icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

argo1
18. nov 2014

@koki_melo Trika super a ja jsem prouzkovy lover, takze za me je nejlepsi No.2. ! 🙂

argo1
18. nov 2014

@bury Kalendar paradni, ocenuji piplacku! 🙂

zuzkasim
18. nov 2014

@mehlo Gratuluji k nové práci! Co je to půjčovna prádla?
@bury Já se ty rohy naučila z nějakého videa na youtube, bylo to tam hezky vidět, je to lepší jak ty moje blbé fotky, ale už je to dlouho, netuším, kde by se to dalo dohledat. Bylo to samozřejmě v angličtině, ale to spíš jen kdo by chtěl hledat podle názvu, na videu můžou mluvit klidně japonsky, důležité je, co tam dělají🙂

koki_melo
18. nov 2014

@bury já teda rozhodně panel neeeeee. Vloni jsem šila 24 pytlíku, vystřihávala 24 čísel, lepila vliesošem, poutka na pytlíky, no sr.... šílený a pak to ta jezinky vybrakovala během dvou večerů a bylo po otevírání pytlíčků 😝.

petkasv
18. nov 2014

@alenf tak to začni šetřit, není to žádná sranda mít jich 24 😀 hlavně mi kupujeme toaleťák kdy se ty roury taky splachujou tak to je teď hrozný boj, to nespláchnout ale schovat 😀 😀
jinak odesílat budu asi zítra a pak ti napíšu částku do zprávy 🙂

petkasv
18. nov 2014

Něco málo z naší sobotní oslavy 😀

macin73
18. nov 2014

@zuzkasim Zuzko, jak se, prosím, jmenuje to udělátko na to obracení / rovnání rohů?

zuzkasim
18. nov 2014

@petkasv Jé, kočičkový dort! Pěkně to všem holkám sluší.
@macin73 Já fakt nevím. Určitě to budou mít v Ragosu v nějakých pomůckách, jinak v patchworkových obchodech, mě to koupila mamka na mezinárodní patchworkové výstavě v Praze🙂

mehlo
18. nov 2014

@zuzkasim půjčovna prádla v prádelně a čistírně a půjčuje se prádlo do hotelů- ručníky, povlečení apod.

sinala
18. nov 2014

@koki_melo já šila před třemi lety pytlíků 72 😀 😀 😀 , našívala šňůrky, ale čísla jsem napsala popisovačem z Lidlu 😀 😀 😀 a byly šity s tím, že mým dětem vydrží na celou dobu dětství 😀 😀 😀

macin73
18. nov 2014

@zuzkasim to nevadí, budu mít oči otevřené... ještě jednou děkuji za konzultace!!!

koki_melo
18. nov 2014

@sinala já to mám právě taky tak, že to budou mít do 18 😀. a mají jeden dohromady, ale některé pytlíky byly velké a některé jako punčoska, takže se tam vejde pro obě.

A triko s motýly je fuč 😀 . A granátová jabka taky 😀 . A na mandaly je poptávka 😀
Su ščastné, bo už dlouho nikdo o můj krám nezavadil.

alenf
18. nov 2014

@petkasv 😀 u nas sa nesplachujú rúrky,našťastie ich nemusím loviť z vody 😀
Ok a ako mi to pošleš?
Ďeťúrence mali krásne oblečko 😉 ,originálne 😀
@koki_melo Nediv sa že sú preč,veď sú krásne a ty šikovná 😀

daisyr
18. nov 2014

@petkasv taky teď máme splachovací a nějak nám ten toaleťák mizí čím dál rychleji 😝

@argo1 parádní softky a třičko ti moc sluší.
@koki_melo jů, krásná trička, raglán já ráda, ani mně nenapadlo aplikovat na lille, tož látek tu je hromada, musím vyzkoušet 😉

daisyr
18. nov 2014

@bury paráda, já právě stále plánuju objednat, ale představa toho šití mě děsí, aby mi to tu nezůstalo v krabici až do důchodu 😖 😀

macin73
18. nov 2014

OT, nemáte někdo zkušenost s tímto udělátkem? to asi bude jen na hrubší látky, že?
http://www.raj-siti.cz/odstranovac-zmolku-singe...

sufik1
19. nov 2014

@macin73 jo, to maj v každý galanterce za 50,- jinak funguje docela dobře třeba na mikiny, flís a pod. Zkoušela jsem dětské punčocháče, ale občas to ukousne kousek oka a to pak utíká. ale určitě dobrá věc, jen hrozně žere baterky.

