icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
27. nov 2014

@a_lexa - domečkový jsou taky Ikea, ale myslím, že je tu někdo sháněl, asi @bordino a jsou dlouhodobě nedostupný - my si je dovezli z Itálie 😀 jojo, výhled dobrej - když se člověk potřebuje uklidnit, tak to celkem pomáhá 😉

terezita
27. nov 2014

@sufik1 uz jsem na ne koukala na fleru, heezky!

ja prihazuju emmini krtci soupravicku. diky pete a kate za latky! dite nadseno, uz tu v tom od rana lita.. 😅 ma totiz kaslik, tak jsem ji radsi nechala doma..

bordino
27. nov 2014

@terezita boží, prostě úžasná! chudák Jola, nebude mít nic 🙂
Ale naše madam chce tenhle kabátek, ale to má smolíka pacholíka, je ze dvou vlněných kabátků a jednoho župánku, takže neopakovatelný 😀

a_lexa
27. nov 2014

@terezita nádherné. A už neprovokujte s krtkem - já chci takýýýýýýýý!!!!!! Fňuk Fňuk. 😅

ucitelka70
27. nov 2014

@bordino je to originál fakt.... aplikácie sú veľmi pekné

terezita
27. nov 2014

@bordino @a_lexa holky ja naivně doufám ze v dalším dotisku ho uz ulovime ;)

caramilla
27. nov 2014

@bordino Tý jo, super! Skvěle sis s tím poradila a leginy k tomu jsou taky boží 😵

alenf
27. nov 2014

Tak konečne má i Viki svoje softky,sú z úplných odstrižkov,sed som musela kvôli plienke zvyšovať,ale inak myslím,ze sa podarili🙂,strih všetkým známy-nonita🙂

a_lexa
27. nov 2014

@terezita no nevim nevim jestli v dalším dotisku něco objednám na přímo - nemají uvedeno posílání do ČR tak možná něco od "překupníka" 😝 Ale pokud by nás bylo víc, tak by možná do ČR poslali. 😅 A nechci vidět to poštovné. 🙄

a_lexa
27. nov 2014

@alenf wow, vypadají uplně luxusně. 😵 Moc se ti povedly. Akorát nechápu ty kapsy, když je nemáš přišité až nahoru 😕 prozradíš?

terezita
27. nov 2014

@a_lexa do ČR posilaj ale platba byla jen pres paypal..

alenf
27. nov 2014

@a_lexa dobrá pripomienka 😀 ,takže -ja som to tento raz neprešila až hore,nech sa to dá viac otvoriť pri obliekaní,lebo malá je bruchatá a ešte aj tá plienka veľká 😠 .Čiže vrecká sú a nie sú 😀

javyb
27. nov 2014

@alenf prosím tě, jakou si šila velikost? malá má 12,5kg a cca 92cm, je spíš hubená, bude jí stačit ta 86/92?

alenf
27. nov 2014

@javyb Viktorka má vyše 15kg,robila som 98,bola som upozornená,že tento strih je aj užší,tak som k tomu ešte v páse od bokov rozširovala nech mám čo do gumičky. 🙂

javyb
27. nov 2014

@alenf díky🙂

koki_melo
27. nov 2014

@a_lexa posílají, poštovné bylo tuším 10EUR bez daně. Metr krtka vyšel na cca 620 Kč s tím, že z šíře cca 140cm je necelých 15cm bordura na aplikace, takže se z toho docela ku.evsky stříhá a musí se pečlivě skládat, protože prostřihy jsou drahá sranda.

terezita
27. nov 2014

@koki_melo hele ale prekvapive se mi PD trika o velikosti 110-116 na ten vysrazeny pulmetr vesel.. ale tip top.. 😀

caramilla
27. nov 2014

Edice Jasmína Art startuje. Včera odpoledne přišly barvy na textil Pebeo, včera v podvečer už byl obrázek na světě. Jasmínku to moc baví a mě docela taky.
A abych se vám tady jenom nechlubila, tak přikládám, jak jsem dneska pekla (měla jsem minutku, ale byla jsem v pracovně a počítala s tím, že Mína si bude hrát v obýváku a když to bude pípat, přijde, no, ale ona přišla za mnou do pracovny a tak nám to došlo až, když byl šílený smrad po celém baráku....
Chvíli na to jsem vařila polévku, nakrájela celer na kostičky a hodila to do hrnce, ze kterého jsem zapomněla sundat pokličku.... Přemýšlím, jestli mám dneska vůbec ještě něco v kuchyni dělat... 😠

caramilla
27. nov 2014

@koki_melo a hlavně z těch prostřihů už vůbec nic neušiješ, protože je všude ucho myšky, čumák krtka... ale nikde nic použitelného...

