Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla jo, mě taky poslala. A docela dost, myslím od každého min. půl metru od něčeho i metr. Tak jsem vyšila a dala na blog i s odkazem jak prosila. Fakt s tou kvalitou jsem moc spokojená, za mě lepší kvalita jak lille, ale holt se měla trochu poradit s tím vzorem než to vzala takhle ve velkým. Je mi jí docela líto, že jí to nevyšlo. I když kamarádka z tý látky byla úplně odvařená, jaká je úžasná. Každý máme jiný vkus.
@a_lexa To je husté s těmi chlupy. Tak nevím, zda to teda nedělá sušička, že je tam nemám? Peru to 2x týdně, mám to na plenách, takže se to odírá o svrchňáčky, peru to v bělícím prášku, suším na max. Fakt záhul a jsou furt pěkní. Jinak já z toho ušila spoďáry Míně a ona první odmítala je nosit, že se jí ta látka nelíbí, to trvalo asi týden a pak si je zamilovala a chce je furt. Najednou se jí to hrozně líbí.
@sufik1 s lille jak co, něco je stejné, něco horší a něco lepší...
@caramilla tak jestli to je sušičkou, tak já snad ukecám chlapa abychom si ji koupili 😉 Prcek z nich má tričko a peru ho tak 1x týdně - prášek na berevné. 😝 Nedalo mi to a nafotila jsem - fotky nic moc, ale je na nich vidět jak látka vypadá. 😒. A souhlasím s tím, že Lille jak co - něco je hadr a něco pěkně drží.
@a_lexa to je suškou, já to měla taky na několika trikách, nejvíce na bambusu a po jednom sušení v sušce jsou fuč 😉
@argo1 jinak jak jste tu řešili roboty, tak já dostala k narozkám mum exkluziv,nějakou pětkovou řadu a má 900kw-výkon, je fakt dobrej, těsto na chleba zvládne ze skoro kila mouky (ale mám pocit, že prostě těsto takové hutné je lepší prostě rovnou z pekárny, ale může to být jenom tím, že do pekárny to nasypu a ta si to řeší sama i s kynutím, tady u toho jsem musela stát 😀), ale teď jsem si ho málem odpálila na dělání kaše - bramborové, dala jsem to do špatné nádoby a chtěla rozmixovat, ale naštěstí se vypla pojistka pak už jsem to dala správně a takovou kaši jsme nikdy neměli 😀
máma má ten samý ale už je mu deset let a ten má výkon jenom 450 a je to fakt znát 😉
@a_lexa no, ty bláho, to je hnus. A mě přijde, že jsou i barvy seprané. Mě barvy fakt drží, nebo jestli se maličko sepraly ale to by bylo znát jen v porovnání s novou metráží, což zkusím🙂
Napadá mě, jestli neměla Gabr dvě várky toho úpletu, protože jinak si to neumím vysvětlit...
@argo1
@palosek Promiňte holky za pozdní reakci, já sem na Slovensko koukám jednou za uherský rok 😅 Mám tento http://www.kenwoodworld.com/cs-cz/vsechny-produ... Kilový chleba mám ozkoušený v pohodě a opravdu věřím, že i víc by zvládl.
Ještě teda na doplnění - dělám 1kg těsta, tj. včetně vody, mouky je teda míň, cca 700g, zbytek voda v kvásku a v těstě.
Holky, potřebovala bych někde koupit kus látky na vyztužení lyžařských kalhot dole, aby si je manžel nerozsekal lyžákama (jako ty původní) - z těch se dá něco použít, ale potřebovala bych toho víc. Ideální by bylo něco jako kevlar, ale to nevím, jestli je reálné někde sehnat kousek...
A včera se mi rosypal stroj ☹ chtěla jsem došít sedací vak než se mimouš vylodí a nic ☹ a to ho mám 2,5 měsíce ze servisu. Asi budu potřebovat nový... Přemýšlím, jestli když mám OL Brother, tak jít i do rovnostehu stejné značky... co myslíte? Ještě se mi taky líbí stroje Janome 🙂
A v rychlosti pidi počiny posledních dnů, mini mimi čepička (snad bude), zkouška trenýrek pro staršího a nákrčník, na který už jsem se dlouhy chystala, ale nebyl čas :o) S vašimi velevýtvory se to nedá srovnávat, ale já jsem spokojená 😀
To je optických klam dle paní koki! Nebo že by už začínála fungovat joga dle paní @argo1? No na živo to rozhodně taková hitparáda není :(
@kuna @bordino můžu vám kus šmiknout,alespoň na aplikace nebo tak.
@koki_melo Doufám že ho budeš chtít s chameleonem ;)
@a_lexa jsou z elastického popelínu. Už jsem si šila jedny a drží super.

Jen přidám jen rychlo počin, využití oblíbených formulek, když body už nevyužíváme - odplenkováváme 🙂 Ale prachovky z toho nejdou, jsou tam ty druhy 😀