakt hustý! 🙂 Gratuluji

vondandy
14. nov 2014

Sije tady jeste nekdo plinky? 😀
Ja musim zlikvidovat zasoby, co jsem nasyslila na recyklaci nez seacka odplenkuje.

kveta007
14. nov 2014

@vondandy To víš, že jo. 😉 Akorát jsem teď šila prefoldy, tak to není nic, co by stálo za to sem přihazovat. A do Vánoc bych chtěla našít pár kapsovek. Ale seznam dárků k Vánocům je dlouhý, tak nevím, jestli na kapsovky do Nového roku dojde ...
Ale máš ty plenky krásný. Tu vnitřní stranu máš dadku - froté nebo co je to? U nás musí být bambus nebo alespoň bambus-konopí, jinak to mám do 10 min. durch a mohla bych přebalovat jak divá.

katka82
14. nov 2014

@vondandy jj teď mam rozdělanejch 12 plínek 😉 kamarádka má TP 5.12. tak to snad stihnu 😉 😀 jinak reci plenky super 😵 takle jsem je dělala onehdá pro šavgrovku 🙂

katka82
14. nov 2014

@stassy úžasný příběh 😵 smála jsem se plakala dojetím najednou 🙂 takový krásný a pohodový porod bych přála každé 🙂
@koki_melo 😀 😀 ty jsi drak 😀 se tu mlátím smíchy 😀 hele ty sepsat knížku tak se pan re-ce-se může jít klouzat 😉

vondandy
14. nov 2014

@kveta007 , jsem si rikala, ze prvni deti uz odrostly a sourozenci maji vybavu po starsich, tak uz tu nikdo nesije 😉 (krom profiku, samozrejme).
Uvnitr je Dadka a modre je frote z jinych zdroju..., uprostred teplakovina.... davam vkladacky podle potreby a i kdyz je to durch, tak kalhotky to podrzi. Kacka si nastesti nestezuje, kdyz je v mokru. Bambus. flis jsem si koupila, ale pranim se srazil a ztrvdnul a ty plenky uz nejsou tak prijemne a pohodlne...takze jedeme v bavlne...

@katka82 , to mas co delat 😉

kuna
14. nov 2014

trošku OT, ale kde se vzal ten trend se sovama? Mně se sovy líbí, sama jsem je jako aplikace už dělala, ale dneska jsem v DM čapla toaleťák, doma ho rozbalím a na něm sovy...tak není to už trošku moc? 😀 😀 😀

terezita
14. nov 2014

@kuna :D :D :D no na siti to chapu, sova je desne jednoducha a efektivni.. ale ze by na me musely houkat i z toaletaku.. 😅

katka82
14. nov 2014

@kuna tak bacha na konzervy 😉 ...... když jsou ty sovy všude 😀 😀

sislik2010
14. nov 2014

@kuna tak už to dorazilo i sem. Ségra loni z Anglie dovezla dceří na va´noce toaleťák se sobou a místo hvezdiček na okna a sněhuláků sobu v čepici 😀 říkala že i starý báby chodí ve svetru se sovou. A mají tam i kalhotky.

sislik2010
14. nov 2014

Chyba na oknech sova v čepici

caramilla
14. nov 2014

@vondandy Jsou boží! 😵 Já šiju plenky, ale nevkládám, ale i jsem si je nafotila (fotka asi 3 měsíce stará), co jsem K. ušila. Testovací na úplety 😀
A teď musím našít více kapsových AIO, jsou na přebalování prostě nejlepší, nejrychlejší, a máme jich málo, a polovinu růžových, chudák Kryštůfek 😖 S Mínou jsem si našila růžové s tím, že přece je umím šít, tak si sakra na kluka kdyžtak našiju jiné, ha, taková blbost to byla, příště růžovou fakt NE! 😝 😠

caramilla
14. nov 2014

@kuna nevím, min. rok byla prý trendy zvíře liška, furt ji po mě někdo chtěl. Letos po mě taky maminka včera chtěla sovu 😝 Ale doufám, že v roce 2015 bude trendy zvíře IBEX! 😀 😀 😀 😀 😀 😀

crawler
14. nov 2014

@kveta007 ráda přeměřím, teď je v pračce, ale písnu-Každopádně Linda má 85cm a lze pohodlně zapnout a s rezervou - body vel.98.

