icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
30. nov 2014

@maroubrabeach zatkávané rouno bych nedávala, kvůli údržbě, mě se to zfilcovatělo i prané v pračce v programu na vlnu - 30 stupňů, bez motání.
Radši beránka z biobavlny. Já byla ze zatkávaného rouna nadšená, ale na údržbu mě radost přešla, protože normální staženou kůži v pračce vyperu.

sinala
30. nov 2014

@genkai271 diferenciál je na to ,aby se obě látky - horní i dolní - posouvaly stejně a nevlnilo se to. U úpletu dávám 1,5 u tkaných látek 1 a když šiju pouze jednu vrstvu, tak taky 1 nebo méně

zuzkasim
30. nov 2014

@sisikana Jéje, takové trhy musí být skvělé, krásné látky! Škoda, že je to pro nás tak z ruky☹ Čepice vypadají dobře, asi něco takového taky zkusím, protože už jsem měla i požadavek na čepici s vysokým lemem, že nejlíp sedí.

maroubrabeach
30. nov 2014

@laeela ok. ja som myslela, ze aky paradny kozuch budem mat🙂 barancek je ovela tensi... no nic budem to musiet nejako dovypchat..

lenasss
30. nov 2014

Holky prosím o radu,kdo šijete látkovky. Nějak se mi to vykpořilo z hlavy 😅 když šiju látkovku vrchní vrstva úplet mezi dám nějaké savé jádro a na dotykovku froté. Tak a teď jsem zapoměla kam se dávají patentky a na kterou vrstvu našiju lastin 😅 chtěla bych je obšívat na OL

koki_melo
30. nov 2014

Dnesni manufaktura...fotky v tomhle svetle stojej za...

sisikana
30. nov 2014

@koki_melo ty teda jedeš 😀
@zuzkasim čepice je z ottobre, teď nevím, který číslo, ale myslím, že 4/2012 😅 je taková delší, skřítkovská..šiju tenom tu, je super 🙂

petkasv
30. nov 2014

@koki_melo hezký kdyby si chtěla nějaký pipky tak tu mám 2m 😀 ráda se jich zbavím 😀

petkasv
30. nov 2014

u nás se maká jinak 😀 včera jsme udělali 3 plechy perníčků a dneska další 3 a zbyl mi tak jeden, který jsem zvládla ozdobit, neb tři žravé kobylky udělají své 😀
Hezkou první adventní 🙂

alenf
30. nov 2014

@sisikana a kdeže to bývaš teda kde bolo tento rinek 😀 😀 ?Urobím si výlet-batohov máme doma habadej :D!!!

koki_melo
30. nov 2014

@genkai271 spíš než zmuchlanou látku nafoť ten stroj, všechna ta kolečka a my ti pak možná můžeme poradit co s tím. třeba napětí máme většina z nás na stupnici 0-9, jestli máš nějaké 5- a 5+ a máš hodně starý stroj, tak to třeba předtím bylo značený jinak, to se dost blbě radí. Dej sem fotky a bude to jednodušší. Jo a ještě bych napsala nebo zavolala původní majitelce, ať ti aspoň po telefonu nebo mailu řekne to základní nastavení - napětí, dif.

crawler
30. nov 2014

@lenasss na lícovou+střední vrstvu cvakneš patentky a na tytéž našiješ i lastin,pak jen přiložíš vnitřní dotykovou a objedeš na OL😉

@koki_melo moc pěkné je máš! a koukám, že už se ti to rozjíždí, takže 3* tfuj tfuj ať se zákazníci vrací a vodí nové😉
@petkasv holky si to užívaj,co? taky se chystám na perníčky, ale nevím, zda nebude těsto spíš lítat jen do pusy,jak znám ty své 2můry 😀

petkasv
30. nov 2014

@crawler no Lindu máš ještě malou, ale Fandovi to půjde krásně, u nás to byl masakr loni, ale letos fakt nádhera, hrozně je to baví, teď jsem vytáhla z trouby poslední perníčky, fakt stačí vyválet a ony jenom vykrajují, jde jim to božsky 😀 prakticky jsem jenom plnila plechy a vyvalovala a ony makaly 😀 😀

petkasv
30. nov 2014

@crawler teda malou, až teď koukám na to kolik jí je, a já si furt myslím, že rok 😀 no tak je jenom o pár mladší než Rozára, tak to půjde samo, to se toho neboj 😀

snowwitch
30. nov 2014

Holky plzeňské @bulinka @michamicha Kde necháváte servisovat OL Brother? Potřebuje nutně nechat nabrousit nože, pokud možno na počkání....

