Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkula mám ol a mám ho 6 rok a v pohodě nemám s ním jedin problém, a na col jsem se koukala a kdyby byl jak jsem kupovala asi bych do něj šla myslím že cena / výkon má lucznik dobré stroje
@zojec ty kalhoty mají díru v té středové látce mimo šev a od zipu je to ve švu ne ?
@lillyzelvicka ano presne tak ako pises
@zojec tak já bych buď vyměnila tu sředovou část. a zašila pak roztrhnutý šev. Nebo bych udělala na tom středu falešný šev- odšitý jako záševek a šev sešila. Tohle mi příjde nejjednoduší
@bury , me by se do pokojicku libilo teepee a vlajecky, treba. Jako tady http://www.fler.cz/vigvam-design
@bordino - moc pěkný. Tahle autíčková tapeta se mi taky líbí, ale říkám si, co za pár let, že už to bude moc dětský.... já mám strach z toho, jak se to bude potom strhávat. Lepili jste si to sami?
@zuzkasim - můj manžel by to možná pak nepřiznal, že je to super 😀
@vondandy - no jooo, to je krása 😵 😵 😵
@bury lepila jsem to sama a clkem to šlo. A se strháváním tapet mám dobrou zkušenost, byly tu předtím a stačilo namočit a šlo to dolů dobře. To škrábání vrstev malby bylo mnohem, mnohem horší 😀 takže předpokládám, že až Jáša odroste, tak ji strhnem a dáme mu tam nějakou podle jeho vběru (a doufám, e to nebudou zrovna lebky a tak 😀)
@bury neboj se toho! Dám ti jenom jednu radu - nelep to na šikminy, tam to bylo děsný. Jo a po nanesení lepidla se to zkroutí a zbublinkuje, já to vyhlazovala jak divá, zoufalá - a ony se ty bubliny po uschnutí vyrovnaly. No a pak existuju nějaký spešl (vliesofixový? tak nějak),který ani to lepidlo nepotřebují, tak to je úplně v poho. Naše pokoje nejsou moc velký, ale hodně jim ty barvy a tapety pomohly, jedinej, kterej je na přání manžela čistě bílej je nudnej a studenej, musím tam našoupat aspoň obrázky, poličky a tak ;)
@bury neboj se toho, já tapetovala kdysi sama na koleji, ještě starýma koministickýma plastickýma tapetama, takže práce pro vraha, ale pohoda. Nevím, jaké jsou matroše teď, ale natírala se jenom zeď malířskou štětkou a tapeta, aby držela se předtím máčela ve vodě, aby se dobře nanášela na zeď a drželo to v pohodě, nesmí se to samozřejmě přemáčet a dát řídké lepidlo, ale jinak fakt pohoda. Neboj, udělej to hned první týden a kdyby se to podělalo, tak - a/ někdo pomůže s nápravou, b/ stihneš ten pokoj vymalovat 😉 .
@kachnator jo, tak tohle se mi mooooc líbí!!! Odkud to je, víš značku té tapety a jméno? Mrkla bych, co mají ještě hezkého, moc se mi to líbí!
@bury Ja som tiez velky fanusik tapiet. ked ich budes lepit, je lepsie, keby Ti niekto pomohol. to ide robota od ruky. ale urcite to zvladnes aj sama. tie hrubsie vinylove tapety sa nalepuju aj odliepaju uplne v pohode. je dobre kupit specialne lepidlo, mne sa osvedcilo vo fialovej krabicke. islo to krasne. druhy krat som mala nejake lacnejsie a to tak dobre nedrzalo. drzim palce, vysledok bude stat urcite za to! 😉

@ucitelka70 nie, su mu dobre.. on si ich totiz pri cupnuti zabudol vytiahnut hore...