icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

saaralota
28. jan 2015

@jieff no oni to tam taky říkali, že tohle byla jediná fabrika, kam je pustili...takže jinde to asi bude ještě větší masakr... je to šílený.

caramilla
28. jan 2015

@macin73 od té doby jsem nešila 😠 Úplně se tam do té pracovny k tomu tričku bojím vrátit 😀 A to nebyla jediná věc, co se mi povedla, ten den jsem ještě šila jiné kojo a tam jsem zase zapomněla našít cedulky na záda a aplikace a došívala až na hotové... ale to není taková tragédie...
@sunnyday28 prosím tě, vždyť jsou super! Jen holt nejsou tak barevný jako ta přeplácaná panenka 😀
@lenasss Fakt nádhera!
@snowwitch Určitě 😉 Já jsem měla dost už toho přehrabování v kufříku za 5 minut odjezd autobusu a účesy typu jeden culík a jedna sponka, protože nic nebylo dvakrát. Myslela jsem, si, že nic nemáme dvakrát a je to definitivně v čudu, ale když jsme to vycvakaly a navlékly, tak chybí 2 cvakačky a jedna gumička, nechápu! Určitě doporučuju, protože budeš i ty za to ráda, je to fakt přehledné. Jen teda nesmí dítě pojmout nápad, že to je panenka na hraní, vařit jí, oblékat ji a tak. Asi budu muset šít ještě další 😀

sunnyday28
28. jan 2015

@argo1 Dakujem, cervenam sa 😅
@caramilla Dakujem, ale je to ozaj hanba pridavat fotky po Tvojich, co do kvality sitia aj fotografovania sa mozem ist zahrabat 😅 Ale dovolujem si uplne drzo ziadat povolenie od Teba na pajc (alebo inspiraciu) tej sponkovnicky - surne, nutne, akutne potrebujeeem 😀

a_lexa
28. jan 2015

Dvě trička a tepláčky 🙂. Holky proč se na malý kluky nedá sehnat pěkný barevný oblečení?

a_lexa
28. jan 2015

uáááá ještě fotky 😀

jitu22
28. jan 2015

pyžamka, co jsem šila už někdy v listopadu nebo prosinci. rychlovka, nic světoborného. Ale zkoušela jsem lemování proužkem "z ruky", bez předchozího sešití proužku s lemovaným dílem. A kupodivu se to ke konci už začínalo dařit 🙂 Ještě tak dalších 10 pyžam a půjde mi to 🙂

mehlo
28. jan 2015

@caramilla Peti na VTC jsem je nenašla.

Já abych aspoň něco ušila, když už se flákám doma, tak jsem si dneska udělala troje kalhotky. Fotky ale dávat nebudu.

kuna
29. jan 2015

@a_lexa ty slim tepláky jsou parádní, to je vlastní střih, nebo z ottobre (ehm, kterého 😀 )? A s oblečením souhlasím, na malý kluky je to bída. Na jakmile odrostou béžovým medvídkovým kolekcím (ty se mi líbí), tak naráz bác, vše šedo-tmavě modro-vyblito zelený. Žádné hezké barvy. Zrovna jsem včera koukala venku na chlapečka cca 5 let (stála jsem na červené, takj sem pozorovala lidi na přechodu) a to jeho oblečení vypadalo tak smutně. Přitom stačí vyrábět bundy oranžové, jasně zelené, červené....když to na nějakém chlapečkovi vidím, tak mezi ostatníma vyčnívá. LEtos jsem pro mladší mládě sháněla zimní bundu (nic extra, jen na nošení do města atd.), prolezla jsem snad 10 obchodů a vše modré, tmavě modré, modrošedé...pak v zaře jedna krásná za 1200,- a nakonec jsem ulovila hezkou oranžovou v C&A.

kuna
29. jan 2015

@lenasss je nádherný!

@sunnyday28 ty jsou super a za jeden den! Já se s nima patlám už měsíc, momentálně jsem ve stavu, že budu párat pas, protože jsem ho střihla málo do obloučku a odstává…

@caramilla nekecej, sponkovník jsi koupila 😀 Ne, je fakt dokonalý! Obdivuju tvoje nápady, kam na to chodíš, v dobrém závidím 🙂

PRAŽANDY SOS - nevíte, jestli mají ve flextexu softshell?

