icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

rebelie
15. dec 2011

@caramilla Díky za ty rady ke komunikaci, to je právě to, co se musím naučit... asi si ty Tvoje instrukce vytisknu... Jo a koukala jsem na tu jejich postel a v manželem se tam nevlezeme ani omylem 🙂, ale zaprdíme si jí stejně 😀 😀 😀
@alinn No, tohle jsem miminku říkala od pátku do středy - že je vše připravené, že se na něj těšíme atd., neřešila jsem nic... a stejnak na to ten náš prďola kašle... a teď to prckovi říkám taky, protože stejnak nejlepším receptem pro stávající situaci je porodit a taky bez výsledku... ale věřím, že do pondělka to nějak dáme...

alinn
15. dec 2011

@rebelie 🙂 tak třeba je rádo středem pozornosti 😀 všichni na vás myslíme...všichni řešíme, kdy že přijde..a tak si to užívá 😀 😎

terezita
15. dec 2011

jeee, zirafky jsou paradni! ty se mi taky libi a jeste v oboulicu!
@rebelie kamaradka ted taky studuje cinskou medicinu a to vyvolavani porodu podle TCM zkousela @baarca zapalila se nejaka cigareta a vykurovaly se reflexni body na nohach.. kdyztak ti k tomu holky urcite reknou vic.
@ivuska.h tak ta pletena vypada o dost lip 😀 ta by mi ani nevadila 😅

caramilla
15. dec 2011

@alinn Jé, to mě mrzí, že se ti ta barva ribu nelíbí 😖 Ale to je asi fakt tím srovnáním. Jinak takhle hezku žlutou vlnu podle mě neseženeš. Ta přítomnost vlny všechno hází do šeda 😀
Tak snad na sólo-tríčo to bude fajn 😀

ngvadi
15. dec 2011

car, tyvado, hrozili vyhozením z porodnice? kvůli tomu, že se nepřeješ nějakej lékařskej postup? to přece nemůžou, ne, to by se dalo i žalovat... ježiš já sem tak ráda za to, jakej sem měla pohodovej porod...

caramilla
15. dec 2011

@rebelie Jsem ráda, že to pomohlo (trochu jsem se bála, že vypisuju to, co stejně všichni vědí🙂
mě tyto zásady fakt hodně pomohly.
A doporučuju i porodní plán přepsat pozitivně, to jsem si uvědomila, když jsem tam měla "nechci..." a dávala to místní vedoucí PA, tak na mě ječela, že to je samé "nechci nechci nechci" a že když to PA dostane do ruky, nemám se divit, když bude naštvaná. Sice jsem to pak hodně obrečela, ale dost mě to posunulo, protože jsem pochopila, že měla pravdu. Přání se musí formulovat s citem a pozitivně. Na druhou stranu v tom musí být v podtextu jasno, že víš, na co máš a nemáš právo (třeba že dítě ti nesmí proti tvé vůli vzít atp.) 😉

rebelie
15. dec 2011

@alinn Z toho ho podezřívám spíš...

rebelie
15. dec 2011

@caramilla Porodní plán mám nadepsaný porodní přání a je formulován až na 2 věci výhradně pozitivně, to jsem už strategicky zvládla... a i to negativně je napsané "ráda bych se vyhnula"... Jen v té komunikaci mi to vždy nejde, tam budu muset ještě pokročit... hlavně asi neargumentovat a jen říkat "ano, přesto bych si přála" apod. A s tím vyhozením z porodnice si mě taky dostala - to snad ani nemůžou... vůbec se nedivím, že další dítko chceš rodit jinde...

alinn
15. dec 2011

@caramilla 😎 tak to tě mrzet vůbec nemusí...ta žlutá je hezká..fakt se mi líbí (kdyby se mi nelíbila, tak nepůjde ani na tričko 😀 )...a teď jak tu leží bez toho patentu tak je čím dál tím hezčí 😀 😀 😀 jsem zvědavá ještě na denní světlo 🙂
a to s tou formulací svých přání sice asi všichni víme..ale většina to určitě potřebujeme připomínat..protože se to netýká jen porodu 😉

lenasss
15. dec 2011

co šijete z toho ribu přemýšlím o tričku ale na co ještě se dá účelně použít 😅

terezita
15. dec 2011

@lenasss ja z nej delala kamase

daisyr
15. dec 2011

@alinn ono máš pravdu s tou žlutou, samotná je super, jen v porovnání s tím patentem je to taková myška, ale to proto, že ten patent je až moc sladký 😀

