icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sislik2010
25. nov 2014

Tričko - šaty na schování břicha po dvou císařích. s ozdobným švem podle @ Kuna. Děkuji za radu a softový kabátek. Jen jsem si koupila blbej zip a on u krku škrábe a já tam neudělala krytku. Perfektní na chození do školky. Ráno jdeme stále do kopce. Z branky s kočárem a s Verunkou vylezu v šátku a zapnutej kabát. Po prvním kopci sundám šátek a rozepnu, po druhém kabát sundám z ramen a vylezu třetí kopec a kabát sundám. Do školky vcházím v tričku 🙂 . A ještě jeden vánoční andílek z dadka odstřižků.

zuzkasim
25. nov 2014

@caramilla Krásné aplikace.
Já si jen říkám, co mě ještě čeká s tou naší dračicí... Ráno (nebo ještě v noci?) si potichounku sundala plenku, pročuraná celá postýlka včetně všech plyšáků. Několikrát vylezla na stůl i linku, vysypala křupky (jemné drobky všude), zablácené boty ostatních členů rodiny nosí po celém bytě, jakmile jí je vezmu a jdu uklidit, vykrámuje šuplík se svým oblečením... Potřebovala jsem aspoň ty drobky zamést, tak jsem ji dala do postýlky (zábrana nahoře, rošt úplně dole) a ona za mnou za chvilinku přišla, prostě nějak přelezla!

zuzkasim
25. nov 2014

@sislik2010 Jejda, tobě to sluší! A andílkovi taky.

alenf
25. nov 2014

@zuzkasim 😀 😀 😀 ale máš veselo 😀 😀 😀

laeela
25. nov 2014

@zuzkasim bude líp. 🙂

laeela
25. nov 2014

Někdo sháněl zelený úplet s dinosaury, myslela jsem, že jsem jí loni vyšila, ale včera jsem jí našla zastrčenou mezi úplety, není to celý metr, tak pokud je zájem, poměřím, napiš do IP, já totiž zapoměla, kdo se po ní ptal. 😀

sislik2010
25. nov 2014

Ještě mám dotaz. Svetrovina na batani. U obrázku modré je ušita mikina , která je víc tyrkysová. Ta by se mě nodila do čokoládové vestičky. Nebo je barva jako na hlavní fotve. Nemáte někdo? Díky za info.

koki_melo
25. nov 2014

@caramilla
Seš blázen. Krásný!

caramilla
25. nov 2014

@sislik2010 Však jsi mě inspirovala 😎
@alenf Ano, to, co našívám, podlepuji. Našívá se to dobře, celkem...
Mikinu asi nakonec pustím do světa, uvidíme, pokud se nechytne, tak mi zůstane 😀

caramilla
25. nov 2014

@sislik2010 nemám, ale řekla bych, že ta mikina může být ilustrace spíš z té tyrkysové, co už není. Zeptej se Hanky na Batani. Modrou budu mít, tak pak můžu i poreferovat. Jinak Hanky fotky většinou sedí dobře, jako barvy odpovídají.

koki_melo
25. nov 2014

Tri trika...

caramilla
25. nov 2014

@sislik2010 No, šila jsem včera do jedné... Kryštof včera právě taky moc nespal, vstával v 6 a dopoledne spal jednu hodinu, pak už až v 8 večer. Takže hodinu jsem stříhala na mikinu a dělala střih, s Kryštofek na klíně jsem našívala ty trojúhelníčky (nevím, zda mi to budete věřit, ale fakt 80% těch aplikací jsem dělala s K. na klíně), pak jsem jela do školky, šly jsme na koužek, s kamarádkou na kafe, nakoupit, uvařit večeři, upéct kynuté koláčky k snídani, uklidit kuchyň, uložit děti a od 10ti byly stroje zase moje, v jednu jsem odpadla, ale s pocitem dobře odvedené práce 😀

caramilla
25. nov 2014

@koki_melo motýlové je boží.

maly_prcek
25. nov 2014

@koki_melo Mně se zase hrozně líbí ptáci... To je úplně můj styl - 3/4 rukáv, dole náplet, modré... 😵

sislik2010
25. nov 2014

@caramilla to je fajn jen kdybych tak inspirovala i sebe 🙂

mooncaa
25. nov 2014

@caramilla Tak ta mikina nemá chybu, dávám palec nahoru. Sukně se mi taky moc líbí, to je dokonce i moje oblíbená barva.

