icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
29. jan 2015

@lemuritto jednobarevný býval moc dobrý ten evropský na Šijem dětem, ale nevím ,zda ho ještě mají, už jsem ho dlouho nepotřebovala.

zuzkasim
29. jan 2015

@lemuritto Měla jsem jednobarevný světle zelený ze šijemdětem, kupovala jsem ho před cca 2 lety a byla to katastrofa. Dělala jsem z něj nejmenší velikost svrchňáčků, ty dcerka nosila cca 3-4 měsíce. Brzy jsem měla dojem, že propouští vlhkost a ke konci se už nedaly použít vůbec. Vrstvy se od sebe v bublinách oddělovaly. Kdyby to nebyl jen ten kousek, normálně bych to reklamovala, takhle jsem si říkala, že mi to za to nestojí. Od Caramilly z výprodeje jejích skladových zásob jsem pak ještě koupila bubáky (ogga nebo tak nějak), ty se sice sepraly, ale funkci plní stále dobře, luxusní (i co do výdrže) jsou minky se zátěrem.

terezita
29. jan 2015

@zuzkasim tak ty bubaky ja treba mam a mne protekaj 😅

bordino
29. jan 2015

Hurá, sníh a světlo!! Hned ty fotky vypadají jinak....
aneb Polárníci z Drnohryz

zuzkasim
29. jan 2015

@terezita No tak to je dobré, pak jak má člověk dát na reference?🙂 A jakou máš barvu? já takové světlé tyrkysové s hnědými bubáky.

elentari
29. jan 2015

Ženy, vymýšlím dárek jedné švadlence, vyšívá a tvoří i z papíru. Jaká drobnost by vás potěšila? 🙂 díky za tipy!

argo1
29. jan 2015

@a_lexa Duhova kombinace je super!!!
@bordino Polarnici maji skvelou vybavu 🙂 U vas je tolik snehu, v Praglu neni ani vlocka. :-P

bordino
29. jan 2015

@argo1 tady jak je to mezi kopcema, tak je tu chladněji, dokonce se i drží. Děti nadšneý

a_lexa
29. jan 2015

@caramilla mám ji z Dánska.

anastazieb
29. jan 2015

@caramilla sponkovnice úžasná, asi jí pajcnu, čeká nás příští týden oslava kamarádčiné dcerky 😉

jieff
29. jan 2015

krásných věcí tu přibylo! @a_lexa ty duhový gatě nemaji chybu! Střih pro psí obleček už pomalu tlačím do počítače. Teď jsem zatím hodím další výtvor co není pro nás, až je mi to skoro i líto 😉 Kamarádka mě poprosila o ušití meitai

seifi
29. jan 2015

@ucitelka70 Díky moc, asi to budu muset vyřešit taky tak...

palosek
29. jan 2015

Tady se ví vše... Co byste použili místo obruče do dětských šatu? Ev.kde to hledat? Na netu jsem našla jeden odkaz, a to se mi kvůli 20,- nechce platit pošta. 😉 Díky.

mooncaa
29. jan 2015

@palosek Já bych dala spodničku z tuhého tylu. A ten mají na flex-tex.

terezita
29. jan 2015

@zuzkasim tyrkysove a ruzove 😅

caramilla
30. jan 2015

@a_lexa Nesnáším, když mi tohle někdo píše, ale kdybys ji náhodou vyřazovala, tak bych ji odkoupila na Kryštofa 😀 😀 😀 😀 😀

caramilla
30. jan 2015

S těmi PUL mě to opravdu šokuje, já mám AIO ještě po Jasmínce a neprovlhají mi ani jedny kalhotky. Mám hodně jednobarevné z USA, co jsem si sama dovezla, pak princezny, ty jsou taky USA - ze ŠD. A pak jednobarevnou EU ze ŠD (tu s tím atestem) a ta drží taky skvěle. Používáno tak 1 rok na Jasmínku a 8 měsíců na KRyštofa, takže už docela záhul, peru je tak 3x týdně.

sinala
30. jan 2015

tak mě hnědý PUL ze ŠD na svrchňácích popraskal a ten samý na kapsovce drží.

