Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lemuritto Měla jsem jednobarevný světle zelený ze šijemdětem, kupovala jsem ho před cca 2 lety a byla to katastrofa. Dělala jsem z něj nejmenší velikost svrchňáčků, ty dcerka nosila cca 3-4 měsíce. Brzy jsem měla dojem, že propouští vlhkost a ke konci se už nedaly použít vůbec. Vrstvy se od sebe v bublinách oddělovaly. Kdyby to nebyl jen ten kousek, normálně bych to reklamovala, takhle jsem si říkala, že mi to za to nestojí. Od Caramilly z výprodeje jejích skladových zásob jsem pak ještě koupila bubáky (ogga nebo tak nějak), ty se sice sepraly, ale funkci plní stále dobře, luxusní (i co do výdrže) jsou minky se zátěrem.
Ženy, vymýšlím dárek jedné švadlence, vyšívá a tvoří i z papíru. Jaká drobnost by vás potěšila? 🙂 díky za tipy!
@caramilla sponkovnice úžasná, asi jí pajcnu, čeká nás příští týden oslava kamarádčiné dcerky 😉
@ucitelka70 Díky moc, asi to budu muset vyřešit taky tak...
Tady se ví vše... Co byste použili místo obruče do dětských šatu? Ev.kde to hledat? Na netu jsem našla jeden odkaz, a to se mi kvůli 20,- nechce platit pošta. 😉 Díky.
S těmi PUL mě to opravdu šokuje, já mám AIO ještě po Jasmínce a neprovlhají mi ani jedny kalhotky. Mám hodně jednobarevné z USA, co jsem si sama dovezla, pak princezny, ty jsou taky USA - ze ŠD. A pak jednobarevnou EU ze ŠD (tu s tím atestem) a ta drží taky skvěle. Používáno tak 1 rok na Jasmínku a 8 měsíců na KRyštofa, takže už docela záhul, peru je tak 3x týdně.
tak mě hnědý PUL ze ŠD na svrchňácích popraskal a ten samý na kapsovce drží.
Holky jednou sem někdo dával tuhle fotku, že by si chtěl tyhle šaty ušít... Nešily jste to některá?
Já bych je chtěla, ale nejsem schopná to ušít. Ač umím německy, neumím šít a ten návod prostě nedává. Za prvé nechápu jak udělat ten výstřih a za druhé jsou jak ve výstřihu, tak v té vsadce pod prsy nějaké výztuhy a já vůbec nevím jak na to a co tam dát ☹ takže bych ocenila každou radu 😉
Je to Ottobre 5/2013 střih č. 5. Kdybyste některá věděla, tak bych byla moc ráda.
@bury já je nesla,Ott nemám, ale vystrih vypadá,ze do večka je ten zelený lem nasity jako náplet a pak sesit spoj ve předu....možná 😅 pod prsy to může byt zpevněné třeba vliselinem??? Nevím.... 😉
@mooncaa děkuji, taky jsem myslela,ze to takhle vyřešim....musim obj správnou lila...na princeznu Sofii 😝 Nikde u nás ty šaty nejsou k mání. 😠
@palosek - ten výstřih bych ještě dala - snad 😀 vyztužit se to má vlizelínem, což mi přijde divný, ale mají tam u toho číslo, takže to může být jen něco hodně tenkýho, ale vůbec nechápu, kam dávat výztuhu do toho pod prsy - má to být nějaký Framilon - elastická páska 😒 Jak to teď čtu, tak na spodní část toho červenýho dílu 😝 netuším, jestli je to nutný 😒 snad se ozve nějaká šikulka, co má větší zkušenosti.
@bury já zkušenost nemám, ale odpovím Ti 🙂 . Mám jednu tuniku nabíranou pod prsy a ve švu je lastin asi aby to více pružilo
a švagrová říkala toto:
vlizelín v lemu kolem krku je proto, že je to širší lem, tak aby to pěkně drželo a jsou i elastické vlizelíny a v pase o vlizelínu nic nepíší v AJ verzi, jen o té elastické pásce.

@lemuritto jednobarevný býval moc dobrý ten evropský na Šijem dětem, ale nevím ,zda ho ještě mají, už jsem ho dlouho nepotřebovala.