icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
19. jan 2015

@snowwitch pohovor, jestli nějaký bude, tak teprve bude, ale zatím to spěje k tomu, že musím spíš znovu na střední, dneska mi přišlo potvrzení přihlášky 😀

anastazieb
19. jan 2015

@caramilla tak takové břicho, jako máš přifouklé na poslední fotce, tak takové (a ještě možná o kus větší 😔 ) mám normálně, takže proto se musím halit do nařasenin a patentů naspodu. Já se za to fakt stydím ☹ a není nic horšího než gratulace k těhotenství, které těhotenstvím není ☹ .

petkasv
19. jan 2015

@caramilla nemám ráda jejich šití, byť jen na legínách, natož na šatech 😉

caramilla
19. jan 2015

@anastazieb ☹ ☹ ☹ To jsem taky zažila, to bolí do morku kosti:( Jednou se se mnou jedna paní v kostele (!) hádala, že 100% jsem těhotná a že lžu a že to zapírám, že si je jistá (a já to ráno dostala MS a hodinu jsem brečela). Moc mě to mrzí, co na to napsat, je to na hovno ☹

zuzkasim
19. jan 2015

@caramilla Na fotkách mě tahá oči ten hrášek schovaný v pruzích na tvém levém prsu🙂

snowwitch
19. jan 2015

@petkasv To jako budeš vážně dělat znova střední?
@caramilla To triko je parádní a hrášku jsem si teda nevšimla, ale je hustej 😀 A vyvalit pupek umím možná víc....to jsou ty naše drahé dětičky 😉

caramilla
19. jan 2015

@zuzkasim jo, taky jsem si ho všimla, ale fotím v Add 2 cup a proto tam tak trčí, když se to oblékne s obyč podprdou, tak to není tak markantní, ale taky jsem si toho všimla, jak přesně ten hrášek vyšel, díky bohu jen na jedné straně 😀 Vzhledem k tomu, že jsem rybičky střihla bříškama nahoru a všimla jsem si toho při našívání lemu, což jsem dělala jako poslední věc a celé tričko jsem párala a dávala tam rybičky bříškama dolů, tak jsem se na nějaký hrášek teda pak už vyprdla 😀

sufik1
19. jan 2015

@caramilla taky jsem si hrášku všimla a uvažovala, jestli je to záměr. Já bych tam teda radši našila další rybku...
já opět přešívám již ušitou kombinézu. Gumku na krk, bo to odstává a pářu náplet z rukávů, mladý pán vříská, že mu to vadí.... Takže moje výkonnost je sem tam taška, nějaký ten háček či návlek na boty... ale kdybych počítala každý háček a návlek zvlášť, tak těch 20 kousků dám taky!

a_lexa
19. jan 2015

@petkasv no ty bláho, ta sukně ti úžasně sluší. 😵 😵 na tom ramínku byla pěkná ale na tobě luxusní. Škoda, že do ní nemám postavu ☹ je fakt super. I ostatní věci jsou krásné. 😉
@caramilla triko je úžasný a hrášek mě okamžitě praštil do očí. Přijde mi to ale fakt vtipně roztomilé - uplně si dokážu představit ty pohledy. U tohoto trička bude těžké se dívat do očí - pokud tedy bude mít správnou majitelku. 😀 😉

sislik2010
19. jan 2015

@caramilla hrášek mě tam přišel, že je úmyslné😊 jinak břicho mě potěšilo, že je i po normálních porodech ne jen po císařích. Ale jak mě vysvětloval soused gynekolog cvičit můžu jak chci a už nikdy to nebude ono.

terezita
19. jan 2015

@caramilla gratuluju mamino 😀 😀 😀 mela bys byt zas tehotna, sekne ti to 😉
jo a ad.bricho, ja si kvuli vam vyprala me jedine dziny co do nich padnu a ony se nejak scvrkly a nejen madla lasky mi pretekaji.. 😅 😀 😀
@alenf jo a jogurt normalni bily, spis ty co jsou ridsi.

anastazieb
19. jan 2015

@terezita musíš si je vzít na sebe, ony se zas vytáhnou 😀

terezita
19. jan 2015

@anastazieb o to jsem se cely den pokousela, ale o moc lepsi to neni..

alenf
19. jan 2015

@terezita všetko som si pozapisovala,už mi teda riadne tečú slinky,dakujem 😉

laeela
19. jan 2015

@caramilla Hrášek tam nech, večer může zákaznice hrát s manželem hru "hledej hrášek". 😀

caramilla
19. jan 2015

@terezita madla lásky, to jsem ještě neslyšela 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@sufik1 Tak mě teda přijde na koze lepší hrášek než ryba 😀 😀 😀 Je to fakt na blbém místě, tam se ryba našít podle mě nedá... No, je to kojící triko, ne? Tak co! Stejně tam je buď hrášek nebo cecek, to je jedno 😀

caramilla
19. jan 2015

@laeela 😀 😀 😀 😀 Tak vzhledem k tomu, že chce být zase těhotná...

bordino
19. jan 2015

@zuzkasim tak na kojícím triku je to super vychytávka 😀
@caramilla

bordino
19. jan 2015

@sufik1 Alčo fakt bych byla ráda za tvoje zkušenosti, co se ti na tom střihu zdá blbě, protože kromě kapuce o ničem nevím a fakt bych to ráda věděla, i když už ten sřih prodávat nebudu. Klidně do komentu do blogu, kdyby se ti chtělo.

zikie
19. jan 2015

@caramilla Mě dva chlapečkové stačí. Ale mám namakáno- Mišák má stejně jako K.
Hrášek je boží- líp jsi ho umístit nemohla!

bordino
19. jan 2015

@caramilla a OTPéčka znáš? 😀 Ty mám zase já, heč 😀

caramilla
19. jan 2015

@bordino ani OTPéčka neznám, Ochotskou neznám, mazdou nejezdím a na koze nosím hrášek 😀

caramilla
19. jan 2015

@zikie Bezva, tak možná ty jediná ho uzvedneš 😀 Jinak Míně, když jsem zítřek vylíčila, řekla, že bude radši do večera ve školce 😀

bordino
19. jan 2015

@caramilla okrasný tukový prstence. Kam se hrabe vyvalený břicho

koki_melo
19. jan 2015

@caramilla kua já se vám vařím s obědem na zejtra a hned mi někdo vyfoukne hrášek...je vážně vtipnej a triko krásný...a seš dobrá, žes to celý předělala, není horšího sr....než párat úplet, nejlépe ještě ozdobně šitej shora, jo, to miluju...

bordino
19. jan 2015

@caramilla cos jí prosím tě řekla? 😀
Náš chlapeček se nám poslední dobou vypapal z 12 na 15 kilo, takže také mám natrénováno

kamishek
19. jan 2015

@bordino u nás jsou OTP ozdobné tukové polštářky 😀 😀 😀

palosek
19. jan 2015

@caramilla hrášek na koze je bomba 😀 😀 😀 😀

palosek
19. jan 2015

@kamishek já znám spíš ta "madla lásky" @terezita 😀 😀 😀 Ale OTPčka si musím zapamatovat.

bordino
19. jan 2015

@kamishek ale ty ty nemáš, takže to nemůžeš vědět 😀