macin73
25. nov 2014

@koki_melo taky hlasuju pro motyly... asi s dovolením pajcnu nápad - jako už ostatně několikrát... 😕 (i když zatím jsou to jen plány, než se k tomu s mým tempem dohrabu, to budu mít triko tak na důchod 😕 - budu čupr babka 😀 😀 😀 )

mooncaa
25. nov 2014

@koki_melo Krásný trika, nejvíc se mi líbí to poslední.
Já obdivuji čuch na látky. Mě ty látky přijdou většinou hnusné a pak se nestačím divit jaké skvosty z toho vznikají.

koki_melo
25. nov 2014

@macin73 😀 😀 😀 u jinýho by mi to dost vadilo to pajcování, ale u tebe se nebojím, že se potkáme ve stejným tričku 😀 😀 😀 (myšleno jen a jen v dobrém, však se znáš Marci).

kuna
25. nov 2014

@caramilla no to je nádhera! Ty vystříháš trojúhelníky a bác, je to aplikace 😀. Fakt moc hekzý a nápaditý. No moje svetrovina se snad brzo vydá na cestu, sama ale nevím, kterou z těch tvých aplikací na ni pajcnu 😀

kuna
25. nov 2014

@sislik2010 krásný andílek a žádný břicho nevidím 🙂

@koki_melo paní koki nám odletí na motýlích křídlech! Za á se mi to motýlové líbí nejvíc a za bé se nějak ztrácíš před očima, né? 🙂

koki_melo
25. nov 2014

@sislik2010 to není čuch, to je hamižnost. Kdysi jsem bezmyšlenkovitě nakoupila hafo látek, když Ally vyprodávala eshop, jen tak, prostě první Lille, hurá, musím koupit kde co vidím, bez ladu a skladu. Teď jsem se rozhodla to likvidovat, protože silážovat jen ze sentimentu nemá smysl, takže odšívám zásoby. Motýlci jsou už zbytky je to dost náročný vzor na to z něj něco vymyslet (pro mne je to těžké, Car by z něj vyšviha super záležitost), petrolejoví ptáci nebyli vůbec moje krevní skupina, ale ušití vypadaj prima. Znalci a pupíci jistě ocení volný střih přes břicho 😉 .

Za cé paní @kuna, když se při focení vyvrátíš v bocích a vyvalíš prsa, tak leccos zanikne.

palosek
25. nov 2014

@koki_melo motýli u mě taky vedou 😉 😵 😵

macin73
25. nov 2014

@crawler A můžu se ještě zeptat? Sešíváš to na OL? proč se to rovnou neprojede na OL bez vystřihování klínku? Asi je v tom nějaký zádrhel, ale nějak neumím přijít na to, jaký... 😕

kamishek
25. nov 2014

@caramilla kurnik a teď nevím... jestli je lepší aplikace ta kytka nebo ty trojúhelníky 😝 😀 Car, to mi nedělej, tohleto... už jsem se těšila, že vím, co si na mikinu pro sebe opajcuju za nápad... a teď jsem v pytli, líbí se mi obojí a to jakože hodně 😎 a ta mikina celkově je super 😵 to bych chtěla taky umět 😅

@koki_melo ta látka s ptákama se mi nelíbila ani jednou jedinkrát, co jsem ji viděla, ale teda tom třetí triko je úža, ta kombinace látek a střihu se fakt povedla 😵 😵 😵

zuzkasim
25. nov 2014

@koki_melo Pruhy a ptáci, skvělé!

bury
25. nov 2014

Holky fakt super šitíčko - jen tu slintám 😵 😵
no a @caramilla a @koki_melo ???? to je prostě bomba 😉
Koki ty pruhy a ptáci jsou dohromady fakt super 😉

Já si dneska konečně dotáhla stůl do šatny, takže mám šicí koutek - nemusím uklízet stroje - hurááááá 😀 teď ještě šít, že jo.... ale dneska jsem dodělala ty šílený závěsy s paňákem z Ikei na tři okna. Mám je hotový a vypadá to dobře, takže aspoň něco tvořím, ale na chlubení sem to fakt není.

zojec
25. nov 2014

@koki_melo ja som tiez viac na vtaky 😀 😉 krasne su.. 🙂 ten pasik a vtacie rukavy .. hm.. konzerva sa zas zamyslela 😀 😀 len skoda ze nemam nic len tak bez ladu a skladu nasyslene.. veru uz nepamatam kedy som naposledy nieco zakupila 😕 😠

kamishek
25. nov 2014

@zojec já zas nevím, kdy jsem naposledy něco ušila, ale balíčky mi chodí co chvila... a teď, co je horší 😀

sufik1
25. nov 2014

@koki_melo u mě vedou ptáci s proužkama 😵 😵 😵 😵 kurňa to zní nějak divně 😝
@caramilla ta mikina teda vymazlená. Ten zip by mě nenapadnul. Ta bude prodaná hned.