icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
9. jan 2015

@ucitelka70 nie, su mu dobre.. on si ich totiz pri cupnuti zabudol vytiahnut hore...

bury
9. jan 2015

@sufik1 - my máme celkem hrubý omítky a já mám strach, že by to na tom nedrželo 😒
spíš budu manžela nějak nátlakem nutit do těch tapet - mají fakt nádherný 😵

lillyzelvicka
9. jan 2015

@petkula mám ol a mám ho 6 rok a v pohodě nemám s ním jedin problém, a na col jsem se koukala a kdyby byl jak jsem kupovala asi bych do něj šla myslím že cena / výkon má lucznik dobré stroje

lillyzelvicka
9. jan 2015

@zojec ty kalhoty mají díru v té středové látce mimo šev a od zipu je to ve švu ne ?

kuna
9. jan 2015

@bury jenom vyvýjej nátlak...můj manžel je nejen proti tapetám, ale i proti záclonám! No ale to má smůlu, já se nenechám okukovat všema okolo 😀 😀

zojec
9. jan 2015

@lillyzelvicka ano presne tak ako pises

lillyzelvicka
9. jan 2015

@zojec tak já bych buď vyměnila tu sředovou část. a zašila pak roztrhnutý šev. Nebo bych udělala na tom středu falešný šev- odšitý jako záševek a šev sešila. Tohle mi příjde nejjednoduší

bordino
9. jan 2015

@bury manžel taky tapety nechtěl... a jak jsou pěkný 😀 máme i samolepky, i jsme malovali... akorát ty záclony nemáme 😀 a teda na těhle fotkách není ani podlaha a nábytek, současný stav se nedá fotit 😀

zuzkasim
9. jan 2015

@bury Máme v pokojíčku tapety (pozůstatek od spolubydlící) a je to velice praktické, v obýváku máme tapety na jedné stěně, prosadila jsem si to, moc se mi to líbí a hodně návštěv to obdivuje. Muž si na to doposud tak úplně nezvykl nebo mi to nechce přiznat🙂

caramilla
9. jan 2015

@mooncaa Dík 😉
@petkula Bohužel nemám zkušenost.

vondandy
9. jan 2015

@bury , me by se do pokojicku libilo teepee a vlajecky, treba. Jako tady http://www.fler.cz/vigvam-design

bury
10. jan 2015

@bordino - moc pěkný. Tahle autíčková tapeta se mi taky líbí, ale říkám si, co za pár let, že už to bude moc dětský.... já mám strach z toho, jak se to bude potom strhávat. Lepili jste si to sami?
@zuzkasim - můj manžel by to možná pak nepřiznal, že je to super 😀

@vondandy - no jooo, to je krása 😵 😵 😵

katka82
10. jan 2015

@kuna my tu taky nemáme záclony 😝 jednu co byla v obýváku tak manžel sundal jak jsem byla v porodnici 😀 ale my jsme tu na kraji a v patře takže okukování naštěstí nehrozí 🙂

bordino
10. jan 2015

@bury lepila jsem to sama a clkem to šlo. A se strháváním tapet mám dobrou zkušenost, byly tu předtím a stačilo namočit a šlo to dolů dobře. To škrábání vrstev malby bylo mnohem, mnohem horší 😀 takže předpokládám, že až Jáša odroste, tak ji strhnem a dáme mu tam nějakou podle jeho vběru (a doufám, e to nebudou zrovna lebky a tak 😀)

bury
10. jan 2015

@bordino - to jsi dobrá... 😉 já bych měla taky šanci to udělat (manžel bude 3 týdny pryč a když by přijel, tak by mě buď zabil, nebo by zjistil, že je to hezký - no ne? 😀 ), ale mám z toho strach, že to sama nenalepím. 😒 no ještě uvidíme. Každopádně je to fakt hezký.

bordino
10. jan 2015

@bury neboj se toho! Dám ti jenom jednu radu - nelep to na šikminy, tam to bylo děsný. Jo a po nanesení lepidla se to zkroutí a zbublinkuje, já to vyhlazovala jak divá, zoufalá - a ony se ty bubliny po uschnutí vyrovnaly. No a pak existuju nějaký spešl (vliesofixový? tak nějak),který ani to lepidlo nepotřebují, tak to je úplně v poho. Naše pokoje nejsou moc velký, ale hodně jim ty barvy a tapety pomohly, jedinej, kterej je na přání manžela čistě bílej je nudnej a studenej, musím tam našoupat aspoň obrázky, poličky a tak ;)

