Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@palosek Me se prve nelibily, je to latka, co jsem si myslela, ze nikdy v zivote nekoupim, ale v realu je fakt bozi a Jasmi je total nadšena 😵
@bordino Ať žije dětská otrocká práce 😀 Ty jsi ty tašky i chtěla prodávat? Myslím si, že by šly na dračku, Jola kreslí fakt krásně. Jasmíny malby jsou zatím ta kategorie, že to potěší Jasmínku a padnou z toho na zadek babičky, ale jinak nic moc extra... Ale tak zase od poslední produkce z kolekce Jasmína Art udělala pokrok 😀
@caramilla Peti, svetrovina a nože.... Nestras, ještě ji tu mám na tri mikiny. ☹ Po dvou mikinach mi stroj ještě zvládá ořezávání úpletu v pohodě. Tak abych se raději do svetroviny ani nepouštěl a? Nebo si dopredu koupila nove noze. 😀 😀 Me se třeba řezací kolečko rychle ztupilo na softu.Ach jo. Nic nevydrží věčně. 😉
@crawler Manžel to ořezal a vnitřek už je sežraný k večeři, a vtip dne je, že to byl první chleba v mém životě, co manžel pochválil 😀 😀 😀 😀 😀
Mína taky je hysterická ze špinavých rukou, ale ona kreslí tak, že se moc neumaže, jen ukazováček si umazala, jak držela obrázek, asi 2mm čtvereční barvy a hysterák 😀 Dneska měla hysterák, že měla na ruce asi 1/4 mm tečku od smůly a pak měla velký hysterák, že má na ponožkách našlapané ve školce jehličí (dělali jsme věnce).
@caramilla no chtěa jsem to zkusit šoupnout na Fler, kdo jí má furt poslouchat, furt omeldovává, kdy ž jí konečně založím ten profil (dnesa po mě chtěla založit www.chameleon.cz, jinak standardně se chce jmenovat Dinosaurus 😀), má sešitek s objednávkama, tak jsem jí slíbila, že o víkendu konečně něco spácháme 😀 Ona prostě pořád chce prodávat 😀 (a pak to prodá za korunu, na to je mistr, měla jsem tři takové mini zbytkové kabelky, které pomalovala a vydělala přesně 3,- 😀))
@palosek Hele, já jsem si jistá, že ta svetrovina nože dorazila, ale nebyly 100% ani před tím. Protože zlobilo to provazování levé nitě, jak se tu řeší furt dokola. Od té doby, co neřežou vůbec, tak dávám do OL předem ořezanou látku a projíždím vedle nože, tak od té doby mě to provazování nezlobí. Teď manžel vyměnil nože, ale teda kovbojka, ten horní nůž není až tak jednoduché vyměnit, aby to přesně sedlo a neklepal pak ten dekl o držáček horního nože. Když jsme to celé konečně usadili a bylo to OK, tak jsem zjistila, že mi manžel místo nového spodního nože namontoval opět ten starý se zubem, tak celé znova 😀
Zítra budu testovat, zda to provazování už nezlobí, kéž by!!! Zatím to vypadá slibně.
Ale před svetrovinou mi nože ořízky úplety, nitě atp. Po svetrovině vůbec nic...
@bordino Po kom ta holka je? A nemá ona ráda odklikávání vykřičníčků jedno za kolik Kč? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Určitě jí udělej kolekci na Fleru, já myslím, že ona na to fakt má. I já bych si od ní koupila kabelku 😀
Jasmínka naopak prodat nic nechce, všechno si chce nechat a hádá se se mnou, proč si to nemůžeme nechat. Obchodní duch má asi teda spíš po tátovi, ten není schopen prodat vůbec nic 😝
@caramilla tak snad ti to bude už šit skvěle 😉 Těsto zůstalo v lednici 😀 😀 😀 Ručně ho dělají děti 😉 😀 ať z toho něco mají, že to není jen tak 😝 😅 😅 😅 Jinak já musím začít dřív, abych to při zaměstnání stihla a doma byla pohoda...no stress 😀 😀 😀 U našich jsem neměla ráda vše na poslední chvíli...a pak se člověk zhroutil ke štědrovečernimu stolu. 😝 Pamatuji, jak jsem ještě na štědrý den dopoledne místo pohadek musela leštit dřevěné obložení 😝 to fakt už ne.... 😀 😀 😀
@caramilla Mína art moc krásné a ty jednorožci teda jsou! Kdybych neměla stop stav, tak bych je snad byla taky pořídila.
