icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vianne
19. nov 2014

@alenf ja mam softshellovy kabat podsity wellsoftom a nosim v zime 🙂 pri -15 to uz pyta teplu vrstvu pod to, ale inak si vystacim tricko + nejaka vesta a pod...

alenf
19. nov 2014

@vianne no už mi ide poštou materiál,takže sa veľmi na bundu čo bude keď na mňa zvýši čas 😀 teším 😉

snowwitch
19. nov 2014

Holky, vy jste zase ukecané.....to nemám šanci dočíst.
Jdu sem pro zcela nešicí radu: Nevíte, jestli vláčkodráha z Lidlu je kompatibilní třeba s Carouselem?

kuna
19. nov 2014

@snowwitch nevím, ale přiživím se na dotazu - je to kompatibilní s ikea a woody?

koki_melo
19. nov 2014

Otrávená jablka a otravné opice...trochu suchá nadílka po paní @caramilla 😀.

palosek
19. nov 2014

@alenf už jsem si taky objednala na zkoušku 😀 Ale mám ještě z předloňska nasyslene prosevy, tak by měly dostat přednost. 😅

palosek
19. nov 2014

@koki_melo me se líbí... 😉

palosek
19. nov 2014

@caramilla trika opět krásně veselá 😀 😵 Já vim, proč jsi opakovaně v nominacích 😀 😀 😀 Je do od doby,kdy jsi na fotkách ty. 😉 Dodatek pak vedle.... 😅 😅 😅

palosek
19. nov 2014

@petkasv Peti, pokud sijes u takového stolu,kde nemas moc místo na nohy, mám obavy do budoucna o tvá záda. Ať se nová pracovna s šikovný strom co nejdriv podaří. 😉

macin73
19. nov 2014

@koki_melo jablka jsou dobrá, jen si říkám, jestli bych si na sebe oblékla opice... 😝 😀 😀 😀

koki_melo
19. nov 2014

@macin73 já právě jo 😀 ideálně po opici 😀

caramilla
19. nov 2014

@koki_melo wow, tak opičí mě dostalo, jako toto na triko pro dospělou by mě nenapadlo, úlet, fakt úlet, dneska jsi soutěž o úlet dne vyhrála! 😀 😀 😀

Já vkládám jedno dnešní malé tričko s balony. A focení doma, přeci jen nemocné dítě ven neženu, když leje a je tam 4 nad nulou, maminka byla, ale dětskou práci jedině v teple 😀 (A není na ní vidět, že měla večer 38,5, co? 😀 )

caramilla
19. nov 2014

@palosek Díky moc za poklonu. Já myslím, že to je tím, že můj stativ skvěle umí fotit 😀 A pak si myslím, že to je tím, že to, co šiju, miluju a cítím se v tom skvěle (i když je to úlet) a že to na té fotce snad je i vidět 😵

terezita
19. nov 2014

@caramilla fotky Jasmi bozi! Triko taky;)
Přijedu si pujcit tvůj stativ.. Nejlépe i s tebou a tvyma rukama 😁
@koki_melo fajne! Opice me rozsekaly :D tobě ale seknou jak jsi hubenour 🙂 tím nechci rict, ze jsi v mých očích opice 🙈 🙉 🙊
Ja tu mam dnes taky hotovy 2 damsky trika, jen mate smůlu (nebo mozna stesti), bo je nemam kde a jak vyfotit 😎

koki_melo
19. nov 2014

@caramilla Mína kočka! a náhodou @terezita, víte, jakou měly dětí radost z maminčina trika? 😀
Jako jo, úplně business dress to není...je to prostě...takovej Pól Frenk po česku!
http://shop.paulfrank.com/all-items.html

Něco jako je pytlík z Dadky taková místní verze Lille Stoffpaket "Big Surprise" 😀

terezita
19. nov 2014

@koki_melo verim ze velkou 😁 Em taky chce, abych si usila triko s červenou karkulkou, abychom Ladily a nechápe, ze nechci.. 😂
Jako můj chytrý telefon je nějaký chytrý.. Napíšu ladily a on mi to opraví na kadily.. 😁

koki_melo
19. nov 2014

@terezita Ještě jsem editovala svůj velkolepý koment, doporučuji znovu přečíst 😉 .

terezita
19. nov 2014

@koki_melo ja své triko s opici pred Lety rada nosila do práce, kdyz přijeli pohlavari.. 😁

koki_melo
19. nov 2014

@caramilla jo, ta prodaná trika....člověk by neřekl, co je lákadlem, ale prodejním argumentem bylo to, že nejsou na dokonalou postavu a koupila si je paní, co má po porodu a potřebuje zamaskovat bříško 😀.

