icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
16. dec 2011

@terezita OT- tak to já nemám ještě ani uděláno těsto na nic. Musím dneska. A od rána jsem v nějakým infarktovým stavu, po dlouhý době jsem vezla kluka do školky a nenastartovala auto. Zkoušeli jsme i kabely s jedním sousedem a ani přes kabely ne. Tak mě tam nakonec odvezl on. Sotva jsem přilezla dom, tak jsem se vrhla konečně na tu objednávku VTC a nasekala jsem tam tolik chyb, že jsem to musela asi 2x kontrolovat a stejně nedokontrolovala. Místo jednoho balení těch spon žebříčkovejch jsem napsala 10 balení a objednávku samozřejmě odeslala, protože jsem už fakt neměla sílu hledat a všimla jsem si toho až když mi přišel potvrzovací mail, tak jsem je ted prosila dodatečně aby mi to opravili.

boudova
16. dec 2011

@ivuska.h Jo tak tu mám taky 🙂 ale ještě jsem jí nepřečetla.

Ty fotky mě právě odradily, bojím se jí vůbec listovat, abych náhodou nenarazila na oddíl porodu.

crawler
16. dec 2011

@ivuska.h pařízka mám doma a přečteného celého. ono nikdy není naškodu číst a číst a pak si udělat obrázek dle svého. Nicméně u fotodokumentace nástřihu jsem už v obchodě podklesla. Byla jsem (co se týče porodu) slabá povaha (asi něco jako Caramilla) - měla jsem z rození fobii a v knihkupectví jsem pařízka otevřela zrovna na této dvoustraně 😀 Nicméně - potřebuju fakta, potřebuju klidně i ošklivé obrázky, maximum! K porodu jsem šla naprosto vyrovnaná a usměvavá. Neinformovanost by udělala pravý opak...A můj manžel je asi jako ten Tvůj (je to taky inženýr?) - asi to tech. vzdělání má na ně dopad, že potřebují hloubat i v jiných věcech, ne? My máme na pozemku sochu sv.Jana Napomockého a je to dost rarita, protože byla vysochána ještě před jeho svatořečením - no a město nám ji chtělo sebrat a dát do svého vlastnictví - tak to teda čučeli, protože manža nastudoval všechno možný od zákonů po podobné kauzy v čr a přišel na schůzku tak připravenej, že jim nezbylo nic jinýho, že ohledně restaurování apod. jednat s námi jako s majiteli. Spoléhali na to, že jim tam nakráčíme, podepíšem, co chtějí a hotovo 😝
@rebelie a co Ti na těch nezralých porodních cestách vrtá hlavou? U tohoto nevím, proč bys lékařce nevěřila, snad zase na dotek pozná tvrdý čípek od toho otevřenýho na prst apod. Můj gynekolog teda asi četl Stadelman, protože mi řekl, že s mým čípkem by se ani nedalo vyvolávat nebo lepší varianta, že by to bylo dlouhé a kruté- přesně tak to řekl - čili v podtextu to bylo jasné - rovnou císař. A předpokládám, že kdyby mi ta voda sama nerupla, tak bych ve 42+0 šla na sekci. Takhle tomu dali šanci, ale tělo stejně ani na nával oxytocinu a jiných sajrajtů neodpovídalo. Bylo mi řečeno, že tělo snad ani neví, že jsem těhotná...Proto jsem Ti psala i o tom ricinu - aby sis nenaběhla - vyvoláš si porod a pak jestli se do "pár" hodin nepřipraví cesty, tak půjdeš pod kudlu. Ono víš co - lehce se o tom mluví, ale já jako rodička byla ve stresu, proč se neotvírám atd atd. a ten stres způsobil tíseň plodu a je fakt, že když jsem na monitoru vyděla vynechávající křivku u malýho a jak se monitor vždy rozkvíkal, když byla prodleva delší než já nevím kolik vteřin - ten stres byl tak silný, že jsem jim císaře odkývala.Kdo by v takové situace zachoval klid a prosil o další hodiny šanci...Nevím, zda rodička - matka může zachovat tak ledový klid. A ten stres je na nějaký otvírání porodních cest zabiják:-/ Být Tebou, tak volím jako "vyvolávání" mírnější formu než ricin - ten má fakt úspěch a jestli jsi zabetonovaná dole, tak nevím no...Ale mluví ze mě má osobní zkušenost - samozřejmě je taky varianta, že se Ti cesty připraví během pár hodin...

