icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

baarca
19. jan 2015

@terezita Víš jak moje děti a jídlo 😀 Marek nezůstává pozadu. Včera dostal prvně i kaši navečer a chrněl v kuse do 5:30. Doufám, že je to prostě jednoduchý chlap - stačí zajistit plné břicho a bude chrnět celou noc.

Ehm, právě jsem zjistila, že jak se ti koně rozdělili, tak tu jsem podle profilu pořád těhotná 😅

caramilla
19. jan 2015

@baarca Jo jo, já jsem se před nedavnem úplně lekla, že jako co to má být, že už zase? 😀 Dlouho mi trvalo, než mi došlo, že tam máš TP loni 😀

javyb
19. jan 2015

Holky, prosím, máte některá střih na tu peněženku z Mariny?

terezita
19. jan 2015

A teda zacinam se v této diskuzi cítit menecenna, nemáme mycku, susicku (ani na ovoce), kuchynsky robot a nejíme bramborovou kasi 😁 jsme naprosto out! 😁😁😁
Tož jdu pověsit plinky na susak, umyt nadobi a zadelat ruco na chleba. 😊 aspoň tím tycakem si udelam jahodovy koktejl.. 😉

koki_melo
19. jan 2015

@caramilla to je mazel! na koho je teď, tvoje mamka?

koki_melo
19. jan 2015

@terezita nic si z toho nedelej, my te i tak mame radi 😉.
ps. šlahač mám takový ten oranžový, eta, z 80.let, býval v obr,plastové krabici, stále jako nový! 😀

sinala
19. jan 2015

@koki_melo tak ten je nejlepší 😀

zikie
19. jan 2015

@caramilla pardon,ale bodycko si nezvládám prohlídnout,protože musím koukat na K. roztomilej ksichtik a obrovský oči. Už se těším až ho uvidím live.

caramilla
19. jan 2015

@zikie Fakt? Díky, ale mě se právě vůbec ty fotky co do "ňuchivosti" nelíbí, jak je to v interiéru a s bleskem, tak prostě ty oči nevyniknou, na denním světle se fotí líp 😀
@koki_melo Máma křížená s mým mužem, asi... ale já tam vidím i třeba svého synovce Honzíka.

mehlo
19. jan 2015

@caramilla boží tričko! Já z pandy šila kámošce turky pro malinkýho

zikie
19. jan 2015

@caramilla Určitě jsem od tebe viděla i lepší fotky, ale K. je tady prostě k sežrání 🙂

zabza40
19. jan 2015

@koki_melo Jako upřímně ty byli úplně nejlepší ,dostala jsem ho jako svatební dar a i když jsem pak dostala od muže nový s příslušenstvím a tento dala na chalupu tak stále funguje 😉 😉 😉

zabza40
19. jan 2015

@caramilla ten je táááák krásnej a jak mění ksichtíky, bejt lepší počasí tak snad zítra vyrazím na sraz ,jen abych si tam poňuchňala dětičky, jasně že i matky bych pozdravila 😀 😀 😀
Péťo odkud jsou ty černobíléproužky, moc bych je chtěla k foťákům?

kuna
19. jan 2015

@caramilla nádhera, mám ty pandy v kombinaci se zelenou jednobarevkou, ale ty tvoje pruhy k tomu jdou ještě líp!

anastazieb
19. jan 2015

Já bych se nakopla 😠 😠 😠 Šiju si tričko z mint větviček z Lille, prdím se tu s tím celý den a když už je skoro hotové, tak si všimnu, že PD je obráceně 😠 . Hlavně že ZD je dobře... No, naštěstí to asi nikdo nepozná, ale štve mě to teda 🙄

koki_melo
19. jan 2015

@anastazieb a za to můžu já!

snowwitch
19. jan 2015

@bordino Já taky miluju bramborové lepidlo a nesnáším pucky....takže pěkně rozmačkat a šup na ně s mixérem 😀

petkasv
19. jan 2015

@koki_melo zakázky ano, proč se ptáš, už mě to moc nebaví a každý týden hodně odmítám 😖 ale mám několik stálých zákaznic, já trika do nápletu dole šiju taky ráda, spotřeba látky je, ale není to moc, je to nejrychlejší a nejjednodušší, ty na to stahování - těch jsem si užila, a stejně si myslím, že triko dole do nápletu a delší je super pro budoucí těhule a po těhule,přeci jen i tam se to břicho vejde a pak schová 😉
fotka sukně na mě snad někdy bude, možná i šaty 😉

anastazieb
19. jan 2015

@koki_melo no to je fakt, za to můžeš ty, jinak bych se na to vyprdla a žádný triko neměla 😀 Tohle zkažený je už druhý, jsem se hecla 😀

sisikana
19. jan 2015

.

