Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna nádhera!!! Tyhle kalendáře jsou vážně moc krásné, škoda, že už mám jiný z loňska. A jiný šít asi nebudu, mám předvánočních úkolů dost 😀
@zuzkasim já ho našla u Melluzínky a ta je má skladem http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/3-1...
@kuna - normálně jsem to zkrátila pod tím lemem s kroužkama - šila jsem z rubu těsně pod tím švem a vůbec to není vidět. Akorát z blízka občas nenavazuje ten červený pruh páč Ikea to fláká a mají to dost křivý. Ale to by fakt musel někdo studovat z blízka.... si myslím, že nám na okna nikdo nepoleze 😉
@terezita možná pro Tebe... s PD na 3 díly se záševky šiju poprvé, takže mi to prostě trvá... a nemám na to dost klidu, takže v mezičase lítám mezi mladší cácorkou, prckem, sporákem, pračkou a školkou... no měla bych někde vyštrachat skripta na time-management 😝 😀 😀 😀 - obávám se ale, že to nebylo myšleno na family-management 😝 😎 😀
@macin73 tak je priste nerozstrihavej a jen prodluz PD a udělej zasevky.. 😁
Joo, cas.. To mi vykladej! Zas jsem večer potřebovala tvořit a junior se rozhodl, ze bude parit. Usl o pul dvanacte.. (se muselo nekde projevit, ze vstával o pul jedenácté a to jeste násilím, abysme stihli termín na uradu prace 😁) Ale zas jsme si dobre pokecali 😁
Snad nikdy jsem sem neprispela v 5:44 😨 Aneb kluci od 4 chrchlaji jako ovce 😠 Projela jsem diskuze, Fler a ted nemam co cist 😎
děkuju všem! Ono ve finále to ušití trvalo celkem asi 4h a to jsem to šila 3 dny, takže po troškách. Myslím šití, nepočítám zažehlování, vystřihování, obracení, výroba lemovacího proužku... ale to jsem zase dělala po kouskách průběžně na zemi u dětí, ony si hrály a já se obložila hromadou kapsiček a jela, nebo vytáhla prkno 😀 U tohoto mě nechávají v klidu, ale jakmile vytáhnu stroj, tak mám prcka na klíně a už jede - vypíná mi za chodu stroj, pořád sahá na takové to očko, co na rovnostehu lítá s nití nahoru a dolů 🙂 a na OL si teď vymyslel točit mi za pochodu s kolečkama napětí. Takže šití na klíně se u nás nekoná 😀
@kuna kalendare krasne :D podobne kusky pri siti mi robi aj moj, najradsej potahuje za nite v OL 😠 ale s nim nesijem, neda sa.. za ten cas narobi taky bordel, ze to nema ani vyznam.. 😖 ja som tiez od 5tej hore.. mlady pan vstal dosiel k nam do izby a ogrcal mi plece.. takze pekny den pred nami 😕
Dobre rano, asi neco visi ve vzduchu, u nas se take nezvykle brzo vstavalo.
Nejmladsi me v pul pate zacala oblezat, cpat se pod triko a nestacilo mit jen decentne vyhozene prso z vystrihu, ale domahala se obou, a jeste holeho bricha...nestacilo to a teprve asi po 20 minutah usla tak, ze mela hlavu jak krtek pod perinou u me v kline... Chvili na to vstavaly starsi, ale nastesti zustaly v pokoji, to jsem delala, ze neslysim. Kocka jak videla, ze to uvnitr zije, tak zacala tlouct vytrvale na okno. Ma to natrenovane, umi to tremi packami naraz...Kdyz jsme se presvedcila, ze to taky neslysim, tak zacal hrat budik...Muz mi v dobre vire dal CD Orfa, ale po ranu je to na me moc vlezle, to uz se vydrzet nedalo...
Muj posledni sici pocin je kostym kuratka do skoly, dcerka bude hrat v predstaveni Zabloudilo kuratko, tak fotku az po premiere 😉
dievčatá zle som objednala zipsy kto by potreboval kľudne posuniem dalej su umelé NEDELITELNE! hrube kostené farba čierna a červená,dlzka 75cm a aj 50cm.Vyzeraju ako vetrovkove,len som si nevsimla,že sa nedaju oddelit. 😠 😠 😠
@alenf ja mám deliteľné, kostené,75 cm čierne - 3 mm - 30 ks navyše, nechceš?

@kuna Jsi dobrá! Šít tři zaráz bych fakt nechtěla🙂