crawler
16. dec 2011

@boudova 😀 jak píšu výše🙂 jsem sebou sekla u této dvoustrany, ale záleží jaký jsi typ - v té knize jsou i dobrý tipy, které jsou "do porodnického základu" dobré, ale pak bych tuto knihu vykompenzovala ještě nějakou, kterou holky zmiňovaly - třeba toho Odenta? Na něj je tu na koníkovi tuším i celá diskuze 😵

caramilla
16. dec 2011

@alinn Moje nepečený cukrové u mě na blogu v receptech. Plus ty mozartovy koule, ty tam zatím nejsou 😀
@boudova Tato:
http://www.anabelka.cz/scripts/podrobnosti.php?...
😝
@ivuska.h ; @rebelie Souhlasim, že bylo dobrý to přečíst a názory si srovnat. A přesně ty fotky o nástřihu byly to, co mě na té knize iritovalo nejvíce!
A pak z okna ještě letěla kniha "otázky a odpovědi o porodu", to jsem fakt teda nedala... Takový to - "porod je bolestivá a strastiplná událost, personál vám pomůže to přežít - epidurálem a oxytocinem - aby to bylo rychlý a nebolelo to." Kde to jsme?

@dankakk Tak já jsem asi cikánka 😀 Ale podle mě křik k tomu patří a hodně to pomáhá, já se za to nestyděla. A i tak jsme tam křičely všechny, co jsme tu noc rodily 😀

caramilla
16. dec 2011

@boudova Začni Odentem, tam jsou fotky černobílý a nic strašného a hlavně rozdím mezi pařízkem a Odentem je ten, že Odent podává porod jako hezkou zkušenost, pozitivní a přínosnou pro všechny zúčastněné, a matku jako tu, co rodí. Pařízek podává porod jako krvavou záležitost, kdy jen doktor víc, co je správné... matka = kus vláčného masa, co poslouchá povely...

@crawler můj manžel je Ing. a nic k porodu nestudoval 😀

crawler
16. dec 2011

@caramilla aha...tak to vyvrací mou inženýrskou teorii 😀 né, jak jsi psala výše...a zase chlapi to cítí jinak - třeba můj mi řekl, že je přece jasný, že tam půjde a jak se ho na to můžu ptát - dítě jsme zapekli spolu, tak u toho spolu i budeme 😀 každý je jiný a je třeba to respektovat, ale za sebe upřímně říkám, že kdyby mi mhd řekl, že tam nejde, tak bych se asi sesypala - měla bych pocit, že mě v tom nechal...já jsem na tohle hrozná hysterka 😝 vím to o sobě, ale v krizové situaci se neovládám 😖

mehlo
16. dec 2011

@caramilla jsem klikla na tu knížku a strašně se mi tam líbí tato věta: "popularizace lékařské vědy"

mehlo
16. dec 2011

@crawler no tak můj tam nebyl, prostě z toho měl strach. A já jsem teda taky hysterka, ale nějak si nevybavuju jestli jsem u porodu křičela nebo ne. Já byla u konce s nervama těsně předtím než jsem šla na sál, to jsem říkala PA že už fakt nemůžu a jak jsem byla na sále tak to bylo celkem OK, akorát vytlačit jsem ho nemohla, tak na mě taky moc příjemný nebyly, řekly mi že nespolupracuju a skočili mi na břicho a malej byl na světě 15 min po příchodu na sál a skoro další hodinu mě doktor šil. A to jsem prej nebyla natržená

