Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, máte tu krásné věnce! Já jsem ostuda, také každý rok mám buď klasický věnec nebo svícen a letos jsem to ještě nestihla, snad brzy doženu.
holky, kde se inspirujete recepisama na vaření pro batolata ?
Holky, kdo máte zájem o přebytky mylly, tak v tabulce je aktualizováno, je tam vidět jen to, co mi zatím dorazilo. Písněte co nejdříve, resp., hlavně kdo by chtěl vcelku s objednávkou, ať to máte střiženo najednou. Ostatní se samozřejmě mohou přidat. 😉
Přišlo hlavně merino oboulíc a je super, jen ty barvy, co jsem si pro sebe nevzala, jsou nejhezčí 😀 😀 Proto jsem si vzala přebytek modré a vzdala se jiné 😀
Už mám střiženy ty největší role (tyrkys, modrou a černou), tam přebytky nebyly a teda už toho mám dost, hodilo by se mi také to rameno u kuchyň linky, jako má ivuska 🙂
Ještě k mylly, tabulka je zamčená, piště mail nebo IP, díky 😉
Někoho jsem tam už dopsala, jak mi přišlo info...
@daisyr já říkala, že bude brutální sado boj o přebytky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@animal Jasmínka jí s náma taky všechno vyjma uzenin a hodně smažených jídel typu řízek. Na zdravou stravu a minimální solení jsem musela rezignovat, protože mhd to nesnáší a vysloveně ho vzrušuje, že Jasmí jí nezdravě a to, co on ☹ ☹ ☹ Já jsem si asi už zvykla... Včera jsem se dozvěděla, že u babičky vedle jsou její nejoblíbenější jídlo pořádně propečený škvarky! 😕
hurááá, vypadá to, že dítě usnulo, jsem ho dneska utahala venku 😀 tak a já jdu dodělat ten adventní kalendář 😝
holky, připomínám se s těma vaflema z mtx, fakt se nikdo nepřidá? posledně o ně byl děsný zájem, že na mě zbylo nedostačujícně málo...
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...
@daisyr ahoj, kde sa dá pozrieť? ja by som možno čosi objednala....
@ucitelka70
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...
tam, kde není doplněn nick, tak je zatím volné... ještě chybí jeden balík, tak tam pak bude ještě něco dalšího
ivus, je to úplet, takový komplikovaně vrstvený, takže to má velkou savost... myslím, že dřív se z toho ručníky dělaly... a myslím, že někdo, kdo to chtěl v minulé objednávce, to měl přímo na utěrky, tak by mohl poreferovat... jinak je to děsně fajn na oblečení - je to měkoučký (ne tvrdý jako výplněk) a přitom teplý...
@ivuska.h Esteruška to brala přímo do výrobny na utěrky, má s tím bohatou zkušenost. Já se to teprva chystám stříhat a obrubovat. Je to celkem silný materiál a bude to hodně sát, je to měkké, moc příjemné. Na ubrousky náhodou dobrý nápad, protože já mám z aksamitu a když utírám pos. pr., tak to skrz ty ubrousky dost často proteče na druhou stranu 😀 Tohle bude hodně savý a navíc výhoda je, že to nebude hned flekatý. Já jsem už od ubrousků na prdelku ustoupila, tahle patlavka se fakt tím utírat nedá. Abych vypotřebovala 10 látkových ubrousků a pak je hodinu prala v ruce v žlučovém mýdle, pak hodinu myla umyvadlo od zbytku ho. a pak dezinfikovala ruce, aby mi nesmrděly, když pak někam jdu, tak to jsem teda pohodná a utírám vyhazovacíma 😖 Teď je používám na pusinku 😀
Já asi z těch vaflí mám ručníkoutěrky do kuchyně... přijde mi to jako froté, v tvrdé vodě to trochu hrubne, ale jinak ok.
opravujem sa deadline...nejak sa zo mňa na materskej vytráca gramotnosť, dúfam, že je to reverzibilný jav..
@ivuska.h my máme z tej látky (vafle) jedno bodyno a je super teplučké, netreba ho ani žehliť. Ale nešila som ho, to sme dostali. Na obrúsky sa to podla mňa hodí 🙂
pridám sa aj ja s venčekom 😉
baby čo ste zo slovenska nebudete niekedy objednávať tie reflexné nažehľovačky? pridala by som sa
@aerin aha 🙂 no mě M. jí hodně málo. Dneska na snídani jsem mu nedala pečivo, ale jogurt s cornflaky a ten snědl skoro celý. Ale jinak do všeho zobe a tím pádem jí strašně často. Miluje rajčata, takže mu je dávám často v různých formách, ale byť je má rád, tak toho taky z nich moc nesní.
no u nás na plné čáře prohrává květákový mozeček, rizoto a losos v jakékoliv úpravě
jako on by momentalne fakt nejradsi furt jedl jenom vyvar s masem a nudlema nebo maso proste nejak s ryzi nebo testovinama 😀 a lososa ma teda rad, to jo 🙂
u nas je problem hlavne ten ze on neda moc zelenine a ovoci...kase mi taky neji, jogurty, tvaroh atd taky ne, prikrmovy sklenicky taky nikdy nejedl 😅
aaa jidlo.. 😅 em. ji jen jedno jidlo a to je masoooo 😀

zdarec, tak jsme dorazili domů, venku zima jak na sibiři, ale teploměr ukazuje asi 8 nad nulou 😕 PUL s hvězdama od @crawler naprosto super 😵 a ted musim letět, dítě mi brakuje peněženku 😠