sisikana
19. jan 2015

předně vám přeju všechno nej v novém roce!
nějak nestíhám psát, ale koukám pravidelně na krásné výtvory emoticon od nového roku pracuju na plný úvazek, tak zatím tak nějak furt improvizujem, aby tu změny nepocítily děti emoticon
něco málo jsem přesto stvořila. je to ale k vzteku, ty kalhoty jsem šila už dřív, někdy v listopadu a ten můj raubíř přes vánoce nějak vyrostl, už mu z nich lezou lejtka emoticon takže sotva jsem došila trika a už abych střihla zas na gatě emoticon

sisikana
19. jan 2015

@daisyr parádní upgrade bodyna 😀
@zikie ta látka s dinosaury je moc krásná 😵

@petkasv ta balónová sukně je super!! taky jsem jednu šila o víkendu - moje princezna by v ní nejradši i spala 😀
@caramilla malej už pěkně stojí - kolik mu je? tričko je krásný! taky jsem nad tou látkou přemýšlela, ale nakonec jsem si nevzala a vypadá to moc pěkně 😵 měla bys fotit pro Lillestof 😀

koki_melo
19. jan 2015

@petkasv jen tak jsem se ptala, hodně jsi šila předtím, teď už tak nechrlíš, tak mě to jen tak napadlo...jestli ti to třeba nechybí...já finišovala kolem vánoc a měla toho plný zuby, ale už mě to zas pomalu chytá.
Já si teď ty stahovačky oblíbila, je s nimi teda dost práce a drbání, ale přijdou mi právě dobrý, že jsou vlastně pro všechny, tlustý, hubený, těhule, potěhule...akorát teda na chlapy nic moc 😉 .

petkasv
19. jan 2015

@koki_melo no víš jak, já ráno v 6vypadnu z domu a přijdu ve 4odpoledne, málo kdy se stane, že přijdu fakt dřív a když přijdu tak musim obstarat staroušky, pak holky apod, není to jako když jsem před půl rokem mohla sedět doma na zadku a od rána do večera šít 😀 😀 😀 ani mi to nechybí, opravdu to mám jako relax, za minulý víkend jsem vyplodila přes dvacet věcí a většina z nich šla rovnou do světa, když už se rozhodnu vyplodit něco navíc tak to většinou nestihnu ani dát na fler, ale zakázky jako takový se snažím odmítat, ty mě moc neba 😀 :D 😀, ale ono to přijde, až budou ženský chtít zase kalhoty a teď jdu na ty fotky 🙂

petkasv
19. jan 2015

Tak já 😀 aneb když nemám v čem chodit do práce, tak něco vznikout musí 😀
- triko (ušila jsem takové smetanové, tohle a mentolové) (kupodivu, na to že to jsou jednobarevky tak byl o ně fakt zájem 🙂 )
- šaty, stejné s @jieff 😵 sakura a pak poslední, ty se nejvíc líbí Jirkovi 🙂

sisikana
19. jan 2015

@petkasv ty tyrkysový šaty ti fakt sluší! 😵

sisikana
19. jan 2015

ta sukně byla pro tebe , já myslela, že pro děcka? 😅 to je riflovina??

petkasv
19. jan 2015

@sisikana díky, jj to jsou moje barvičky, 🙂 dneska nám k nim dorazil nový šátek Osha Margo Layla 😀 je božská a přesně moje barvičky, Rozina si to v ní užívala 😀

petkasv
19. jan 2015

@sisikana jj pro mě 🙂 moje holky sukně nenosí, radši šatičky 🙂 a ano je to riflovina http://www.batani.cz/batani/eshop/29-1-DZINOVIN...

caramilla
19. jan 2015

@zikie Tak to si budu muset zítra dát pozor, aby mi jej někdo neunesl 😀 😀 😀 Ale dámy, pozor, dneska na 10m prohlídce 10 kg, pronese se! 😀
@zabza40 Děkuji 😵 😵 😵
Proužky jsou Lille z Batani. http://www.batani.cz/batani/eshop/27-1-POTISTEN...
Pozor, ta černá z nich pouští (ostatně, jak jsme řešily to pouštění lille, tak toto je jediný vzor, co mi v umyvadle pustil, ale vyprala jsem to v ruce a do bílá je sněhobílá, fakt zvláštní!)
@kuna Tak nebudu za pokrytce, já tu kombinaci nevymyslela, je to přímo duopack z lille 😀
@petkasv ; @koki_melo Zajímavá věc je, že ty náplety dole poslední dobou zákaznice hodně odmítají a chtějí to dole rovně. Většinou to teda nejsou S a M, ale spíš ty, co nejsou úplně modelky, tak prý to zvýrazní břicho. Mámě jsem taky šila s nápletem a taky jí tam vadí a podehrnuje ho...
@sisikana Díky, Ještě je na Batani, kdybys chtěla (ta pandová látka). A to s tím focením pro lille budu znít chvástavě, ale taky mě to už napadlo 😀 😀 😀 Mě se totiž hodně často látka na ušitých modelech nelíbí, hodně váhám a pak když něco ušiju jiného než tam mají, tak se mi látka líbí. A někdy je to teda zase opačně, abych nebyla za náfuku 😀 Spíš on každý má jiný vkus a byla by dobrá pestrost.
@petkasv souhlasím s Jirkou, ty poslední jsou nejhezčí. Já tuhle látku nebrala a udělala jsem teda asi chybu. Ale důvod byl, že zákaznice vůbec nekupují fialovou a bordó, tak jsem se bála, že se to neprodá, ale jinak se mi hrozně líbila.
Na sukni se mi nelíbí ta "mašle" nahoru. Jednak mi to přijde takové jako "zalez mi pod sukni" a jednak ta růžová stuha je na mě moc široká a křiklavá a tak nějak divně přichycená nahoře. Mě se to nadzvedávání nelíbilo ani u JaneArt teda...
Ale tatínci, když chodí do školky pro děti, tak asi mají radost z takové sukně 😀
Jinak obdivuju, že ušiješ za víkend 20 věcí a všechny je hned prodáš, protože leden byl obecně slabý a většina z nás v lednu nic moc neprodala, protože lidi po Vánocích nemají peníze. Asi nám budeš muset dát kurz, jak podnikat v dobách krize 😀