Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bury podle mě je tam pružný vliselín ať to drželo tvar aby se to nevydyndalo a nevlnilo. Že by to mělo mít pod prsy lastin se mi nezdá spíš je tam místo záševku lehké zřasení ale na tom nepodlepeném díle. A osobně bych výstřih podlepila jak vrchní díl tak podsádku, ale jemným vliselínem
@bury já ty šaty raději shrnu, když vidím všechny příspěvky. V OB aj verzi je, že lem se má podlepit vlizelínem, jak horní, tak spodní díl. Jako zuzkasim a sinala bych to dala jen dolů. Pod prsy je elastická páska, která se má od značky ke značce, které jsou na střihu naznačené, při šití natáhnout. To je to nařasení. Osobně ráda používám elastický vlizelín. A jen zopakuji vlizelín dali jen do lemu, a spotřebu dali tak velkou proto, že je tam prostě díl do V a to kus materiálu zabere. A když se podíváš, tak na střihu č. 1, což je vrchní část, jsou ty značky dál od sebe než na střihu č. 3, což je ta střední část. A značky by při šití měly jít na sebe, čehož se dosáhne právě tím nařasením. Vždy vás tady jen čtu. Měla jsem potřebu vstoupit a budu se muset do budoucna držet, protože se mi nechce dávat fotka. 🙂
BABY, navnadili ste ma tými šatami, asi ich spichnem dcére na tehu-kojo, rozšírim PD sukne a na prsiach hodím prekríženie,k čo vy na to?
@misuo - jé díky moc 😉 opravdu mi to moc pomůže, protože jsem začátečník a tyhle vychytávky prostě neznám. Akorát jsem teda zběžně koukla na ten elastický vlizelín a všude to prodávají po rolích 😝 tak musím pohledat. To je taková blbinka, která vyjde na pár korun a zase poštovný jako blázen 😒
jo a pro mě za mě jen raď, fotky dáváš nemusíš 🙂 vysvětlila jsi mi to parádně. ještě jednou díky.
@misuo Já myslím, že se nemusíš stydět jen psát, já taky víc kecám jak šiju🙂 Občas poradím, občas hltám rady ostatních. Ale dnes se u nás i šilo. Možná znáte, já objevila až dnes v Ikea látku s obrázky, které jsou namalované jen černou konturou, hned vedle této role mají i fixy na textil, takže jsme měli program na deštivé odpoledne. A dcerce se už úplně rozpadal pytlík na spaní po klukách, tak jsem spíchla nový, nejvíc jsem ji potěšila kočičkou, usínala se slovy "čiči".
@zuzkasim - ty bláho to je paráda 😵 😵 myslím ty polštáře - my máme z téhle látky závěsy v dětským pokoji, ale nevybarvené a chvilku jsem musela přemýšlet, jestli je to stejná látka 🙂 škoda, že už tu látku nemám, taky bychom zkusili něco vybarvit (celý závěsy fakt ne). a čiči je taky krásná. 😉
@ucitelka70 mě se teda ty šaty vůbec nelíbí 😝 Možná v jine kombinaci...ale to je spis tím střihem,ten by mi nesedel.... Jak usijes, hod foto, třeba zmenim názor 😉
@zuzkasim krásný, ted jsem docetla text.... Jsem si říkala,ze tak pěknou látku jsem v Ikea neviděla. 😅
@bury Muž nad tím kroutil hlavou, že to kluky nebude bavit, ale sedli si k tomu, když malá spala (vyžaduju polední klid, je to nejhezčí část dne🙂 ), vydrželi u toho téměř 3 hodiny. Dobré je, že už jsou velcí, tak to taky trochu vypadá a strašně se těšili, že si pak polštářky sami ušijí (já teda všila zip).
@bury Mně jde o profilovou fotku. 🙂 Nevím, jak moc je to povinné.
Kontrolovala jsem ten vlizelín z časopisu a je elastický. Elastický je o dost dražší než normální obyč z galanterek či obchodů s látkami. V "mém" eshopu ho nemají, ale našla jsem tady. Netuším, zda se sem mohou dávat odkazy na obchody, tak to zkusím. http://www.latkyumalucis.cz/latky-u-malucis/esh...
http://www.prima-obchod.cz/netkana-textilie-cc-...
http://www.sici-centrum.cz/vlizelin-elasticky-4...
Možná by stačil i ten obyč. Výstřih je větší, tak se za to tahat nebude, mohlo by to fungovat .... opravdu nevím. Nejsem profík. Zkusit na kousku látky.
@palosek - mně se v týhle kombinaci taky nelíbí, ale líbí se mi ten střih. třeba se mi líbí, jak je udělala Joma http://joma-style.blogspot.cz/2014/12/rums-59-m...
Ahoj holky, neznáte prosím některá tento coverlock: http://www.nej-sici-stroje.cz/druhy-sicich-stro... ? Nevíte, jak šije?
@zikie wau..... toto nepotrebuje komentár, je to samá dokonalosť.... klobúk dole
@bury táto kombinácia je omnoho lepšia... ja to nakombinujem tiež podľa výberu, čo mám doma, a možno ten výstrih dalej nakombinujem na patentky alebo zips po vsadku... uvidíme

@a_lexa - já jsem z @bordino kombinéz taky hotová. už když je dávala minulý rok, tak jsem se rosila z představy, že bych to ušila 😀 😀