icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
25. nov 2011

@crawler huráááá, Stoklasu dneska odeslali, takže když to dorazí v pondělí, tak ti to ještě ten den pošlu 😉 jen doufám, že to DPDčko přiveze v nějakou rozumnou dobu, protože ráno v 9 jdu s malym k doktoru 😒

jemi
25. nov 2011

Holky nešila ste některá (nebo nepotkala někde střih) vak / ochrannou kapsu na nosítko? Pořídila jsem si Manducu a přemýšlím ušít k ní nějakou ochrannou kapsu nebo něco jiného aby bylo miminko v teple (kukličku na hlavičku pro mrně, nebo tunel).

macin73
25. nov 2011

@jemi ahoj, zrovna minulý týden mi to šila mamka... pohledám, podle čeho s kolegyní vymýšleli střih
EDIT: jsem rychlá, našla jsem 🙂
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=80

jemi
25. nov 2011

@macin73 jé super díky moc to se bude pro začátek hodit 🙂 protože mimčo ještě není na světě a bez praktických zkušeností, se to vymýšlí blbě 🙂 tak se budu mít od čeho při vymýšlení střihu odrazit

caramilla
25. nov 2011

Teda, tady to jede, člověk si na hodinku odskočí a aby to dočet, tak se z toho zblázní...

@monikajan A lisy objednáváš taky? 😀 (už si teda připadám jak ten typ - nabídni malíček a utrhne ti ruku 😀 😀 😀)
@rebelie Jé, ahoj, já na tebe už asi 3 dny myslím a říkala jsem si "jé, tak to ona asi rodí" 😀 😀 😀 Balík do Definitiv z vliesofixem stále nemám, už z toho fakt nemůžu...

caramilla
25. nov 2011

koukám, že máme jubilejní 400. stránku 😀 Já jsem na tuto diskusi přišla, když měla 113 stran a tenkrát jsem si myslela, že "to toho o šití nakecaly, tady už je to zajetý a nový se tady asi nechatnou", koukám, že jsem tady už kecací inventář 😀 (Aneb, kdyby sem Caramilla nepřišla, mělo by to tu tak 150 stran 😀 😀 😀 )

mehlo
25. nov 2011

já u toho zase sedím skoro celý den. MHD na mě- je to poznat, že je od středy v Německu a uvidíme ho až v neděli. Doufám, že se do tý neděle už k něčemu konstruktivnímu dokopu jinak bude u nás asi vražda. Se nemůžu vzpamatovat z Petra- začal se zase počůrávat, dneska jsem mu už 3x měnila punčocháče. Normálně jsem mu zase vrazila plínku. Už na to nemám nervy.

mehlo
25. nov 2011

@caramilla jéje já zrovna včera koukala, že já tu jsem asi od strany 2- už skoro rok a půl

terezita
25. nov 2011

@kloti free strihy jsou for free. zadara. musis se tam jen zaregistrovat, naklikas si je do kosiku. vypada to sice, jako bys delala objednavku, ale nic neplatis a az kliknes na posledni cudlik, tak je budes mit k dispozici ke stazeni.

alinn
25. nov 2011

@monikajan za kolik by ty kleštičky asi tak byly?

caramilla
25. nov 2011

@mehlo podle počtu příspěvků to vypadá spíš naopak 😀

mehlo
25. nov 2011

@caramilla jo to máš pravdu, já hlavně čtu. Máš nápad co s tím mým darebákem?

maryol
25. nov 2011

@monikajan ja už o tých kliešťach uvažujem asi rok..., takže by som brala

caramilla
25. nov 2011

@mehlo já hlavně kecám 😀 😀 😀
Já asi nebudu mít nápad, já mám první dítě a teď jsem ji zase skoro seřezala, protože seděla na nočniku, nic a za 15 minut to bylo v plíně. Ale ona je prostě asi ještě malá, když se zabere do hry, tak jí je čurání šukám. Mě jen udivuje, že si řekne ve 100% ráno a vydrží to, než ji celou svlíknu a posadím na nočník (A to někdy ten nočník i hledáme🙂 a někdy si řekne i v noci... Ale ty dni jsou strašný...

