Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
nevíte, kde by se dala koupit ta krokodýlí kůže od Znoku?
A dá se tu koupit někde ten Nosh jinde než u jehly? U nich na stránkách mají ty foťáky zlevněné
@bordino
@terezita alca znok nemela, ale mam pocit, ze mela kuzi od lille?
http://www.lillestoff.com/drachenhaut-gruen-297...
ale jako chapu, ze drak a krokodyl a chamelon je rozdil..
@koki_melo Jo, Krtci jsou nejlepší úplet, co jsem v ruce měla, rozhodně za tu cenu stojí! Dělají i jiné úplety tahle firma? Protože fakt taky mám zkušenost, že to vydrží všechno, nosíme fakt často. Ale ty kapičky, co k tomu mám, taky zatím drží super (je to starší várka).
JNY ta struktura je šílená, ale praním to jakoby zjemní a pustí to trošku chloupek, což je výhoda, že se to pletení zatáhne a je to hladší. Nežmolí to, teda nenosili jsme tak často, jen asi 2 nebo 3 měsíce, pak už byla zima, měla jsem jen krátké rukávy. Krtek je ale určitě o hodně lepší kvalita než JNY, nebo víc se mi líbí ta struktura 😵
A co mě zklamalo hodně, tak to je Hilco, to pouští chlupy a vůbec to nevypadá hezky po více praních ☹
@crawler, @terezita neboj holky to mají taky na triku a na triku je to super, to prostě tak netrpí jako legoše, podle mě jestli chceš látku otestovat dej jí na legíny a uvidíš, to trpí jak čert, peru na 30 a teda i suším v sušce, ale jak kdy, jak kdy to s pračkou a suškou stíhám, jediný plus, ze šušky nemají žmolky mezi nožkama, jinak třeba Rozára má z té limitky legíny z těch velkých kytek a ty jsou podle mě trochu lepší, ale ty sedmikrásky fakt trpí, hlavně na těch modrých mi to přijde, mám pocit že zešedly 😖 ale může to být naší tvrdou vodou a fakt častým užíváním 😀 zatím super držáky považuji třeba ty sovy od michase, nebo puntiky na šedém a kytky poslední z lille 😉 i ten matroš je odlišný 😀
@caramilla Peti netuším, kde to tiskli a na co to tiskli, to nám asi nikdo neřekne, ale vezmu na sraz ty opice a uvidíš, že je to hodně podobné (asi ne úplně stejné, kret je jemnější). Jak říkáš, vědět o látce, že se bude chovat takto, dám za ni klidně tyhle prachy, protože mi to vydrží věčnost. Děcko z toho sice vyroste, ale nezničí a prodáš to jako nové, dámské ti vydrží věčnost, pokud vybereš neutrální vzor. Uplně vidím v té kvalitě business trička, které vezmeš do kostýmku a nemáš ho hned odřené od klop saka, v podpaží sežmolené, odřené od popruhu kabelky...ale kdo to dělá bude oříšek zjistit. Ale můžeme zkusit jim napsat, zda se dá v té kvalitě pořídit i něco jiného.
JNY je krásné tisky a barvami, já jsem z té látky naprosto nadšená, co do vzhledu, strukturu má zkrátka trochu jinou.
Myslím, že o Hilcu se to ví, že to není nic moc, holt limitka byla "lepší" jen tím, že měli lepší designérku, ale tiskli na šunt ☹.
@caramilla a ty pruhy mají také zlevněné http://en.nosh.fi/product/1100/multicolor-strip... 😀 😀 😀 😀
@koki_melo hilco je z mého pohledu šméčko. Co jsem měla i jednolíc i oboulíc i teplákovinu, tak se to okamžitě zapralo, vyšedlo, sežmolkovalo. A za ty prachy jsou lepší látky. jako mezi náma ani úplety z rumu nejsou žádný terno - to je tak srovnatelný, ale za 120,- metr od toho ani žádný zázrak neočekávám
@terezita chtělo by to ten zdroj, od kterého berou podklad na který tisknou...
@sufik1 já mám jednu jejich teplákovinu, ty červené divoké květy na smaragdu a super, drží. Ale asi výjimka.
Je to docela blbý, ale když už se látky od V. za 220 chovají stejně jako němci za 350...teda nevím, za kolik je hilco, ale počítám, že kolem 300 to bude...
Co je najvacsi zakon schvalnosti? ked vam chlapi slubia "cas na seba" po veceri... cakate na tuto chvilku cely den...nastane cas Č, vytiahnete strihovy papier, vezmete pero a... skape v celej dedine elektrika...skveleeee 😀 😀 😀
@sufik1 já teda musím říct, že jsem s rumem docela spokojená, co má manžel z toho triko, tak vypadá furt dobře. Pak nějaké spodní prádlo, prostěradlo, všechno je celkem OK. Není to jako nové, ale zase za tu cenu je to výborná kvalita...
Hilco jsem brala na Mínu a to chlupatělo, teď jsem si říkala, jiná designérka a i jiná kvalita toho úletu (přijde mi takový silnější, pružnější) a tak jsem čekala, že za ty 4 roky jim to třeba nedalo a zkusili něco jiného a fakt furt to samé.
To ty vodníky, co mám od Gabr, tak to je 100x lepší kvalita...
@terezita Já nemusím mít ani tak pohádkové postavičky, mě by nevadily i nějaké obyčejné vzory, puntíky, pruhy...
@caramilla http://en.nosh.fi/product/1113/stripes-limegreen tohle čebuju. u jehlicky mi to uteklo...jako v ty sleve bych do toho i sla...to je cca 350/m plus posta, to nevim, kolik je ☹
napsala jsem trochu kontroverzní článek o používání látkovek http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2015/01/pravd... budu ráda za další názory.
@sufik1 tak zalezi, kolik bude orlik vazit az budem odplenkovavat, ale co mam jednovelikostni MMT a BG tak ty nosi od narozeni. jako jo, na trikilove dite bych je nedala, ale tomu ctyrkilovemu uz sedely dobre. no a stejne malokdo je liny jako ja a pouziva na novorozence ctverce a ne kalhotovky/kapsovky/aio..

@sinala mě třeba hrozně zklamala ta limitka od HL - crawler má ty legoše teď, já je našila oboum holkám a Bětka je má absolutně příšerný, proužky z lille drží dobře, ale tyhle "sedmikrásky" jsou děsný 😖 ale odkud berou firmy, který šijou trika, co vydrží sto let, těžko říct 😀