zojec
19. nov 2014

koki_melo tricka su krasne, obzvlast sa mi paci to detske cierne s oranzovo-cervenymi rukavami :D take light punkove 😀 ale aj tie velkacske su krasne 😉
ja nejak nic extra nestiham, v nedelu som vytiahla dadka odstrizky, ze usijem misovi tricko na doma, a zas mi je luto mu ho obliect, akoze ziadne terno, este aj farbu som taku srackoidnu vybrala :D :D .. tak sa tu bude asi v kytickach po B. valat 😀 😀 dnes sa konecne ako tak okosilo, vytiahla som do skolky softky a zistila, ze ditko potrebuje vacsie.. takze dnes mozem ist na to.. snad je pomaly zima za dverami..

caramilla
19. nov 2014

@koki_melo Gratuluju, moje jabka jsou stále v obchůdku, a love tričko taky. Jsi dobrá, já si zrovna říkala, že asi je před Vánoci a lidi přestali nakupovat a nebo nakujují při podzimu jen šedé, černé a jinak nudné hadry a vida...

@petkasv koukám na ty tvoje stroje, ty tam vůbec nemáš ani chlup místa od stroje na levou ruku, jak šiješ? Sundaváš vždycky jeden dolů a nebo to zvládáš šít bez toho místa? Já mám taky stroje hodně blízko sebe, ale kousek místa tam mám, kde leží to šití oblečení. A právě se strašně těším na novou pracovnu, kde bude mít každý stroj svůj stůl 😀 Šít takhle natěsno, to fakt klobouk dolů. Třeba u toho rovnostehu bych se bála, že mi tričko spadne při šití dolů 😝

caramilla
19. nov 2014

@mehlo TO zní skvěle, jsem opravdu moc moc ráda a přeju ti to, zasloužíš si to! 😉

caramilla
19. nov 2014

@macin73 My nemáme konkrétně tenhle, ale odžmolkovač máme. Je to praktická pomůcka do rodiny s dětmi, já ji používám nejvíc na punčocháče, ale musí se natáhnout na koleni a odžmolkovat natažené, ale i tak se semtam stane chyba a proseknu je 😝 Jak psala Sufi. Ale zase ty punčocháče pak vypadají jako nové.
Na flíz super a na takové ty žmolky na nápletech. Na co je už použití horší jsou takové ty větší žmolky na svetrech, to buď nesebere a nebo se kolečko zasekne. Nevím přesně, co myslíš pojmem "hrubší látka", to si představím třeba riflovinu, ale ta žmolky nedělá 😀

bury
19. nov 2014

@macin73 http://www.ragos.cz/zakladace-sikmych-prouzku-a...
já jsem se zase rozhodla, že nutně potřebuju řezací podložku a kolečko.... jak jsem dělala ten kalendář, tak by to fakt chybělo....
hallllóóóóó´Ježííííškůůůůůů 😀 😀

petkasv
19. nov 2014

@caramilla to se ti zdá, za COLem je ještě dost místa, jen to není vidět, ale nesundávám je, to by mě trefilo 😀 jinak se těším na pracovnu, snad o vánocích to vyjde 😀

caramilla
19. nov 2014

@petkasv No, to je ale teda síla, jestli takhle šiješ 😖 Za colem, ale napravo, tam místo netřeba, ten já mám takhle vpravo rovnou na kraji stolu, tam místo nepotřebuju, ale potřebuju ho nalevo, kde leží šitá věc. Takto se dají šít tak jako oblečky pro panenku, ale tričko? Husté, děvče, husté!

evaon
19. nov 2014

@petkasv
Od hrnca rovno za stroj 😀 😀
Tiez viac ako fotky z oslavy pozeram na sici kutik a prestavam sa stazovat, ze potrebujem vacsi stol a viac miesta - a to sijem v samostatnej miestnost/pracovni.

caramilla
19. nov 2014

Tak dnes konečně došité druhé úletové tričko, bylo už skoro hotové v pátek, jen našít náplety, a dostala jsem se k tomu až dnes. Super počasí na focení, fakt... 😝

caramilla
19. nov 2014

A ještě jedna fakt hezká nominace http://www.fler.cz/prehled-nominaci-na-top-vybe...

terezita
19. nov 2014

@caramilla takhle se mi ta granatova jablka i libi.. 😅
a nominace hezky cervena.. emmina skoncila nedavno v tehle.. http://www.fler.cz/prehled-nominaci-na-top-vybe... jsem na to koukala a rikala si, jak ten pojem crazy v souvislosti s trikem a mym ditkem brat.. 😅 😀 😀

caramilla
19. nov 2014

@terezita Díky!
Nominace taky super. Já jsem ta minulá jablíčka skončila v takév hezké duhové nominaci http://www.fler.cz/prehled-nominaci-na-top-vybe... Ale ta červená je lepší...
V té červené mě absolutně uchvátila tato fotka http://www.fler.cz/zbozi/cervena-ciapocka-karku...
Překrásná!

mehlo
19. nov 2014

@caramilla nádherné! Tato kombinace se mi líbí nejvíc!