icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maroubrabeach
16. dec 2014

baby, kde zozeniem este tmavo fialovu elasticku teplakovinu.. kedysi ju mali v batani.. uz nemaju.,
tuto na obr,, diky

koki_melo
16. dec 2014

@caramilla šikovnej!
Škoda, že jsem neměla foťák po ruce, o víkendu jsme načapali mýho tátu, kterej byl u nás na návštěvě, že když jsme vypadli všichni z pokoje, tak se potichu vkradl na balkon a luxoval krabice s cukrovím!

koki_melo
16. dec 2014

@terezita 😀 😀 😀 😀 😀

terezita
16. dec 2014

@koki_melo cemu se rehnis?? 😀

maroubrabeach
16. dec 2014

@terezita diky. ale myslim podla obrazku, to je ta svetlejsia. tato je tmavsia, co potrebuujem 😖

bordino
16. dec 2014

prosím nemáte někdo doma kus zatkávaného merina z šijemdětem? Tohohle? http://www.sijemdetem.cz/produkt/merino-zatkáva...
potřebvaa bych na dvě podrážky 17 cm.....

caramilla
16. dec 2014

@koki_melo hele, já myslím, že když si to tady každá z nás představila, tak to možná je i větší sranda 😀

koki_melo
16. dec 2014

@caramilla hele, on je jeste takovej "pan zásada", ze si jako nic sam nevezme na navsteve z lednice, protoze ti tam nebude hrabat, cti soukromi, o vse poprosi, proste i u mne doma se chova jako na navsteve...a jen co jsme vytahli paty z cimry, tak mel pan zasada skrane plne jak krecek 😀

argo1
16. dec 2014

O. měl dnes svoji historicky první školkovou besídku a já su úplně naměkko. Nechtěl si vzít košili, tak jsem mu narychlo (přes poledne!!!.) ušila tričko s busama. Byl nadšený 😵 a já taky 😵 Kalhoty z rifloviny se moc nepovedly, ale jsou pohodlný (široký, elastický) - příště vychytám střih. 😉 A přesto, že jsem je žehlila, tak jsou vidět sklady a jakoby byly trochu šislé v ohybech, prala jsem je jen jednou a to na 40st - je to normální?

koki_melo
16. dec 2014

@argo1 Ach besídky 😵 . Já vloni málem bulela 😉 tričko je super a gatě jsou aspoň pohodlné...dneska jsem koukala na chlapečka ve školce, měl rifle - takové poloslimky...a nebyl nadšen ani on, ani paní učitelky....

zojec
16. dec 2014

baby, prosim vas na OL sa menia oba tie noze? podarilo sa mi seknut do zabudnuteho spendlika.. asi som dosila do riti tam 😠 😠 😠 uz to len tak zuzle.. 3 vrstvy upletu neda.. a to som uz isla spat, ale vravim si, este ten patent nasijem 😠

argo1
16. dec 2014

@koki_melo No, ty džíny pro malýho budou ještě ořech ...u tepláků mi ty poloslimky nevadí. Ale džíny, to je jak úkol pro chytrou horákyni - ani úzký ani široký, snížit sed, zúžit pas, ale aby to oblíknul 😀 univerzální střih na tepláky, softky a šusťáky se prostě neosvědčil. 😝

koki_melo
16. dec 2014

@argo1 tepláky slimky, jak třeba šije @sufik1 jsou v pohodě, ale u džínů to není jednoduché. A měla jsem pocit, že to ani tomu klučinovi extra nebylo pohodlné...úzké nohavice, které si neumí natáhnout, snížený sed u kolen, že pořádně nemůže chodit a pas na půl žerdi, že mi lezou záda a prdka...ale hlavně free-cool-in 😀.
jooo, z dálky to vypadá dobře, ale praktičnost k prdu...do parku ok, na hraní do školky na hovco 😝

jitu22
17. dec 2014

hurá, poslední letošní objednávka pro kamarádku je hotová - pro její dvojčata, jejich starší sestřičku a dvojčata její kamarádky. Dvojčata, kam se podíváš 😀 Šilo se to hrozně, ty barevné capáčky jsou na nožičku 9cm, ty černé na 11cm, takže to bylo titěrné, nevešla se mi tam pořádně ruka ani patka 😠 Už chápu, proč to nikdo moc neprodává 😀
Jo a fotit černou na bílé v tomhle počasí, to je vůbec terno 😀

evaon
17. dec 2014

@zojec Horny sa da aj brusit. Mne vtedy nabrusil aj spodny, len hovoril, ze to nemusi sadnut, ze ten je lepsie novy kupit.

zojec
17. dec 2014

@evaon cize zlozit ich mam oba a zaniest do servisu asi.. a kolko ta vysiel novy? musim tam zavolat, nemozem ostat bez stroja a teda sije to otrasne 😠

crawler
17. dec 2014

@jitu22 no to je krásný 😵😵😵 ! mě se tyto tintěrnosti děsně líbí, ale k opocení mi stačí bodýčko vel.56 (manžetky) natož něco podobného😀

ucitelka70
17. dec 2014

@zojec no smola, takto keď sa finišuje....

evaon
17. dec 2014

@zojec Zober oba a uvidis, mozno ti povie, ze to nie je az take zle 😉 Brusenie u nas stoji 1,5€ a novy spodny nozík stal 10,5€

petkasv
17. dec 2014

@bordino Jolka je krásná slečna a malej prevít roste teda šíleně a ty kukadla 😵

sunnyday28
17. dec 2014

Baby krasne to mate, ja nechapem ako to stihate tolko toho porobit a posit 😨 Rychlo kym mam obe deti v spiacej polohe, pridam par mojich sitych darcekov, alebo - ako mama stracala nervy po prveee... 😝 A par nesicich fotiek tiez, nech neni len moja klavesnica oslintana furt 😝 😀

caramilla
17. dec 2014

V Caramillí dílně řádí Ježíšek 😀

bordino
17. dec 2014

Jolča mě nakreslila 😀

zojec
17. dec 2014

@bordino to je supeeeeeeeeeeeer 😀 😉

bordino
17. dec 2014

@zojec akorát se u toho tak nesměju, chytla jsem bacila po síti 😀

lenasss
17. dec 2014

moje zástěry v soutěži 😀 Jsem si je v tom fofru nestihla vyfotit.

terezita
17. dec 2014

@caramilla krasne radi!! 😍 u nas jeste moc nezačal.. Doufám ve víkend, to jsem jeste chtěla malovat kus ložnice. A do toho chce přijet tchyně.. Nemůžou byt vánoce o týden pozdej?? 😁

anastazieb
17. dec 2014

@caramilla krásná práce 😉 U nás taky řádí, dneska jsem dodělala šestery bambusové trenýrky pro muže a teď šiju 10 látkových tašek k pomalování.

caramilla
17. dec 2014

@terezita nemůžou být vánoce třeba vůbec? 😀
@lenasss Tý jo, ty jsi fakt hrozně šikovná, poslední dobou mě staršně často překvapíš, ani nevím proč🙂 Asi nějak nepoznám normálně tvůj rukopis. Tyhle zástěry mě zaujaly hned a přišly mi super a přišlo mi líto, že nejsou mezi třema prvníma 😉 Ještě se mi líbily ty s kravatou - ty bych asi já dala na místo č. 1 😎 Čí byly?