icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
29. nov 2011

@caramilla 😀

palosek
29. nov 2011

@caramilla jj, to je on, mě to taky nešlo, zatím 😀 Tak jsem zas kutila něco jiného 😝 😀 A jaký musí být typ těch potahovacích konflíků, aby to šlo? 😒

caramilla
29. nov 2011

@palosek já mám tyto:
http://www.fler.cz/zbozi/10x-buttonky-vel-45-s-...
Ty jdou potahnout super, ale vypadává mi z těch 60tek očko. Jasmí má na kabátku 45 a ty drží zatím úplně v pohodě. Ale ty 60tky fakt vypadávají, nevím, čím to je...
Tam se vlisuje ten plíšek to toho knoflíku, u těch z VTC je třeba zřejmě ve svěrači stahnout ten "knoflík" kolem toho plastového "plíšku" 😀

vdovec
29. nov 2011

@caramilla já Jasmínu prostě žeru... vždycky mě potěší jen zahlídnout miniatury fotek od caramilly a už si říkám, co to bude dneska za parádu 🙂)... a ještě tak perfektně nafoceno..tleskám 🙂

caramilla
29. nov 2011

@vdovec Díky, jsem ráda, že to potěší 😉 Já vždycky se probudím a už bych nejradši Jasmí v pyžamu navlékla do nového ohozu, vyhodila na mráz a fotila, pak ji zmrzlou pohodím po bytě a letím si prohlížet fotky. Jsem magor ve všech oblastech svého života 😀

katkaela
29. nov 2011

@caramilla No je to také medvídkovité 😀 Z jednej strany je chloupek dlhší a z druhej kratší. Už sa teším čo všetko z toho pošijem, dnes mi prišlo Ottobre 🙂

crawler
29. nov 2011

@caramilla já se medley optám a dám Ti vědět 😉 kdyby měla, tak kolik bys toho chtěla? cenu má stejnou jako šd - lepší cenu dává až od 1000kusů od barvy...

caramilla
29. nov 2011

@crawler Hm, hm, no asi 100, jako né od každé barvy. Pokud by měla hnědou, tak 100 hnědých, pokud by měla některou z těch modrých, tak taky 100, pokud by měla více druhů modrých, tak bych si jednu vybrala. To se pak domluvíme. Ale pochybuju, že bude mít někdo větší výběr než ŠD, ale uvidíme, třeba paní "šuntplenková" překvapí 😀 😀 😀

caramilla
29. nov 2011

@katkaela Hele, vůbec mi to neukazuj, já další látky už nepotřebuju! 😀 😀 😀

katkaela
29. nov 2011

@caramilla no už teda nebudem nič ukazovať 😀

monr
29. nov 2011

čo mi to robíte? toľko nádhery, až mi sánka spadla dole. ALe najviac ma vestička dostala, je krásna, Jasmi je poriadna kočka 🙂
a tie látky, kde na to má človek brať? 😀

caramilla
29. nov 2011

@monr člověk první utrácí za látky, hadýrky a botičky pro svou princeznu a pak šetří na vzduchovku 😀

ngvadi
29. nov 2011

hele, tak jste vyjmenovaly, jak jsou vafle úžasný a na co jdou všechno použít, tak půjde do nich někdo se mnou? chci objednat ocelově i tmavě modrý, ale co bych dělala s 18m látky? :D

monr
29. nov 2011

@ngvadi ešte je možnosť, žeby si teraz objednala (ak je tá možnosť) a potom ponúkla prebytky či tu, alebo na slepičárni. A keď hodíš nejaký skvelý výtvor, tak sa kočky isto o to potrhajú 😉

ngvadi
29. nov 2011

monr, no asi budu muset, ale mhd mě asi zabí :DDD

hele, jelikož mi slep zase nejde, zeptám se tady. budu dělat objednávku ze stoklasy (můžu klidně udělat nějakou menší hromádku), jakej ŽL je potřeba, aby člověk mohl objednávat za VO ceny?

ivuska.h
29. nov 2011

@ngvadi Podle mě to musí být něco z oboru...

alinn
29. nov 2011

ahoj šičky 🙂
hezky šijete fakt že jo..já momentálně čekám na knoflíky a zipy..a taky na pracovnu (heč..zrušily jsme kuchyň a děláme z ní pracovničku 😎 ) tak pak sem třeba taky něco z mé tvorby přidám (teda když se zadaří s natažením fotek při pomalosti našeho internetu..když se nezadaří tak vám budu vyprávět o tom jak jsem hrozně šikovná a vy mi to budete věřit 😀 😀 )
@ngvadi a ta tabulka na vafle platí nebo ne? https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...

