icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bury
11. dec 2014

@a_lexa - ty jo to by asi šlo, mám tu i takový pevnější matroš, že by to drželo.... díky za nápad 😉

ucitelka70
11. dec 2014

@zuzu_epona krásne si ušila, a veľmi dobrý výber farieb, tie indiánske a so stopami sú odkiaľ? páčia sa mi

zuzu_epona
11. dec 2014

@ucitelka70 Je to zo sijemdetem.cz, biobavlna, ktora rastie uz farebna - prirodna, hneda a zelena. Je to suprova latka.

mikulka45
11. dec 2014

@zuzu_epona radosť pozerat 🙂 už to máš za pár...

pifina
11. dec 2014

@zuzkasim
@jitu22
@terezita
@a_lexa
@caramilla dakujem baby za reakcie, ked bola mala mensia, tak som kocik ani nepouzivala, ale teraz sa madam chce len vyvazat a sportiak z trojkombinacie Tako mam taky tazky, ze mam problem ho vytlacit hore kopcom prazdny 😝 a lahsi sportiak Graco ma take tie debilne kolieska, ze sa zimy desim 😀 tak hladam nieco praktickejsie, co sa aj pri druhom osvedci

petkasv
12. dec 2014

@zuzu_epona Zuzi krásné a ta biobavlna je fakt krásná 😵

snowwitch
12. dec 2014

@bordino @koki_melo Holky, jakejma jehlama šít ten pružnej soft? Vím, že jste to řešily, ale to se mě to ještě netýkalo 😀

alenf
12. dec 2014

Ahojte,okrem toho,že som už dokončila ďalšie dve tie zelené hrubé mikiny pre robotníkov a už sem nebudem dávať 2x to iste,dám radšej dačo malé 😀 -urobila som nákrčníky s coral fleecom ( inak máme všelijaké i vzorové,kto chce napíšte ip🙂) )na zimu pre Viki a Filipa.🙂Nemám teraz kde šiť,dielňu mám rozhádzanú,menili sa okná a radiator a muž povedal,že bude aj malovať 😝 😀

bordino
12. dec 2014

@snowwitch hele, mě to se vším dělá díry, ale @veronik77 mi nějaké doporučovala... microtex?

caramilla
12. dec 2014

@zuzkasim ; @a_lexa Tak dneska Snap absolvoval Bauhaus, Kiku... a úžasné, miluji ho! Manžel byl nadšen tím, jak se to skládá 😀 A ještě víc tím, jak se to rozkládá, když jsem ten kočár s Kryštofem na ruce chytla jednou rukou a jen "hodila" a on se sám "chytl", tak jen řekl "ty vo... dobrý" 😀 Jen ten červenej fusak fakt neeeee! Už mám objednanou stříbrnou od Gabky. Zuzko, z čeho jsi tam našívala ty puntíky? TO je taky kočárkovina?

zuzkasim
12. dec 2014

@caramilla Jo, kočárkovina🙂

caramilla
12. dec 2014

@zuzkasim dík, škoda, že jsem se nezeptala dřív, objednala jsem jen tu jednu barvu, že aplikace asi z tak třepivé látky nepůjdou, asi to pošiju softem:-/

zuzkasim
12. dec 2014

@caramilla Myslím, že soft bude skvělá volba, toho já moc doma nemám, těším se na tvoje vytunění🙂

sufik1
12. dec 2014

@caramilla chceš odstřižky kočárkoviny? mám jich docela dost vzorů

caramilla
12. dec 2014

@sufik1 to by bylo skvělé, ale já bych spíš jednobarvy 😝 Máš? 😀

sufik1
12. dec 2014

@caramilla hnědá, černá, limeta, tyrkys, šedá světlá, tmavá a možná ještě něco a + vzorník zde http://www.fler.cz/susu-sufik#vzorniky-kocarkovina

caramilla
12. dec 2014

@sufik1 Skvělé, píšu IP, ať neplevelím 😉

a_lexa
12. dec 2014

@caramilla tak to je paráda, hlavně že se zalíbil chlapovi 🙂 - s těma je občas boj. Ten můj se rozčiloval když někdy kopnul do tyče u brzdy, nebo zabrzdil v plné "rychlosti" apod....ale to je tím, že jsem vybrala golfky na první dobrou a nemá srovnání, nebo je to už tak dávno, že si spíš nepamatuje. 😉

sufik1
12. dec 2014

to by nebyly vánoce, abych nešila kostýmy....

