Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ivuska.h Teda! Tak to klobouk dolů - to bych asi pořád párala... pro mě je šití stále hódně intelektuálně náročná věc - vymyslet, co k čemu sešít a v jakém pořadí, aby výsledkem bylo to, co chci, takže kdyby na mě u toho takhle někdo mluvil, tak pářu pořád... Zítra zkusím vytáhnout stroj - chtěla bych ještě dát aspoň ty prostěradla a ideálně rukavičky pro mimčo, tak uvidím, jak to půjde...
@rebelie Tak já nešiju nic složitého, nic moc nevymýšlím, všechno je to na jedno brdo... Teď jak jsem šila ty kalhoty Klárce, to jsem musela číst pečlivě návod, takže to bylo horší, ale ono se na to dá zvyknout, akorát mě štve, jak musím každou chvíli přerušovat práci a odtrhávat je od sebe a zjišťovat, kdo vlastně koho zrovna sejmul, protože Ondra mi ještě nic neřekne a Klárka zatlouká... Navíc Ondra teď má celkem tendenci přehrávat, strašně vřeští a někdy dokonce i sám začne a dělá, jakože je ubližováno jemu.
@ivuska.h Já taky obdivuju, že zvládneš šít s dětma za zády... to u nás nehrozí. Teda Mates stroj miluje, rozsvěcí, přešteluje, na co příjde, už jsem snad přišla, co všechno si musím zkontrolovat ... Proto taky mám tak nízkou produktivitu práce 😅
A vypadá to, že má neštovice, takže je protifka a přesto nechce přes den spát.
Minulý týden jsem si vyzvedla soft u Terezity, ta kalhotovina taky vypadá fajnově, jen jsem ale zjistila, že jsem měla poněkud velké oči, co se množství týče, takže nabízím do placu přebytky softu světlemodrého, hnědého a kalhotovinu šedou, fialovou a vínovou (ta je teda spíš červená, ale hezká červená). Kdyby měl někdo zájem, pište IP, mám od všeho volného tak kolem 1m.
@baarca Ondra zas rád sahá na to kolečko na ruční chod stroje, protože jak šiju, tak se to točí... No ale holt musel pochopit, že mi na to nesmí sahat, i když občas mi stroj vypne nebo tak... Nejhorší bylo, když mi párkrát Klárka dupla na pedál (dělala blbiny pod stolem) od overlockum takže stroj vystřelil kosmickou rychlostí, než pochopila, že mi na tom stojí a má slézt, tak bylo šití kdoví kde, ale moje prsty to naštěstí přežily bez úhony. To mě teda vytočilo fest, nebo spíš jsem se dost lekla... Naštěstí rovnosteh nešije, když není patka dole, takže nehrozí, že by to člověku prošilo prsty při manipulaci s látkou, ale overlock tady tu pojistku nemá, takže už si dávám hodně pozor, aby děcka nelezly pod stůl, když tam něco rovnám.
@mehlo tak ty neštovice pošlete někdo mailem 🙂 sháním pro Janu 🙂 Už jsme se vloni šli nakazit k sousedce a nějak se jim nechtělo...Kluci už je měli, do vánoc by byl klid...aspoň by si to odbyla před školkou...Došila jsem Jiříkovi ještě jednu climayarn dvojitou kuklu, ta předchozí mu byla velká (nějak se ten materiál trochu vytáhl, tak ji bude mít tak do 1.třídy 🙂
Ahojte šikovné žienky, prosím Vás, kde sa dajú nájsť podobné strihy? Tento strih som našla tu v starších fórach, tak sorry, ak som dokomu ukradla, ale takéto dobré strihy treba uverejniť.
@ucitelka70 na www.slepicarna.cz je sekce handmade a tam střihy...dala bych odkaz, ale opět nejede ☹ tak až zase někdy pojede, dám přímo odkaz 😀
tak už to zase jede...střihobanka zde:
http://slepicarna.kocicaci.com/?cat=forum&fsect...
holky poradte nějak mi to nemyslí objednala jsem si látku na povlečení do postýlky ale nemyslelo mi to už při objednání 😀 je to šíře 145mm a mám toho 3metry kolik se mi na to vleze peřin polštáře nepotřebuji ale já jsem schopná na to dostat jen jednu peřinu a to jsem myslela že budou dvě 😠 😠
@michamicha 🙂 🙂 🙂 Je pravda, že ten opičkový úplet je úžasný, škoda, že jsem si také nakonec nevzala třeba aspoň ten přebytek 🙂.
...jen jsem na tom stejně jako byla tehdy @ivuska.h , někam jsem zašantročila metr nebo ten můj rošťák a nebo jsem ho tak schovala před ním, že ho nemohu najít 😖
@daisyr Tak pevné nervy s mylly. Metry mám asi 3 a taky je furt hledám 😀 😀 😀
Opičky jsou sice krásný, ale třeba tričko z nich by se mi nelíbilo, jsou takový moc pravidelný na mě 😀
Právě jsem si objednala vlnu za 500 Kč a to jsem si koupila jen dvoje jehlice, protože mamka vybrakovala zásoby 😀 Když mě viděla, na co se u pletení ptám a že chci uplést rukavičky, tak mi řekla "než abych tě to naučila, to bude rychlejší je Jasmínce ulést" 😠 To je důvěra! Objednala jsem ještě Fair Trade kafe a čokoládu za 2 tisíce a už zase čekám na MD 😀 😀 😀
Metr nalezen, byl opravdu skryt v horní skříňce tak, aby ani po otevření nebyl na očích 😀 😀
@caramilla tak já z opiček hodlám ušít malýmu tričko a asi i pýžo, teď spí jen v body s přetahovacíma rukávkama a v punčocháčích na kšandy 😅 takže asi dostane k ježíšku normoš pyžamo (ale s těma přetahovacíma rukávkama, aby se nedrápal) a pak budu našívat opičky jako aplikaci na všechno možný 😀 😀 😀
tak neštovice se nepotvrdily. Dr. teda říkala, že máme počkat ještě tak 2-3 dny, jestli se neobjeví další, ale to se mi nezdá. Zjištovala jsem u všech s kým byl ve styku jestli nepropukly a nejsou nikde. Tak to bude jen nějaká vyrážka

@rebelie Cca před dvěma měsíci mi to vadilo, ale teď už se mi zas šije dobře... Ani záda moc nebolí, akorát mám většinou u stolu na židličkách i děcka, takže to je trochu adrenalin. Sice si trichu kreslí nebo něco dělají, ale u toho se furt strkají, útočí na stroj, Klárka neustále provádí totální brainwashing a tak dále 😠 Její typická sekvence když např. krájím cibuli: "Maminko, proč krájíš tu cibuli? Mě cibule chutná... ale mě cibule trošku nechutná, můžu ochutnat tu cibuli? Mě ta cibule ale chutná!" a tak pořád dokola na libovolné téma 🤐