Jen mě napadlo, jestli třeba není přistydlej, to vím, že pak se i starší děti občas počuraj, ale já fakt nevím, my máme furt plíny:(

alinn
25. nov 2011

@mehlo @caramilla hele mě se dítko na noc odplenilo v 9m a přes den měla plínu asi do dvou (v roce a pul si říkala a tchán když u nich lítala s holím zadkem pronesl, že nevadí když se tam počůrá a tak jsem "bojovali" ještě půl roku) ..a myslím, že to chce hlavně trpělivost a možná ještě motivovat a vysvětlovat (ale teda hlavně krátce aby to nemělo opačný efekt)..myslím, že by čuraní a kakání měla být uplně normální (tedy vlastně spíš pozitivní - uvolňující 😎 ) činnost 🙂 mám v okolí rodiče, které tím, že dítku ukázali jak je špatné, že se počuralo docílili akorát toho, že radši dělalo, že neví že se počůralo..než aby zas dostalo vynadáno...prostě už je to pro ně negativní zážitek..tak na to nechtěj myslet..proto si ani "nevzpomenou", že potřebujou...takže netlačit na pilu.... 😀

macin73
25. nov 2011

Holky, tak jsem si chtěla vybrat nějaké ty cívky a jehly, ale nikde (na žádným e-shopu) jsem třeba cívky na tu řadu BN nenašla!!! Nemáte radu, jestli se třeba dají použít nějaké jiné? Pochybuju, že to pak u nás v galanterce seženu... Děkuju!

mehlo
25. nov 2011

@alinn dík no jo jenže on je bez plínky už víc jak půl roku a ted je to asi tak týden až čtrnáct dní, co se počůrá několikrát denně. chodí na záchod, kaká do nočníku, ale mezitím prostě toto. Nachlazenej byl, ale ted už není. My už jsme neměli ani plínku na noc, ale někdy v srpnu se začal zase v noci počůrávat, zhruba 3- 4x do týdne, tak jsem mu plínu zase dala a máme ji doted. Dnes v noci se nepočůral, no a přes den třikrát. Taky jsem si říkala, jestli nemá něco s ledvinama, ale podle jeho chování mi připadá, jako by mu to bylo jedno a nebo, že si vzpomene najednou na poslední chvíli a už to prostě nestihne. Předtím s tím ale neměl problém

mehlo
25. nov 2011

@macin73 no oni ty cívky asi nejsou speciální vyloženě na tuto řadu, já mám na PFAFF takový nerezový cívky, nevím jestli to mají BROTHERY taky, ale nejspíš jo. Co se týče jehel, tak tam budou asi 130/705H- to bývají asi skoro na všech strojích- já kupuju obyčejný od f. AKRA, ale lepší jsou prej od f. SCHMETZ- nevím jestli to píšu dobře

stassy
25. nov 2011

@mehlo K počůrávání - to chce obrnit se trpělivostí a zůstat v klidu. Kači se po několika měsících, kdy byla bez plíny úplně (cca dva a čtvrt, dva a půl roku jí bylo) taky počůrávala a i kadila do kalhotek. Bylo to období cca tří týdnů, já už byla tak zoufalá, že vždycky, když se znova stala nehoda, tak jsem se rozbrečela, už jsem nevěděla jak na ní. Plínu jsem jí teda nedala, radši jsem šestkrát denně převlékala. Jsem si říkala, že by to třeba nemuselo vůbec přejít a celý proces odplenkovávání bychom musely projít znova..
Takže opakuju - vydržet, ono to přejde. 🙂

caramilla
25. nov 2011

@macin73 Já mám do Brothera univerzální cívky z naší Benešovské gananterky 😉 Chce to si vzít cívku s sebou a porovnat výšku cívky, pak jednu koupitk zkusit a pak dokoupit.

ivuska.h
25. nov 2011

@caramilla Klid, Klárka se při hře zapomněla a počůrala ještě dlouho po tom, co věděla moc dobře, na co nočník je a sama na něj chodila. Každá návštěva někde nebo naopak u nás znamenala jistotu počůraných kalhot. Hlavně ji kvůli tomu nepeskuj, ona pravděpodobně sama ví, že udělala něco špatně, ale prostě ještě nemá na to, aby myslela na několik věcí zaráz (to je jako když necháš dítě jít se sklinkou vody -- taky ji zapomene držet rovně, když se přestane soustředit). Je ještě fakt malá, Klárka byla přes den bez plen v 17 měs. spolehlivě, až právě na tyto situace.