macin73
19. nov 2014

@caramilla moc pěkná kombinace u toho dětského trika (ta granátová jablka mě v té Tvé kombinaci taky mile překvapila, protože jinak se mi ta látka vůbec nelíbí), jen se chci zeptat na ten výstřih - děláš ho schválně takový větší a jakoby volnější, nebo jak to napsat? asi jak mám problémy s krční páteří, tak mě ofouklo už jen při pohledu na něj 😝 😀 😀 😀

caramilla
19. nov 2014

@koki_melo To je hustý 😀 😀 😀 A ona paní vzala obě? To motýlkové se mě líbilo ze všech těch tvých nejvíc, akorát jsem to včera nemohla komentovat, protože jsem měla na klíně Kryštůfka a pak už jsem se k tomu nedostala 😀

koki_melo
19. nov 2014

@caramilla No neke, že se ti líbili motýli??? To jsem se úplně bála vystavit, že mi to zepsuješ ( a asi právem, já z nich byla trochu rozpačitá), protože ty proužky k tomu šly pouze a jen barvou, jinak stylem teda moc ne. Ale jednobarevky k tomu nešly, možná kdyby se to prostříhalo tak, jak to stříháš teď ty, ale ten vzor je tak velký, že i fiknout to by byl kumšt. No mám tu ještě kousek na jeden díl a z toho něco vytvořit bude kokosák, nechávám jej zatím ležet. Obě trička si vzala jedna paní.
Jinak
@macin73 granátová jablka jsou nádherná, mě na obrázku nebraly, ale musím říct, že oblečené působí velmi příjemně a zajímavě. Jinak velký výstřih chápu, mít tam co Car, stříhám si trika až k pupíku! 😀

caramilla
19. nov 2014

@macin73 u toho dětského? No, to je můj už roční boj, lemování trička takto 😝 Ušité to vypadá úplně ideálně, tak akorát, krásně, rovně, oblečené mi to taky přišlo OK, ale na fotkách to vypadá hrozně. Ještě to večer Jasmínce vyzkouším jednou a kdyžtak to přešiju a utáhnu. Pro mě toto je fakt jako ušít kuklu, olemovat tričku pruhem na poloviny 😝 Každý materiál jinak pruží, fakt děs... Na třetiny to mám už přesně v oku a přesně vím, jak za co zatahnout, ale cíl je se naučit dobře i tenhle způsobe 😀
Dámské má velký výstřih schválně, ale předpokládám, že ses ptala na to dětské.

caramilla
19. nov 2014

@koki_melo Tak já tam mám podprdu add 2 cup, bez ní už to teď je spíš takový povislý průměr 😀
Mě se motýli ale fakt líbili. paradox, víš, jaký je můj vztah k proužkům, u krtka nee, ale u těch motýlů mi přišli super. Tam totiž možná je dobře, že trochu vezmou pozornost z těch šílených motýlů 😀 Docela se to hezky doplňuje. Navíc ty proužky, jak jsou velké a motýli taky, tak to asi je to ono. U krtka mi vadí totiž to, že ty proužky jsou drobné a krtek velký, to bude ono. Proto se mi ti motýli líbili, že jsou velcí jak oni, tak ty pruhy 😀
Zkus najít ke krtkovi velké pruhy, třeba to bude vypadat líp 😀

koki_melo
19. nov 2014

@caramilla Krtka nastříhám na čtverce 20x20 a budu je na fleru prodávat jako luxusní prachovky a leštičky oken 😀

jieff
19. nov 2014

taky šiju, ale fotit moc nestíhám, největší radostudělala gatě z letního softu, který nosil Toník i doma a odmítal je sundat (jsou uplně obyč, ale je na nich nažehlená raketa!!!) Snad je jeste nekdy vyfotím.
A pak jsem jeste dělala radost Táně, která mě poprosila o pomoc s našitím dětských nosítek pro panenky. Je jich hodně, ale fakt mě to bavilo, hlavně se přehrabovat v té krabici látek, co mi Táňa dodala🙂 Logo není moje, jak jistě chápete 🙂 Já byla jen švadlenka 🙂

caramilla
19. nov 2014

@jieff to je mazec, nádhera!

terezita
19. nov 2014

@jieff teda ty jsou paradni!! bych taky jedno pro emmajzlici potrebovala.. 😵

jieff
19. nov 2014

Holky děkuju, ono to neni těžký, největší hlavolam byly pro mě popruhy, ale od třetího už to odsýpalo. Naše děti jich pár vyzkoušely, ale nosit vydržely jen pár vteřin, v porovnání s kočárkem je to moc nebaví.

jieff
19. nov 2014

@koki_melo a @caramilla mam velký chutě taky si ušít triko, po tom co sem dáváte. Jsou krásný! Všechny a opice bych taky nosila, jeden čas se mi tak říkalo...byly jsem ještě malá a by jsem Kačaba...joo to byly časy 🙂