caramilla
16. dec 2011

@mehlo 😀 😀 😀
@crawler já jsem stejný hysterka, slabý povaha a strašpytel, taky jsem bulela, když mi řekl "to je jasný, že tam s tebou nepudu, proč se mě na to ptáš" 😀 😀 😀 Jeho ségra prohlašovala, že by tam chlapa s sebou nikdy nechtěla, že není blbá a že matky, co tam chtěj manžely jsou divný, že jsou samy proti sobě, že to není nic pro chlapy a ještě, aby ji tam překážel a otravoval. A když Honza svolil, že tam půjde, tak se mu smála a říkala "ty jsi blbej, to je jeden velkej krvavej příběh, krev cáká po stěnách a ty tam chceš jít? To nedáš." Tak to jsem už nevydžela a byla jsem na ní hnusná. Podle mě mi to ve skrytu duše záviděla, že tam se mnou bude a snažila se ho odradit. I jeho máma byla ráda, že se rozhodl tam jít. Mhdův táta byl zásadně proti tatínkovi u porodu, furt mlel, že co si to ty ženský vymejšlej, že rodily bez chlapa vždycky a najednou je tohle móda a že to není nic pro chlapy a tak. Takže můj manžel měl doma dost těžkou pozici, že tam se mnou šel - byl v tomto vlastně za slabocha, co se nechal zmanipulovat manželkou. Ale od té doby, co řekl, že je rád, že tam byl, tak už všichni zklaply a asi jen tiše závidí 😀

caramilla
16. dec 2011

@mehlo mě taky říkali, že nespolupracuju a málo se snažím a málo tlačím atp. Fakt podpora...

mehlo
16. dec 2011

@caramilla ještě k tomu jak jsi psala v nějakým jiným příspěvku dřív, že tvůj mhd prostě udělá co se mu řekne, tak to ten můj je úplně stejnej, blbý je na tom ale to, že udělá co mu řekne jinej, ale občas když mu něco řeknu já, tak je zle a je na mě hnusnej. A ti dědečkové a babičky to je kapitola sama pro sebe. No jo ženský rodily odnepaměti samy, tak co je tohle za dobu vid? Jako bylo mi to líto že tam nebyl ale srovnala jsem se s tím a když bude druhý tak to po něm chtít nebudu, leda že by změnil názor.

macin73
16. dec 2011

Já teda měla jen Pařízka, předtím jsem si informace sháněla všude možně po internetu, na úplném začátku těhu měla moje gyn dovču, tak mě po prvním UTZ a krvi na potvrzení těhu odlifrovala k záskoku a nějak mě zapomněli informovat, co a jak... (teda asi bych čekala aspoň něco, nepřišlo NIC)... o to víc bylo mé překvapení, když jsem začala kolem 8tt špinit a přišla k záskoku a jak sestra, tak Dr mě zdrbaly jako tu nejneozodpovědnější krávu, že se nemůžu divit, když si klidně sportuju (a to podotýkám, že jsem po zjištění, že jsem těhu, snížila intenzitu sportování asi o 50-60%)... a jestli si chci potratit, tak ať si klidně dál sportuju 😠... tak já na to, a jak mám tušit, že nesmím sportovat? těhu je jako nemoc? četla jsem, že když se cítím dobře, sportovat můžu... a Dr hned vyskočila, kde jsem to jako četla, a já, že na netu a že když se nedozvím nic od ošetřující gyn, co jiného mi zbývá... a to byl jak červený hadr na býka... prý ať nic nečtu, že na netu je snůška blábolů a když, tak si mám koupit Pařízka... no fakt bezva... a to předesílám, že než jsem otěhotněla, hlásila jsem, že je to v plánu a moje gyn, že ať počítám s tím, že musím na veškerou genetiku kvůli věku... tak jsem nějak počítala s tím, že budu víc sledovaná... a nakonec houby houby... co jsem si nenastudovala (zlatej Pařízek, co se vyjmenování důležitých vyšetření týče), to bych neměla... nejvíc mě dostala moje Dr., když jsem přišla po testu na cukrovku a ona, jééé, Vy nemáte tohle vyšetření krve (= zapomněla jsem Tě na něj poslat), to jste jim měla říct, ať Vás naberou.... to by asi koukali v laborce, že si diktuju, co mají dělat, co? 😀... no změnila jsem po porodu gyndařku, to je asi jasný, ne? 😉