snowwitch
30. jan 2015

@jieff MeiTai je krásný, škoda, že už skoro nenosím ☹
Holky, nevíte, co je s @petkasv ?

bury
30. jan 2015

Holky jednou sem někdo dával tuhle fotku, že by si chtěl tyhle šaty ušít... Nešily jste to některá?
Já bych je chtěla, ale nejsem schopná to ušít. Ač umím německy, neumím šít a ten návod prostě nedává. Za prvé nechápu jak udělat ten výstřih a za druhé jsou jak ve výstřihu, tak v té vsadce pod prsy nějaké výztuhy a já vůbec nevím jak na to a co tam dát ☹ takže bych ocenila každou radu 😉
Je to Ottobre 5/2013 střih č. 5. Kdybyste některá věděla, tak bych byla moc ráda.

palosek
30. jan 2015

@bury já je nesla,Ott nemám, ale vystrih vypadá,ze do večka je ten zelený lem nasity jako náplet a pak sesit spoj ve předu....možná 😅 pod prsy to může byt zpevněné třeba vliselinem??? Nevím.... 😉
@mooncaa děkuji, taky jsem myslela,ze to takhle vyřešim....musim obj správnou lila...na princeznu Sofii 😝 Nikde u nás ty šaty nejsou k mání. 😠

bury
30. jan 2015

@palosek - ten výstřih bych ještě dala - snad 😀 vyztužit se to má vlizelínem, což mi přijde divný, ale mají tam u toho číslo, takže to může být jen něco hodně tenkýho, ale vůbec nechápu, kam dávat výztuhu do toho pod prsy - má to být nějaký Framilon - elastická páska 😒 Jak to teď čtu, tak na spodní část toho červenýho dílu 😝 netuším, jestli je to nutný 😒 snad se ozve nějaká šikulka, co má větší zkušenosti.

kamishek
30. jan 2015

@bury Framilon by měl být něco jako lastin a použije se tam na předřasení toho dílu, aby byl hezky, pravidelně a elasticky nařasený, když se to bude sešívat... aspoň takhle to použití Framilonu v Ottobre obecně chápu já 😉
pokud to není správně, tak mě prosím někdo opravte 😉

sinala
30. jan 2015

@bury já zkušenost nemám, ale odpovím Ti 🙂 . Mám jednu tuniku nabíranou pod prsy a ve švu je lastin asi aby to více pružilo

a švagrová říkala toto:
vlizelín v lemu kolem krku je proto, že je to širší lem, tak aby to pěkně drželo a jsou i elastické vlizelíny a v pase o vlizelínu nic nepíší v AJ verzi, jen o té elastické pásce.

bury
30. jan 2015

@kamishek @sinala - no vida, to mě vůbec nenapadlo, že by to mohl být lastin 😉 mě právě zarazilo, že je tam víc jak metr, takže oni to asi mají po celém obvodu. Že já se na ty šaty nevyprdnu, když nevím 😀 😀 díky moc holky.

bury
30. jan 2015

@sinala - prosim tě a chápeš to tak, že se má podžehlit celej ten výstřih? nebude to moc tuhý? já mám stejně asi jen vliesofix a pak oboustranný lepící vlizelín a ten je dost tuhej.

zuzkasim
30. jan 2015

@bury U toho výstřihu bych podlepila jen jednu část - je to vlastně dvojité, tak ne celé, ale jen tu půlku, nějaký tenkým vlizelínem, ne oboustranným, to se nedělává. Když se podíváš, tak pod prsy jsou ty šaty mírně nařasené, takže tam to dělá ten lastin (framilon).

sinala
30. jan 2015

@bury já to Ott. nemám doma, to mi psala švagrová.Já bych tam dala ten elastický vliselín a na půlku jak psala Zuzka

a_lexa
30. jan 2015

@bordino ty kombinézy jsou boží - pořád na ně musim čumět. 🙂

bury
30. jan 2015

@zuzkasim - díky 😉
@sinala - já po tom vliselínu kouknu 😉 díky moc.