Jinak na baby art se taky chystáme, jsem zvědavá, jestli Vilém zvládne malovat štětcem na plátno, on maluje fixama a teprv ve školce malovali vodovkama. Tak vymýšlím, jak mu ty Pebeo naředím vodou, aby z toho něco vzniklo. Mám tu i fixy z Ikey, ale radši bych, aby to bylo malované těma barvama. Uvidíme 😀
@anastazieb Fixy mi přijdou fakt na takové čárání, nebo nemám fantazii... Mě přijde, že prostě to pak vypadá jako obrázek namalovaný fixama na 10 m daleko. Barvy, když hodně naředíš, tak zase nebudou moc krýt...
@palosek a tobě OL šije už v pohodě?
Holky, malá anketa. Jaké kalhotky pro malé hubené holčičky se vám osvědčily nebo naopak neosvědčily (klidně i značky)? Když lezou do půlek, je to otravné... Nebo máte nějaký tip na střih? Říkám si, že už bych to mohla začít řešit, s mou rychlostí šití mám do léta co dělat.
@caramilla no on nekreslí po celý ploše, on kreslí fixama jednobarevný obrázky, tzv. s příběhem 😀 . Vždycky si u toho povídá, třeba "hasiči jedou a jedou a houkají", a pak stříkají na oheň a tak a podle toho povídání kreslí 😀
@anastazieb Jasmínka právě začala kreslit barevné obrázky po celé ploše posledních tak 14 dní. Už kreslí takové to nebe nahoře, sluníčko v rohu, tráva dole. Velký zlom! 😵 Dřív používala na celý obrázek jednu barvu, teď naopak chtěla ideálně zkusit všechny barvičky, co přišly 😀
@palosek jee cukroví? To já pecu týden pred vanoci. S kamarádkou.. Ja dělal těsta a kamarádka a Em vykrajuji a jedem jak na bezicim pase 😁 bez ni bych to adi nezvladla.
@caramilla joo Em taky, růžovou.. 😁 pak bylo zas vse cerne, bo ta fixa nejvyraznej kreslila.. A ted je to pestrobarevne jako jeji hadry 😁 se nemusí podepisovat,ma svůj barevný rukopis 😊 a ted jede morske pany.. Kazdy den jich ze skolky tahám minimálně 5 😁
A na noze a OL jsem zvědavá. Mne to nezabralo.. 😐 furt mi vynechavala ta nit při síti softu..
@terezita Mína má taky svůj rukopis, takový desigualový, ona si nakreslí kontury a pak obrázek vybarvuje po částech různýma barvama, nikdy jsem to u nikoho neviděla 😀
S nožema mě nestraš! A dávala jsi oba nové? Minimálně to teda pomohlo na úplety, ty mi to provazuje. Mě to neprovazovalo už ani 2 vrstvy úpletu + cedulka, to se fakt už nedalo... soft jsem zatím nezkoušela, měla jsem šít synovcům softky, ale švagrová si nedodala rozměry, takže nic...