ucitelka70
29. jan 2015

@a_lexa krásne fakt.... veľmi dobrá kombinácia

lenasss
29. jan 2015

@kuna dekuji. Jinak mi sehnali v Lidlu zimni bundy,starsi ma oranzovou mladsi kriklave zelenou a na to ze jich tam meli hodne vsichni kupovali tmave a kluci ve meste teda zari

lenasss
29. jan 2015

@caramilla dekuji od tebe me pochvala obzvlaste tesi 😀

lenasss
29. jan 2015

@argo1 dekuji

sufik1
29. jan 2015

@kuna já mám soft a přebytky. Písni IP
hele naše dítě přivezlo od babičky popelářskou oranžovou, tak já jsem radši pro něco umírněnějšího.

jinak na kluky koukni na http://www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/serv... maj na václaváku v debenhams, někdy je to moc fjn, někdy trochu ulítnou, ale líbí se mi a tuhle jsem tam viděla úplně prďácký holinky pro děti

crawler
29. jan 2015

@kuna Fany má mimo homemade softky zimní bundu holčičí (známá ji vyřadila po své dcerce a Fanymu hrozně moc sluší)😅 - resp. střihově je unisex a je právě červená s bílo černýma vsadkama, jinak je to přesně jak říkáš...😝

bordino
29. jan 2015

KONEČNĚ!!!!! Jolanka má kombinézu, o pár čísel větší, chameleoni dělaní přímo pro ni na přání 😀

a_lexa
29. jan 2015

@kuna děkuji - jsou to harémky z Ott. 1/2014 č.20. A o zimních bundách mi ani nemluv - to je fakt děs. V zimně brzo tma a ještě takové ponuré barvy. V davu potom dítko ani nenajdeš. Takže já letos bojkotuji zimu a máme zářivou bundu, a došila jsem k ní softové kalhoty, aby prcek ladil 😉.
@ucitelka70 Děkuji 🙂

a_lexa
29. jan 2015

@bordino Ta je božíííí. Pěkně barevně zkombinováno. 🙂

javyb
29. jan 2015

@a_lexa úžasný !!!

bordino
29. jan 2015

@a_lexa to je nádherně pozitivní, já už dlouho chci něco podobně barevnýho ušít, no teď už nemůžu, páč bych byla kopírka 😀

bury
29. jan 2015

@a_lexa - všechno to máš krásný 🙂

sinala
29. jan 2015

@a_lexa krásné

kamishek
29. jan 2015

@a_lexa trika super (líbí se mi ti tučňáci za mřížema 😀 ), ale ty gatě s bundou, to je nádhera 😵 😵 😵 v poslední době ujíždím na duhových hadrech a tohle bych klíďo nosila i já... normálně mu to závidím 😀 😎 já vlastním zatím jenom duhové fusky 😎

caramilla
29. jan 2015

@a_lexa Máš to nádherné!
@kuna
@a_lexa ta duhová bunda je boží ,odkud ji máš!!!

kveta007
29. jan 2015

Tak jsem nafotila pár věcí, se kterými jsem se trápila poslední 2 měsíce. A když jsem to teď na PC prohlížela, tak jsem sebekriticky zhodnotila, že vám sem dám jen nové svrchňáky, které jsem došila pro naši malou. Nějak se mi starší v bílé a růžové kombinaci okoukaly, tak máme nové žluté. 😉 Zbytek byly trička a tepláky pro nás dospělí a v těch xl rozměrech to nevypadá nic moc.

ucitelka70
29. jan 2015

@seifi takto som to vyriešila

kuna
29. jan 2015

@sufik1 jojo, popelářská vím 😀. Ta naše ulovená je cihlová, takže tak nezáří. Jinak díky za nabídku, já si kousek černého softu chtěla koupit, abych opravila pas na gatích, co chci dneska dodělat. A měla jsem naplánováno kolem flextexu jet. Nakonec jsem tam nejela (nemocné děti), takže to nějak opravím z toho, co mám doma a už gatě nechci ani vidět 😀 😀 Potřebuju je na víkend. Ale díky za nabídku!

alenf
29. jan 2015

@a_lexa krááásne🙂

lemuritto
29. jan 2015

Ahoj holky, prosim prosim, kde kupujete PUL na svrchnaky? Ktery je dobry? Ja bych sla i do jednobarevnych, jsou levnejsi a ted mam jaksi vyvetrane kapsy ☹ Děkuju moc!

kveta007
29. jan 2015

@lemuritto Zkus kouknout na www.sijemdetem.cz, latkychameleon.cz, detivbavlnke.sk - posílají i do ČR, unuodesign.cz . Prošlo mi rukou několik PULů, ale ať už je tužší nebo měkčí, tak já osobně rozdíl v propustnosti nepoznala. Vím, že byl na trhu nějaký PUL s potiskem jahůdek, který nebyl úplně OK, že se odlepovaly vrstvy, ale ten už na trhu snad ani není.