daisyr
15. dec 2011

@caramilla Ty pozitivní formulace atd. jsou super, že jsi připomněla, člověk o tom kolikrát slyší, ale když přijde do tuhého a nejsem připravena, tak pak jsou poučky, které jsem kdysi slyšela, k ničemu, takže opravdu lepší si to zažít a na trénovat
Také po zkušenostech s prvním porodem a po vašich komentářích budu k druhému přistupovat úplně jinak, když vím, čeho všeho jsem se mohla vyvarovat... 😝 , raději také popisovat nebudu, až tu holky nestraším 😲

baarca
15. dec 2011

@rebelie jojo, mě kamarádka nahřívala moxou palec u nohy, je to prý obecně bod, který podporuje správný vývoj těhotenství, a když je miminko hotové, mělo by pomoci i spustit porod. Já jsem potřebovala přetočit miminko, které bylo napříč, do správné polohy. Fungovalo to s tom smyslu, že se Karkule začala hrozně moc hýbat a točit, ale bohužel na hlavu to nezvládla, takže u mně to nakonec dopadlo sekcí. Ale zkusit se musí všechno. A mimochodem, mě nakonec začal porod z těch nervů po příjmu do porodnice na plánovou sekci, takže nakonec museli Karu vytáhnout v noci. Tak třeba i u Tebe zafunguje ultimátum na vyvolávačku, psychika je mocná.

rebelie
15. dec 2011

@baarca Hm, nahřívání palce... to zní zajímavě... já pokusím dneska tu reflexní masáž od manžela (má na to nějaký kurz a vyhledala jsem, které body by mohly zafungovat) a zítra budu koumat zbytek...

medvi11
15. dec 2011

@rebelie a do riciňáku se ti nechce? Zatím tu měl celkem úspěch...

rebelie
15. dec 2011

@medvi11 že by se mi do něj chtělo, to zrovna ne, ale v neděli budu svolná se vším... teď jen, kde se shání - v každé lékárně ho nemaj, že jo? Každopádně jsme právě s jednou holkou z termínové diskuse domluvily sobotně-nedělní porodní party v Mělníce, tak doufám, že se tím mimčo nechá zlákat 😀, protože jestli se tam my sejdeme, tak se z nás zvencnou...

macin73
15. dec 2011

@rebelie Jinak mě nastřihli (i když jsem měla v porodním plánu, že jen ve stavu nouze) a malá mě stejně ještě roztrhla, takže jsem byla rozšklebená na obě strany... šila to před půl hodiny a volala si k tomu hlavního lékaře, protože se bála, že mi přišije i střeva, jak to bylo hluboko... prý jak to byl překotný porod (fakt byla malá venku za 2 hodiny od prvního dloubnutí), tak se na sliznice nedokázala připravit a byla moc vysoká... (a masáž hráze jsem si dělala, i když mi to moc nešlo, dost to bolelo)

ofelieee
15. dec 2011

@rebelie v Brně jsem ho sehnala snad až v pátý lékárně... ale zabral 😉

crawler
15. dec 2011

@rebelie ahoj 😉 tak koukám, že mudra v poradně je nána...já chodila do rizikovky k primářovi - čípek tuhý a dlouhý, během dvou dnů změknul, ale stejně mi primář řekl, že to necháme doběhnout do 41+5 (což je myslím docela ojedinělé, většinou chtějí vyvolávat dřív) a pak, že podle čípku bysme viděli, jak postupovat dál. Nakonec to vypuklo samo ve 41+4 (jak jsem psala badminton+ špekáčky😀). Fakt nechápu, že chtějí pořád vyvolávat, když o nic nejde - chápala bych by to po 42tt nebo při snížené funkci placenty, apod. Ale oni pořád chtějí rozhodovat za matku přírodu 😝 A váhový odhad? To je k smíchu! Mě strašili, že to vypadá na macka (velký břicho, podle utz velká hlava, atd atd.). Výsledek byl 3,2kg a hlavička 34cm, což je spíš menší než větší...Takže tyhle jejich "argumenty" ať si strčej za klobouk 😝 Jo a ještě k těm lékařům - ono jsou ještě i takoví"středověcí primitivové", kteří budou strašit maminku, že se jí zkazí plodová voda a miminko se otráví - budou kecat bludy, aby mohli vést lékařský porod 😝 A nástřih? Tak mimo jiné je to chirurgický zákrok, což je placený výkon, ne? Taky dobrý, když si můžou střihnout 😝

crawler
15. dec 2011

@rebelie a k tomu ricinu - já o něm taky uvažovala, ale nevím, zda nevyvolá tím průjmem činnost dělohy čili kontrakce, ale to by mohlo být spíše k tvé škodě, když není připravený čípek 😉...Já kvůli tomuhle do ricinu nešla a ono to stejně tak dopadlo - rupla voda, což vyvolalo kontrakce, ale čípek nic a jak víme, platí "zákon", že do 24hodin od prasknutí plodové vody musí být dítě venku a od 12.hodiny prolévají žilama rodičky ATB 😝 taky příjemná záležitost - měla jsem neustálé infuze- střídali mi lahve oxytocinu s lahvemi s ATB - prostě, jak se jim dostaneš do spárů, tak je to v pr...li ☹ Strašně na Tebe myslím a moc přeju ať si vybojuješ maximum!!! A co Ta Ivana K. jako dula? zavrhla jsi to?