aerin
16. dec 2011

oujeee, tady to jede porodne 🙂
tak ja jsem rodila v Ivancicich, samozrejme jsem chtela rovnez co nejprirozenejsi porod atd., no nakonec jsem se nachala ukecat na prostaglandinovej cipek (pac po skoro 20hod kontrakci jsem se nehnula ani o pid :-P ) a "cosi" na uklidneni do zily (pac me totalne vydeptal mily pan primar, debil jeden...pardon) a dokonce i tu vodu jsem si nakonec nechala pichnout, ale jsem rada ze jsem ani na chvili nezauvazovala nad epi, oxy atd. a ze mi to nikdo nevnucoval, Z. se narodil po nejakych 26hodinach, z toho jsem tlacila 1,5h...Z. mel nastesti celou dobu super ozvy, byla noc, primar prisel az na siti (PA se hrozne omlouvala, kdyz me strihala, ale uz to pry neslo jinak, tak nevim...) a PA na me nijak netlacila a celou dobu me povzbuzovala a chvalila...
takze na porod nemam nejaky vylozene uchvatny vzpominky, mohlo to byt lepsi, ale i mnohem horsi, takze to nepovazuju ani za nejaky extra moje selhani nebo tak neco....

ivuska.h
16. dec 2011

@crawler Taky potřebuju maximum informací, ale pokud možno objektivních, kdežto ta kniha se o přirozeném porodu prakticky nezmiňuje, jen vyjmenovává všechny možné patologie a to pak člověk získá pocit, že to ani jinak nejde.

ivuska.h
16. dec 2011

@crawler Ad indukce s nepřipraveným čípkem -- proto jsem se ptala, jestli Rebelii doktorka řekla, jak by vyvolání postupovalo. Protože když se začne Prostinem, celkem se to dá, ten právě má za úkol urychlit dozrání hrdla, nevyvolává přímo kontrakce (to až jako další krok), ale uvolní ty tkáně. Mě třeba porod spustil, protože jsem měla cesty připravené, takže to už podráždil natolik, že se to spustilo. Oxytocin jsem už pak vůbec nepotřebovala, běželo to samo. Kdyby to samo neběželo, přišel by na řadu oxytocin. Ale četla jsem právě i takové horory, kdy ženské dali tu infuzi hned (případně udělali aspon zátěžový test), to pak teprv musí být jízda.

rebelie
16. dec 2011

@crawler No, já si taky myslela, že to ta doktorka pozná - ale teď jsem to chvíli študovala a podle té doktorky je čípek vzadu (zatímco v út byl uprostřed) a delší než byl v úterý a to se mi teda nezdá... evidentně je to dost subjektivní... a četla jsem i story holek, co měly ráno CS 0 a večer porodily, takže to nebude tak žhavé... Je pravda, že s nepřipraveným čípkem nemůžou hned přistoupit k indukci, ale musí začít tzv. preindukcí - proto chce začít co nejdřív... ale neznamená to, že porod nelze vyvolat... No a ta preindukce se dělá prostglandiny, takže asi fakt bude muset dojít na ten sex 😀DD A maliník by prý taky měl působit na zrábí čípku, takže se prolejvám maliníken a doufám, že to pomůže... po riciňáku bych sahla až v neděli...
@macin73 Tak sport ale dovoluje i Pařízek, ne? To prostě nedohadneš, někdo začne špinit po vyjití schodů a někdo jiný si najezdí 500km na kole po Holandsku jako já a nic (podotýkám, že jsme to kvůli manželově klidu konzultovali s gynekoložkou a ta nic nenamítala).

ivuska.h
16. dec 2011

@caramilla Já řvu jen u II. doby porodní, jinak ne 😀

ivuska.h
16. dec 2011

@crawler Jo a manžel není Ing., ale Mgr. (teda teď už RNDr.), informatik.

rebelie
16. dec 2011

@ivuska.h Já myslím, že by určitě začali tou preindukcí, to ona i naznačovala, že kvůli tomu nezralýmu hrdlo by to bylo na dýl... No, pořád věřím, že do pondělka se to rozjede samo a kdyby náhodou ne, tak jsem odhodlaná v pondělí žádat o konzultaci primářku - protože se mi fakt nezdá, že by se ten čípek vyvíjel opačným směrem než by bylo logické... Naštěstí mi manžel před chvílí potvrdil, že mu dali v práci volno, takže ať se děje, co se děje, bude odteď až do 2.1. doma a může jít všude se mnou, což je pro mě důležitý...

