icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
14. dec 2011

http://www.farbenmix.de/advent/15/15.htm to je už fakt divočina jsem střihla na jinou sovu zítra musím ušít ta moje je vážně děsná 😀 😀 😀 😀 😀

ivuska.h
14. dec 2011

@lenasss Marjá, já jsem tak ráda, že jsem tu sovu nezačla šít 😀

terezita
14. dec 2011

@lenasss 😀 ha varianta pro schovanou sovu.. 😀
@ivuska.h abys nam pak vysledek nezavidela! 😅 ale uprimne, taky se zatim jen desim.. 😀 😀 😀

macin73
14. dec 2011

@ngvadi já chci takýýýý, podle čeho jsi háčkovala?

ngvadi
14. dec 2011
caramilla
14. dec 2011

@rebelie Ivuška má pravdu. Máš všechny předpoklady vybojovat maximum! Jsi odhodlaná a víš. Jsi připravená a vybavená. Takže v daných podmínkách prostě maximální vybavenost pro to, aby to dopadlo co nejlépe. Víc jsi pro to udělat nemohla, takže teď jen čekat na to, jak se to vyvrbí a bojovat 😉 V tvém nicku je bojovnost, tak mu udělej čest 😀

Jinak to vzdávání se představ máme společné. Já po 30ti hodinách porodu, kdy mi doktorka řekla, že buď mi dá oxytocin nebo ať jdu do jiné porodnice a už fakt jsem ten tlak nemohla snést, tak jsem brečela a brečela a brečela, že jsem to nebyla schopná dobojovat do konce a nakonec se dostala do spleti lékařů a hadiček ☹ Úplně přesně tě chápu, a je bylo to fakt strašný, jak mi dali ty kapačky a pustili kohoutek a já jsem se koukala, jak odplouvá můj sen o 100% přirozeném porodu... Ale už jsem bojovat nemohla, fakt už to nešlo. Zpětně se na to dívám tak, že jsem si vybojovala fakt celkem hodně a na Benešovskou nemocnici jsem dopadla nevídaně dobře🙂

Držím ti všechny palce, co mám! Zkus třeba prosadit nadstandartní pokoj a mít tam manžela celý den po porodu u sebe a zalezte si do postele všichni tři, i když do té hnusné nemocniční, ale i ta se dá zaprdět 😀

@ngvadi Nádherná! Z jaké je příze? Hele, Budla teda roste do krásy! Je nádherná, krásný oči a tvářičky. Není tak vyzáblá jako tatínek 😀 😀 😀

michamicha
14. dec 2011

@ngvadi jsem se tě chtěla zeptat jak to vypadá s tím stoklasou? 🙂

diocka
14. dec 2011

ahojte. mozem mat na vas uplne ale uplne blbu otazku? idem si sit kapsu na nosenie a nie je mi jasne ako sa sije ten tunel na gumicku - akoze zosijem vsetky vrstvy dokopy, prevratim, obsijem kraj a potom obsijem asi cca 2 cm od okraja znova po celom obvode - akoze na tunelik. ale nie je mi jasne ze ako tam tu gumicku vopcham... 😕 😕 🙄 poradite mi prosim? dakujem 😉

esteruska
14. dec 2011
season
15. dec 2011

žienky, ktorá mi pomohla s tabulkou? Dakujem 😉 Mala som to otvorené a nešli mi nahadzovať veci, neviem, či som niečo nepremazala, ked sme robili súčasne. Snád tie prúžky ešte budú, ale pochybujem, že hneď po novom roku. Ked to bolo za dva dni predané, tak snáď ešte dopletú 😀

lenasss
15. dec 2011

tak jsem dnes předělala sovu ta má byla opravdu škaredá a navíc se párala 😠 ale ted už to je lepší 😀 😀

season
15. dec 2011

@lenasss sova intelektuálka 🙂

ucitelka70
15. dec 2011

@season ja som nahadzovala vzory aj ceny aj metráž...... aj ja verím, že sa naplní množstvo na lepšiu cenu, nevieš cez dakoho vybaviť za VO ceny? škoda za ten prvý pásik, ale si myslím, že to pôjde na odbyt......

lenasss
15. dec 2011

@season 😀 😀 😀 😀 😀

season
15. dec 2011

@ucitelka70 ved to, neviem, kto tam hodil to info o zlave?

