Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Přesně tak, u nás to byl taky 3. kočár, nebyl potřeba, ale jakmile ho muž vyzkoušel, přikývl a nelituje, ostatně jezdí s ním také hodně. A ty už máš i to polohování nožiček, že?
@zuzkasim jo jo, je úplně skvělé, nejlepší systém, co jsem kdy měla. Resp. stejně dobrý jako GT3, možná i příjemnější na obsluhu, a mnohem lepší jak Cybex. Jen mi přijde, že ta opěrka na ručičky je strašně vysoko, Kryštof si na ní ale dal nohy "na pohodu" a byl hrozně vtipnej. Myslím si, že to je fakt kočár, který stačí mít jen jeden, pokud člověk nejezdí velké terény. Protože je dost prostorný i na spaní (dneska jsem ho do toho právě dala i spát🙂, cybex byl fakt jen na rychlé krátké přesuny a v nouzi na spaní.
@caramilla
@zuzkasim baby, tu clovek stale same dobre informacie najde 😅 este mi napiste, ci to zvladne taku klasicku mestsku zimu s neodhrnutymi chodnikmi 😝 pri malej som kvoli tomu kupovala obrovsky kociar s nafukovacimi kolesami, ale ten mal sam o sebe hadam 20kg 😝 do malej fabie skoro nezlozitelny, hlavne, ak ma clovek nejaku batozinu 😝
@terezita díky, látka je odsud http://www.patchworkobchod.cz/?4032,michael-mil...
ahojte nemate niekto na predaj ak ste nevyuzili latku bavlna z licu a z rubu vlna, taka svetlosiva s modrymi kruhmi, tusim sa to bralo z mtx, aj na detivbavlnke ju mali, uz ju tam nevidim @ucitelka70 ? diky za info 🙂
ahojte hrozne rada vas citam a hecujem sa ze uz aj ja sa nebojim nebojim tych upletov a urcite po vianociach uz cosik spravim.tak aby som sa nevyhovarala ze sa mi nechce do nepadnuce strihu tak si chcem na tie vianocky kupit jedno Ottobre a samozrejme by som chcela to najuniverzalnejsie:D aby tam bolo aj raglan tricko aj zakladne teplaciky aj mikina...uzuz som aj vybrala jedno cislo ale mikinu s takym tym vyvysenim pod bradou tam maju len na zips tak ma napadlo sa spytat vas skusenych ci myslite ze ide o ten isty strih ako cez hlavu alebo je tento mozno uzsi?ako asi kupim to cislo aj tak len neviem ci sa do tej mikiny pustat a vynechat zips alebo sa nakonci hrozne nassssss..tvem🙂 dakujem
@zuzkasim Inzerován je ten kočár absurdně jako sporťák, ale pro mě jsou to taky určitě golfky...
@pifina Myslím si, že trochu sněhu to zvládne, ale 10 cm určitě ne, pokud nejsou prohrnované chodníky... Ono ale ty větší nánosy sněhu nezvládl ani GT3, ten má docela velká nafukovací kola, ale obalila se sněhem a bylo to jak táhnout sněhem tank 😀
Pomoooc 🙂 dneska ve školce vypadlo z učitelky, že zítra máme donést dětem oblečení na pasáčky ovcí, že to potřebují na sobotní besídku. Fakt brzy 😝 Kalhoty, nějaký tričko a vestu dám, to je v pohodě. Ale co na hlavu? Nemáte nápad, co spíchnout? Něco ať je to rychlý - za a) nemám čas a za b) nehodlám šít něco složitýho, když to bude mít na hlavě hodinu...
By mě zajímalo, jak to udělají ostatní mamči 😖
Trochu šitia na moje detičky:
- tepláčky a body z fialového bambusu z mylly pre miminko
- body z biobavlny indiáni pre O.
- darček pre kamarátku k narodeniu dcérky
- aksamitové tepláčky a biobavlnené body pre mimi - skúška strihu s prekrížením na ramenách
- prúžkované súrodenecké body - veľ. 98 a veľ. 68
@zuzu_epona nadherne!
@zuzu_epona krásne,precízne🙂
@zuzu_epona
Veľmi pekná práca!
@zuzu_epona moc pěkné 😵
@koki_melo - bekovku nemám 😒 teď jsem chvilku surfovala a na nic kloudnýho nenarazila, tak bude prostý pasáček, bez pokrývky 😀
@zuzu_epona - máš to nádherný 😵
@bury jestli se ti to chce šít, tak bych ušila jen nějaký "tulipán" - vzadu ohnula k hlavě a vepředu nechala jako kšilt - něco jako tady na obrázku. A tady máš pomůcku na výpočet střihu - stačí zadat obvod hlavy a udělá se ti výpočet: http://homepage3.nifty.com/samantha/tulip-hat.html PS: akorát jsem to tedy nešila, tak nevím jestli výpočet sedí.
@zuzu_epona Krásné a ty stopy jsou naprosto dokonalý 😵 .

@zuzkasim Já spíš myslela tam dát nějaké takové zacvakávací háčky, mít ho třeba smotaný k jedné straně. Úplně bych ho nerušila, určitě je to dobrá věc. Jinak manžel sice prve měl záchvat, proč 3. kočár, ale pak si ho zkusil a hlavně řekl, že u minulých golfek fakt nepochopil, jak se skládají a skládání tohoto? Sranda! 😀