zuzkasim
14. nov 2014

@caramilla Moc to řešíš, mimču je úplně putna, do jaké barvy čurá🙂

caramilla
14. nov 2014

Ak včerejší kojotriko - jako náznak, že by měl přijet Martin na bílém koni a mělo by sněžit, jen nějak nevím ,proč mi v něm venku i bez mikiny je teplo...
Dnešní barevný úlet, ale mě se líbí. A ještě přefocené červené LOVE tričko za denního světla a ne za šera.

caramilla
14. nov 2014

@zuzkasim No, právě to moc neřeším, má půlku plen růžových a nehodlám je měnit, ale i tak jich má málo, někajaké jsem po Míně rozdala, takže musím došít. Ale ke K. fakt ta růžová vůbec nejde ,k některým klukům jo, ale on je takový chlap ramenatý a když mu dávám růžovku, tak ho rychle balík do kalhot, aby ta plena nebyla vidět 😀

kuna
14. nov 2014

@caramilla to první je úplně nej nej nej...ach jo, proč já tyto látky nikdy nevidím v jejich budoucím provedení 😀

kamishek
14. nov 2014

@caramilla ty jo, ale jestli bude příští rok trendy zvíře IBEX, tak bych měla urychleně rozjet nějaký byznys, ne? se svým logem 😀 😀 😀 (sice je na něm kamzík, ale kdo to pozná, že jo 😝 😎 )
škoda, že jsem na něco takového příliš zdechlá a pomalá 😀 😀 😀

kuna
14. nov 2014

@zuzkasim miminu určitě 😀. Ale je fakt, že já s tím měla taky trošku problém. Dát dceři něco klučičího mi nevadilo, prostě to bylo unisex, ale na kluka mi ty holčičí věci moc nejdou (pokud to není vyloženě klučičí, ale růžová věc). Na toto téma jsem vedla diskusi s mou babičkou, která neviděla důvod pořizovat nové oblečení jen kvůli tomu, že se mi má narodit jiné pohlaví, než prvorozená. Snažila jsem se ji přesvědčit, že už nežijeme na přelomu 50/60. let minulého století, kdy měla děti ona. Oblečení jsou k dostání kvanta, dá se pořídit i levně (nové i sekáčové) a syn prostě růžovou softshellku s kytičkama nosit nebude 😀 😀

Ale to už to rozvíjím dál, vím, že ty jsi myslela akorát plínky.

anastazieb
14. nov 2014

@kuna souhlasím, taky s tím mám problém, i kdyby šlo třeba o oblečení na doma, třeba růžové body pod tričko.

zuzkasim
14. nov 2014

@kuna Fakt jsem myslela jen plenky🙂 Navíc u Caramilly se na to nikdo nedívá ani na tom sušáku, když mají sušičku🙂 Ale je fakt, že při práci pro ostatní taky kolikrát na svoje děti zcela zbytečně zapomínám a neušiju jim vše, co bych mohla a co šiju pro jiné.

kveta007
14. nov 2014

@caramilla Tak u nás je to naopak, kalhotkový plíny má malá naopak modrý po V. Ale ty nosí jen na spaní, jinak na lezení má kapsovky a ty už jsou unisex nebo holčičí.
A s tím počasím mě moc neprovokuj - to je pořád, jaký tam máte vedro a tady je 14 dní kolem 9 stupňů a dnes je i trochu vidět modrá obloha. Ale jasno bych tomu neřekla a to je tu za posledních pár dní nejhezčí den bez mlhy. Takže rozhodně nejsem nějaký ojedinělý blázen, který chodí po městě v teplé bundě a jsem dost na rozpacích, jestli vzít polobotky nebo zimní botky (ráno tu byly 3 stupně).

kveta007
14. nov 2014

@vondandy Mám výhodu, že máme měkkou vodu, takže prádlo mi netvrdne a teď v chladném počasí jede suška a to je heboučké všechno.

caramilla
14. nov 2014

@kveta007 Mě by asi vyhovovalo větší chladno víc, mě to přijde takové "nezdravé", Včera i dnes jsem byla ve městě jen v mikině a bylo mi vedro, byla jsem zpocená, ale bojím se chodit v triku, když mám zánět dutin.
Jinak ale na focení je toto počasí super, minule jsem takhle trika fotila i v lednu. Ale nechci to, radši budu mrznout, ale ať je sakra pořádná zima! 😠