Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna no protože mám dvě mísy, ale u toho co jsem psala že jsem si ho málem odvařila, tak jsem dala ten nástavec co má zabudovaný nože, co nahrazuje tyčový mixér, jestli už víš 😉 pak jsem to dala dolů do mísy a šlo to v pohodě, ale mám dvě a jsem za ně ráda, protože teď jedeme neustále v muffinech a dělám je jak na běžícím páse a mám třeba i tři krémy 😉
@zikie tý jo a to je úplet, ty dinosauři (blbá otázka, uznávám 😀 )? U nás u M. právě tu prodejnu nějak trochu mění, dětských úpletů už tam není tolik co dřív, už jen spíš takový ležáky.... I když celkově tam těch úpletů mají mnohem víc, ale spíš takový ty "dospělý". A minule mi spadla čelist, náhodou jsem tam zašla a tam 6 rolí svetroviny 😉 . Tak jsem hned koupila ten šedý, ze kterého jsem šila tu monster čepici.
@mooncaa lepidlo asi vznikne, ale někdo to má rád 😉 . Můj muž třeba šlehá kaši tak dlouho, až už to není kaše, ale spíš bramborová pěna 😀 . Já to moc nemusím.
@anastazieb @mooncaa Nene, je to plátno.
@anastazieb moncaa nemyslí dlouhé mixování, ale já už jsem to taky jednou odzkoušela, když tě napadne udělat brkaši těmi noži, tak to není moc poživatelné, je to takové fakt hnusné, ale že by to oddělalo mixér, tak to fakt zas ne. Jen to není k jídlu. 😀
@petkasv Péťo, já jsem asi trotl, ale já těm tvým informacím houby rozumím a přitom mě zajímají. Napřed jsi psala, žes téměř odvařila robot tím, žes tam dala špatnou mísu. Pak jsi napsala, že ale ty dvě mísy jsou stejný. Žes tam teda dala špatný nástavec, který má nože. S nožovým nástavcem ti můžu garantovat, že nadýchanou brkaši nevyrobíš.
Pak si zas ale napsala, žes tam dala hnětač na těsto. Jako nevím, jestli je to chybějící interpunkcí, ale občas nabývám dojmu, že to co píšeš, není úplně pravda.
Schválně jsem to šla přečíst i nazpátek, protože jsem si říkala, že možná už neumím číst. 😀
@laeela ty jo já ti to snad nafotím, nejprve jsem nasypala brambory a mlíko do nádoby, která má nože už v sobě ( a nahrazuje tyčový mixér) a v tom jsem si ho málem odvařila, kdyby nevypla pojistka a pak jsem to celé předělala, dala tam zpátky nádobu na těsto, brambory rozšťouchala a dala tam hnětač na středně těžké těsto a měla br.kaši, doufám, že to fotit nemusím, nádoby na těsta mám dvě, ta nádoba která má v sobě ty nože tak je jenom jedna a strká se do toho robota uplně jinam, do jiné "dírky"
@petkasv Diky za recenzi, nicmene na Bosh Mum a chlebove testo jsem cetla spatne recenze. Jinak vsechny ostatni prace zvlada skvele( slehani, krouhani i treba mlynek na maso). leda ze by mel vykon opravdu 900kw, to by utahl i kamion :D Asi ses jen prepsala - ma 900w. ;)
@javyb Diky za info.
@baarca Diky, kouknu na nej. Kilovy chleba by taky stacil, optimalne bych ale chtela delat vetsi.
@laeela a teda přečetla jsem si to po sobě pořádně a já jsem napsala prvně že jsem brambory dala do špatné nádoby ne mísy, a pak že jsem to dala do správné mísy a použila hnětač, naspala jsem to správě, možná tě zmátl koment kuny která právě použila ty dvě mísy a nechápala co a jak, takže tak, snad už dobrý 😉
@argo1 Kilový je ozkoušený, fakt myslím, že by zvládl i víc, jen jsem to zatím netestovala. Vánočku dělám cca z 750g mouky a ta je taky v pohodě. Jo, někdy je moc chytrý, když není všechno správně zacvaknuté a to pak třeba 10 minut zacvakávám nádoby a pojistky, než se uráčí hnětat. Ale to už je problém s veškerou elektronikou dneska, že se snaží být chytřejší jak uživatel.
@petkasv Peti, jak děláš ty muffiny s krémem? To dáváš nahoru nebo dovnitř? A děláš je ve formě nebo v košíčkách nebo silikonu? Já mám starou IKEA formu na 12ks, ale brala bych menší kousky, kde by jich bylo víc, holky mi celý velký muffin nesní...
@baarca chceš mi říct, že jsme blbější než tyčový mixér??? 😕 😀

@mooncaa to je dobrý nápad. Já jsem právě zmlsaná tou nerezovou, tak se mi druhou kupovat nechce 🙂. Právě ale jak @petkasv psala, že tam dala jinou mísu, tak jsem z toho pochopila, že do té pětky se dá strčit jakákoliv, což do té čtyřky nejde.