caramilla
25. nov 2011

@ivuska.h No, ono je o nervy to, že to je jeden týden super, máme pár plínek denně a pak najednou hup a je to šílený, nestíhám prát, a to fakt nemáme málo plenek 😀 Když přijde návštěva nebo někam jdeme, tak jí dám AIO a kašlu na to, to fakt nemá cenu, hlavně ji nechci stresovat před cizíma lidma. Ale paradox je teda to, že jediný místo, kde si říká přes den je v kostele 😀 😀 😀 Asi se tam nudí, tak se může soustředit 😀 😀 😀 Takže všichni si myslí, jak strašně je šikovná, že si řekne na nočník (jednou týdne v neděli v 10:30 😀 😀 😀 )
Před časem si už říkala přes den taky, pak alespoň hlásila, že je počuraná a že chce přablit, to jsem se radovala, ale teď je jí to putna ☹ Já vím, že je malá, ale moje mamka mi furt říká, že já jsem byla bez plínek kolem roka a ve 14 měsících 100% i v noci, tak že prý to jde, když se chce.... Ale asi jak furt pracuju nebo tady kecám a jsem s ní málo sladěná a zapomínám, tak je to hlavně moje vina ☹

no nic. Vlezla jsem sem proto, abych se vás zeptala, jestli jste viděly novinky u MTX:
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

😀 😀 😀

ivuska.h
25. nov 2011

@caramilla Máš víc jak roční dítě, tak už sis přece musela všimnout, že si člověk nikdy nemůže být ničím jistý. Jeden týden spí celou noc, pak se zas týden budí, jeden týden dobře jí a pak se zas ve všem vrtají a s tím nočníkem to není jiné... Já už jsem rezignovala na to, abych čekala od dětí nějaké jistoty 😀 Takže na tvém místě bych prostě dala tréningáče, třeba jen bez PULu, ať není zapařená, ale ať ti zbytečně nekončí plné dávky na gauči, na koberci atd., ať si je sama zvládne sundat a dojít si, ale fakt bych to nedramatizovala.

A na to, co říkají rodiče, že jsme byli v roce bez plen atd. Leda prd, max. tak, že se vysazovalo co půl hodiny nebo se jim to už po těch letech v paměti poněkud upravilo... Tomu prostě fakt nevěřím, Jako ne, že by to nějaké dítě nezvládlo, to určitě možné je, ale ne že to má šanci zvládnout každé.

ivuska.h
25. nov 2011

@caramilla "jsem s ní málo sladěná a zapomínám, tak je to hlavně moje vina" -- prosímtě, vždyť jde jen o čůrání! Však ona ti do školky na plínách nepůjde. Nedělej kolem toho nervy, to neprospívá tobě ani jí.

michamicha
25. nov 2011

@caramilla novinky jsem viděla 🙂 šedé melé-bílo-modrý 😵 😵 😵
nočník zatím neřešim, nechce na něm sedět ani oblečený 😝 😠

ivuska.h
25. nov 2011

@caramilla A s tím Moraviatexem se jdi bodnout, škodolibá ženo! 😠 😠 😀

maryol
25. nov 2011

@caramilla je to naozaj individuálne, my sme intenzívne nočníkovali asi od pol roka, prešli sme rôznymi obdobiami, raz sa nám darilo znížiť počet počúraných plienok na 2 denne, potom sme sa vrátili na 5, niekoľkokrát intenzívny odpor striedali dobré časy,raz sa pýtala, potom zase nie, ale zvládli sme to 😉 jednoducho to chce pokoj, trpezlivosť a čas

macin73
25. nov 2011

@caramilla a tam nějaké cívky budou (nebo takhle - bývají tam?)? aby mi nepřišel stroj a já na něj 3 týdny smutně nekoukala, protože neseženu cívku... 😀

animal
25. nov 2011

@macin73 vždycky stroj obsahuje cívky cca 3ks

mehlo
25. nov 2011

@ivuska.h proč uklidňuješ caramillu, když já mám skoro tříletýho darebáka a počůrává se mi ted taky