Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo formy jsou na různé velikosti, vždycky jsou po dvanácti kusech, ale právě na různé velikosti muffinů 😉 dělám různé, recepty snadno vykoukáš na netu zghettablog.cz, nebo mistohlavycupkace.cz apod a tam autorky blogů toho uvádí mraky, ale jsou i jiné blogy, dělala jsem takový že jsem nechala upéct muffiny a pak je uvnitř lžičkou vydlábla a dovnitř dala likér, navrh krém, ty byly luxusní, dává se mandlový likér, amaretto, bejlís apod, je toho hodně, krémy jsou většinouz mascarpone, šlehačky nebo máslové,pudinkové a barevně si můžeš barvit kakaem, nebo džemem, nebo čím chceš, u nás to mizí fakt rychle, a hlavně je to do půl hodiny hotové 😉 a hezky to vypadá, existují i samostatné silikonové košíčky, já peču většinou i s papírem, že si to lidi vydloubou z papíru, mamka peče bez papíru 😉 mrkni na tescoma.cz
@petkasv fíha, tak já jsem furt nechápala, kam si ty brambory dala "tam nahoru", jsem si říkala, že máš asi hodně lepší stroj, ale fakt ve snu by mě nenapadlo, že jsi ho dala do nádoby na koktejly 😀
Jinak manžel tyčákem taky udělal jednou kaši, to bylo Míně něco přes rok, začínala jíst s náma, a ona vzala mističku, co v ní tu kaši měla (normální porcelánová, já plast dětem nedávám) a hodila ji vedle židličky na zem (Mína tohle taky normálně nedělala, moc věci na zem neházela, Kryštof je větší kápo). Miska prdla, ale jak ta kaše měla tu konzistenci kaše dělané tyčovým mixérem, tak se to vůbec nerozletělo a drželo to pohromadě stále jako by tomu nic nebylo 😀 Mína od té doby nejedla bramborovou kaši asi rok, takže trauma na celý život.
Já šťouchadlo už několik let kupuju a zapomínám..., zatím dělám brkaši šlehačem, ale těmi metlami na "hnětení" - ono se toho jimi asi moc nenahnětá, když má mixér výkon nějakých 300w, ale na kaši to jde, ale nesmí se to přehnat, protože našlehanou též nemám ráda. Jinak tím šťouchadlem ráda u mamky dělám třeba v létě i jahody, na což mi to šťouchadlo fakt chybí, ale vždy si na to vzpomenu, až to potřebuju
a tak to já zas našlehanou kaši miluju, s horkým mlékem, máslem a smetanou. Manžel zas má nejraději obyč šťouchané brambory jen s trochou mléka. Jak nemám v bramborové nebo v krupicové kaši cucky, tak reklamuje. Trvá, že správná kaše je jedině s nokama (ano, správně, moje tchyně by kuchařskou cenu poroty nevyhrála).
V presidentu jedem jen na půl, máme ty malé věci typu otvírák, škrabka, škrabka na citrusy atd., ale velké máme takové ty černé tescomácké, kvůli pánvím. A taky že jsou levnější - vybavovali jsme domácnost hned po svatbě, jeden čerstvý absolvent a druhý ještě na vš, tak to se nám o nějakém presidentu mohlo leda tak zdát a ty drobnosti jsme si přáli k Vánocům 😀
Vsetko dobre do tohoto roku baby, nestiham k vam nakuknut tak casto ako by som chcela! Stroju sa polepsilo po Vianociach, tak nasa laska trva zatial 😀 Nemam zase vsetko pofotene a to co mam je uboho, ale aspon par kuskov, na ktore som celkom hrda 😎 Nie ze by to boli dokonale prevedene sicie pociny, hehe, ale to nadsene dieta 😀 😀 Zahajujeme maskarnu sezonu, dnes sme boli na karnevale ako Fiha Tralala (tralalakala som sa s tym dva dni, ale Emka ju nechce vyzliect 😵 ), no a mencestraky su recy, z nenosenych tehotenskych, ale nikto mi nechce verit, ze som to sila ja 😀 😀 Aplikaciu si Emka nasla v Lidli, tak som ju dodatocne nazehlovala tam, kam si slecna zelala 😵 Fotky su hnusne, rychlo hodene na gauc, tak dufam, ze mi prepacite, ale som na ne hrda, pokorila som vkladanie zipsu (dve cele noci sitia a parania, nadavania, sitia a parania...), aj presivanie sedov (tiez cela noc sitia a parania), vrecka (pol noci dalsej, nakoniec som ich uz nechala home made look lol), len este neviem, ci si na to pri najblizsich nohaviciach spomeniem, alebo to bude zase trapenie 😕 😅 Idem vas tu docitat, snad to do rana dam 😝 😀
@petkasv Peti šiješ ještě zakázky, nebo už jen pro sebe? Jinak ta trika do patentu jsou skvělý nápad, šiju tak všechny, krom stahovaček na boku a výborně drží, neleze z nich nikde nic...akorát teda žerou trochu víc látky... A sukni prosím na modelce, takhle teda vůbec nevynikne... 😉 .
OT BRKAŠE - já ji teda miluju, takovou tu našlehanou, nadýchanou, ale jsem lenoch, a když stojím u sporáku já (což už je pár let), tak používám obyč šťouchadlo z Tescomy http://eshop.tescoma.cz/priprava-a-zpracovani-p..., a mám to něco mezi šťouchačkama a kaší... no zatím si nikdo nestěžoval 🙂... tyčák beru jen na první příkrmy pro děti, a tam těch brambor je malinko... i tak je to ale znát 😠 ... bohužel u juniora jakýkoli náznak pevnějšího, i když měkkého, kousku vyvolává dávicí reflex, tak ještě chvilku to bude mít takové tahavé... 😕... jo, a teda tyčák používám i na polévky, ale ty nikdy nemixuju tak dlouho, aby z toho bylo lepidlo (a brambor je tam jen symbolicky)... jediný problém mi dělá trochu vichyssoise, ale tam hodně záleží na typu brambor... 😉
@sunnyday28 fiha tralala je bozi, jak kostým tak hudební těleso. Na tom s dětma docela ujizdime 😁😁😁
@macin73 Senzitivní vývojová fáze pro jedení kousků je až v 9m... říkali na kojeni.net 🙂 a fakt to funguje 🙂 A teda spíš nakrájet na malé kousky než namixovat nahrubo... Geniální, jak to ta příroda vymyslela...
br kaše z tyčáku humus. Taky jsem to jednou zkoušela, když nebylo šťouchadlo. Normálně jí ale beru metličkama na sníh. Mám ráda hodně našlehanou a bez pucků.
koukám jsem exot, já bramborový lepidlo miluju 😀
No tak my jíme takovou brkaši co se zrovna povede 😉 😀 někdy hlaďoučká a někdy s puckama 😀 napřed brambory rozšťouchám takovým tím šťouchadlem co bylo už za komančů a pak našlehám šlehacíma metlama 🙂

@laeela Ty, která odíváš biobavlnu do peřin i na pole, nejedeš v řadě President? No tomu se ani nechce uvěřit...
http://eshop.tescoma.cz/priprava-a-zpracovani-p...
Je skutečně skvělé a přeleštíš-li jej občas kouskem Noshe, bude stále jako nové 😵 .