Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla Krásné obrázky🙂
Holky, ne, že bych nevěděla, co s penězi, ale máte některá parní stanici? Tak nějak jsem si omylem napsala ježíškovi o žehlicí prkno, která má prostor na parní stanici, moje žehlička tam moc nepasuje (prozatím doufám vyřeším silikonovou podložkou, jestli je to blbost, tak mi to napište), tak uvažuju, že bych si na narozeniny mohla přát parní stanici.
@caramilla 😀 😀 😀 😀 😀 chudinek, jak padnul. A ty si ještě fotíš logo 😀 😀 😀 😀 😀
@macin73 Plastové regály nevím nevím, při tvém syslingu se ti Marci prolomí 😀 😀 😀 . Ale vážně, asi bych se v tomto případě vyprdla na estetiku a koupila něco funkčního. Na druhou stranu, pokud bych nešila fakt ve velkém a na kšeft, asi bych zůstala u beden, které se dají zavřít a nepráší se do nich. Přeci jen, kdo šije denně, tak ty látky furt přehazuje a vytahuje jiné a x krát za týden je otočí v ruce. Mě sice bedny rozčilují, protože je v nich věčně bordel, jak něco hledám a určitě je každý měsíc musím komplet přeskládat, ale na regálech bych se bála, že se mi to zapráší a vyšišne.
@caramilla krásné jako vždy, akorát ta žirafa nemá uši 😀 😀 😀
@anastazieb Jé, díky za připomínku, já si většinou hledám zvíře na googlu, abych ho stylizovala dobře, ale v pracovně mi bohužel nejde wifina, nedosahne tam signál, tak jsem to nakreslila tak nějak z hlavy, a celou dobu si říkám, že té žirafě něco je a nepřišla jsem na to, co 😀 😀 😀 😀 A furt jsem si tak jako v podvědomí říkala, že tam nahoře má dvoje něco malého, ale že přece nemá dvoje ty "tykadla" jako šnek 😀 😀 😀 😀
Toto vypovídá o tom, že jsem fakt přetažená a melu z posledního. Šla jsem spát před druhou, v noci kojila a Kryštof se vzbudil po šesté ráno 😝 Příště bez googlu ani ránu 😠
@koki_melo tomu se říká hyenismus, a to ještě lilo a zem byla mokrá 😀 😀 😀
@sufik1 Hele, zatím mne drží elán a v pracovně uklízím stále dokola a mám tam stále naklizeno, i dětský pokoj, ložnice, obývák, všude teď furt uklízím, protože si užívám, jak je to hezké. Ale sama jsem zvědavá, jestli mi to vydrží týden, dva, den? 😀
holky nemáte někdo tento coverlock? Lucznik 820 D - D3
@zuzkasim Nevím co bys o parní stanici chtěla vědět. Mě se lépe žehlí s napařovací žehličkou - výkon je naprosto srovnatelný. U stanice mi vadí při žehlení ta hadice, celkově je stanice taková neskladná (velká). Nebaví mě po žehlení vylévání vody ze stanice - nechtěla jsem ji tam nechávat kvůli vodnímu kameni. Ikdyž třeba u žehličky ji v pohodě nechám - protože má dobrý anticalc systém, ale u stanice si myslím že ta nádržka a ani ta hadice kvalitně odvápnit nejde. Pokud tě něco zajímá, tak se ptej. 😉
@zuzkasim mám, už druhou😀 a je to super, větší výstup páry a daleko rychleji vyzehleno. mám tefal, typ ti mohu napsat zítra. vždycky jsem si kupovala žehličky s velkým výstupem páry, ale toto je jiné. a tu první jsem odeslala zehlenim a pan v opravné se ptal, zda se zehlenim živin, jak je cela zkrehlamod tepla😂
@a_lexa Díky za názor. Očekávám, že by se mi lépe žehlilo prádlo, které je přeschlé a to je vždy, prostě sundávám ze sušáku až si vzpomenu, nehlídám, aby to bylo ještě navhlé. Tedy toto se u parních stanic inzeruje, tak nevím, jestli to v reálu funguje. Nemám na žehlení prádla moc (prostěradla - zásoba po babičce, některá povlečení, utěrky, kapesníky, občas košile mužské části rodiny, sem tam plátěné kalhoty a občas nějaké moje věci), nejsem blázen, který žehlí všechno, klidně i damaškové povlečení hezky pověsím a pak hezky poskládám, ale když šiju, přižehluju skoro vždy. Vodu bych asi nevylévala, šiju po chvilkách téměř denně, to by nemělo smysl. Je fakt, že teď napařuju minimálně, doposud jsem žehlila na jídelním stole, kde máme ubrus a na něm sklo. Kvůli sklu, které se mi sundávat nechce (ono moc není kam bezpečně odložit), napařování zapínám jen vyjímečně. No a teď jsem dostala to žehlící prkno, tak by možná stačilo víc využívat to napařování u mé žehličky... asi to tak nejdřív zkusím.
@zuzkasim já mám tefalku parní stanici se základnou. Jako je to velký, těžký, ale s normální napařovací žehličkou už to vůbec neumím. Za mě vždy a jedině parní stanice. Mám i anticalk a že se sama vypne asi po 5 minutách.Nic nevylívám ani neodvápňuju. Slouží už 7 rok bez úhony a příště ji kupuju zas. Normální žehličku mám jen u šití na nažehlovačky a když jsem líná vyndavat velkou třeba jen na jednu košili, tak si pak nadávám, že to tou malou žehlím 3x tak dlouho a ještě blbě.
Ale bacha na prkno. CHce to s dírama. Dřevěné vůbec a kovové dost rezne jak je tam hodně páry. Mám nějaký od leifhaitu a taky dobrý.
@sufik1 Prkno na to mám, tak nějak omylem, přemýšlím, jestli si prkno nechat a na narozky si přát tu parní stanici (taky se mi líbila Tefal) nebo si nechat prkno vyměnit, na rozhodování mám pár dnů, pak vyprší doba možnosti vrácení zboží z netu. Do toho prkna mi totiž moje žehlička nesedí. Zeptám se asi blbě, ale bez páry to teda vůbec nežehlí?
@sufik1 No já to myslela třeba právě kvůli těm nažehlovačkám, jestli by to bez páry šlo nebo bych musela vytáhnout "starou" žehličku. Proč nemáš základnu na prkně? Nemáš na ni místo nebo to není pohodlné? A láká mě právě i to, že žehlička je pak lehčí. Myslela jsem, že prkno budu mít stále roztažené, na něm základnu s žehličkou a když budu šít, zapnu podle potřeby. Plánuju mít dílnu, takže prostor bude.

Softky pro Šimona a Matouše, už asi 2 měsíce slibované, tak jsem je konečně i přes nepřízně osudu dokonala 😀 Návrh si dělali kluci sami, tu žirafu, jak řídí auto, to by totiž dospělý nevymyslel 😀