crawler
15. dec 2011

@rebelie Dobré ráno! přeju ať na Tebe Mělník zapůsobí vřele a to tak, že opadne všechno zklamání, ale nedej se a stůj si za svým! 😉
@caramilla ano, já byla na nadstandartu a nocoval s námi i manža. Iška jsem dostala až ve středu (porod v neděli), hrozně jsem po něm toužila, ale je fakt, že jsem měla co dělat sama se sebou ☹ Ale v tu středu večer s námi spal i tatínek a to byla nádherá noc - všichni 3 spolu a kor kdybych byla po normálním nekomplikovaném porodu a byla s malým od začátku - no prostě nádhera a náhodou nadstandard v Litomyšli byl krásný pokoj s veškerým zařízením jako malá garsonka a myslím, že to je dnes už standart😉

jdu se juknout na další soví úkol...bojím bojím 😅

ngvadi
15. dec 2011

michmich, stoklasa dorazil v pondělí večer do hradce, takže až tam zítra večer přijedem (přes týden jsme v praze, kde studujem), tak se vrhnu do třídění 🙂

caramilla
15. dec 2011

Otvírám šampáňo, dnes dorazil balíček od Definitiv s průhlednou patkou, kráčející patkou a lemovací patkou, nitě ze strimy jsou krásný, přece jen prostě ty hard maj krásný barvy. Bohužel zbytek slíbených nití z nich už Def nevymlátila, podala tam stížnost, tak uvidíme, zda se Strima někam posune 😖
Objednala jsem od Def i neškrábavej sucháč, jeví se mu super na dětské oblečení, třeba na zapínání na brindáčku. A taky jsem neodolala těm novým stuhám, jsou překrásné, ale ta cena je fakt strašlivá, to je fakt jen tak si to koupit pro radost 😀
A ten vliesofix - takovej obyčejnej lepivej pečící papír za takový prachy? 😕 😲 😀 😀 😀

caramilla
15. dec 2011

@ngvadi Tak pak piš, kdy budeš v Benešově odhazovat z okna odpadky 😀

medvi11
15. dec 2011

@ngvadi prosím tě o ty změny v počtech, 5 nášivek kosů od Jam a 2 křídy od jaschu, dík!

martinkah
15. dec 2011

@season a ostatne SK dievcata - hromadka MTX - baby, doplnila som tam nejake uplety, co by som chcela ja, mozno sa vam nieco zapaci, davam do pozornosti biobavlneny obojlic so zirafkami 🙂 asi by to chcelo pohrat sa trosku so vzorcami, ja s malym na kolenach to teraz nezvladam, ak nahodou budete mat cas

caramilla
15. dec 2011

Kuk do Ježíškovy dílničky 😀 😀 😀
Komplet pro mého bratra a jeho partnerku. Fimo knoflíky vyrábí ona a přinesla mi je, že třeba mě s nima něco napadne a mě napadlo hned - vrátit jí je pod stromeček na sukni. Rozhodla jsem se, že od ní budu odbírat, protože jsou fakt krásné a výrazné. A to nesnáším fimo! 😀 😀 😀

Ng, to je ta spodničkovina, co mi tvůj mhd vyhazoval z vlaku 😀 Byla jsem z ní první trochu zklamaná, ale líbí, líbí, je super 😀

Větší fotky na blogu po Vánocích 😀 Šmíráci šmírují všude 😀

ngvadi
15. dec 2011

car, juuu, to krásnej komplet! ta kombinace barev je úúúúžasná! a jsem ráda, že si vzala spodničkovinu na milost, mě to mrzelo, že vlastně ti moje "protislužba" byla k ničemu 🙂

caramilla
15. dec 2011

@ngvadi Né, k ničemu to né! Však tys za to nemohla, koupila bych ji přes e-shop a bylo by to stejný 😀 😀 😀 Ale je fakt úžasná, teď už jsem z ní nadšená 😀
Ta zelená je zelenkavá z Produktservis, co když mi přišla, tak jsem si řekla "ty vole, tak to je fakt moc", ale pak jsem ji dala k té hnědé a zamilovala jsem se, příště jí vezmu 3kg 😀 😀 😀
Nejhorší na té mikině byly ty kroucený tkaničky, už nikdy více! 😝

daisyr
15. dec 2011

@caramilla Knoflíky jsou fakt krásný a napadl tě moc pěkný kompletek. To je z fleecu? Jak tam našíváš ty spirálky? To si ustřihneš dlouhý pruh, sežehlíš a pak točíš, jak potřebuješ?

daisyr
15. dec 2011

Jinak sovičky super, se mi líbí, jaké je kolem toho takové napění, jako co bude, jak to bude vypadat a tak 😀

ngvadi
15. dec 2011

jo, někdo se mě ptal na typ příze, z níž je ušanka, žejo... tak je to tahle bambusová, pleteno dvojitě: http://toptex.cz/shop/index.php?cPath=1689_1692...

mehlo
15. dec 2011

děvčata sím sím co je hood face-edge binding. Je to jako náplet ke kapuci u mikiny? díky

crawler
15. dec 2011

@mehlo není to jako olemování kapucy kolem xichtu? taky teď šiju mikinu podle Ottobre (teplákovina podšitá beránkem) a zrovna dneska se chystám na kapucu, tak možná to tam taky bude... 😅 😕