caramilla
29. nov 2011

@ngvadi ŽL jakejkoliv, si myslím. Hlavní je IČ. A nebo objednej na někoho jiného nebo někdo objedná za tebe 😉

Vafle - já o nich uvažuju, na utěráky něco mám, chtěla jsem to první vyzkoušet, než budu objednávat další. A na oblečení pro Jasmínku se mi ty barvy moc nelíbí a na oblečení pro jiný jsem si dala stop stav 😀 😀 😀 Hele, ale o přebytky se porvem, uvidí 😀 Přemýšlela jsem na tričkem pro mhd, ale on by mě s tím stejně asi poslal někam ☹

caramilla
29. nov 2011

@ivuska.h myslíš, že to fakt kontrolujou? Většina podnikatelů má zaškrtlý "obchod", tak na ten by to šlo určitě, ne?

alinn
29. nov 2011

@ngvadi @ivuska.h nebo ŽL obchod - prodej (nebo co to je zač)

ngvadi
29. nov 2011

tak jsem našla svůj výpis a mám obor Zprostředkování obchodu a služeb, to je asi přesně to vono, co? 🙂

caramilla
29. nov 2011

@ngvadi jo, přesně, řekneš, že prodáváš galanterii 😀

crawler
29. nov 2011

šmankote, vy máte každá žl??? myslela jsem, že se to vyplatí až když se někdo fakt živí jako podnikatel, ale takhle při RD to snad ani nejde,ne? 😅

holky, připravuju se na zpracování softu a potřebuju vědět, jak se odborně říká těm kapsám, co jsou v prostoru resp. ne ve švu a zip je schovanej ...nemůžu ted najít žádnou fotku, ale snad mi rozumíte...a je to hodně těžký? já abych si případně jen ušila kapsy a našila na hlavní díly 😀 ale to víte - je to pod stromek a chtěla bych, aby to vypadalo co nejvíc profi, ale nevím, zda si na to můžu troufnout...

ngvadi
29. nov 2011

craw, mám žl kvůli úplně jiný činnosti než je šití, tak jsem právě ani nevěděla, jestli se to protne :D

a jestli něco chcete ze 100klasy, tak si pište, nebudu to nechávat otevřený moc dlouho, abych se z toho třídění pak nezbláznila 🙂

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aj...

caramilla
29. nov 2011

@crawler myslíš výpustkovou kapsu?

Jinak ono je to tak, že pokud někdo má obrat víc jak cca 10 tisíc za rok, tak ŽL mít musí. A je to v obratu, ne v zisku. Protože má každý povinnost platit z toho, co je nad těch cca 10 tisíc, daně. Proto třeba já mám ŽL. Platit daně se nevyplatí, samozřejmě, lepší je šít na černo, ale to si třeba ve vodách internetu netroufnu a na Fleru je to vysloveně v podmínkách uvedeno, že jsem povinna platit z prodeje daně 😀 Při RD si vydělávat nesmíš (resp. tady se liší výklady jednotlivých sociálních úřadů, co jsem si zjišťovala, jedna úřednice řekne něco jiného než druhá 😀 ), při MD neomezeně, třeba 10 milionů ročně, jen z toho musíš zaplatit daně 😉

caramilla
29. nov 2011

@ngvadi nutně jsem něco potřebovala, něco jsem si zapomněla objednat, jo vím, asi krejšovský křídy. Juknu tam 😀

ngvadi
29. nov 2011

car, udělej manželovi pod stromeček triko nebo mikinu, to určitě ocení, je to v podstatě funkční prádlo 🙂

ngvadi
29. nov 2011

car, jakto, že při rodičáku nesmíš? jenom při mateřský nesmíš dělat to, na co mateřskou pobíráš... rodičák je na tom nezávislej... teda aspoň doufám🙂

daisyr
29. nov 2011

Holky, psala jsem mail, ale třeba jste více tady 😉 😀 Začínám stříhat mylly, kdo jste už objednal a chtěl byste k tomu něco přidat (ustřihnout vcelku) je možnost (je tam hodně přebytků merino ribu, od 0,5m krom přírodní a fialové asi všechny barvy... ještě není uvedeno v tabulce...tam dopíši pak ten zbytek pro ostatní 😉