Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla Taky jsem si říkala, jestli je to vůbec možné... prý rozhodnutí generálního ředitelství, že prostě nestíhají a nedoručují... super, co? Děsný překvápko, že budou vánoce, že lidi nakupují přes e-shopy, kdo by to čekal, že? No škoda mluvit... i když jsem zjistila, že máme asi nejvypečenější poštu, nechala jsem si už několikrát poslat plenky a byla jsem prý jediná, které to vždycky chodí tak dlouho... vánoce nevánoce... ale normálně mi to aspoň dovezou, teď ani ťuk. Ale já se nedám a honím je sem i tak. Jen je problém, že naše pošta nemá balíkáře a dělá to pro ně jiná pošta, takže když jim tam zavolám, že chci opětovně doručit, oni jim ten balík následující den teprve dají zpět a doručí nejdřív za dva dny... Bohužel jsou stále nejlevnější a když si nechám poslat věci za 500, nechce se mi platit přes 100 za kurýra... A konkrétně Ragos prý posílá jen prostřednictvím ČP, protože jim PPL už pár balíků (strojů) rozbila... No, snad mi s tím mým ze vzteku neseknou taky ☹
Holky, nevíte jestli je 90DEN na punčochách už neprůhledné? Jde mi o to jestli se to dá nosit jen s trikem....http://www.stoklasa.cz/leginy-bella-mama-tehote...
@ivuska.h Dotaz asi hlavně na Tebe... daly by se s těch zbytků sport merina, co mám od Tebe, vytvořit obdobné kalhotky? http://www.ditezeskatulky.cz/katalog/prebalovan... Díky!
@macin73 to sú veľmi pekné nohavičky, a ešte poradte, aký typ OL treba, aby vedel aj takto pekne plocho prešívať? nielen kraje orezať a obnitkovať?
@macin73 přesně na totéž jsem se chtěla @ivuska.h zeptat a já mám to merino už nařezané na plenkové díly a právě jsem se chtěla Ivo zeptat, zda teda stačí sešít pár vrstev tohoto merina (2?) a nacvakat patentky/sucháč? Išek nic z vlny nemá, protože nevím nic o lanolinování, nicméně, když mámdoma matroš, tak bych si info zjistila a pár gatěk a třeba tréninkáče bych z toho udělala, jestli to teda jde, ale když je to nařezáno, tak předpokládám, že jde 😀
ahojte kočky ja som sa chcela spýtať kde kupujete nepremokoavý šuštiak a softshell látku ??
@macin73 Teda jako bys psala o naší poště. Sice po mém prudění se to tochu zlepšilo, ale co jsem koukala na čísla balíků u hromad, tak 200-300 km jde 2-3 dny, ale 25 km jde 6 dní. Ale mohu být ráda, jindy to balíkům trvá i 14 dní.
Hládím, že MTX dorazil, teda válel se mi 2 dny na poště, bo jsem neměla čas tam zajít a dnes jim to trvalo 30 minut než jsem přišla na řadu. No na to, že bylo otevřeno 6 přepážek a přede mnou bylo asi 20-25 lidí, tak rychlost nic moc. Mají tam bordel, jednou hledali můj balík 20 minut a byla jsem i svědkem toho, že někoho posílali domů, že balík zatím nemohou najít. Takže nakonec byli dnes celkem rychlí.
Barvičky úžasné. Miluji finerib, je takový krásně ňušňací.
Tak mne napadá jaký je rozdíl mezi patentem a fineribem? Mě to přijde hodně podobné.
Ahojte prosím o radu asi mesiac používame látkové kapsovky a dnes sa malej strašne zaparila riťka až ju to bolí som ztoho zúfalá , viete mi poradiť či som niečo urobila zle? periem v orechoch ocot som nepoužila len dezinfekciu miofresh použila som ju teraz prvy krát. Čo mám robyť?
@macin73 Brácha má e-shop a říkal mi teď o víkendu, že ze všech přepravců, kteří doručují jeho balíky a jemu balíky, je ČP nejspolehlivější. Nehorší přepravce, který všechno rozmydlí a je s ním prý těžká domluva, je PPL. Já čuměla jako pul, já PPL mám nejradši, je nejrychlejší a nejspolehlivější. Ale hodně to bude zřejmě o lidech, ten náš PPLák je už můj kamarád🙂 Je fakt spolehlivej a rychlej, takže to máme dobrý🙂 U ČP se tu střídají dva, jeden hezkej spolehlivej, co mi to donese i domu a volá, když neslyším zvonek a jeden hnusnej, malej, nafoukanej skrček, co zase nerad zvoní 😀
@idris Šusťák jsem kupovala na Pattistudiu a Softshell v místních hromadných objednávkách a nebo fakt kdekoliv, prodává ho kdekdo. Mimibazar, Fler, ŠijemDětem, PostarameSe atd atd.
@caramilla "malej, nafoukanej skrček, co zase nerad zvoní".................. třeba nedošáhne na zvonek
😀
@ucitelka70 to by mohlo být ono, jen bych tu gumku brala aspoň v šíři tak 10 mmm
@daisyr vďaka Ti za radu...... každú radu si veľmi cením
@crawler Patentky musíš ještě podložit něčím, co moc nepruží, jinak se ti to vyrve. Dá se použít třeba tenký flís. A fakt určitě 3 vrstvy, ta vlna je celkem tenká a superwashová, takže nebere lanolín tak dobře, jako třeba teď to nové bio sport merino z ŠD, které je bez superwash úpravy, tam po vysrážení stačí 2 vrstvy.
@caramilla PPL mi zatím funguje naprosto bez problémů, i teď před svátkama. Chlápek, co mi dělá svozy, je sice trochu drsnější povaha, ale bez problémů. Pošťáci naštěstí u nás taky dobří, jak oba balíkáři, tak doručovatelka na běžné dopisy.
Jináč šiju pro sebe ty poporodní "plíny", nakonec jsem udělala délku 37 cm (to jsem si prosím odvodila dle měr od zadnice po předek 😀 😀 ) a zdá se mi to celkem slibné.
@ivuska.h děkuji!!!
holky, máte tip na e-shop s biopotravinami a případně i bio kosmetikou a drogerií? Líbí se mi bio-nebio.cz, ale neposílají chlazené výrobky. Nevíte o nějakém e-shopu, ktrý vyexpeduje i jogurty, apd? U nás v pardubicích jeden takový funguje, ale prodávají jen jednu značku-italskou a není vše bio...
Doporučíte něco? Manža si mimo knih přeje takový "potravinový balíček" 😀
@boudova tady to nechce nic konkrétního, takže psal "něco tekutého, sladkého, slaného, křupavého...bla bla bla...ale aby to nebylo něco, co se dá běžně všude koupit - prostě chce ochutnat něco "nového" a navíc je to můj ekolog, tak chci teda to bio. normálně kupujeme bio jen sem tam - tady se nedá nic moc sehnat a jezdit pro to do tramtárie už taky není nic moc eko 😀
@crawler Potraviny obecně nevím, maso beru ze Sasova (http://biofarma.cz/), např. velmi doporučuju jejich kančí lovečák. Kosmetika je výborná Nobilis Tilia (http://www.nobilis.cz/).

@macin73 off topic (mimo témy) 🙂