ivuska.h
16. dec 2011

@macin73 No to víš, internet jsou divoké a nespoutané vody, co kdyby ses tam dočetla něco, co není v souladu s hlavním porodnickým světonázorem? U Pařízka máš jistotu, že se tam dočteš jen samé konformní názory 😀

mehlo
16. dec 2011

@macin73 no tak to je fakt dobrý. S tím, že na netu jsou bláboly přišla moje tchyně taky, dřív jsme byly docela na nože a já když dávala Petulovi látkovky a ona přijela na návštěvu, tak mi řekla, že jsem úplně blbá, kdeže jsem na to jako přišla a já když řekla že na netu a že je tam už víc a víc maminek, tak mi řekla, že si vymýšlí a že jsme všechny stejně blbý, protože nejlepší pro dítě je přece hnuska, ve které se mu paří prdelka a jestli mu je budu dávat dál, tak na mě zavolá sociálku. Tak jsem se pak radši nezminovala a byl klid a když přijely na návštěvu a viděly látku, tak jsem řekla, že je to na prodej- to jsem ani moc nelhala

ivuska.h
16. dec 2011

@rebelie Není nic snažšího, než si ten čípek prověřit sama, pokud si na něj přes pupek dosáhneš 😀 I když pokud nejsi zvyklá ho sledovat, asi moc nic nepoznáš 😒 S tou subjektivností máš pravdu, to jsem četla v nějaké studii, že výsledky digitálního (prstem) vyšetření čípku se lišily až o 70% (nebo takové nějaké vysoké číslo) mezi jednotlivými vyšetřujícími a dokonce i u téhož vyšetřujícího. A to i pak během I. doby porodní.

caramilla
16. dec 2011

@mehlo Hm, tak to ten můj je stejnej - udělá, co mu kdo řekne, ale mě vždycky pošle do háje. Dokonce bych řekla, že mě nevyhoví skoro nikdy 😀 😀 😀

@macin73 Informovanost od gynekologů obecně je příšerná. Ten můj mi neřekl vůbec, vůbec, vůbec nic! A to dokonce tak, že když mě posílal na odběry a testy a UTZ atp. tak mi neřekl, co je to za vyšetření a na co. Mě irituje to, že místo aby to bylo tak, že řekne "v tom a tom týdnu se dělá to a to vyšetření, hradí ho pojišťovna, máte zájem?" a chce tvůj souhlas. Tak tě tam pošle a neřekne ti, na co to je. A ty se musíš sama bránit a odmítat a hádat se.... A tady v Benešově bohužel asi není žádný rozumný gynekolog, se kterým bych se mohla dohodnout, že třeba triple nechci. Stresovala jsem se měsíc úplně zbytečně na to, abych odmítla odběr plodové vody jako rizikový, s tím, že na potrat stejně nechci...

@ivuska.h Jo, to já taky jen v 2.DP, no, možná spíš teda v té přechodové fázi jsem řvala, pak už jsem jen tlačila a hekala, řvát už nebylo jak, když jsem tlačila 😀 😀 😀 A v tomto mě taky posunul Odent. Máma vždycky strašně odsuzovala ženský, co u porodu řvou - že prej nic nevydržej a jsou hysterický a že snad ženská musí něco vydržet a nemůže tím otravovat všechny. A v Odentovi je to tak hezky poschycený, že jsem se oprostila od těchto mýtů... A v porodnici jsou na to zvyklí, takže je to fakt neobtěžuje. Jediný, co mi bylo trapný bylo, že jsem budila celý patro ve 3 ráno 😀 😀 😀

crawler
16. dec 2011

@rebelie jé, no tak to se Ti nedivím, že pochybuješ o tvrzeních lékařky ohledně čípku 😅 Mě vyšetřoval vždy primář a má gyndařka a oba se plně shodovali - CS 0, čípek tvrdý, dlouhý...Co se týče té indukce, tak mě bylo řečeno, že by s ní mohli začít jedině, kdyby hrdlo aspoň trochu změklo, aby šla zavést tableta (to by byl asi ten prostaglandin, ne? ) - u mě by jí nebylo kam zavést...tak mi to bylo řečeno...Nevím, asi jsem byla zabitej případ - však jsem psala, maliník, lněné semínko, sex...všechno a pořád a na čípek to nepůsobilo vůbec - protomám obavy i z druhého těhu - jestlijá nejsem nějaká "divná":-/ ...A víš jak - někomu stačí na rozjetí porodu i klistýr/yal...Já teda měla klistýr - líbilo se mi to, ale kontrakcemi to zcela zastavilo - tak na mě koukali jako z jara a dala infuze oxy...Kdybych věděla, jak tomu všemu předejít, tak seprolejvám maliníkem klidně od 6tt 😀