kachnator
10. jan 2015

Tak já se prostě musím pochlubit, tapetovali jsme mezi svátkama. Muž tedy pravil, že nikdy víc ... příště si někoho najmeme. Ale za mě je to super 😉

bury
10. jan 2015

@bordino - díky za povzbuzení 😉 šikminy nemáme... a já právě koukala na vliesový tapety - tam se nanáší to lepidlo na zeď, co by přijde taky OK. Ty papírový, kdy se natírá tapeta, to bych se tam přilepila i s tapetou, jak se znám 😀
@kachnator - ty jo ale práce stála za to 😉

kachnator
10. jan 2015

@bury Hele tohle zrovna je papírovka a natírali jsme tapetu i zeď. Transport nakydaný tapety k nakydaný zdi, aby se nepřilepilo mimino, pes nebo starší dítě, byl docela sranda :D

bury
10. jan 2015

@kachnator - no do toho bych právě nešla, už se vidím 😀 😀 😀 i když jako sranda video by to asi nebylo špatný.... 😝 😀

zuzkasim
10. jan 2015

@bury My máme taky vliesové, ale jen lepidlo na zeď nám vůbec nedrželo, takže jsme po nadávkách a hádce nakonec natřeli i ty tapety a konečně to drželo. Tak uvažuju, možná kvůli tomu procesu lepení, nemůže manžel těm tapetám přijít na chuť🙂

koki_melo
10. jan 2015

@bury neboj se toho, já tapetovala kdysi sama na koleji, ještě starýma koministickýma plastickýma tapetama, takže práce pro vraha, ale pohoda. Nevím, jaké jsou matroše teď, ale natírala se jenom zeď malířskou štětkou a tapeta, aby držela se předtím máčela ve vodě, aby se dobře nanášela na zeď a drželo to v pohodě, nesmí se to samozřejmě přemáčet a dát řídké lepidlo, ale jinak fakt pohoda. Neboj, udělej to hned první týden a kdyby se to podělalo, tak - a/ někdo pomůže s nápravou, b/ stihneš ten pokoj vymalovat 😉 .

@kachnator jo, tak tohle se mi mooooc líbí!!! Odkud to je, víš značku té tapety a jméno? Mrkla bych, co mají ještě hezkého, moc se mi to líbí!

kachnator
10. jan 2015

@koki_melo Je to stará kolekce z lavmi.cz. Už se nevyrábí. Ale jináč si tam určo vybereš 😀 Jenom ty ceny jsou masakr. Já bych ráda sehnala tuhle látku, stejný polštářky by k tomu byly epes rádes, ale taky už se nedělá a dát za polštář 400,- mi přijde úchylný.

ringcoriel
10. jan 2015

@bury Ja som tiez velky fanusik tapiet. ked ich budes lepit, je lepsie, keby Ti niekto pomohol. to ide robota od ruky. ale urcite to zvladnes aj sama. tie hrubsie vinylove tapety sa nalepuju aj odliepaju uplne v pohode. je dobre kupit specialne lepidlo, mne sa osvedcilo vo fialovej krabicke. islo to krasne. druhy krat som mala nejake lacnejsie a to tak dobre nedrzalo. drzim palce, vysledok bude stat urcite za to! 😉

caramilla
10. jan 2015

Jedna těhu-nošo mikina, 10 kg na břiše je fakt už dost 😝

koki_melo
10. jan 2015

@caramilla Ta teda je 😵 .
A super bříško, já ten polštář mám takovej krabatej. Budu muset vymyslet nějaké lepčí 😀.

koki_melo
10. jan 2015

@kachnator díky, mrknu. Jinak 400 za polštář je sice dost, ale máš je na furt. Ale fakt je ten, že když si nakoupíš plátna v barvě tapety a nějak je prostříháš a nakombinuješ, tak to bude taky hezký.

caramilla
10. jan 2015

@koki_melo Jsou to dva maličké, co jsem ukradla Jasmínce, taky jsem tam ráno rvala kdeco 😀

zuzkasim
10. jan 2015

@caramilla Ta modrá ti moc sluší. Já už podobně těžkou dcerku na břiše nosit nemůžu, už to nedám, vsadku mám jen do klasické bundy, dopředu, takže teď nenosím☹ A zase krásné fotky. Mrzí mě, že jsme nebyli u fotografa jako pětičlenná rodina, ale teď jsou jiné priority...

bury
10. jan 2015

tak jsem nahlodaná čím dál tím víc 😵 a lepí se to od shora dolů?

@koki_melo - díky za tip, že mám lepit hned první týden - to mě pobavilo 😀 😀 😉