icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

koki_melo
17. feb 2015

@terezita za to rozmazane bych medvidkum ukousala hlavicky 😀 . Ma super haro!

terezita
17. feb 2015

@koki_melo ne na dlouho, půjdem to razantně zkrátit. Maj ve školce furt vsi.
To bych si musela ukousnout hlavičku ja. Bo foceno v sedm večer, v šeru, bez blesku.. Ona za to vyjimecne nemohla 😁

argo1
17. feb 2015

@terezita Em. vypada na fotkach velmi nesmele 🙂 Trika skvela, jako vzdy!

a_lexa
18. feb 2015

@terezita trička krásná, ale dostalo mě: " Mami, budeš potřebovat fotky? Kolik?" 😀 😀 A co vlastně tedy za focení dostala??

terezita
18. feb 2015

@a_lexa pet gumovym zvířat 😁 no jeste ze ji clovek uz pred fotak dostane.. 😉
@argo1 hihi ona a nesměla? Zdani veeelmi klame!

bordino
18. feb 2015

@terezita 😀 Jak u nás. Včera říkám Jášovi, že půjdeme fotit (kalhoty na mě, ale chtěl jít se mnou) a on hned: "Aha, vezmu bonbon......" a to prevít skoro nemluví 😀

bury
18. feb 2015

tadááá - moje veledílo. šaty vůbec nenosím, protože mám křivky a buď mi to táhne přes zadek, nebo prsa a nebo to plandá v pase a ejhle, tyhle zavinovací jsou super, takže snad je budu nosit, když jsem se s nima tolik natrápila 😉 focení na samospoušť mi nejde .... a holky, mám fakt radost 😵 🙂

misuo
18. feb 2015

@bury krásné a moc ti sluší. Právě na nás, co máme tvary, jsou jako dělané. Já jsem si je taky šila, ale jen jako halenku. Je to z Ottobre, že? 🙂

zojec
18. feb 2015

@bury velmi ti pristanu 😉 sikula

kuna
18. feb 2015

@bury jako na míru šité 😀 😀 😀

palosek
18. feb 2015

@bury 😵 moc pěkné, sedí ti 😉 😵

palosek
18. feb 2015

@terezita milučká, sluší 😵 😵 😵 A jak tak koukám na věk, tak během dvou let zas něco vyšiju...než mi z těch dětských vzorů nejmladší vyroste 😀 😀 😀
Pravda, užiju je i později, neb my s mužem budem s věkem infantilnět 😀 😀 😀 😀

alenf
18. feb 2015

@bury tie sú parádne,veľmi ti sedia🙂

sislik2010
18. feb 2015

@bury nádhera, už jsem nad nimi uvažovala. Pak jsem to zavrhla, že mám docela vetší prsa. Ale možná o nich zase začnu uvažovat. Fakt krása. 😉

terezita
18. feb 2015

@bury krasne jsou!!

zuzkasim
18. feb 2015

@bury Moc ti sluší! Krásné šaty, jen tiše závidím, tento střih se mi fakt líbí, ale právě potřebuje ty tvary, které mi chybí🙂 A určitě je nos, chlapi budou obdivovat, ženské závidět!

macin73
18. feb 2015

@bury super, povedly se Ti a moc Ti sluší!!! odkud že je ten střih 😀? mně tento styl taky dost sedí a pořád si říkám, že si na doma nějaké šaty musím spíchnout, že už mě ty tepláky a legíny neba... 😝
P.S.: ta skříň je taky krásná 😉

koki_melo
18. feb 2015

@bury nádhera!!! Neslibuju, že je nepajcnu 😔 .

terezita
18. feb 2015

@koki_melo 😀 😀 😀
@bury a kvuli skrini jsem na to sla ted jeste jednou juknout z pocitace.. teda paradni kousek!! 😵

ucitelka70
18. feb 2015

@bury feši...... si v tom kočica krásna..... Aká spotreba Ti vyšla?

mar_ti_na
18. feb 2015

@bury ..budu asi opakovat, co už tady je, ale jsou fakt krásný a sluší ti

ucitelka70
18. feb 2015

@terezita dcéra je teda obchodníčka, bartel jej ide... a za úsmev navyše jej dáš aj ty navyše medvedíkov? Tričká krásne ako vždy

terezita
18. feb 2015

@ucitelka70 bych spis potrebovala, aby se nesmala.. 😅 fotograf ve skolce je naucil silene se krenit a nejak ji nemuzu vysvetlit, ze takhle fakt nee.. 😀

bordino
18. feb 2015

@bury krásný jsou, áááách

bury
18. feb 2015

@macin73 - je to Ottobre 5/2013.
Holky díky moc - to je masírka sebevědomí tady 😀 ještě s tím ksichtem bych měla něco udělat 🙂

skříň krásná, ale skoro nefunkční - rozpadá se a potřebovala by celá přemalovat 😒 jen na to teda nejsou peníze..... tak snad někdy.

zojec
18. feb 2015

@bury och veru skrinu som si az teraz vsimla :D a to ja na take stariny som :D :D aspon vidis, ake dokonale saty si usila 😉

katka82
18. feb 2015

@bury náááádhera 😵 😵 jsi v nich fakt kočka 😉 😵

jieff
18. feb 2015

@bury tak ty jsou luxusní. Moc se ti povedly a moc ti sluší. Vykašli se na polštáře a našij si jich ještě několik! Juu tobě to teď krásně šije 🙂

a_lexa
18. feb 2015

@bury no tedy....ty jsou boží 🙂 Byla bys blázen kdybys je nenosila - jsou fakt krásné a moc ti sluší. 😵 Momochodem, ta fotka s tou skříní jako pozadí je úžasná. 😉

ja028
18. feb 2015

Babenky tak pridávam sa aj ja k Vám s mojim šitím 🙂 dúfam že aj ja sa raz prepracujem k upletom, už mám doma celkom pekné zásoby, už mi chýba len overlock a coverlock 🙂