rebelie
15. dec 2011

@macin73 ☹ Tak u překotnýho porodu věřím, že se ty tkáně naprosto nemaj šanci připravit...
@crawler S tím střiháním to říkal manžel taky - další výkon, kterej si můžou účtovat... a těch 41+5tt bych nejraději ukecala taky, ale nevím, nevím... s tím čípkem jsem neměla sílu jí argumentovat, ale kamarádka říká, že taky nic a za 3h byl 4kg synáček venku, a to bez nástřihu a s minimálním poraněním, tak asi tak... a moje mimčo má halvičku 34,4cm (což mimochodem podle mě uměj změřit mnohem přesněji než odhadnout váhu), což mi přijde jako průměr - i proto se toho zas tak moc neděsím...
Tož riciňák nechávám na neděli a do té doby reflexka a kořeněné nápoje (skořici já totiž ráda), a to by bylo, aby to nepřišlo...

monr
15. dec 2011

@kalman hej, myslela som s vetrať, čo najviac nechať ju bez plienočky. Ocot kľudne používaj, ten ja používam aj teraz na oblečenie, ono ho necítiť po vypraní. a to bambino si používala stále, alebo si jej teraz dala prvýkrát? a k tým zúbkom, môže to byť z toho, prípadne si nezačala dávať príkrmy? vtedy sa zvykne meniť moč a je dočasne agresívnejší.
@ucitelka70 som rada, že odkazy pomohli 😉

rebelie
15. dec 2011

@crawler Na to, že do 24h po odtoku vody musí mimčo ven jim kašlu, to fakt ať mi vlezou na hrb... A Ivaně jsem dneska volala, spíš abych zkonzultovala co a jak, ale na tu dulu jsem se neptala - jednak myslím, že je to pro ní vlastně "nedůstojná" pozice a druhak by to asi ve výsledku nedělalo dobrotu... ale máme slíbeno, že pak přijde domů na návštěvu, tak na to se těším...

macin73
15. dec 2011

@rebelie Ještě pojídej lněné semínko a prolévej se maliníkovým čajem. U mě se PA ptala, co jsem používala, že jsem měla tak rychlý porod. Maliník a sex 😀

monr
15. dec 2011

@terezita tie stuhy z toho farbenmixu sú pevné alebo pružné?

rebelie
15. dec 2011

@macin73 Maliník poctivě užíván a dnes asi po 2denní pauze zakoupen nový.. semínko taky dochází, ale pojídám též poctivě... To by bylo, aby to nezafungovalo...

macin73
15. dec 2011

@rebelie Držím pěsti, to dáte 🙂

ngvadi
15. dec 2011

já jsem poctivě epinovala a masírovala a jindřichohradecká PA viděla asi poprvý v životě nenatrženou nenastřiženou prvorodičku 🙂

crawler
15. dec 2011

@macin73 maliník jsem pila od 36tt, lněné semínko jedla taktéž od 36 denně, epinovala jsem od 37tt, sexovali jsme úplně normálně jako za netěhotna a prd...myslím, že když se tělu nechce, tak nepomůže vůbec nic ☹
@rebelie jojá kdybych měla nastudováno co a jak, tak bych snad i argumentovala, ale já se cítila bezmocná a slepě oddaná lékařům...O těhotenství a porodech jsem si toho stihla nastudovat hodně, ale absoutně jsem nebylapřipravená na to, že můj porod bude komplikovaný a v těchto otázkách jsem argumentovat nedokázala...U druhého se chci připravit právě na tyto situace a rozhodně mě nikdo nebude nutit jít rovnou na sekci, apod. Jinak četla jsem několik rozhovorů s lékaři-porodníky, kde zmiňovali, že neradi "rodí" vzdělané maminky, které mají načteno o porodu. To je to lékařské ego - nesnesou, když jim někdo "kecá" do toho, o čem oni vědí nejlíp 😝 Což je v tomto případě naše velké mínus ☹ Chtělo by to opravdu najít nějakou zlatou cestu argumentace a zároveň neranit jejich ego a tím si je udržet na své straně... 🤐