@caramilla jojo oba. tak u upletu ja problem nemela (zatim..). ale u softu bohuzel beze zmeny.. spis podezrivam ty nite, dela mi to ve velkem u cerne a sem tam decentne u cervene a sede. jinak ne.
a jak se maluje jinak? emmina taky namaluje nejdriv obrysy cernou a pak vykresluje.. si dela svou omalovanku 😅
my jinak zkousely parodii na sitotisk, jako asi dobry, ale jak se s tim emmca patla, tak se nam to i tak rozpilo, ale neni to nastesti moc poznat (.. sova na oranzovem ..)
@zuzkasim tak kalhotek máme celou hromadu než jsme našla dobře sedící.
Rozhodně nekupovat z tesca - jsou moc nizký a asi i nepohodlný. Jednou jsme koupily v Bílovicích nějaký noname bombarďáky a s těma byla spokojená. Jinak kupujeme z C&A ty z biobavlny. Ty jí sedí pěkně na zadku. Jsou takobý vyšší, tak když si čupne tak jí neleze půl zadku ven. Ty se osvěčily nejlíp. Ještě i lídl mak ty taky nosí. 🙂
@terezita Krásné! Já jsem teď dala bílé Belfil, které jsem si objednala a je pravda, že to provazování možná bude trochu i jima (udělala jsem dvě věci zároveň, začala šít bez ořezu a dala nové nitě, kvalitnější, tak těžko říct čím to přímo je, ale myslím si, že možná kombinace obého).
Tunika je krásná, stejně jako modelka 😵
@zuzkasim teď jsem vedla Veru do školky a jedna holčička nosí tanga, zrovna se převlíkala do punčocháčů ladící k sukýnce 🙂 ty musí být fajn a hlavně teď na zimu
@zuzkasim tak my máme doma Tesco, přijdou mi ok, dcera je nosi v pohodě... dokonce jí tatínek dava ráno vždy vybrat a kdyby byly neprijemne, asi by si je nevybirala... nejlepší mi zatím přijdou Tchibo, ale jsou drahé... a asi zaukoluju mamku, ať koupi na zkoušku ty z Lidlu - netušila jsem, že je mají

@koki_melo no, tak já neumím ani jedno 😀 😀 😀 Hrát na klavír byl můj sen jako dítěte, ale máma si myslela, že nemůžu mít hudební sluch, když ho nemá ona a táta, tak mi to zakazovala. Navíc na vesnici ani moc možností za komančů nebylo, ale kdyby něco hledala, určitě by našla... Já jsem poprvé v životě do lidušky šla v 16ti letech, když jsem chodila na střední a sama jsem si vydupala a zařídila kytaru (chodila ke stejnému učiteli jako v té době současně Aneta Langerová 😀 ), takže umím na kytaru, ale tak jako hraju hezky, děti na táboře to žerou, protože hraju hodně temperamentně a je to baví, ale jinak před opravdovými kytaristy se trochu stydím (Když se ptám "Edim, sakra jak se hraje Edim"). Klavír jsem se začala učit ve dvaceti na dálkovém studiu, to se naučit nedá, chodila jsem k jedné staré paní u nás na vsi, ale nebyl čas trénovat základy (jak správě držet ruce, aby byly volné), oni nechtěli abychom hráli správně technicky, ale abychom uměli zahrát penzum písniček, rovnou písničky, takže jsem se nikdy nenaučila hrát správně, bolely mě pak z toho strašně ruce a pak už není moc "čas" se špatnou techniku přeučovat. tady na tom je jasně vidět, že to bylo úplně k ničemu a to jsem byla motivovaná, že se naučit chci. Ale jak na tebe hned vychrlí písničky a stupnice a chtějí hlavně ten obsah a nezajímá je forma a ty nestíháš, chodíš u toho do práce, tak se to naučíš špatně a to je člověku v životě pak k ničemu, když křečovitě drží ruku nad klavírem... Mrzí mě to...
No a pak jsem zpívala v několika pěveckých sborech, to mě hrozně moc baví, ale te´d nemám moc kam chodit... i když ve školce máme pidipěvecký sbor, ale s kryštofem to nějak zatím nejde...