caramilla
27. nov 2014

Tak já nevím, jestli jsem fakt takovej debil, že jsem se zase uklikla, já už snad na nic nebudu reagovat.
Nemělo to patřit @bordino , ale @terezita Tý jo, super! Skvěle sis s tím poradila a leginy k tomu jsou taky boží 😵 .
Já už to snad budu radši příště psát ručně...

koki_melo
27. nov 2014

@caramilla křupavoučkej 😀 😀 😀 😀 😀 😀

terezita
27. nov 2014

@caramilla teda @bordino jola ma dobrou konkurenci! Em jede jen v razitkach a sablonach, na látku malovat nechce, hysterci bo se to hybe.. 😁 jak jsem viděla pecen tak jsem si říkala, ze ses zasekla u strojů.. Se mi to stava při vareni obedu taky.. 😁

koki_melo
27. nov 2014

@caramilla Mína Art si zaslouží speci řádek! Krása, bohužel K. je v kreslení stejně dobrá jako já, takže u nás se zatím jen čárá a čmárá 😀
Triko povedený!

a_lexa
27. nov 2014

@terezita hmmm paypal nemám 😒 - to se bude muset nějak promyslet.
@koki_melo no fuj tajbl to poštovné je hnus velebnosti 😝 a konečná cena taky, ale myslím že na metřík nějak našetřím 😉 Třeba když si vyškrtnu z jídelníčku večeře 😅 Ale krtečka moc moc chcííííí 🤐

zuzkasim
27. nov 2014

@caramilla Skvělé! Krásný obrázek a je z něj super tričko. Malovaly jste na úplet?
@terezita My jsme malovali voskovkama na bílé plátno (pak z toho byl polštářek, mám ho v galerce na českém koníkovi), kus látky jsem synkovi na stůl přilepila papírovou malířskou lepící páskou. Úplet bych nejdřív asi nažehlila na pavučinku a nechala pak malovat, taky by mě štvalo, že mi podklad hýbe🙂

a_lexa
27. nov 2014

@caramilla Tý jo, to tričko je úžasný. Skvěle jsi ho pojala a zpracovala. Podpis na obrázku, vlastní cedulka - fakt paráda. 😵 Jasmínku to muselo děsně bavit a pak ten výsledný produkt. 😵 😵

caramilla
27. nov 2014

@zuzkasim Ano, jednolíc podlepený vliesofixem, krásně se na to malovalo, protože to bylo "tuhé" a pevné. A dobře se to na tom i zažehluje 😵
@terezita Jasmínku to taky rozčilovalo, ale nakonec si poradila, držela obrázek prstíkem a bylo. Ona furt něco maluje vodovkama, u nás každý den vznikne 10 "pláten", v tomhle je po tátovi, ten je hodně výtvarně nadaný. Alespoň něco zdědila "správně" 😎
Jinak na Jolču zatím nemá, ale je trochu mladší, třeba se ještě zlepší 😵 Každopádně Mína pajcuje Jolu, to je jasný 😀 😀 😀 😀
@koki_melo Mína naštěstí v tomto ohledu není po mamince! Já bych takový obrázek nenakreslila ani teď. Nejtěžší zkouška na VOŠ pedagogické byla pro mě z výtvarky 😀 Ale Klavír byl teda v těsném závěsu 😀

koki_melo
27. nov 2014

@caramilla ...na klavír jsem hrála 8 let...ale kreslit neumím dodnes...

bordino
27. nov 2014

@caramilla bereš mi nápady, já mám tašky s pávem "Made by Jola" už dlouho v plánu, jen není čAS :-d

palosek
27. nov 2014

@bordino líbí se mi ptačí zorničky 😀 😀 Vlastně je to celé hodno pajcu 😀 😉
@terezita tenhle krtek je taky k sezrani. 😵 😀
@caramilla koniky mám schované v naději, ze D půjde v pondělí do školky a já vytvořím vánoční dárek 😀 😀 Jinak my už přešli od vodovek k temperam. Na látku zatím neee. 😅 😝
@alenf tyhle softshelky jsou bomba. 😉 😵 😵
Holky fakt krása 😵