Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bordino je to originál fakt.... aplikácie sú veľmi pekné
Edice Jasmína Art startuje. Včera odpoledne přišly barvy na textil Pebeo, včera v podvečer už byl obrázek na světě. Jasmínku to moc baví a mě docela taky.
A abych se vám tady jenom nechlubila, tak přikládám, jak jsem dneska pekla (měla jsem minutku, ale byla jsem v pracovně a počítala s tím, že Mína si bude hrát v obýváku a když to bude pípat, přijde, no, ale ona přišla za mnou do pracovny a tak nám to došlo až, když byl šílený smrad po celém baráku....
Chvíli na to jsem vařila polévku, nakrájela celer na kostičky a hodila to do hrnce, ze kterého jsem zapomněla sundat pokličku.... Přemýšlím, jestli mám dneska vůbec ještě něco v kuchyni dělat... 😠
@caramilla Skvělé! Krásný obrázek a je z něj super tričko. Malovaly jste na úplet?
@terezita My jsme malovali voskovkama na bílé plátno (pak z toho byl polštářek, mám ho v galerce na českém koníkovi), kus látky jsem synkovi na stůl přilepila papírovou malířskou lepící páskou. Úplet bych nejdřív asi nažehlila na pavučinku a nechala pak malovat, taky by mě štvalo, že mi podklad hýbe🙂
@zuzkasim Ano, jednolíc podlepený vliesofixem, krásně se na to malovalo, protože to bylo "tuhé" a pevné. A dobře se to na tom i zažehluje 😵
@terezita Jasmínku to taky rozčilovalo, ale nakonec si poradila, držela obrázek prstíkem a bylo. Ona furt něco maluje vodovkama, u nás každý den vznikne 10 "pláten", v tomhle je po tátovi, ten je hodně výtvarně nadaný. Alespoň něco zdědila "správně" 😎
Jinak na Jolču zatím nemá, ale je trochu mladší, třeba se ještě zlepší 😵 Každopádně Mína pajcuje Jolu, to je jasný 😀 😀 😀 😀
@koki_melo Mína naštěstí v tomto ohledu není po mamince! Já bych takový obrázek nenakreslila ani teď. Nejtěžší zkouška na VOŠ pedagogické byla pro mě z výtvarky 😀 Ale Klavír byl teda v těsném závěsu 😀
@bordino líbí se mi ptačí zorničky 😀 😀 Vlastně je to celé hodno pajcu 😀 😉
@terezita tenhle krtek je taky k sezrani. 😵 😀
@caramilla koniky mám schované v naději, ze D půjde v pondělí do školky a já vytvořím vánoční dárek 😀 😀 Jinak my už přešli od vodovek k temperam. Na látku zatím neee. 😅 😝
@alenf tyhle softshelky jsou bomba. 😉 😵 😵
Holky fakt krása 😵

@a_lexa - domečkový jsou taky Ikea, ale myslím, že je tu někdo sháněl, asi @bordino a jsou dlouhodobě nedostupný - my si je dovezli z Itálie 😀 jojo, výhled dobrej - když se člověk potřebuje uklidnit, tak to celkem pomáhá 😉