icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zuzkasim
26. nov 2014

@kuna Jsi dobrá! Šít tři zaráz bych fakt nechtěla🙂

saaralota
26. nov 2014

@kuna Krásné 🙂 Já než jsem se rozhoupala panel objednat, tak se vyprodaly...takže nakonec asi bude 24 pytlíčků 🙂.

anastazieb
26. nov 2014

@kuna nádhera!!! Tyhle kalendáře jsou vážně moc krásné, škoda, že už mám jiný z loňska. A jiný šít asi nebudu, mám předvánočních úkolů dost 😀

zuzkasim
26. nov 2014

@saaralota Panel je vyprodaný? Mě se ten další kalendář opět prodal, to znamená, že dcerka nebude mít žádný? Ach jo☹

koki_melo
26. nov 2014

@kuna ...tchýně nepřijela, tak se nudíš, viď? BLÁZNE!!! by mi hrklo z tohodle! Krásný!

kuna
26. nov 2014

@zuzkasim děkuju za pochvalu i fotonávod, který mi to hodně ulehčil! A to šití tří zaráz, no klíčové slovo je ZARÁZ, je to rychlejší, než tři po sobě 🙂.

bulinka
26. nov 2014

@zuzkasim já ho našla u Melluzínky a ta je má skladem http://www.umelluzinky.cz/umelluzinky/eshop/3-1...

macin73
26. nov 2014

@kuna No vidíš, taky mám koupenou světlou látku na oba kalendáře... ach jo, to mi chceš jako říct, že musím znovu do galanterky??? Jinak jsi hvězda, já zatím zvládla vysrážet látky... 😖 😕 😀.

kuna
26. nov 2014

@macin73 nemáš třeba kus tmavě modré rifloviny - takové té tenoučké, je to vlatně plátno a ne riflovina? Stačí kousek jen na ty kapsičky....

bury
26. nov 2014

@kuna - normálně jsem to zkrátila pod tím lemem s kroužkama - šila jsem z rubu těsně pod tím švem a vůbec to není vidět. Akorát z blízka občas nenavazuje ten červený pruh páč Ikea to fláká a mají to dost křivý. Ale to by fakt musel někdo studovat z blízka.... si myslím, že nám na okna nikdo nepoleze 😉

terezita
26. nov 2014

@kuna parada! si te najmu na usiti tech mych dvou.. 😀
@macin73 ja taky, dal jsem se nedostala.. teda jeste jsem zvladla nakoupit cokoladky, bonbony a taaak do kapsicek.. ale jestli se kapsicky neusijou, tak nevim, kam to dam.. 😀

macin73
26. nov 2014

@terezita jj, už mám připravené obaly od kindevajec, že do nich budu dávat gumové medvídky, a pak mám už i koupené magnetky a sponky do vlasů... ale kalendář čeká... pustila jsem se do softek, ale nevím, jestli to nepřehodnotím, co má vyšší prioritu... 😖

kuna
26. nov 2014

@terezita no přece to sníš! Já už dobrou třetinu zásob sežrala a to ještě nezačal advent, musím jim to dokoupit 😀

terezita
26. nov 2014

@kuna ja sežrala půlku toho co jsem tu mela pro decka z klokana 😁 no budu muset zitra dolovit.. 😉
@macin73 ale zas softky jsou rychlejc usity.. 😁

macin73
26. nov 2014

@terezita možná pro Tebe... s PD na 3 díly se záševky šiju poprvé, takže mi to prostě trvá... a nemám na to dost klidu, takže v mezičase lítám mezi mladší cácorkou, prckem, sporákem, pračkou a školkou... no měla bych někde vyštrachat skripta na time-management 😝 😀 😀 😀 - obávám se ale, že to nebylo myšleno na family-management 😝 😎 😀

terezita
26. nov 2014

@macin73 tak je priste nerozstrihavej a jen prodluz PD a udělej zasevky.. 😁
Joo, cas.. To mi vykladej! Zas jsem večer potřebovala tvořit a junior se rozhodl, ze bude parit. Usl o pul dvanacte.. (se muselo nekde projevit, ze vstával o pul jedenácté a to jeste násilím, abysme stihli termín na uradu prace 😁) Ale zas jsme si dobre pokecali 😁

macin73
26. nov 2014

@terezita mně nejde primarne o ty zasevky, ale o zuzitkovani kusů softu 😉 - holt se ve me aspon obcas ozve sporiva hospodyňka 😝 😀

terezita
26. nov 2014

@macin73 to pak jo.. 😁 ja dnes dodelala tri látky a jasala jsem.. (muzu objednat další.. 😁)

caramilla
27. nov 2014

@kuna to je masakr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Boží!!!! Jsi machr!