mehlo
30. nov 2014

Svetrovina se nakonec nekonala, pustila jsem se do fleecového overálku pro syna kamarádky.

genkai271
30. nov 2014

@koki_melo - majitelka s tym vobec nevie robit, ona ho po niekom zdedila a ona netusila co s nim,tak ho predala. takze tam nepochodim...
a asi je veeeeeeeelmi stary, ma podla nas aj 30 rokov 😀 ...nafotim zajtra za svetla a supnem sem foto

snehovavlocka
30. nov 2014

@sisikana super, veru na taký by som rada išla 😝 ale pre mňa je všetko už tak nejako ďaleko....ale keby sa konalo niečo hneď za dedinou, tak by som sa snáď aj dostala 😀 😀 😀

inak, baby, chválim šikovné ruky, nestíham už všetko čítať a lajkovať, tak aspoň takto spoločne 😉

jieff
30. nov 2014

Taky jsem motala věnec a děti pomáhaly zdobit...@caramilla myslím, že jsme vás trumfli v přeplácanosti 😉 A jeste dvě nosítka pro Táňu

bulinka
30. nov 2014

@snowwitch na počkání to asi neudělají ☹. Já chodím na Slovanskou do Profi centra http://www.profi-centrum.cz/uvodni-strana

mitape
30. nov 2014

@maroubrabeach k tomu col: ja uzsie casti( rukavy, spodok legin....) presijem najprv na col a potom zosijem na OL
dlzky triciek prejdem az nakoniec, ked je cele hotove,zosite. ale mozes aj tak ze si jeden bok nechas otvoreny, presijes s COL a potom zosijes
k bunde: medzi menecster a biobaranka si daj vatelin, bude teplajsie ale zas ci nebude moc hruba a ci ti to stroj presije 😒

mitape
30. nov 2014

@maroubrabeach este ma napadlo, ked vytahujes material po dositi z COL nite sa ti pretiahnu dospodu, tak uz len zauzlikujes. zaciatok len odstrihnes. treba ale presit cca 3-5 cm cez zaciatok aby sa nahodou nezacal parat 😉

maroubrabeach
30. nov 2014

@mitape vsak to, to uzlikovanie som nie ista, o co uzlikovat aby sa to dalej neparalo ako vacsina cinskych triciek co mam doma🙂

anastazieb
30. nov 2014

@maroubrabeach já teda zas naopak nejdřív sešiju na OL a až pak lemuju COL dokola. Sešívání až nakonec přímo nesnáším, připadá mi to větší piplačka s jedním rukávem než s celým tričkem. Navíc mi pak vadí ty trčící nitky a takový vytažený ten koneček látky. Dělám to jen v krajní nouzi - když lemuju na třetiny, tam to bohužel s COL jinak nejde (nebo jde, ale je to ještě složitější, než to sešít až nakonec).

Jinak taky přejedu konec přes začátek, nitě se mi protáhnou dospod, ty konečné zavážu a ty začáteční taky zavážu nebo ustřihnu. Ještě mám takový malý fígl, když už dojíždím k začátku tak zastavím, protáhnu si páráčkem ty začáteční nitě dospod a pak to dojedu. Nemusím je tam pak lovit a mezi těma všema nitěma hledat a přetahovat dospod.

sufik1
30. nov 2014

holky dotaz - chlap chce ušít futrál na křovinořez. Bude ho do futrálu dávat horký, takže by to chtělo něco, co vydrží. Mám obavu, že ani třeba kepr, batohovina a pod. by to nevydržely. Nemáte někdo tip na částečně nehořlavou látku????

mitape
30. nov 2014

@maroubrabeach o nic, vsetky tri chytis a spravis uzlik ako keby si isla nieco prisivat.(snad nepisem ako madar 😀 ) nerozsype sa to. robim tak vsetko. cinania neuzlikuju, len odstrihnu, resp. skoro vsade vo vyrobe len odstrihnu. nie je nato cas...... 😝

koki_melo
30. nov 2014

@sufik1 Koukala jsi na MTX?, oni maji nejake specialky na prac odevy mam pocit...ale asi jen uplety ☹

zuzkasim
30. nov 2014

Uvidíme, zda se zavděčím kolegyním, které si přály kabelku a sponkovníky.

palosek
30. nov 2014

Prý ma ráno mrznout....

palosek
1. dec 2014

A ještě mikča...