crawler
16. dec 2011

@caramilla s tím křičením...obecně se to říká o Cikánkách jako něco pohoršujícího, ale mě to připadá jako přednost, kterou bysme mohly závidět - ony lépe poslouchají své tělo, své pudy, intuice...někdo to nazývá primitivním... 😝 můj obor je antropologie se zaměřením na romistiku a někdy se stydím to říct, protože každej hned bere, že se jich zastávám, hájím je, apod. 😝

rebelie
16. dec 2011

@crawler Jo a jak jsem psala prvně, že mi top vrtá, tak jsem to myslela tak, že i přestože vím, že to nemám řešit, tak mi samozřejmě hlavou zní to její "vaše tělo ještě neudělalo nic, aby se připravilo k porodu" a přemýšlím, čím ho trochu popostrčit... Jinak jsem na tom malinko líp než Ty - na "polotuhý" se shodují oba lékaři a ten úterní tvrdí, že už je ve střední poloze (tj. začíná sestupovat)... A s tím, že bys byla nějaká divná si nelam hlavu, to je blbost... nemělas třeba blbě vypočtenej termín?
@ivuska.h Právě, že nejsem zvyklá, takže asi fakt nic nepoznám... a tomu, že je to subjektivní dost věřím...
@caramilla Ohledně řvaní se mi líbil Ivany argument, že tenistky taky při výkonu řvou a evidentně je to nevysiluje a asi jim to pomáhá (protože jinak by je určitě trenéři zpracovali, aby to nedělaly)...

ngvadi
16. dec 2011

já se křikem propadala do jinýho světa... v jedný pauze mezi kontra jsem si uvěodmila, že díky křiku se dostávám nějak mimo vlastní tělesnost a vůbec mi nevadí ta děsná bolest... kdyby mi někdo křičet zakázal, tak ho asi... neposlechnu 😀

macin73
16. dec 2011

Jo, ještě přidám jednu perlu mé gyn.... když jsem nastupovala na mateřskou (asi 10 dní po ofic termínu), byla jsem u ní naposledy na kontrole, než mě předá porodce... No a ona, že už mám spotřebované hrdlo a vlastně můžu rodit kdykoli... Já měla necelých 5 týdnů do porodu, takže stres jak blázen, přestala jsem radši chodit na procházky, protože jsem se prostě bála, aby to na mě nepřišlo někde cestou... no děs. Pak jsem přišla asi za 10 poprvé do poradny do porodky (už radši s taškou, protože jsem byla přesvědčená, že si mě tam musí nechat), tam takovej pohodovej doktor, vyšetřil mě a že vše ok. A já na něj, jak to vypadá s tím hrdlem, že mi moje gyn řekla, že už je v čudu a on, no to těžko, máte ho přesně, jak ho máte mít, klidně sportujte, sexujte, prostě můžete všechno... A dodal, no Vaše gyn asi měla krátký prsty 😀. Já na něj koukala jak puk, no vážně. Celý těhu vystreslá, a pak tohle 😕. No, porodila jsem 6 dní před termínem, překotně a "vzorně", PA i Dr ze mě byly paf, že to ještě neviděly. Ale je fakt, že jsem si nepřipouštěla nějaký komplikace nebo konflikty, a spíš žasnu, co se pak různě dočítám... Uvědomuju si, že jsem asi měla neskutečné štěstí na PA, Dr i na průběh porodu... Jen to poporodní zranění byl masakr, ale to byla holt cena za super rychlý (a troufnu si říct i pohodový) porod. A řvala jsem vlastně jen v době, kdy malá dorotovávala... to byl masakr a říkala jsem si, jak nemám tlačit, když to je taková síla? To se prostě nedalo 😕

macin73
16. dec 2011

Tak a jeden příspěvek k TÉMATU 😎 - konečně mi dorazil balík z Ragosu (na moji urgenci a trvání na znovudoručení) - a v něm můj první šicí stroj 😀 😀 😀 - úplně mám strach ho rozbalit 😝