Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@laeela ok. ja som myslela, ze aky paradny kozuch budem mat🙂 barancek je ovela tensi... no nic budem to musiet nejako dovypchat..
Holky prosím o radu,kdo šijete látkovky. Nějak se mi to vykpořilo z hlavy 😅 když šiju látkovku vrchní vrstva úplet mezi dám nějaké savé jádro a na dotykovku froté. Tak a teď jsem zapoměla kam se dávají patentky a na kterou vrstvu našiju lastin 😅 chtěla bych je obšívat na OL
@genkai271 spíš než zmuchlanou látku nafoť ten stroj, všechna ta kolečka a my ti pak možná můžeme poradit co s tím. třeba napětí máme většina z nás na stupnici 0-9, jestli máš nějaké 5- a 5+ a máš hodně starý stroj, tak to třeba předtím bylo značený jinak, to se dost blbě radí. Dej sem fotky a bude to jednodušší. Jo a ještě bych napsala nebo zavolala původní majitelce, ať ti aspoň po telefonu nebo mailu řekne to základní nastavení - napětí, dif.
@lenasss na lícovou+střední vrstvu cvakneš patentky a na tytéž našiješ i lastin,pak jen přiložíš vnitřní dotykovou a objedeš na OL😉
@koki_melo moc pěkné je máš! a koukám, že už se ti to rozjíždí, takže 3* tfuj tfuj ať se zákazníci vrací a vodí nové😉
@petkasv holky si to užívaj,co? taky se chystám na perníčky, ale nevím, zda nebude těsto spíš lítat jen do pusy,jak znám ty své 2můry 😀
@crawler no Lindu máš ještě malou, ale Fandovi to půjde krásně, u nás to byl masakr loni, ale letos fakt nádhera, hrozně je to baví, teď jsem vytáhla z trouby poslední perníčky, fakt stačí vyválet a ony jenom vykrajují, jde jim to božsky 😀 prakticky jsem jenom plnila plechy a vyvalovala a ony makaly 😀 😀
Holky plzeňské @bulinka @michamicha Kde necháváte servisovat OL Brother? Potřebuje nutně nechat nabrousit nože, pokud možno na počkání....
@sisikana super, veru na taký by som rada išla 😝 ale pre mňa je všetko už tak nejako ďaleko....ale keby sa konalo niečo hneď za dedinou, tak by som sa snáď aj dostala 😀 😀 😀
inak, baby, chválim šikovné ruky, nestíham už všetko čítať a lajkovať, tak aspoň takto spoločne 😉
@snowwitch na počkání to asi neudělají ☹. Já chodím na Slovanskou do Profi centra http://www.profi-centrum.cz/uvodni-strana
@maroubrabeach k tomu col: ja uzsie casti( rukavy, spodok legin....) presijem najprv na col a potom zosijem na OL
dlzky triciek prejdem az nakoniec, ked je cele hotove,zosite. ale mozes aj tak ze si jeden bok nechas otvoreny, presijes s COL a potom zosijes
k bunde: medzi menecster a biobaranka si daj vatelin, bude teplajsie ale zas ci nebude moc hruba a ci ti to stroj presije 😒
@maroubrabeach este ma napadlo, ked vytahujes material po dositi z COL nite sa ti pretiahnu dospodu, tak uz len zauzlikujes. zaciatok len odstrihnes. treba ale presit cca 3-5 cm cez zaciatok aby sa nahodou nezacal parat 😉
@mitape vsak to, to uzlikovanie som nie ista, o co uzlikovat aby sa to dalej neparalo ako vacsina cinskych triciek co mam doma🙂
@maroubrabeach já teda zas naopak nejdřív sešiju na OL a až pak lemuju COL dokola. Sešívání až nakonec přímo nesnáším, připadá mi to větší piplačka s jedním rukávem než s celým tričkem. Navíc mi pak vadí ty trčící nitky a takový vytažený ten koneček látky. Dělám to jen v krajní nouzi - když lemuju na třetiny, tam to bohužel s COL jinak nejde (nebo jde, ale je to ještě složitější, než to sešít až nakonec).
Jinak taky přejedu konec přes začátek, nitě se mi protáhnou dospod, ty konečné zavážu a ty začáteční taky zavážu nebo ustřihnu. Ještě mám takový malý fígl, když už dojíždím k začátku tak zastavím, protáhnu si páráčkem ty začáteční nitě dospod a pak to dojedu. Nemusím je tam pak lovit a mezi těma všema nitěma hledat a přetahovat dospod.
holky dotaz - chlap chce ušít futrál na křovinořez. Bude ho do futrálu dávat horký, takže by to chtělo něco, co vydrží. Mám obavu, že ani třeba kepr, batohovina a pod. by to nevydržely. Nemáte někdo tip na částečně nehořlavou látku????
@maroubrabeach o nic, vsetky tri chytis a spravis uzlik ako keby si isla nieco prisivat.(snad nepisem ako madar 😀 ) nerozsype sa to. robim tak vsetko. cinania neuzlikuju, len odstrihnu, resp. skoro vsade vo vyrobe len odstrihnu. nie je nato cas...... 😝

@maroubrabeach zatkávané rouno bych nedávala, kvůli údržbě, mě se to zfilcovatělo i prané v pračce v programu na vlnu - 30 stupňů, bez motání.
Radši beránka z biobavlny. Já byla ze zatkávaného rouna nadšená, ale na údržbu mě radost přešla, protože normální staženou kůži v pračce vyperu.