caramilla
13. dec 2014

@a_lexa Jelikož kočár neplatil, tak může jen kroutit hlavou, ale nemá právo nějak se víc vyjadřovat, navíc on s ním prakticky nejezdí, když jde na výlet, bere sporťák, protože potřebuje nafukovačky a kočár do těžšího terénu, takže tenhle jsem kupovala sobě. Ale i tak ho nakládá sem tam do kostela do auta a určitě to ocení 😀 Hlavně tenhle kočár člověk i rád složí, jinak my kočáry vozíme nesložené 😀
Ta brzda je problém, musela jsem si dávat včera docela pozor, ale nešlápla jsem si tam na ni. Ale jak jsem psala, to bývá u golfek problém celkem často.

a_lexa
13. dec 2014

@sufik1 wow, nádherný. 😵
@caramilla jestli se kočárku dotknul, nebo ho i dokonce složil, tak šup šup hezky ať půlku zaplatí 😀 😀 😉 Razím heslo, že já jsem nosila 9měsíců, takže další povoz je zcela na náklady chlapa 😉 😀

anastazieb
13. dec 2014

Holky mám tu časopisy Apetit, a pak z Albertu a Gusto z Billy, z loňska a letoška, ne všechny čísla. Měl by někdo zájem za poštovný 80 Kč?

veronik77
13. dec 2014

@bordino jojo, ale ještě jsem nestihla ušít něco většího, abych odzkoušela... 🙂

caramilla
13. dec 2014

@a_lexa to je pro nás teda utopie 😀 Můj muž nekoupil nikdy dětem ani pyžamo. Na kryštofa koupil v Lidlu jednorázovky, to je tak maximum 😀 On platí barák a opravy auta a já kompetně děti vč. kočárů atp. Výhoda toho je pro mne v tom, že mi do toho nekecá, na co si ušetřím, to si můžu pořídit a nemůže mi to zkritizovat, protože to neplatil 😀 Aby mi dal i 1 tisícovku na 2. golfky, které fakt jakoby nepotřebujeme, tak to je scifi 😀 😀 😀 😀
jinak my Snapík te´d nějakou dobu neotestujeme, K. dnes vyfásl antibiotika, zánět průdušek možná i zápal plic:( Chytl to od Jasmínky, ta to má taky. ☹

a_lexa
13. dec 2014

@caramilla jejda, tak to je mi líto ☹. Tak hlavně ať je brzo v pořádku broučínek malej. A Jasmínka pochopitelně taky. U těch prcků to je vždycky hrozný když nedokážou říct co, kde a jak je bolí.

bury
13. dec 2014

@anastazieb - už se někdo o časopisy přihlásil? jestli ne, tak beru 😉

anastazieb
13. dec 2014

@bury přihlásila se daisyr, ale já vám je rozdělím, je jich dost 😉. Napiš mi adresu do IP.

crawler
13. dec 2014

když tak koukám, že se tu moc nešije (asi všechny pečete, že?) tak já přihazuju, protože já šiju a nepeču😀

fotky samozřejmě na prd vzhledem k počasí😝

bury
13. dec 2014

@crawler - pak je další skupina - co nepečou, ani nešijou. vedoucí této skupiny jsem já 😀 😀 máš to moc hezký 😉

a_lexa
13. dec 2014

@crawler paráda 🙂
@bury jůůůů, ty už máš vše hotovo viď 😀 😉 Hlásím se jako tvůj zástupce a ještě k tomu nemám ani vypráno a ani vyžehleno odminule 😅 😝 .