Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@season no jak to tak čtu tak je mi špatně- pije až moc, dokonce někdy půl litra skoro najednou a hned řve, že chce další. Protivný někdy bývá, ale ne pořád a když jo tak asi kvůli tomu, že se mu nevěnuju tak jak by chtěl. Taky už mě ta nemoc napadla, ale ještě počkám jestli se to nespraví samo a plínku už mu nedám, prostě budu pořád převlíkat. Akorát je zajímavý, že ve školce se mu to nestalo nikdy- ted byl v úterý a ve středu a jak přijde dom tak to jede a máma utírá loužičky a když ne loužičky, tak má aspon mokrý slipy a trošku punčošky jakoby si jenom učůrnul
už jsem toho nakecala zase dost a dost. Bolí mě od toho PC záda, asi půjdu do hajan
čau, tak dneska jsem toho moc nestihla 😝 ušila jsem teď večer akorát novej nákrčník pro malýho, protože mu táhne na krk a omrzla mu trochu brada ☹ takže má "venkovní" vrstvu z mrázovýho žlutýho flízu a "vnitřní" je z bílýho wendy bavlněnýho úpletu 🙂 k tomu má ty žlutý nepovedený rukavice (teda povedený jen bez tý vnitřní vrstvy 😅 )
a zítra chci stihnout ušít závěsy do pokojíčku, to bude rychlovka, jenom založím kraje látky a pak ze stejný modrý pejskový látky ještě hodlám ušít kapsář na postýlku, který bude plnit i funkci stínidla, protože když rozsvítím v předsíni, tak byť je závěs na prosklených dveřích, tak jde malýmu do postýlky hodně světla 😠 tak snad to stihnu, budu na to mít čas jen dopoledne až půjdou velkej, starší a malej na procházku a do lékárny 😅 akorát mě teď napadlo, že možná nemam správný nitě 😖
akorát teda ty rukavice jsou vel. 12-18m a přijdou mi hodně velký 😒
Z tohodle by šla deka do kočárku nebo postýlky? http://www.gabinka.cz/522-latka-fleece-mikrofle...
@mehlo právě tenhle typ ten prodejce hodně chválil, dokonce něco povídal o tom, že to je vyšší třída OL oproti Brotheru...ale zatím nedokážu porovnat, mám Brother 3034 fakt asi 2 týdny a z plenkových věcí jsem neušila de facto nic, na normoš oblečení je super, ale to ten tvůj asi taky
Holky, kde člověk příde k tomu tady tak vychvalovanému Ottobere? Já znám jen Burdu 🙂 to se prostě taky koupí na stánku? Nikde jsem ho neviděla, ale to bude asi tím, že jsem ho nehledala.
🙂 á ešte máte páttistudio... ále to presne neviem, priámo v čr objednáváš
sufik, já mám s burdou ten samej problém, akorát na opačným konci :D (tj. že na moji velikost 34 jsou tak max dva tři střihy). už jsem si říkala, že když to musim pak všechno zmenšovat, tak bych si ten střih mohla rovnou narýsovat sama:/
@michamicha pekná farba fleecu a zaujimavý tvar nákrčníku, to mi nenapadlo, ja som ich robila klasické rovné pre manžela, pre Šimona len kuklu, obávam sa, že to je maximum, čo znesie.
@caramilla Péťo, neřeš to, já jsem potřebovala ten lastin, který teď kus mám (a stejnak nemám ušito), takže to nespěchá... až to bude, tak to bude (jen pokud přijde zrovna v době porodu, tak nebudu pár dnů reagovat, ale to mi snad kdyžtak odpustíš, že). Jinak já nepřispívám, protože se nemám čím chlubit a jak nešiju, tak se ani nemám nač ptát... a na udílení rad jsou tu povolanější...
a už jdu vážně spát
jeee, vy jste toho zase nakecaly...jeden den tu nejsu a mam 10+ stran k docteni...
Vcera jsem nesila a uz me svrbi prsty, dneska budu muset, chci dodelat neterince k narozkam softi palcaky a dat ji to i s kalhotama (a k tomu i nejake hracky, at chudak nema pocit osizenosti proto, ze tete na MD hrablo a furt neco tvori 🙂). A jsem nakazena, kdyz jsem videla vcera dcerusku v ruzovych soft kalhotach a botickach, tak jsem zatouzila po ladici soft bundicce....aaaaaaa.....mozna zkusim spachat na jare, do te doby jeste pocvicim, protoze treba mikina dopadla hrozne.
@caramilla ten fleece s kytickama od Mraze, jak je tam napsany medvidkovy, ale medvidci na nem nejsou - co to znamena? To je nejaky typ fleecu?
S odplenkovanim nemam zkusenosti zatim, ale segre ted rikala detska, ze okolo cca roku a pul to muze jit poradne nejdriv (a ze u holcicek to jde vseobecne lip), ze neni zastancem plina do tri let, jako to maji nektere deti, ale zase ne vehementne se stresovat kvuli tomu, ze dite neni bez plen v roce. A souhlasim, rodice si toho "pamatuji" dost a zvlastne, ja taky byla po roce bez plen, jedla uplne vsecho, hrala si sama v koute a neotravovala...no musela jsem fakt byt zlaty dite 😀. Jo, driv se asi deti odplenkovaly driv, ale byla to drezura, protoze nikoho nebavilo vyvarovat pliny, slozite prat a zehlit a hlavne nektere deti byly posazovany na nocnik v pul roce a privazovany ke spruslim v postylce, aby tam drzely a nespadly z nej :-/.
@mehlo a co mu dat do slipu vkladacku? Bude to mokry a bude ho to studit, ale treba nebudes muset furt prevlikat teplaky. Neslo by to? Treba je to blbost, jak pisu, zkusenost nemam.
@crawler mikca super, ten patent u krku je dobry napad!
Ahojky, tak jsem konečně řízla do LAMY...no , to byl teda zážitek 😕 Modré chlupy byly totálně po celém domě, úklid zabral víc času než šití. A tohle je mikča pro nejstarší...jen ta kapuce u krku je moc stažená patentem, tak prý ji bude 14 dní nosit takhle a pak u krku uděláme široký stojáček 😀 Šila jsem jí narychlo, když byla dcera ve škole a podle staré mikiny, je to skupina tak 4- 😠 Ale je děsně příjemná...mít ještě delší rukávy, tak v ní chodím sama 😀 ...k fotce...aut.práva...pouze bez hlavy 😀 😀

@sufik1 vliesofix není vůbec tuhý, je to jen lepidlo nanesené na pečícím papíře 🙂 takže je to super, že ti to nedělá výztuhu, ale jen to přilepí aplikaci 🙂 trochu tužší to sice je, ale vlizelin to není...