Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, vy jste zase ukecané.....to nemám šanci dočíst.
Jdu sem pro zcela nešicí radu: Nevíte, jestli vláčkodráha z Lidlu je kompatibilní třeba s Carouselem?
@koki_melo wow, tak opičí mě dostalo, jako toto na triko pro dospělou by mě nenapadlo, úlet, fakt úlet, dneska jsi soutěž o úlet dne vyhrála! 😀 😀 😀
Já vkládám jedno dnešní malé tričko s balony. A focení doma, přeci jen nemocné dítě ven neženu, když leje a je tam 4 nad nulou, maminka byla, ale dětskou práci jedině v teple 😀 (A není na ní vidět, že měla večer 38,5, co? 😀 )
@caramilla fotky Jasmi bozi! Triko taky;)
Přijedu si pujcit tvůj stativ.. Nejlépe i s tebou a tvyma rukama 😁
@koki_melo fajne! Opice me rozsekaly :D tobě ale seknou jak jsi hubenour 🙂 tím nechci rict, ze jsi v mých očích opice 🙈 🙉 🙊
Ja tu mam dnes taky hotovy 2 damsky trika, jen mate smůlu (nebo mozna stesti), bo je nemam kde a jak vyfotit 😎
@caramilla Mína kočka! a náhodou @terezita, víte, jakou měly dětí radost z maminčina trika? 😀
Jako jo, úplně business dress to není...je to prostě...takovej Pól Frenk po česku!
http://shop.paulfrank.com/all-items.html
Něco jako je pytlík z Dadky taková místní verze Lille Stoffpaket "Big Surprise" 😀
@caramilla moc pěkná kombinace u toho dětského trika (ta granátová jablka mě v té Tvé kombinaci taky mile překvapila, protože jinak se mi ta látka vůbec nelíbí), jen se chci zeptat na ten výstřih - děláš ho schválně takový větší a jakoby volnější, nebo jak to napsat? asi jak mám problémy s krční páteří, tak mě ofouklo už jen při pohledu na něj 😝 😀 😀 😀
@caramilla No neke, že se ti líbili motýli??? To jsem se úplně bála vystavit, že mi to zepsuješ ( a asi právem, já z nich byla trochu rozpačitá), protože ty proužky k tomu šly pouze a jen barvou, jinak stylem teda moc ne. Ale jednobarevky k tomu nešly, možná kdyby se to prostříhalo tak, jak to stříháš teď ty, ale ten vzor je tak velký, že i fiknout to by byl kumšt. No mám tu ještě kousek na jeden díl a z toho něco vytvořit bude kokosák, nechávám jej zatím ležet. Obě trička si vzala jedna paní.
Jinak
@macin73 granátová jablka jsou nádherná, mě na obrázku nebraly, ale musím říct, že oblečené působí velmi příjemně a zajímavě. Jinak velký výstřih chápu, mít tam co Car, stříhám si trika až k pupíku! 😀
@macin73 u toho dětského? No, to je můj už roční boj, lemování trička takto 😝 Ušité to vypadá úplně ideálně, tak akorát, krásně, rovně, oblečené mi to taky přišlo OK, ale na fotkách to vypadá hrozně. Ještě to večer Jasmínce vyzkouším jednou a kdyžtak to přešiju a utáhnu. Pro mě toto je fakt jako ušít kuklu, olemovat tričku pruhem na poloviny 😝 Každý materiál jinak pruží, fakt děs... Na třetiny to mám už přesně v oku a přesně vím, jak za co zatahnout, ale cíl je se naučit dobře i tenhle způsobe 😀
Dámské má velký výstřih schválně, ale předpokládám, že ses ptala na to dětské.
@koki_melo Tak já tam mám podprdu add 2 cup, bez ní už to teď je spíš takový povislý průměr 😀
Mě se motýli ale fakt líbili. paradox, víš, jaký je můj vztah k proužkům, u krtka nee, ale u těch motýlů mi přišli super. Tam totiž možná je dobře, že trochu vezmou pozornost z těch šílených motýlů 😀 Docela se to hezky doplňuje. Navíc ty proužky, jak jsou velké a motýli taky, tak to asi je to ono. U krtka mi vadí totiž to, že ty proužky jsou drobné a krtek velký, to bude ono. Proto se mi ti motýli líbili, že jsou velcí jak oni, tak ty pruhy 😀
Zkus najít ke krtkovi velké pruhy, třeba to bude vypadat líp 😀
taky šiju, ale fotit moc nestíhám, největší radostudělala gatě z letního softu, který nosil Toník i doma a odmítal je sundat (jsou uplně obyč, ale je na nich nažehlená raketa!!!) Snad je jeste nekdy vyfotím.
A pak jsem jeste dělala radost Táně, která mě poprosila o pomoc s našitím dětských nosítek pro panenky. Je jich hodně, ale fakt mě to bavilo, hlavně se přehrabovat v té krabici látek, co mi Táňa dodala🙂 Logo není moje, jak jistě chápete 🙂 Já byla jen švadlenka 🙂
Holky děkuju, ono to neni těžký, největší hlavolam byly pro mě popruhy, ale od třetího už to odsýpalo. Naše děti jich pár vyzkoušely, ale nosit vydržely jen pár vteřin, v porovnání s kočárkem je to moc nebaví.

@alenf ja mam softshellovy kabat podsity wellsoftom a nosim v zime 🙂 pri -15 to uz pyta teplu vrstvu pod to, ale inak si vystacim tricko + nejaka vesta a pod...