Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo @caramilla díky holky za rady, no začínám k tomu mít čím dál větší odpor. Ještě bych mohla ušít zip klasicky a na to našít obdélník jakože léga, to by byla prasárnička 😀. Nebo možná prostě koupím nějaký barevný zip a udělám ho schválně viditelný, neschovaný. Ale zase mi to teď šrotuje a beru to jako výzvu 😀. No zkusím to nanečisto a pak pošupajdím pro ten barevný zip 😀 😀
@zuzu_epona jééé,já vůbec nezaregistrovala vylodění!!! Gratulacééé 😵😵😵 a fotečka? 😉
@kuna no já tedy nevím, zda to paní @caramilla taky myslela jako výzvu pro tebe, ale já se tě spíše snažím od toho odradit, protože bych se té svetroviny a tohodle konkrétního projektu docela bála 😀. Myslím, že to nebude dělat dobrotu ☹. Ale zkus to, třeba se pletu a moc se té svetrovky bojím, ale když jsem musela párat, tak to prostě bylo vidět a padaly oka a...sr.lo mě to 😀 😀 😀 .
@koki_melo no je fakt, ze vypustkove kapsy na svetrove mikine mam dost vytlemeny...takze to teda moz a fakt prehodnotim 🙂
@anastazieb @bury http://www.svojtka.cz/shop/kniha/3265-pod-vej-s.... Neco je komplikovanejsi, ale spoustu tech zakladnich procesu pochopi i mensi deti (myslim 3-4 roky)
@kuna tech vypustkovych kapes bych se nebala. Podlep si samotny vypustek a okoli elastickym vliselinem. To se ti pak nevytaha. Zapinani bude drbacka ale myslim ze vysledek bude uzasny. Zkus si to z te svetroviny na necisto( jen to zapinani) a uvidis. A urcite jednodussi by bylo udela spodni cast vrchni legi z platna treba kontrastniho- vzorovaneho. A to spodni legu celou z platna. Samozrejme podlepeneho
@katkaela luxusni ta by me bavila 🙂
@lillyzelvicka podlepit si ten výpustek mě už taky napadlo, bohužel až poté, co jsem mikinu ušila a vyzkoušela v praxi. Ale budu ji šít znovu mamce, tak tam už to podlepím. A dík za radu s tou légou, nanečisto to určitě ze svetroviny zkusím a uvidíme 🙂
@kuna drzim palce at se dari a urco pak dej foto🙂
och baby ja vas vobec nestiham :( @zikie ten dinosaurus je uplne dokonaly.. esteze to nevidel moj synator :D @katkaela, tak babika nema chybu, erwina mame doma, u nas az tak nefici, mozno este pride jeho cas :D ale teda sit by sa mi ho nechcelo ani nahodou 😉 ja som uz 6tyzdnov stroj ani nevidela :( a veru ma este ani prsty nesvrbia.. 😕
@zuzu_epona také gratuluji 🙂 A úžasné je jak se ti u prcků dnes na MK píše - 2týdny a 5dnů a 2roky a 5měsíců. 😉 .
@crawler Ďakujeme, no veru, úspešne sme sa vylodili 🙂 rodila som vo Vsetíne, chcela som prirodzene a bolo to krásne. Mala by som ho odfotiť v nejakom z mojich šitých bodyniek, len nemám vôbec čas - tieto prvé dni doma sú fakt dosť náročné, v noci je ako s miminkom, veľa toho nenaspím, cez deň sa treba venovať staršiemu a domácnosti. Ale verím, že sa to ustáli 🙂
Inak nechápem, ako tu, baby, dokážete šiť s dvomi a viacerými deťmi, pre mňa je to zatiaľ nerealistické a na stroje len túžobne pozerám.
@a_lexa Fakt, pekná zhoda čísel, ani som si to nevšimla 😉
tehotenský pás ste šila daktorá? aké rozmery by som mala dať? díky
Ahoj zienky.prosim vas aky material pouzivate na latkove vlozky? Dakujem.
@zuzu_epona Jeeej, to fakt, konečne som aj tu našla nejakú veterinárku 🙂 A kde si študovala? Brno či Košice? Ono sa to u chlapcov ešte určite pomení. Teraz asi nepracuješ, takže nevedia aká to može byť zaujímavá práca, či?
@kuna @zuzkasim @anastazieb @bury My teda okrem tejto pacientky máme Malu detskú encyklopediu http://www.bux.cz/knihy/126169-mala-detska-ency..., tam je všetko možné aj ludské telo a vždy sa zasekneme na kapitole "9 měsíců čekání na miminko" 🙂
@caramilla Tie kojo triká máš vždy parádné🙂 Ja som si na pyžamových tričkách, ktoré som nosila pred 1. tehu, prirobila tie zapínacie légy (či ako sa to volá), akurát som zistila, že radšej nosím tie kojotriká so skrytými otvormi na prsa, lebo to zapínanie zbytočne zdržuje, hlavne keď je dieťa nedočkavé, to ide o nanosekundy 😀
@zuzu_epona Inak tiež gragulujem k druhému drobcovi, až teraz som si všimla 🙂

@katkaela Ta je dokonala!