argo1
27. nov 2014

@kuna Jses fakt dobra, vsechny vyzeraji krasne. 😵
Ja zasoby do kalendare radsi nekupuju, u nas by to nevydrzelo do vecera. 😀

argo1
27. nov 2014

Snad nikdy jsem sem neprispela v 5:44 😨 Aneb kluci od 4 chrchlaji jako ovce 😠 Projela jsem diskuze, Fler a ted nemam co cist 😎

kuna
27. nov 2014

děkuju všem! Ono ve finále to ušití trvalo celkem asi 4h a to jsem to šila 3 dny, takže po troškách. Myslím šití, nepočítám zažehlování, vystřihování, obracení, výroba lemovacího proužku... ale to jsem zase dělala po kouskách průběžně na zemi u dětí, ony si hrály a já se obložila hromadou kapsiček a jela, nebo vytáhla prkno 😀 U tohoto mě nechávají v klidu, ale jakmile vytáhnu stroj, tak mám prcka na klíně a už jede - vypíná mi za chodu stroj, pořád sahá na takové to očko, co na rovnostehu lítá s nití nahoru a dolů 🙂 a na OL si teď vymyslel točit mi za pochodu s kolečkama napětí. Takže šití na klíně se u nás nekoná 😀

jieff
27. nov 2014

@kuna klobouk dolů, krásně se ti povedly!
@zojec kapsy mas nádherný.fakt lákají k zachumlani🙂

zojec
27. nov 2014

@kuna kalendare krasne :D podobne kusky pri siti mi robi aj moj, najradsej potahuje za nite v OL 😠 ale s nim nesijem, neda sa.. za ten cas narobi taky bordel, ze to nema ani vyznam.. 😖 ja som tiez od 5tej hore.. mlady pan vstal dosiel k nam do izby a ogrcal mi plece.. takze pekny den pred nami 😕

vondandy
27. nov 2014

Dobre rano, asi neco visi ve vzduchu, u nas se take nezvykle brzo vstavalo.
Nejmladsi me v pul pate zacala oblezat, cpat se pod triko a nestacilo mit jen decentne vyhozene prso z vystrihu, ale domahala se obou, a jeste holeho bricha...nestacilo to a teprve asi po 20 minutah usla tak, ze mela hlavu jak krtek pod perinou u me v kline... Chvili na to vstavaly starsi, ale nastesti zustaly v pokoji, to jsem delala, ze neslysim. Kocka jak videla, ze to uvnitr zije, tak zacala tlouct vytrvale na okno. Ma to natrenovane, umi to tremi packami naraz...Kdyz jsme se presvedcila, ze to taky neslysim, tak zacal hrat budik...Muz mi v dobre vire dal CD Orfa, ale po ranu je to na me moc vlezle, to uz se vydrzet nedalo...

Muj posledni sici pocin je kostym kuratka do skoly, dcerka bude hrat v predstaveni Zabloudilo kuratko, tak fotku az po premiere 😉

alenf
27. nov 2014

dievčatá zle som objednala zipsy kto by potreboval kľudne posuniem dalej su umelé NEDELITELNE! hrube kostené farba čierna a červená,dlzka 75cm a aj 50cm.Vyzeraju ako vetrovkove,len som si nevsimla,že sa nedaju oddelit. 😠 😠 😠

saaralota
27. nov 2014

@zuzkasim Teď koukám, že už je na ragosu zase mají! Tak to je super, asi se do toho tedy taky pustím 🙂

a_lexa
27. nov 2014

@bury no super. Ty domečkové jsou úžasné 🙂 a koukám že milenci mají jak nohy, tak hlavu 😀 - super. Ale nejvíc mě dostal výhled z šicího koutku na ty nádherný veliký stromy 😵.
@zojec krásné a ta zajíčková je boží. 🙂
@kuna tak to je brutální - 3 kalendáře 😉 - jsi cvok....ale máš je moc hezké 😉

ucitelka70
27. nov 2014

@alenf ja mám deliteľné, kostené,75 cm čierne - 3 mm - 30 ks navyše, nechceš?

sufik1
27. nov 2014

nové tepláky a trika. Na těch s piráty a lodí si povšimněte záplat, to snad neprodře. To moje zvíře mi totiž oddělalo nový tepláčky ve školce za 14 dnů. A má odtud takový ďury prodřený na všem,, že musím opravit čtvery tepláky od začátku října.